|
|
| נשלח ב-24/1/2021 01:04 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | אם בחירטוטים עסקינן א.בא תסביר לי למה החילונים העשירים צריכים לממן חרדים שמבחירה לא עובדים ולא קונים השכלה ב. למה אתה חושב שאם החרדים היו עובדים וחלקם בעשירונים העליונים היה לפי חלקם באוכלוסיה נטל המס לא היה יורד הרי הם גם לא משלמים וגם מקבלים הנחות בארנונה במעונות ומשפחתונים קצבאות לכוללים וכללית פחות כסף להוצאות שממריצות את הכלכלה במדינה ג.אתה שוכח שבמקום תרבות אתה מקבל צורכי דת ד. לחרדי משפחה הרבה יותר גדולה וחלקו בקצבאות ובבתי ספר והחדרים גדולה יותר
|
|
לא קראת אהה? א.תענה בבקשה למה חילונים צריכים לממן חילונים שלא עובדים ולא מכסים את הוצאותיהם בעצמם?
ב. חרדים שיצאו לעבוד יגדילו את הביקוש למשרות ויורידו את אחוזי המועסקים המועסקים. א"ב של כלכלה שכנראה עדיין לא השלמת באקדמיה המדומיינת שלך. אחוזי אבטלה גבוהים לא בדיוק מועילים למשק. החלום שיהיה לכל חרדי עבודה מיד כשיצא לשוק הוא דמיון שאין בינו לבין כלכלה ולא כלום.
ג. עדיין פרופורציונלית התקציב שמקבל חרדי על השירותים שהוא צורך נמוכים לאין ערוך מחילוני באותו מצב סוציואקונומי. אגב, לגבי טענתך לשירותי דת, מה הם אותם שירותי דת? ולמה אתה חושב שלא חרדים לא נהנים מהם? אדרבה, שירותי דת רבים חרדים מספקים לעצמם.
ד. אז מצאת את הבעיה? כאמור אם תחלק את כלל התקציבים לאלה שהכנסותיהם לא חייבות במס לפי החלק היחסי באוכלוסיה הסכום פר חרדי יהיה נמוך יותר. אם כבר הזכרת את קבצאות בתי הספר וחדרים, ההוצאה פר תלמיד בציבור החרדי נמוכה מכל שאר המגזרים - גם במוסדות שמלמדים ליבה (רוב ככל בתי הספר לבנות ובתי ספר רבים לבנים ששייכים לרשתות החרדיות). זאת בלי להביא בחשבון תקציבים עקיפים (כמו השקעות בתוכניות שונות שלא מתאימות לציבור החרדי). חילוני יכול לטעון: בחרת לא ללכת לקולנוע אז בעיה שלך שאתה לא נהנה מזה. בחרת שאין לך איטרנט אז מה אתה מתלונן שבתי הספר של הילדים שלך לא מקבלים תקצוב להצטיידות במאות מליוני ש"ח (רק השנה...). אבל זה לא מפחית את העובדה שחילוני שלא משלם מיסים יהנה מכל הטוב הזה בעוד שלחרדי אין אפילו את הזכות לטעון לקבל את כבשת הרש לתרבות הייחודית שלו. (ובנימה אישית כחרדי שמשלם יפה מאוד מס הכנסה ב"ה, מעדיף לראות את הכסף שלי הולך לתקציב הישיבות ולא לתאגיד השידור (747 מיליון ש"ח בשנה מעבר לעלות ההקמה בסך 350 מיליון) ולגלי צה"ל (40 מיליון ש"ח תקצוב ישיר מעבר לניצול כוח אדם זול של חיילים).
בבקשה תתמודד עם הטענות במספרים ולא בסיסמאות נבובות. וכאמור גם לי פעם צרם כשראיתי כמה יורד לי ביטוח בריאות.. ועם כל זאת ואעפ"כ מעדיף שהכסף שאני משלם בעל כרחי ילך למטרות שאני מאמין בערכן.
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 24/01/2021 01:07:25
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 01:51 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כמה חבל ששכחת לכתוב לנו איפה החלוקה של אלפי השקלים לכל משפחה כאב למשפחה ברוכה ילדים, שהוצאותיה שוות להוצאות של שתי משפחות חילוניות, כאחד שעובד קשה ביחד עם אשתי כדי לפרנס ולחתן, אני פשוט מחפש בנרות את החלוקה עליה אתה מדבר
אני משלם מידי חודש 900 ש"ח כפול 3 בחורים בישיבות, ועוד 450 ש"ח על כמה ילדים בתתי"ם, ואל תספר לי סיפורי סבתא שמישהו משלם לי את זה, בזמן שאתה חילוני נצלן שותה מעטיני המדינה ומגהק לי פה מול הפרצוף אני משלם טבין ותקילין ביטוח לאומי ורפואי כי זוג שמחזיק משפחה ברוכת ילדים ומחתן לא יכול לעבוד בשחור, ולא, אני לא יוצא דופן בציבור שלנו, 63% מהציבור החרדי (גברים ונשים) עובדים בלבן ומשלמים מיסים מלאים, רובם המלא משפחות ברוכות ילדים
אתה רשע מרושע מוציא שם רע, אתה לא ליטאי שעבר, שמך מטעה, אתה חילוני שעובר, חילוני שמכיר אותנו דרך שלושת ערוצי התקשורת החילוניות, כי אם היית חרדי היית יודע איך נראה בית חרדי סטנדרטי באמת. |
|
| ליטאישעבר כתב: |  | | איך התאפקת כל כך הרבה זמן עד שהקאת את התשובה המצופה ממך חן חן לך על ההצלחה באיפוק |
|
רמת התשובות שלך מעידה על ריקניותך
בינינו, אם היינו ברחוב לא היית זוכה אפילו ליריקה בטוחני שאתה חולה נפש על גבול השפיות כמו רובם של החוזרים בשאלה.. למה אתה חוזר לכאן כל הזמן, עזבת? לך תחפש את החברים החדשים שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 02:05 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  | כמה חבל ששכחת לכתוב לנו איפה החלוקה של אלפי השקלים לכל משפחה כאב למשפחה ברוכה ילדים, שהוצאותיה שוות להוצאות של שתי משפחות חילוניות, כאחד שעובד קשה ביחד עם אשתי כדי לפרנס ולחתן, אני פשוט מחפש בנרות את החלוקה עליה אתה מדבר
אני משלם מידי חודש 900 ש"ח כפול 3 בחורים בישיבות, ועוד 450 ש"ח על כמה ילדים בתתי"ם, ואל תספר לי סיפורי סבתא שמישהו משלם לי את זה, בזמן שאתה חילוני נצלן שותה מעטיני המדינה ומגהק לי פה מול הפרצוף אני משלם טבין ותקילין ביטוח לאומי ורפואי כי זוג שמחזיק משפחה ברוכת ילדים ומחתן לא יכול לעבוד בשחור, ולא, אני לא יוצא דופן בציבור שלנו, 63% מהציבור החרדי (גברים ונשים) עובדים בלבן ומשלמים מיסים מלאים, רובם המלא משפחות ברוכות ילדים
אתה רשע מרושע מוציא שם רע, אתה לא ליטאי שעבר, שמך מטעה, אתה חילוני שעובר, חילוני שמכיר אותנו דרך שלושת ערוצי התקשורת החילוניות, כי אם היית חרדי היית יודע איך נראה בית חרדי סטנדרטי באמת. |
|
| ליטאישעבר כתב: |  | | איך התאפקת כל כך הרבה זמן עד שהקאת את התשובה המצופה ממך חן חן לך על ההצלחה באיפוק |
|
רמת התשובות שלך מעידה על ריקניותך
בינינו, אם היינו ברחוב לא היית זוכה אפילו ליריקה בטוחני שאתה חולה נפש על גבול השפיות כמו רובם של החוזרים בשאלה.. למה אתה חוזר לכאן כל הזמן, עזבת? לך תחפש את החברים החדשים שלך. |
|
התגובה מדגימה את רמתך
תוקן על ידי ליטאישעבר ב- 24/01/2021 02:35:56
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 02:23 |
|
| |
| משגיחשליטא כתב: |  | אם בחירטוטים עסקינן א.בא תסביר לי למה החילונים העשירים צריכים לממן חרדים שמבחירה לא עובדים ולא קונים השכלה ב. למה אתה חושב שאם החרדים היו עובדים וחלקם בעשירונים העליונים היה לפי חלקם באוכלוסיה נטל המס לא היה יורד הרי הם גם לא משלמים וגם מקבלים הנחות בארנונה במעונות ומשפחתונים קצבאות לכוללים וכללית פחות כסף להוצאות שממריצות את הכלכלה במדינה ג.אתה שוכח שבמקום תרבות אתה מקבל צורכי דת ד. לחרדי משפחה הרבה יותר גדולה וחלקו בקצבאות ובבתי ספר והחדרים גדולה יותר
לא קראת אהה? א.תענה בבקשה למה חילונים צריכים לממן חילונים שלא עובדים ולא מכסים את הוצאותיהם בעצמם?
ב. חרדים שיצאו לעבוד יגדילו את הביקוש למשרות ויורידו את אחוזי המועסקים המועסקים. א"ב של כלכלה שכנראה עדיין לא השלמת באקדמיה המדומיינת שלך. אחוזי אבטלה גבוהים לא בדיוק מועילים למשק. החלום שיהיה לכל חרדי עבודה מיד כשיצא לשוק הוא דמיון שאין בינו לבין כלכלה ולא כלום.
ג. עדיין פרופורציונלית התקציב שמקבל חרדי על השירותים שהוא צורך נמוכים לאין ערוך מחילוני באותו מצב סוציואקונומי. אגב, לגבי טענתך לשירותי דת, מה הם אותם שירותי דת? ולמה אתה חושב שלא חרדים לא נהנים מהם? אדרבה, שירותי דת רבים חרדים מספקים לעצמם.
ד. אז מצאת את הבעיה? כאמור אם תחלק את כלל התקציבים לאלה שהכנסותיהם לא חייבות במס לפי החלק היחסי באוכלוסיה הסכום פר חרדי יהיה נמוך יותר. אם כבר הזכרת את קבצאות בתי הספר וחדרים, ההוצאה פר תלמיד בציבור החרדי נמוכה מכל שאר המגזרים - גם במוסדות שמלמדים ליבה (רוב ככל בתי הספר לבנות ובתי ספר רבים לבנים ששייכים לרשתות החרדיות). זאת בלי להביא בחשבון תקציבים עקיפים (כמו השקעות בתוכניות שונות שלא מתאימות לציבור החרדי). חילוני יכול לטעון: בחרת לא ללכת לקולנוע אז בעיה שלך שאתה לא נהנה מזה. בחרת שאין לך איטרנט אז מה אתה מתלונן שבתי הספר של הילדים שלך לא מקבלים תקצוב להצטיידות במאות מליוני ש"ח (רק השנה...). אבל זה לא מפחית את העובדה שחילוני שלא משלם מיסים יהנה מכל הטוב הזה בעוד שלחרדי אין אפילו את הזכות לטעון לקבל את כבשת הרש לתרבות הייחודית שלו. (ובנימה אישית כחרדי שמשלם יפה מאוד מס הכנסה ב"ה, מעדיף לראות את הכסף שלי הולך לתקציב הישיבות ולא לתאגיד השידור (747 מיליון ש"ח בשנה מעבר לעלות ההקמה בסך 350 מיליון) ולגלי צה"ל (40 מיליון ש"ח תקצוב ישיר מעבר לניצול כוח אדם זול של חיילים).
בבקשה תתמודד עם הטענות במספרים ולא בסיסמאות נבובות. וכאמור גם לי פעם צרם כשראיתי כמה יורד לי ביטוח בריאות.. ועם כל זאת ואעפ"כ מעדיף שהכסף שאני משלם בעל כרחי ילך למטרות שאני מאמין בערכן.
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 24/01/2021 01:07:25 |
|
עניתי לך אני מבין שהבנת הנקרא די חלשה אצל משגיחים אז אסביר לך
א.כל חברה בנויה שלא כולם עשירים, והעשירים ממנים את העניים במיסיהם אבל חברה לא בנויה על קבוצה שמחליטה לא להכיל ולא לעבוד ושהעשירים יחזיקו אותם מה עוד שחלק גדול מהעניים עובדים אצל העשירים והם גורמים להונם לגדול מה
ב.אתה משקר בקשר לחינוך העצמאי ושס ממומנים 100 אחוז ושווים לתקציבי הממלכתי הנה בויקי
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%9A_%D7%94%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%90%D7%99ג.תקציבי הרווחה הנחות למינהם לא שווים בין הציבור שלא משלם מיסים וכן עובד לכאלה שלא עובדים ד.גם מי שלא משלם מיסים וכן עובד מניע את גלגלי הכלכלה ה.ברור שאם כל החרדים יצאו ביום אחד לעבוד זה יהיה נזק לכלכה אבל לאורך זמן זה תועלת כלכלית עצומה , לפי הלוגיקה שלך כל מדינה צריכה לשמוח על כמה שיותר אחוזי אבטלה זה נשמע קצת אוילי לא? ו. המשפחה החרדים הגם שבבנים הם מקבלים פחות תקציבים בס"ה בגלל גודל המשפחה זה מתאזן +++ ואל תשכח את תקציב הבריאות שהוא פר נפש שמשפחנ חרדית נהנית ממנו יותר ז.רשות השידור משרתת הרבה יותר אנשים ובניהם גם חרדים רבים ואנא הפסק עם הדמגוגיה להשוות תקציב למספר אנשים מועט למספר רב וכן תקציב לזמן מוגבל לבין תקציב שלא תלוי בזמן ח. לא השבת לי למה אתה חושב שאם הציבור החרדי היה באופן יחסי לגודלו נמצא בעשירונים העליונים ומשלם מס ועובד ולא מקבל הנחות נטל המס לא היה יורד ושוב תכניס טוב לראש יש הבדל בין אנשים שעובדים ולא מרויחים מספיק לבין כאלה שעושים זאת מבחירה אז טול קורה מבין עיניך וסילופים מדבריך וסיסמות נבובות וחלקם שקריות ממסרך תתחבר למציאןת ולא לדמיון שיצרת לך
תוקן על ידי ליטאישעבר ב- 24/01/2021 02:27:11
תוקן על ידי ליטאישעבר ב- 24/01/2021 02:34:25
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 05:25 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  |
התגובה מדגימה את רמתך
|
|
בתגובות שלי באשכול כתבתי לך בפירוט מה קורה במשפחה חרדית רגילה ברוכת ילדים בחרת שלא לענות אפילו מילה אחת על הענין עצמו, כל מה שהיה לך לענות זה רק לתקוף ברמה האישית ותו לא אף מילה על הנאמר בנושא עצמו
זה מצביע על רמת הויכוחים איתך וכנראה זוהי השפה היחידה בה יש לפנות אליך.. ממליץ איפה גם לכולם כאן, לא ממש לקרוא מה כותב המשומד, אלא ישר לרדת לרמה האישית..
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 24/01/2021 05:34:44
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 05:30 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | עניתי לך אני מבין שהבנת הנקרא די חלשה אצל משגיחים אז אסביר לך
א.כל חברה בנויה שלא כולם עשירים, והעשירים ממנים את העניים במיסיהם אבל חברה לא בנויה על קבוצה שמחליטה לא להכיל ולא לעבוד ושהעשירים יחזיקו אותם מה עוד שחלק גדול מהעניים עובדים אצל העשירים והם גורמים להונם לגדול מה
ב.אתה משקר בקשר לחינוך העצמאי ושס ממומנים 100 אחוז ושווים לתקציבי הממלכתי הנה בויקי
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%9A_%D7%94%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%90%D7%99ג.תקציבי הרווחה הנחות למינהם לא שווים בין הציבור שלא משלם מיסים וכן עובד לכאלה שלא עובדים ד.גם מי שלא משלם מיסים וכן עובד מניע את גלגלי הכלכלה ה.ברור שאם כל החרדים יצאו ביום אחד לעבוד זה יהיה נזק לכלכה אבל לאורך זמן זה תועלת כלכלית עצומה , לפי הלוגיקה שלך כל מדינה צריכה לשמוח על כמה שיותר אחוזי אבטלה זה נשמע קצת אוילי לא? ו. המשפחה החרדים הגם שבבנים הם מקבלים פחות תקציבים בס"ה בגלל גודל המשפחה זה מתאזן +++ ואל תשכח את תקציב הבריאות שהוא פר נפש שמשפחנ חרדית נהנית ממנו יותר ז.רשות השידור משרתת הרבה יותר אנשים ובניהם גם חרדים רבים ואנא הפסק עם הדמגוגיה להשוות תקציב למספר אנשים מועט למספר רב וכן תקציב לזמן מוגבל לבין תקציב שלא תלוי בזמן ח. לא השבת לי למה אתה חושב שאם הציבור החרדי היה באופן יחסי לגודלו נמצא בעשירונים העליונים ומשלם מס ועובד ולא מקבל הנחות נטל המס לא היה יורד ושוב תכניס טוב לראש יש הבדל בין אנשים שעובדים ולא מרויחים מספיק לבין כאלה שעושים זאת מבחירה אז טול קורה מבין עיניך וסילופים מדבריך וסיסמות נבובות וחלקם שקריות ממסרך תתחבר למציאןת ולא לדמיון שיצרת לך |
|
גיבוב שטויות ברמה של ילד בן 10
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 08:41 |
|
| |
| שבטמישור כתב: |  |
| ליטאישעבר כתב: |  | הגיע הזמן שהרחוב החרדי יבין שאי אפשר להתפרנס מהחילוניים לאכול את מיסיהם, לא לעבוד לא לשלם מיסים לקבל הנחה בכל מקום אפשרי ואם אפשר גם לזייף תלושי משכורת כדי לסחוב עוד כמה אחוזי הנחה, לא לרכוש השכלה כך שגם אם עובדים זה בעבודות דחק, ולספר לחילונייים שבזכותינו הם נושמים, ולהחליט עדיין שאנחנו מדינה בתוך מדינה הם יממנו אותנו ואנחנו נדחוף להם אצבע בעין פעם אחרי פעם, הם יסגרו עסקים יפוטרו בהמוניהם,ואנחנו דרעי יסדר לנו תקציבים הגם שלא הפסדנו שקל מהקורונה תוך ניצול ציני של המצב
אין לי סבלנות לשמוע את איש חשוב עם האגדה החרדית שאנחנו יכולים להחזיק את עצמנו
ומצד שני אני מאמין שכל העולם נברא בשביל ישראל והתורה היא הדבר החשוב ביותר ואני עודי אברך שלומד שלושה סדרים ואיני בא להתווכח אידאולוגית האם המדינה צריכה לממן אחזקת כוללים אם לאו, אבל יש צורה של התנהגות אי אפשר להתנהג בחזירות ולומר למדינה תממנו אותנו ושכל החילוניים יסבלו כי החלטנו להיות מדינה בתוך מדינה לשום תורם לא היינו מעיזים לעשות כך |
|
אתה מנוול וחזיר מושחת. אני שמשלם אלפי ש"ח מיסים בלבן, וכך כל בני משפחתי הקרובים שאני מכיר ויודע, מממנים אותך ואת שכמותך, וכל חטאינו שאנו יהודים יראים ושלמים, ורק לכן אנחנו צריכים לסבול ולשאת אותך ואת שכמותך! |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 08:47 |
|
| |
יש כאן שני נתונים שנשכחו: א. החרדים שעובדים, קיבלו השכלה ע"י מלגות מהמדינה. ב. החרדים היום צורכים תרבות לא פחות מהחילונים, ניתן למצוא אותם בכל סוגי האירועי תרבות ויש המון אירועי תרבות שמיועדים לחרדים, כמו המפגנים של דרעי שמזמין את שטיינמץ לכנסי חזרה למקורות ועוד. התרבות ניתנת לכלל האוכלןסייה וממש לאנכון לומר שהחרדים כקולקטיב מתנזרים ממנה. בנוסף החרדים כמעט לא מתחלקים בשירותי דת ובתקצוב המקושרים/דיינים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 08:59 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
התגובה מדגימה את רמתך
בתגובות שלי באשכול כתבתי לך בפירוט מה קורה במשפחה חרדית רגילה ברוכת ילדים בחרת שלא לענות אפילו מילה אחת על הענין עצמו, כל מה שהיה לך לענות זה רק לתקוף ברמה האישית ותו לא אף מילה על הנאמר בנושא עצמו
זה מצביע על רמת הויכוחים איתך וכנראה זוהי השפה היחידה בה יש לפנות אליך.. ממליץ איפה גם לכולם כאן, לא ממש לקרוא מה כותב המשומד, אלא ישר לרדת לרמה האישית..
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 24/01/2021 05:34:44 |
|
אני מפחד שתירק עלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 09:00 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | עניתי לך אני מבין שהבנת הנקרא די חלשה אצל משגיחים אז אסביר לך
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%9A_%D7%94%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%90%D7%99ג.תקציבי הרווחה הנחות למינהם לא שווים בין הציבור שלא משלם מיסים וכן עובד לכאלה שלא עובדים ד.גם מי שלא משלם מיסים וכן עובד מניע את גלגלי הכלכלה ה.ברור שאם כל החרדים יצאו ביום אחד לעבוד זה יהיה נזק לכלכה אבל לאורך זמן זה תועלת כלכלית עצומה , לפי הלוגיקה שלך כל מדינה צריכה לשמוח על כמה שיותר אחוזי אבטלה זה נשמע קצת אוילי לא? ו. המשפחה החרדים הגם שבבנים הם מקבלים פחות תקציבים בס"ה בגלל גודל המשפחה זה מתאזן +++ ואל תשכח את תקציב הבריאות שהוא פר נפש שמשפחנ חרדית נהנית ממנו יותר ז.רשות השידור משרתת הרבה יותר אנשים ובניהם גם חרדים רבים ואנא הפסק עם הדמגוגיה להשוות תקציב למספר אנשים מועט למספר רב וכן תקציב לזמן מוגבל לבין תקציב שלא תלוי בזמן ח. לא השבת לי למה אתה חושב שאם הציבור החרדי היה באופן יחסי לגודלו נמצא בעשירונים העליונים ומשלם מס ועובד ולא מקבל הנחות נטל המס לא היה יורד ושוב תכניס טוב לראש יש הבדל בין אנשים שעובדים ולא מרויחים מספיק לבין כאלה שעושים זאת מבחירה אז טול קורה מבין עיניך וסילופים מדבריך וסיסמות נבובות וחלקם שקריות ממסרך תתחבר למציאןת ולא לדמיון שיצרת לך
גיבוב שטויות ברמה של ילד בן 10 |
|
לפחות אני לא מריק איך שאומרים הקטנים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 09:02 |
|
| |
למשגיח בשער אחרי כל הטענות שלך לא ענית לי על השאלה האם החרדים לא נושכים את היד שמאכילה אותם גם אם זה העשירים ומעמד הביניים
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 09:52 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | | למשגיח בשער אחרי כל הטענות שלך לא ענית לי על השאלה האם החרדים לא נושכים את היד שמאכילה אותם גם אם זה העשירים ומעמד הביניים |
| משגיח בשער זה ניק אחר. תגדיר מי הם החרדים שנושכים ואענה לך ספציפית.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 14:24 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | הגיע הזמן שהרחוב החרדי יבין שאי אפשר להתפרנס מהחילוניים לאכול את מיסיהם, לא לעבוד לא לשלם מיסים לקבל הנחה בכל מקום אפשרי ואם אפשר גם לזייף תלושי משכורת כדי לסחוב עוד כמה אחוזי הנחה, לא לרכוש השכלה כך שגם אם עובדים זה בעבודות דחק, ולספר לחילונייים שבזכותינו הם נושמים, ולהחליט עדיין שאנחנו מדינה בתוך מדינה הם יממנו אותנו ואנחנו נדחוף להם אצבע בעין פעם אחרי פעם, הם יסגרו עסקים יפוטרו בהמוניהם,ואנחנו דרעי יסדר לנו תקציבים הגם שלא הפסדנו שקל מהקורונה תוך ניצול ציני של המצב
אין לי סבלנות לשמוע את איש חשוב עם האגדה החרדית שאנחנו יכולים להחזיק את עצמנו
ומצד שני אני מאמין שכל העולם נברא בשביל ישראל והתורה היא הדבר החשוב ביותר ואני עודי אברך שלומד שלושה סדרים ואיני בא להתווכח אידאולוגית האם המדינה צריכה לממן אחזקת כוללים אם לאו, אבל יש צורה של התנהגות אי אפשר להתנהג בחזירות ולומר למדינה תממנו אותנו ושכל החילוניים יסבלו כי החלטנו להיות מדינה בתוך מדינה לשום תורם לא היינו מעיזים לעשות כך |
|
צודק בכל מילה!!!!!! והרבה מאוד חילונים לגמרי . החרדים חושבים שמגיע להם מטעם המדינה את הדרישות שלהם והם לא חייבים למדינה כלום .והם יכולים לקבוע והחליט על החילונים ולנהל את אורחות חייו.
|
|
|
|
|