| נשלח ב-20/1/2021 22:50 |
|
| |
אבי מימרן. התרגשתי מהמונולוג שלך עד שהבנתי שמדובר במופע עם הרבה צביעות
אבי מימרן פרסם אתמול מונולוג כאוב ונוקב שמהר מאוד צבר פרסום, האזנתי לדברים, והיה נראה (כך רציתי לקוות) שמדובר בביקורת פנימה, לציבור החרדי כולו, מה שנקרא "חשבון נפש".
בין השאר:
מגיש ה"מהדורה המרכזית" אבי מימרן פותח את המהדורה במונלוג ישיר וכואב על המצב הקשה בציבור החרדי, לאור הזינוק המטורף בתחלואה: על ההפקרות והזלזול בחיי אדם, באירועים, בתפילה, ובתתי"ם. אי תפקוד ראשי הערים החרדיות, על תסביך רדיפת הדת, התקשורת, תפקידם של אנשי החוק, והחומרות ההלכתיות שעולות בחיי אדם? והמספרים הקשים בציבור החרדי | האזינולהאזנה למונולוג:www.93fm.co.il/radio/662703/היום בצהרים התראיין אבי מימרן לכאן רשת ב', ובראיון הבהיר שמדובר בביקורת פנימית, ושהציבור החרדי ככלל שומר על ההנחיות והדברים שלו כוונו לשוליים שבציבור החרדי, "יש בשוליים במגזר החרדי קבוצות שעושות דין לעצמם ואליהם הקריאה הזו מופנית". וכך המשיך לאורך כל הראיון שמדובר רק בשוליים ורק אליהם הוא כיוון את דבריו.
בהמשך הראיון נשאל ע"י המראיין, מדוע אתה מדבר על זה והנציגים החרדים לא מדברים על זה? כאן הוא הסתבך קצת, בתחילה הוא ענה טיעון לא ענייני, שאם ח"כ חרדי ידבר בנושא זה ישמש כסרטון הסברה של ליברמן. המראיין לא השתכנע, אז אבי עבר לתירוץ אחר, שהם מדברים על זה ב"פורומים סגורים".
(מישהו מכיר את ה"פורומים הסגורים" עליהם מדבר מימרן?)
בהמשך המראיין שואל, הרי הילד שהולך לתלמוד התורה לא עושה את זה רק כי הוא רוצה, אלא כי הרבנים הורו ללכת, ואז המראיין התקיל אותו עם ההוראות של הרב קנייבסקי לפתוח את תלמודי התורה בניגוד להנחיות. מימרן ענה לו: "הרב קנייבסקי יש לו שיקול דעת לא פחות מראש הממשלה, אין הבדל ביניהם, הוא מבוגר ממנו ועם ניסיון חיים יותר ממנו, עם הבנה יותר עמוקה ממנו, חכמתו וניסיונו לא נופלים מכל איזה איש מקצוע במשרד הבריאות"ואז עבר לשקר המוכר כל כך אצל נציגי ועיתונאי הציבור החרדי, שכל תלמודי התורה סגורים, ורק 10 אחוז פתוחים, ואלו תלמודי תורה שלא קשורים להרב קנייבסקי, וממילא לא נשמעים להרב קנייבסקי. יש תלמודי תורה בירושלים, בני ברק, מודיעין עלית, כאלו הנשמעים להרב קנייבסקי שפתוחים בימים אלו, כ"כ התקהלויות המוניות גם במקומות סגורים בכלל הציבורים, שלא לדבר על מסכות שבסביבתו של ר' חיים זה בגדר "בל ייראה ובל יימצא" ועוד ועוד, אבל כמה טוב שיש את הפלג הירושלמי, סאטמר, קרעטשניף ודארג, בשביל לרקוד מה יפית ולהסיט את האש למקומות מאוד ספציפיים. בקיצור, מעבר לדברים הנוקבים והחשובים לכשלעצמם, ולא משנה מי הדובר או מה מניעיו, יש כאן הרבה צביעות, הסטה והסתה, שגורם להרהורים מה מטרת המונולוג הזה, האם חשבון נפש אמיתי שאין כאן, האם ביקורת פנימה שאין כאן, ניסיון לקבל קצת לייקים, אהדה מהתקשורת החילונית. להאזנה לראיון ברשת ב': (דקה 00:36)
תוקן על ידי נוירולוג ב- 20/01/2021 23:10:56
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 00:32 |
|
| |
הכי מצחיק שבמונולוג שלו שלשום בפתיחת המהדורה המרכזית ברדיו נפלט לו בטעות (מצטט בערך מהזיכרון): השתגענו? כל דבר צריך לשאול את גדול הדור? למה צריך לשאול את גדול הדור כדי ללבוש מסיכה? אתם הולכים לשאול את גדול הדור האם לקחת אקמול כשיש לכם חום?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 00:47 |
|
| |
יש איזה מנהג יהודי עתיק שכנראה כבר שכחת, שטריימל בטח מנהג חשוב יותר, שיהודי קדוש בן 90 לא משתלחים בו ולא תוקפים אותו על דיעותיו כמו שאתה נוהג לעשות כאן 20 אשכולות ביום, גם אם לא מבינים את דעתו. זה שאתה מדבר כמו אמנון אברמוביץ נחמיה שטרסלר ויאיר לפיד, לא מחייב עיתונאי חרדי לנהוג כמוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 00:52 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | | יש איזה מנהג יהודי עתיק שכנראה כבר שכחת, שטריימל בטח מנהג חשוב יותר, שיהודי קדוש בן 90 לא משתלחים בו ולא תוקפים אותו על דיעותיו כמו שאתה נוהג לעשות כאן 20 אשכולות ביום, גם אם לא מבינים את דעתו. זה שאתה מדבר כמו אמנון אברמוביץ נחמיה שטרסלר ויאיר לפיד, לא מחייב עיתונאי חרדי לנהוג כמוך. |
|
א. האשכול עסק בעניין הצביעות של אבי מימרן ועל בסיס עובדות, כולל ממה שקורה עם ר' חיים.
ב. אתה יודע מה ההבדל ביני לבינך? שאתה תולה את כל הסירחונות ברב קנייבסקי עצמו ולכן אתה חושב או מנסה לטעון שאני מזלזל בו, (ואני לא מזלזל בו), ואני בשונה ממך תולה את הסירחונות הרבים לא בו אלא בסביבתו של הרב קנייבסקי, וכיום הדברים גם מוכחים לעין כל.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 06:40 |
|
| |
שולים?
עד כמה יקנו את השטות הזו ץ
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 11:48 |
|
| |
איך שהנושא הגיע למרן הגר"ח, האוטומט של נוירולוג פתח אשכול חדש
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 12:37 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | יש איזה מנהג יהודי עתיק שכנראה כבר שכחת, שטריימל בטח מנהג חשוב יותר, שיהודי קדוש בן 90 לא משתלחים בו ולא תוקפים אותו על דיעותיו כמו שאתה נוהג לעשות כאן 20 אשכולות ביום, גם אם לא מבינים את דעתו. זה שאתה מדבר כמו אמנון אברמוביץ נחמיה שטרסלר ויאיר לפיד, לא מחייב עיתונאי חרדי לנהוג כמוך.
א. האשכול עסק בעניין הצביעות של אבי מימרן ועל בסיס עובדות, כולל ממה שקורה עם ר' חיים.
ב. אתה יודע מה ההבדל ביני לבינך? שאתה תולה את כל הסירחונות ברב קנייבסקי עצמו ולכן אתה חושב או מנסה לטעון שאני מזלזל בו, (ואני לא מזלזל בו), ואני בשונה ממך תולה את הסירחונות הרבים לא בו אלא בסביבתו של הרב קנייבסקי, וכיום הדברים גם מוכחים לעין כל. |
| תאהב או לא, תסכים או לא, פתיחת התתי"ם היא דעתו של הגר"ח. אבל הצביעות שלך היא שבזמן שאצל החסידים והאדמורים יש טישים תפילות המוניות חתונות ענק מחתרתיות חוסר ציות מופגן לכל כללי השמירה הבסיסיים, ואתה יודע היטב ששם הבעיה המרכזית והאמיתית, בכל זאת אלף האשכולות שלך כל יום הם על הוראות הגר"ח על המשך לימוד התורה .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 14:13 |
|
| |
| חיים_התמים כתב: |  | | איך שהנושא הגיע למרן הגר"ח, האוטומט של נוירולוג פתח אשכול חדש |
|
חיימוש
מה לעשות שאתם מספקים 10 סקופים ואבסורדים מדי יום.
הצביעות חוגגת וכל מה שיש לך לתרום לדיונים זה רק הטרלות, שלא עבדו ולא יעבדו גם הלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 14:22 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | יש איזה מנהג יהודי עתיק שכנראה כבר שכחת, שטריימל בטח מנהג חשוב יותר, שיהודי קדוש בן 90 לא משתלחים בו ולא תוקפים אותו על דיעותיו כמו שאתה נוהג לעשות כאן 20 אשכולות ביום, גם אם לא מבינים את דעתו. זה שאתה מדבר כמו אמנון אברמוביץ נחמיה שטרסלר ויאיר לפיד, לא מחייב עיתונאי חרדי לנהוג כמוך.
ב. אתה יודע מה ההבדל ביני לבינך? שאתה תולה את כל הסירחונות ברב קנייבסקי עצמו ולכן אתה חושב או מנסה לטעון שאני מזלזל בו, (ואני לא מזלזל בו), ואני בשונה ממך תולה את הסירחונות הרבים לא בו אלא בסביבתו של הרב קנייבסקי, וכיום הדברים גם מוכחים לעין כל. תאהב או לא, תסכים או לא, פתיחת התתי"ם היא דעתו של הגר"ח. אבל הצביעות שלך היא שבזמן שאצל החסידים והאדמורים יש טישים תפילות המוניות חתונות ענק מחתרתיות חוסר ציות מופגן לכל כללי השמירה הבסיסיים, ואתה יודע היטב ששם הבעיה המרכזית והאמיתית, בכל זאת אלף האשכולות שלך כל יום הם על הוראות הגר"ח על המשך לימוד התורה . |
|
והנה עוד הבדיל ביני לבינך
אני לא צבוע כמוך ולא מגן על הטישים וכל הדברים הללו, וכתבתי על זה הרבה לכל אורך מגיפת הקורונה. אתה מגן באופן אוטומטי על כל אבסורד שמגיע מסביבת ר' חיים, מה עם קצת ביקורת ומודעות עצמית?
באשר לדעתו של ר' חיים בעניין הת"תים, כבר אין לי מושג מה דעתו. לשיטת אלו הסוברים שהכל זה ר' חיים, כבר ראינו ששינה את דעתו כמה פעמים, וגם לאחרונה יצאו כמה דעות ממנו והיו תלמודי תורה שפתחו והיו שסגרו וכו'.
אבל צריך לומר עוד משהו, הטישים והזלזול אצל חלקים גדולים בציבור החרדי זה דבר פסול בעיני, אך זו דמגוגיה ושקר לתלות בזה את כל החולים והמתים שיש לצערנו, הציבור הליטאי נפגע מאוד, והוא לא כזה שהולך לטישים.
זה מגיע מהכוללים, ממוסדות החינוך, מאירועים משפחתיים ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 14:23 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | הכי מצחיק שבמונולוג שלו שלשום בפתיחת המהדורה המרכזית ברדיו נפלט לו בטעות (מצטט בערך מהזיכרון): השתגענו? כל דבר צריך לשאול את גדול הדור? למה צריך לשאול את גדול הדור כדי ללבוש מסיכה? אתם הולכים לשאול את גדול הדור האם לקחת אקמול כשיש לכם חום? |
|
מה לעשות שלמרבה החרפה משתמשים בר' חיים כמו פלסטלינה לפי הצורך והעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 14:25 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | | שולים?
עד כמה יקנו את השטות הזו ץ |
|
הוא כמובן משקר, והוא לא היחיד. עושים את זה הח"כים, העיתונאים, הצייצנים והיחצנים הרבים. הם מסיטים את האש לכיוונים אחרים בניסיון להסיר מעצמם את הבוץ.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 21:26 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | ואז עבר לשקר המוכר כל כך אצל נציגי ועיתונאי הציבור החרדי, שכל תלמודי התורה סגורים, ורק 10 אחוז פתוחים, ואלו תלמודי תורה שלא קשורים להרב קנייבסקי, וממילא לא נשמעים להרב קנייבסקי.
|
|
בוא נעמיד דברים על דיוקם - רוב ככל תלמודי התורה הליטאיים עדיין סגורים. לגבי אלה שפתוחים והוראת הגרח בעניין, ברור שמימרן מחרטט. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 21:28 |
|
| |
| גינגישראלי כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  | ואז עבר לשקר המוכר כל כך אצל נציגי ועיתונאי הציבור החרדי, שכל תלמודי התורה סגורים, ורק 10 אחוז פתוחים, ואלו תלמודי תורה שלא קשורים להרב קנייבסקי, וממילא לא נשמעים להרב קנייבסקי.
|
|
בוא נעמיד דברים על דיוקם - רוב ככל תלמודי התורה הליטאיים עדיין סגורים. לגבי אלה שפתוחים והוראת הגרח בעניין, ברור שמימרן מחרטט. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
על זה ספציפית אני מדבר
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 21:43 |
|
| |
לא ממש עקבתי אחרי ההסרטות מבית הגרח, אבל לפי מה שאני מבין עכשיו כנראה קורה פה מה שקרה פעם שעברה שהחליטו לא לפרסם יותר מדי את דעתו (שהפעם יותר ידועה לרבים) ותלמודי התורה אז התנהגו כביכול לפי הוראת הרב אדלשטיין, והפעם הם בעצם מתנהגים לפי "הנהגת הציבור" למרות שהם אומרים שהם נוהגים לפי דעת הגרח. יפה יפה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 21:45 |
|
| |
ובאמת רוב הת"תים הליטאים סגורים או זה סה"כ מיעוט שבגלל המצב מנסים להבליט אותם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 21:48 |
|
| |
זה מורכב
יש את הרב שרגא שטיינמן שאומרים שיש לו עמדה משלו בעניין תלמודי התורה יש את ר' חיים שאומר לפתוח, יש את ר' חיים שאומר לא לפתוח. כנראה בסופו של דבר זה תלוי בעיקר במנהלי הת"תים, לפי האינטרס מוצאים את הר' חיים המתאים או הרב שטיינמן.
|
|
|
|
|