אני, אשתי ו 95% מבני משפחתי ומבני משפחתה עובדים במשרה מלאה ובלבן, משלמים אלפי שקלים מס הכנסה, בריאות וביטוח לאומי ומקבלים הרבה הרבה פחות מאזרח חילוני. אם זה בחינוך חינם שיש אצלם בעוד אני משלם לכל ילד מעל 600 ש"ח לחיידר מה שאוכל לי 3000 מהמשכורת כל חודש ואם זה באיכות חיים סטייל עזה בערים החרדיות לעומת הערים החילונית. אז בבקשה אל תטיף לנו מוסר.
את השקרים שלך תמכור למי שלא מבין בתחום.כן אני לא איזה עיתונאי חילוני שאפשר למכור לי את השקרים אולי משפחתך מונה עשרות אנשים שביחד משלמים אלפי שקללים וגם זה בספק .600 שקל בחידר אתה חושב שאפשר למכור לי את זה גם לי יש ילדים בחידר והסכומים לילד הם בסביבות 400 שח וגם בזה תפנה למנהלים שמחתנים בכסף הזה את ילדיהם דרך אגב ילד חילוני לא לומד עד 17:00 בכתה ד ועל זה אתה משלם לפחות לזה יש הצדקה חלקית לגבות כסף
שים פה צילום תלוש משכורת שלך ושל אשתך ואני אשים את שלי ואת של אשתי. פייר?
תוקן על ידי muki28 ב- 23/01/2021 20:24:36
נשלח ב-23/1/2021 20:30
הדיבור על נטל המס הוא קישקוש (שגם אני נפלתי בו בעבר). ממיסי שכר מעל 45% מהמס משולם ע"י העשירון העליון. רוב המיסים הישירים מגיעים בכלל ממיסי נדל"ן (גם שם שיעור העשירון העליון דומה). ועוד לא דיברנו על המיסים העקיפים. לסיכום: העשירון (ובעיקר האלפיון) העליון מממן גם את החילונים. אם נתפסים לחלוקה לפי הכנסה אלה כמו אלה אינם זכאים. ועוד לא התחלנו לדבר על מימון צרכים מחוץ לקיום החיים (כמו תרבות, ספורט והאקדמיה למדעי הדשא ותואר בתיאוריות מגדריות של המחול).
נשלח ב-23/1/2021 21:15
[quote]הדיבור על נטל המס הוא קישקוש (שגם אני נפלתי בו בעבר). ממיסי שכר מעל 45% מהמס משולם ע"י העשירון העליון. רוב המיסים הישירים מגיעים בכלל ממיסי נדל"ן (גם שם שיעור העשירון העליון דומה). ועוד לא דיברנו על המיסים העקיפים. לסיכום: העשירון (ובעיקר האלפיון) העליון מממן גם את החילונים. אם נתפסים לחלוקה לפי הכנסה אלה כמו אלה אינם זכאים. ועוד לא התחלנו לדבר על מימון צרכים מחוץ לקיום החיים (כמו תרבות, ספורט והאקדמיה למדעי הדשא ותואר בתיאוריות מגדריות של המחול).[/quote
א. לא הבנתי 45% זה העשירון העליון אז 55% זה מעמד הביניים
ב.העשירון העליון כן חייב לממן אותך?
ג.מעמד הביניים משלםמ9000 שח 20% מ15000 שח 31% ומ20000 35% מס +ביטוח לאומי + מס בריאות.אני אברך משלם 120 שח מס בריאות כולל ביטוח לאומי מקבל הנחה בארנונה אם אישתי לא מרוויחה שכר הייטק. מקבל 650 ממשרד הדתות. מקבל נקודות זכות כך שגם אישתי לא תשלם מס וגם אם כן אז מעט מאד יחסית לחילוני,
ד.החרדי ברובו אין לו השכלה וגם אם הוא יוצא לעבוד בדרך כלל אין זה בעבודות שמתגמלות וחלקן היחסי בעשירים קטן מאד (אשמח אם תראה לי חברת הייטק אחת או שתיים שהוקמה ע"י חרדי והיא ריווחית וגדולה)
זה שהוא טוען שאני שקרן בלי להביא שום הוכחות זה בסדר.. הבנתי.
נשלח ב-23/1/2021 23:38
ליטאישעבר כתב:
[quote]הדיבור על נטל המס הוא קישקוש (שגם אני נפלתי בו בעבר). ממיסי שכר מעל 45% מהמס משולם ע"י העשירון העליון. רוב המיסים הישירים מגיעים בכלל ממיסי נדל"ן (גם שם שיעור העשירון העליון דומה). ועוד לא דיברנו על המיסים העקיפים. לסיכום: העשירון (ובעיקר האלפיון) העליון מממן גם את החילונים. אם נתפסים לחלוקה לפי הכנסה אלה כמו אלה אינם זכאים. ועוד לא התחלנו לדבר על מימון צרכים מחוץ לקיום החיים (כמו תרבות, ספורט והאקדמיה למדעי הדשא ותואר בתיאוריות מגדריות של המחול).[/quote
א. לא הבנתי 45% זה העשירון העליון אז 55% זה מעמד הביניים
ב.העשירון העליון כן חייב לממן אותך?
ג.מעמד הביניים משלםמ9000 שח 20% מ15000 שח 31% ומ20000 35% מס +ביטוח לאומי + מס בריאות.אני אברך משלם 120 שח מס בריאות כולל ביטוח לאומי מקבל הנחה בארנונה אם אישתי לא מרוויחה שכר הייטק. מקבל 650 ממשרד הדתות. מקבל נקודות זכות כך שגם אישתי לא תשלם מס וגם אם כן אז מעט מאד יחסית לחילוני,
ד.החרדי ברובו אין לו השכלה וגם אם הוא יוצא לעבוד בדרך כלל אין זה בעבודות שמתגמלות וחלקן היחסי בעשירים קטן מאד (אשמח אם תראה לי חברת הייטק שמצאתי ברשת שהוקמה ע"י חרדי והיא ריווחית וגדולה)
כדי להיות מדוייק אספתי קצת נתונים ואני מתקן את עצמי: לפי נתונים של 2011-2018 (אפשר למצוא בדוחות מחקר של הכנסת, דו"ח הכנסות המדינה באתר הכלכלן הראשי וכן באתר גלובס) כ74% ממס ההכנסה בישראל משולם ע"י העשירון העליון וכ16% ע"י העשירון שאחריו. סה"כ כ 90% מס. מס בריאות ובט"ל משולם 45% וכ21% בהתאמה - כ66% סה"כ. הווי אומר רוב מכריע של אוכלוסיית ישראל "על כתפי" שני העשירונים העליונים. אם נרד לפרטים של יחס תגמול להשקעה (כלומר היחס בין מה שאתה מכניס למה שאתה מקבל) יתכן מאוד שגם העשירון השני ניזון מהראשון.
לידיעתך: כ52% מהיחידים בישראל (כלומר 5 העשירונים התחתונים) הינם מתחת לסף המס. הווי אומר הם כלל לא משלמים מס הכנסה כשסכום הבט"ל וביטוח בריאות המצטבר שלהם עולה לכדי 8% מהמס הכולל.
סה"כ הכנסות ממס הכנסה הן כ83% מהכנסות המס הישיר.עוד 5.5% הכנסות מנדל"ן עם התפלגות דומה (כ80% משני העשירונים העליונים).
ועכשיו נענה לך: לשיטתך העשירון העליון לא חייב לממן אף אחד? על כרחו הוא מממן, זו קופה ציבורית אחת ממנה נהנים בלי לשלם (או לשלם מעט) מעל 50% מהאוכלוסיה. ןאחוז הנהנים ביחס לתוצר נמוך גדול מכך.
לגבי טענתך על החרדי חסר ההשכלה, רובם של הלא חרדים אינם הייטקיסטים, וכאמור חלק החרדים באוכלוסיה אינו קרוב ל50%, האם גם עליהם אתה טוען?
נעבור להוצאות. תקציב המדינה הוא כ400 מיליארד ש"ח. משירותי הרווחה החרדים שלא משלמים נהנים כמו החילונים שלא משלמים באותה מידה (כאמור מעל 50% אינם משלמים מס הכנסה כלל וגם אלה שמשלמים אינם מכסים את הוצאה עבורם). תקציב התרבות במדינת ישראל (נכון ל2018) עמד על כמיליארד ש"ח תמיכה ממשלתית. אתה יכול להניח שבתקציב הזה החרדים לא קיבלו את חלקם היחסי באוכלוסיה. (יש 39 מוסדות תרבות תורנית ברשימה שאפילו בתי ספר לאומנות מחול וקולנוע יש יותר. כלומר חילונים שלא משלמים מס נהנו על גב אלה שכן). אני מתעלם מתקציבי הרשויות המקומיות שהלכו לצרכי תרבות (מעל 1.5 מיליארד ש"ח) רק מתוך ההנחה שאולי יש להן מקום יותר גדול לקבוע על מה יוציאו את הכסף שנאסף בתחומן (אבל קח בחשבון ששירות שאתה צורך כחרדי מגולם במחירו הארנונה שהחברה משלמת לרשות המקומית שמוציאה על התרבות אותה חילונים צורכים). תקציב הספורט - רק בשביל הפרופורציות עומד כעט על מעל ל807 מיליוני ש"ח (ראה באתר מפתח התקציב). לא זכור לי שהאוכלוסיה החרדית ממש נהנית ממנו.
לדבר על ההשכלה הגבוהה? תקציב 2020 עומד על כמעט 12 מיליארד ש"ח. אין לי את הזמן לזה אבל תעבור קצת על הטבלאות של הות"ת (אני מקווה שאתה יודע מה זה) ותראה את ההתפלגות לפי מקצועות. לפי ספר התקציף של תש"ף - הרבה כסף לא ממש נראה לי הולך למקצועות ישומיים - בלשון המעטה. (רק מכללות לאומנויות לבדן מתוקצבות בכמעט 230 מיליון ש"ח בשנה!! בלי לדבר על תקציבי פקולטות במוסדות האחרים. נטו תקצוב תרבותי!).
עכשיו לך תשווה לתקציב הישיבות. ב2020 עומד תקציב הישיבות על 845 מליון ש"ח. (תעגל למילארד אם אתה ממש רוצה). שזה מגיל 16 עד זיקנה ושיבה. מהתקציב הזה אגב נהנים גם ישיבות דתיות לאומיות.
אז בבקשה תפסיק לחרטט.
נשלח ב-24/1/2021 00:27
אם בחירטוטים עסקינן א.בא תסביר לי למה החילונים העשירים צריכים לממן חרדים שמבחירה לא עובדים ולא קונים השכלה ב. למה אתה חושב שאם החרדים היו עובדים וחלקם בעשירונים העליונים היה לפי חלקם באוכלוסיה נטל המס לא היה יורד הרי הם גם לא משלמים וגם מקבלים הנחות בארנונה במעונות ומשפחתונים קצבאות לכוללים וכללית פחות כסף להוצאות שממריצות את הכלכלה במדינה
ג.אתה שוכח שבמקום תרבות אתה מקבל צורכי דת
ד. לחרדי משפחה הרבה יותר גדולה וחלקו בקצבאות ובבתי ספר והחדרים גדולה יותר
תוקן על ידי ליטאישעבר ב- 24/01/2021 00:28:17
נשלח ב-24/1/2021 00:52
ליטאישעבר כתב:
הגיע הזמן שהרחוב החרדי יבין שאי אפשר להתפרנס מהחילוניים לאכול את מיסיהם, לא לעבוד לא לשלם מיסים לקבל הנחה בכל מקום אפשרי ואם אפשר גם לזייף תלושי משכורת כדי לסחוב עוד כמה אחוזי הנחה, לא לרכוש השכלה כך שגם אם עובדים זה בעבודות דחק, ולספר לחילונייים שבזכותינו הם נושמים, ולהחליט עדיין שאנחנו מדינה בתוך מדינה הם יממנו אותנו ואנחנו נדחוף להם אצבע בעין פעם אחרי פעם, הם יסגרו עסקים יפוטרו בהמוניהם,ואנחנו דרעי יסדר לנו תקציבים הגם שלא הפסדנו שקל מהקורונה תוך ניצול ציני של המצב
אין לי סבלנות לשמוע את איש חשוב עם האגדה החרדית שאנחנו יכולים להחזיק את עצמנו
ומצד שני אני מאמין שכל העולם נברא בשביל ישראל והתורה היא הדבר החשוב ביותר ואני עודי אברך שלומד שלושה סדרים ואיני בא להתווכח אידאולוגית האם המדינה צריכה לממן אחזקת כוללים אם לאו, אבל יש צורה של התנהגות אי אפשר להתנהג בחזירות ולומר למדינה תממנו אותנו ושכל החילוניים יסבלו כי החלטנו להיות מדינה בתוך מדינה לשום תורם לא היינו מעיזים לעשות כך
כמה חבל ששכחת לכתוב לנו איפה החלוקה של אלפי השקלים לכל משפחה כאב למשפחה ברוכה ילדים, שהוצאותיה שוות להוצאות של שתי משפחות חילוניות, כאחד שעובד קשה ביחד עם אשתי כדי לפרנס ולחתן, אני פשוט מחפש בנרות את החלוקה עליה אתה מדבר
אני משלם מידי חודש 900 ש"ח כפול 3 בחורים בישיבות, ועוד 450 ש"ח על כמה ילדים בתתי"ם, ואל תספר לי סיפורי סבתא שמישהו משלם לי את זה, בזמן שאתה חילוני נצלן שותה מעטיני המדינה ומגהק לי פה מול הפרצוף אני משלם טבין ותקילין ביטוח לאומי ורפואי כי זוג שמחזיק משפחה ברוכת ילדים ומחתן לא יכול לעבוד בשחור, ולא, אני לא יוצא דופן בציבור שלנו, 63% מהציבור החרדי (גברים ונשים) עובדים בלבן ומשלמים מיסים מלאים, רובם המלא משפחות ברוכות ילדים
אתה רשע מרושע מוציא שם רע, אתה לא ליטאי שעבר, שמך מטעה, אתה חילוני שעובר, חילוני שמכיר אותנו דרך שלושת ערוצי התקשורת החילוניות, כי אם היית חרדי היית יודע איך נראה בית חרדי סטנדרטי באמת.
נשלח ב-24/1/2021 00:56
ליטאישעבר כתב:
ליטאישעבר כתב:
זכות דיבור יש לכולם וגם זכות לשקר תחת ניק אנונימי
אפשר להגיד הכל על תמניא, אבל לא שהוא משקר!
מה שאתה רוצה אבל מהיום לפחות נדע שאנחנו מתווכחים עם אדם שהוא גביר ולא איזה חסיד מנוזל כבוד
אני כן מוכן לשים פה תלוש משכורת
רק תגיד לי איך אנחנו יודעים שאתה לא חילוני מנוזל?
כי יש שמועה שיש 130 אלף חילונים מקבלי הבטחת הכנסה (ואני לא מדבר על מאות אלפי מובטלים חדשים שנוספו בזמן הקורונה)
נשלח ב-24/1/2021 00:56
איך התאפקת כל כך הרבה זמן עד שהקאת את התשובה המצופה ממך חן חן לך על ההצלחה באיפוק