בית פורומים בחדרי חרדים

הצדיק! אברי גלעד על יהודה משי זהב...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/1/2021 15:16 לינק ישיר 
הצדיק! אברי גלעד על יהודה משי זהב...

מישראל היום:

הצדיק

עם כל מה שעבר, יהודה משי זהב הוא יהודי חד־פעמי. הוא המנהיג שהציבור החרדי היה צריך, לו רצה להנהיג

אברי גלעד

פורסם ב: 28.01.2021 07:59 עודכן ב: 28.01.2021 07:58

3

יצא לי לדבר עם יהודה משי זהב פעמיים בתוך שבוע. פעם לאחר מות אחיו ואמו בהפרש של חודש, ושבוע אחר כך, בהילקח אביו. שלוש פעמים נקש המלאך המוכר לו יותר מאשר לכל אדם בעולם, מלאך המוות, על דלתו. והפעם זה היה ביקור פרטי. לא כללי. אותו הוא בא לחפש, לו הוא הביא הודעה מרה, אל ביתו הוא נכנס שלוש פעמים בתוך חודש.

מגיע לך תו חניה לנכה?
אנחנו נדאג לזה – ומהר! 

היה מעניין ומפעים לראות איך הוא מתמודד. הוא פעל כמו מתאגרף שחוטף אגרוף לפנים, אחיו מת, ואחר כך אגרוף ללב, אמו מתה, ומייד אחר כך בומבה מסובבת לבטן. אבל הוא לא נפל. הוא מעד, ומייד עמד. הביא עוד כוח מתוכו, לעמוד גם בזה. משי זהב התאמן על התמודדות עם מוות בשדה הקטל של המציאות, וזה אמנם שורף אותו מבפנים, אבל במקביל, מוציא ממנו את מיטבו.

שאלתי אותו אם האמונה שלו במבחן. אמר לי שהוא מאמין שהניסיון הזה בא עליו כדי להעלות אותו, לא כדי לחסל אותו. הוא חושב שלמרות שהוא עושה מעשי חסד רבים מספור, הוא טרם קנה את הזכות להגיד שהוא מבין מה עובר על משפחות המתים שהוא פוגש. הוא מאמין שמכיוון שהוא בחור חסון נפשית, וראה דבר או שניים, הונחתה עליו מהלומה כה אדירה, כדי שירגיש מה זה אסון. שיידע בחוויה אישית מהו צער שאין לו סוף. איזו אמירה אמונית מדהימה. אני משתחווה פנימית לאדם שאומר מילים כאלה, וגם מאמין לעצמו. הוא כזה. 

משי זהב קם למוות בבוקר, והולך לישון עם מוות. כל יומו מיתות משונות ורגילות, כל עיתותיו משפחות שבורות, צער עולמים, הכאב הגדול מכולם. הוא חי באנרגיה הזאת כבר יותר מ־30 שנה. ומתברר שאם המוות לא מדכא אותך, לא שובר אותך, לא מחסל אותך - הוא יוצר ממך, כמו שמתרחש בבטן האדמה, יהלום.

לכל הטורים של אברי גלעד

אני רואה ביהודה משי זהב קודם כל את האיש הכי מרגש שפגשתי. אדם שבחר להקריב את שמחת חייו כדי לעשות את שליחותו בעולם. מה שהוא רואה ביום אחד, מעכיר נפש של אדם רגיל לשנים. והוא עושה את תפקידו בעולם ללא שום תלונה - להפך, בהתלהבות. את התלהבותו של הפוחח שהיה הוא מנתב למסירות מטורפת לעזרה לאנשים בכל העולם, ללא הבדל. כולם פוגשים את המוות, ואת יהודה.

משי זהב הוא יהודי חד־פעמי. הוא המנהיג שהציבור החרדי היה צריך, לו רצה להנהיג. משי זהב הוא צדיק. מהניילונים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2021 21:20 לינק ישיר 

ניוטרל כתב:
משי זהב הוא יהודי חד־פעמי. הוא המנהיג שהציבור החרדי היה צריך, לו רצה להנהיג. משי זהב הוא צדיק. מהניילונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2021 21:57 לינק ישיר 

אברי גלעד חשב באמת שהוא צדיק , אך כמו רבים אחרים הוא לא העלה בדעתו ולא חלם מי הוא באמת משי זהב לפני הפרסום הגדול רחמנא ליצלן . אגב אברי גלעד הוא היחיד שיצא בקול גדול על המסך נגד אכילת שרצים בתוכנית ריאליטי ששודרה בארץ : "זה גועל נפש שמראים את זה בטלוויזיה", אמר גלעד בשידור. "כשמתמודדים יהודים צריכים לאכול עקרבים, נחשים וג' וקים ומשדרים את זה, אנחנו אומרים לכל הדתיים - יאללה חבר'ה, סלאמאת, נתראה בפעם אחרת". "אני ישבתי מול זה וסגרתי את הטלוויזיה", הוסיף גלעד בזעם. "זו הפעם האחרונה שאנחנו רואים קטע כזה בתוכנית הבוקר. אני יודע שזה מביא רייטינג, אבל תקפצו לי. כצופה זה מזיז אותי מהמסך וכיהודי זה בעייתי במיוחד. אבותינו נשרפו באש כדי לא לאכול חזיר וילדיהם אוכלים שרצים כדי לזכות בשלב בתוכנית ריאליטי".

תוקן על ידי ליאתליאת ב- 15/03/2021 22:05:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2021 22:38 לינק ישיר 

להבדיל גם יצחק אבינו חשב שעשיו צדיק.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הצדיק! אברי גלעד על יהודה משי זהב...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext