|
|
| נשלח ב-17/1/2021 16:02 |
|
| |
ככלב השב אל קיאו אשכול מספר שלושת אלפים ואחד עשרה של החברה ממכניבקא, על "בעלז והקורונה" שמסתתרים בכותרות שונות ומשונות על נרטיב מדהים ותגלית להסוות ולטמטם. כאשר בנרטיב ובהיסטורייה החחרדית יחרט שבית המקדש מכניבקא ברחוב האדמור מגור בבני ברק עשה מידי ערב חתונות של מאות איש ללא מסיכות וללא שום ריחוק וקיום הוראות משרד הבריאות, מנהל המקום גרינפלד נעצר ונחקר במשטרה במשך שלש שעות וכן קיבלו קנס כספי גבוה, האם החתונות האלו מידי ערב לא הרגו אנשים לשיטת אותם פותחי האשכולות הכפייתיים?
תוקן על ידי שדה9 ב- 17/01/2021 16:12:56
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 16:51 |
|
| |
ראשון לציון, זה אותה דמגוגיה שאתם (חסידי גור נדלן) כותבים נגד מרן הראש ישיבה רבי שאול.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 16:53 |
|
| |
ובהיסטוריה של בחדרי חרדים ייזכר הניק תמניא_אפי שראה נכוחה את הדברים, ולחם בכל עוז נגד הסגרים המטופשים ונגד סגירת בתי הכנסיות, הישיבות ומוסדות החינוך, ולא בוש מפני המון ניקים רבים שאצו רצו להדיחו וניסו בכל כוחם לשים אותו ללעג ולקלס. האמת תנצח!!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 17:03 |
|
| |
קלעפער
אני מודה שאני "נוגע בדבר" כי אני איש העדה החרדית במקור, ועד היום ברוב הדברים, והרבי הצעיר מבעלז לא היה כוס הת שלי מעולם, אבל אני לא חושב שהוא יזכר כמשהו משמעותי, בסוף כשהמספרים יצאו, רוב האנשים שיודעים לחשוב ידחו אותו בשאט נפש, ואלו שלא יודעים לחשוב לא זקוקים לפרספקטיבה, כבר היום הם חושבים שהוא מוריד מלאכים בכפות ידיו או בזריקת השטריימל בכעס על השולחן...
תוקן על ידי קלעפער ב- 17/01/2021 17:03:29
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 17:10 |
|
| |
פיספסתי משהו? האדמו''ר הסתלק ח''ו ? אני לא מבין את הדו שוח הנ''ל איך יזכרו אותו, ולכל הגוראים והעיידעניקעס והשונאים האחרים שלו. הוא עוד יצליח להרגיז אתכם בע''ה הרבה שנים!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 17:19 |
|
| |
אני אישית חושב שבעלי העסקים הצועקים שאין שום קורונה והסגרים לא עוזרים, והנזק הנפשי לבנק גדול יותר, מבחינתם הם הכי צודקים. *תחליפו את המילים בעלי עסקים במילים בעלי חסידויות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 17:25 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | ליטאישעבר כתב: |  | או אולי יזכר כאחד שגרם להכי הרבה מתים יהודיים בעשרות השנים האחרונות אחרי יאסר ערפאת |
|
עזוב בעלז ועזוב קורונה במקום טענות רציונליות, הבאת תגובה טעונת אמוציות, שרק מוסיף נקודות לצד שכנגד. אפשר להתווכח ואפשר להישאר בוויכוח. ברגע שנכנסים לתגובות מטורפות כמו שלך, התגובה בעצמה כבר אומרת הכל. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אם אני חושב שמי שפורץ את השמירה על הקורונה גורם לאנשים למות אז מי שלקח אחריות ציבורית על כך הוא גורם להרבה אנשים למות, זה שמשהוא לא מצא חן בעיניך לא הופך זאת ללא רציונלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 17:30 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
ובהיסטוריה של בחדרי חרדים ייזכר הניק תמניא_אפי שראה נכוחה את הדברים, ולחם בכל עוז נגד הסגרים המטופשים ונגד סגירת בתי הכנסיות, הישיבות ומוסדות החינוך, ולא בוש מפני המון ניקים רבים שאצו רצו להדיחו וניסו בכל כוחם לשים אותו ללעג ולקלס.
האמת תנצח!!!
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 18:03 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | ובהיסטוריה של בחדרי חרדים ייזכר הניק תמניא_אפי שראה נכוחה את הדברים, ולחם בכל עוז נגד הסגרים המטופשים ונגד סגירת בתי הכנסיות, הישיבות ומוסדות החינוך, ולא בוש מפני המון ניקים רבים שאצו רצו להדיחו וניסו בכל כוחם לשים אותו ללעג ולקלס. האמת תנצח!!! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
חח חוש הומור משובח יש לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 18:04 |
|
| |
ירו_שלמי
| תמניא_אפי כתב: |  | ובהיסטוריה של בחדרי חרדים ייזכר הניק תמניא_אפי שראה נכוחה את הדברים, ולחם בכל עוז נגד הסגרים המטופשים ונגד סגירת בתי הכנסיות, הישיבות ומוסדות החינוך, ולא בוש מפני המון ניקים רבים שאצו רצו להדיחו וניסו בכל כוחם לשים אותו ללעג ולקלס. האמת תנצח!!! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בינתיים אצלי ייזכר אותו ניק וגם רבו כמי שאחראים להרבה מוות ויסורים קשים שבאו ובאים כעת על אנשים שרק רצו לחיות את חייהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 18:37 |
|
| |
| שדה9 כתב: |  | ככלב השב אל קיאו אשכול מספר שלושת אלפים ואחד עשרה של החברה ממכניבקא, על "בעלז והקורונה" שמסתתרים בכותרות שונות ומשונות על נרטיב מדהים ותגלית להסוות ולטמטם. כאשר בנרטיב ובהיסטורייה החחרדית יחרט שבית המקדש מכניבקא ברחוב האדמור מגור בבני ברק עשה מידי ערב חתונות של מאות איש ללא מסיכות וללא שום ריחוק וקיום הוראות משרד הבריאות, מנהל המקום גרינפלד נעצר ונחקר במשטרה במשך שלש שעות וכן קיבלו קנס כספי גבוה, האם החתונות האלו מידי ערב לא הרגו אנשים לשיטת אותם פותחי האשכולות הכפייתיים?
|
|
יפה שאתה סופר מדויק אבל למה התחלת מ3000?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 18:43 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | פרשנות שלי: בהיסטוריה החרדית ייזכר הרבי מבעלז כמנהיג החסידי הגדול בתקופתו.
ההיסטוריה החרדית מבוססת על נרטיבים. לא על עובדות ומספרים. ככל שהנרטיב יותר מסעיר, יותר מוקצן, ויותר מיסטי וקסום, כך יש לו סיכוי להפוך לנרטיב השולט ולהתקבע בדעת הקהל החרדית.
אף אחד לא יתעסק במספרים ויספור את הנפטרים. החרדים ובפרט החסידים אינם מתעסקים במספרים אלא בסיפורים\בנרטיבים. יתווכחו על הנרטיבים השונים. והנרטיב על הרבי הקדוש והאמיץ שראה בעייני רוחו את מה שמיליוני מדענים רופאים ואף רבנים ואדמו"רים אחרים לא ראו, זה הנרטיב שינצח.
מה הם לא ראו? ומה הרבי ראה? ומה הראיות שדווקא הרבי צדק? אלו פרטים לא חשובים. כבר ימצאו או ימציאו את ההסבר כדי שהנרטיב יהיה מושלם וקסום כמו שאנחנו אוהבים ומכירים.
|
|
בהיסטוריה הרחוקה, כל סיפור הקורונה תהיה שורה קטנה בהסיטוריית האדמור מבעלזא "ובזמן הקורונה, השאיר הכל כרגיל במסירות נפש" האדמור מבעלזא הוא דבר גדול, הוא אדמור שמכהן עשרות שנים בלעה"ר עדה שהתחילה מ200 אנשים לאלפים כן ירבו כל נושא הקורונה הוא בורג קטן מאוד בממלכה האדירה והיפה הזאת
אגב, החלטתו להפקיר לגמרי את נושא הקורונה לא היתה בתחילת תקופת הקורונה בה לא ידעו הרבה עליה, כולם חששו, סגרו את כל בתי הכנסת לגמרי והתחילו מנינים בחוץ, בתי הכנסת של בעלזא היו סגורים אז לגמרי על מסגר לאט לאט החל הציבור לראות שסכנת הקורונה פחותה מ0.5% תמותה, הציבור פחד פחות ואז חלקו "נתלה" על הקורונה כדי להתקרר בחרדיות או בכלל ביהדות, חלום ישן שלהם.. והחלק השני שהתגעגע לבתי הכנסת ורצה אותו באמת ולא במסווה צבוע, חזר לבתי הכנסת תוך כדי הסיכון הקל של פחות מ1% תמותה, על מנת כן חזר לבתי הכנסת ובתי המדרש כך שגם בעלזא בעצם לא הלכו לגמרי ראש בקיר
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 19:13 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | בהיסטוריה החרדית ייזכר הרבי מבעלז כמנהיג החסידי הגדול בתקופתו.
פרשנות שלי: בהיסטוריה החרדית ייזכר הרבי מבעלז כמנהיג החסידי הגדול בתקופתו.
ההיסטוריה החרדית מבוססת על נרטיבים. לא על עובדות ומספרים. ככל שהנרטיב יותר מסעיר, יותר מוקצן, ויותר מיסטי וקסום, כך יש לו סיכוי להפוך לנרטיב השולט ולהתקבע בדעת הקהל החרדית.
אף אחד לא יתעסק במספרים ויספור את הנפטרים. החרדים ובפרט החסידים אינם מתעסקים במספרים אלא בסיפורים\בנרטיבים. יתווכחו על הנרטיבים השונים. והנרטיב על הרבי הקדוש והאמיץ שראה בעייני רוחו את מה שמיליוני מדענים רופאים ואף רבנים ואדמו"רים אחרים לא ראו, זה הנרטיב שינצח. מה הם לא ראו? ומה הרבי ראה? ומה הראיות שדווקא הרבי צדק? אלו פרטים לא חשובים. כבר ימצאו או ימציאו את ההסבר כדי שהנרטיב יהיה מושלם וקסום כמו שאנחנו אוהבים ומכירים. הרבי שהנהיג את חסידיו ללא חת. "נחשון בן עמינדב". הוא הרבי היחיד שראה בעייני קודשו והכריע לא להתחשב בהפחדות הקורונה ולא להתעסק בזה כלל, אלא להמשיך בחיים החסידיים כרגיל ובכך הציל את העם היהודי מרדת שחת. והנרטיב הזה ינצח. יספרו על גדולתו, יספרו איך הרבי קדוש עליון בכוח צדקותו ניצח את המדע. המופתים והניסים יעברו מפה לאוזן בקרב עדת חסידיו וילכו ויתפשטו בכל קצוות הארץ. הנרטיב הזה ינצח כי הוא קולע לנימים הכי בסיסיים בנפש החסידית-חרדית. להתרפק על רבי גדול וקדוש שנושא את חסידיו על שכמו בגו זקוף וביד בוטחת. הרבי בעזות דקדושה ניצח את הפחד מהקורונה הרעה. הרוח גברה על הארציות. הקדושה הביסה את הפחד מהנגיף הארור. בעצם, הרבי מבעלז, בפיקחותו ובתבונתו, ידע לקלוע לנפש החסידית, בעוד שאר האדמו"רים היססו. חלקם לבסוף נגררו אחריו מרצונם. וחלקם נגררו אחריו שלא מרצונם. בעוד החסידות הגדולה בארץ תמשיך לדמם בדעת הקהל ולהיקרע מפילוג פנימי, "ממלכת בעלזא" תפרח ותשגשג. תצבור עוד ועוד אוהדים ותהפוך למודל לחיקוי. והרבי ייזכר בהיסטוריה החסידית-חרדית כמנהיג הגדול בתקופתו ואולי אף מעבר לתקופתו.. מה אומרים על הפרשנות שלי? מסכימים?
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 17/01/2021 14:18:25 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2021 19:28 |
|
| |
57 נפטרים חרדיים בחודש האחרון בירושלים לבד בהצלחה בהמשך הובלת הציבור כצאן לטבח
|
|