בית פורומים בחדרי חרדים

מילותיו האחרונות של המחנך ר' נפתלי ברנשטיין ז"ל מבית שמש שנפטר הבוקר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/1/2021 08:08 לינק ישיר 

התשפוכת שלך מלאה קיא צואה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2021 13:31 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

גינגישראלי כתב:

איש_חשוב כתב:

שים את כל המלל שלך בסל מיחזור
והשאלה הפשוטה היא, איך זה שאין בנמצא בכלל! בעלי סמארטפונים מגולחים מזקן ופיאות בבתי הכנסת??
אל תערבב לי פה "יש ויש מכל סוג", פשוט תענה על השאלה
מה קרה?? למה רק הם נעלמו לגמרי מהשטח?
בטח שאני יכליל אותם, כי הם כולם נעלמו, כתינוק הבורח מבית הכנסת ולא כאדם הבורח מן הקורונה
בית הכנסת היה להם תמיד למעמסה, ואיך שהגיעו ניצני הקורונה, הם ברחו ממנו בששון.

אני מבין שהתשפוכת הכועסת שלך היא כי אתה ככל הנראה משתייך למגזר שציינתי..
זה לא פוטר אותך מלהיות קצת הגיוני והגון.

תגיד, אתה אמיתי חי בסרט או פשוט לא מודע לעצמך?!

אני קורא שוב את כל תשפוכת המילים שלך ומתפלץ כמה בנאדם פשוט יכול להשליך על אחר את מה שנדרש ממנו.

אתה מכחיש את החי ואת העובדות בשטח, ולמרות שכתבתי לך את זה גם בהודעה הראשונה אתה קורא לדברים שלי "תשפוכת מילים" ומתעלם מהעיקר.

אין בנמצא בכלל בעלי סמארטפונים ומגולחים???
רק הם נעלמו מהשטח?!?!

צריך לצאת ולצלם לך עם הסמארטפון שלי כמו פריי או שגם אז לא תהיה הגון ותשלוף תירוצים אחרים ושטותיים?!

פשוט הזוי כמה בנאדם לא מבין מה כותבים לו או שהוא מבין ומעדיף להתעלם ולהמשיך עם רמה של מריבות שטיבלאך בין מנחה למעריב כשכל אחד מתבצר ב"דעתו" החכמה.

אל תתנהג כמו ילד קטן
אני מבין שאתה נמנה על העדה של מגולחי הסמארטפונים, האמת כואבת לך מול הפרצוף פה ולכן אתה זועק מרה
הבעיה היא שזה מטשטש אצלך את ההגיון, אתה צועק פה בלי הגיון
לא מספיק לענות "אתה יודע כמה בעלי זקנים וטלפונים כשרים חסרים"..
מהשאלה המהדהדת כאן היא למה אין בנמצא בכלל היום בעלי סמארטפונים בבתי הכנסת ומה זה מעיד עליהם, למה הם הראשונים לכל דבר שבטומאה, וכשזה מגיע ללברוח מבית הכנסת הם פתאום האחרונים שבאים אליה
מה זה אומר עליהם

ובבקשה אל תביא לפה את האמריקאים הצדיקים שבאים לכאן מחו"ל ללמוד, אל תשוה אותם לפושטקים תוצרת הארץ שלנו, הנשמות השרופות שמלאה אותם קיא צואה מהמארטפון
האמריקאים אינם מגיעים לעשירית מכל זה
ההבדל הקטן הוא, שהפושטקים בירידה, בדרך לתהום, והאמריקאים באו לכאן עם הסמארטפון שלהם כדי להתעלות

כמה נמוך כמה מטופש וכמה נאיבי להצביע עליהם
לא לחינם החוצניקים האלו כן ממלאים היום את בתי הכנסת.. בזמן שהפושטקים מדירים את רגליהם כי הקורונה ממש "זיעזעה" אותם..

כמה גאווה עצמית סרוחה, רפש ושנאה ללומדי תורה ובעלי בתים יראי שמים בהודעה אחת.

אתה פשוט בושה הן בהתבטאויות שלך והן בחוסר הקשר שלך למציאות גם של התנהגות הציבור בקורונה וגם במהות האנשים השונים בציבורים השונים.

רוב הציבור כבר מזמן לא מתלהב מזקנים גדולים ובגדים ארוכים למרות שזה מצטלם לפעמים טוב יותר או מצטייר כאותנטי יותר, בעיקר אצל אחינו הטועים ואצל אנטישמיים גויים.
כלך לך אצל הציבור הקטן שסבור שהציבור טיפש ותמשיך ללכלך פיך כאחד הריקים שבאומה.

לא אגרר לניבולך, רק אומר לך שאפשר להפוך כל מה שאמרת על האנשים שאתה מנסה לצייר כבחירי וטהורי הדת באופן הרבה יותר מוצלח מ"מגולחי הסמארטפונים" שלך.

יקירי, בתוך עמנו אנחנו יושבים ויתכן שחלקנו באים ממקומות יותר אותנטיים ממך בציבור אותו אתה מנסה לייצג.
ביידיש זה היה נשמע יותר טוב, אבל גם השפה הזו לא הופכת כל דבר לאותנטי יותר לידיעתך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2021 14:11 לינק ישיר 

אל נא בכעסך, הניק הנ"ל הינו מכחיש מציאות ידוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2021 15:17 לינק ישיר 

גינגישראלי כתב:

אתה פשוט בושה הן בהתבטאויות שלך והן בחוסר הקשר שלך למציאות גם של התנהגות הציבור בקורונה וגם במהות האנשים השונים בציבורים השונים.

רוב הציבור כבר מזמן לא מתלהב מזקנים גדולים ובגדים ארוכים למרות שזה מצטלם לפעמים טוב יותר או מצטייר כאותנטי יותר, בעיקר אצל אחינו הטועים ואצל אנטישמיים גויים.

לא אגרר לניבולך, רק אומר לך שאפשר להפוך כל מה שאמרת על האנשים שאתה מנסה לצייר כבחירי וטהורי הדת באופן הרבה יותר מוצלח מ"מגולחי הסמארטפונים" שלך.

יקירי, בתוך עמנו אנחנו יושבים ויתכן שחלקנו באים ממקומות יותר אותנטיים ממך בציבור אותו אתה מנסה לייצג.
ביידיש זה היה נשמע יותר טוב, אבל גם השפה הזו לא הופכת כל דבר לאותנטי יותר לידיעתך.

מה שמצחיק פה, שאני עניתי לך בשפה שלך, שפת ריקים רק כי זוהי שפתך, דיברת בשפה בוטה, קיבלת בחזרה, כמו שנאמר ענה כסיל וכו'
לכן אל תדבר פה על שפה, אני בדרך כלל כותב בצורה יותר מכובדת, אבל אתה לא מכבד לכן קיבלת את השפה שלך
גם הדגשתי פה באדום כדי להעמיד אותך על שפתך המנוולת, שלא טלפיך שוב כמו אנין נפש ותאמר טהור אני

ואתה לא תבוא לדבר איתי פה על בני תורה ליטאים יראי שמים, כשאני כתבתי ממש מדויק על מי אני מדבר, על פושטקים בעלי סמארטפונים
ויודע מה? אני חושב שהבנת את זה היטב, לא היתה לך כאן כל טעות..
כן כן מדברים עליך פושטק, אל תערבב לי פה ליטאים צדיקים יראי שמים שאם הם לא באים לבית הכנסת זה בגלל יראת השמים שלהם ולא למרות
אני מדבר על פושטקים כמוך שחיכו הרבה הרבה זמן לתירוץ להדרת רגליהם מבית הכנסת..

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 31/01/2021 15:19:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2021 16:17 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

גינגישראלי כתב:

מה שמצחיק פה, שאני עניתי לך בשפה שלך, שפת ריקים רק כי זוהי שפתך, דיברת בשפה בוטה, קיבלת בחזרה, כמו שנאמר ענה כסיל וכו'
לכן אל תדבר פה על שפה, אני בדרך כלל כותב בצורה יותר מכובדת, אבל אתה לא מכבד לכן קיבלת את השפה שלך
גם הדגשתי פה באדום כדי להעמיד אותך על שפתך המנוולת, שלא טלפיך שוב כמו אנין נפש ותאמר טהור אני

ואתה לא תבוא לדבר איתי פה על בני תורה ליטאים יראי שמים, כשאני כתבתי ממש מדויק על מי אני מדבר, על פושטקים בעלי סמארטפונים
ויודע מה? אני חושב שהבנת את זה היטב, לא היתה לך כאן כל טעות..
כן כן מדברים עליך פושטק, אל תערבב לי פה ליטאים צדיקים יראי שמים שאם הם לא באים לבית הכנסת זה בגלל יראת השמים שלהם ולא למרות
אני מדבר על פושטקים כמוך שחיכו הרבה הרבה זמן לתירוץ להדרת רגליהם מבית הכנסת..

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 31/01/2021 15:19:32

שוטה, חזור להודעתי הראשונה וקרא בנחת את דברי ונסה לאמץ את מוחך הסוער ולהבין מה כתבתי לך.

תנשום עמוק וירווח לך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2021 18:26 לינק ישיר 

גינגישראלי כתב:
מנחה_חדשה כתב:

בבית הכנסת האברכים שלנו, פתחו מנינים נוספים באולם ובעזרת הנשים. מסכות חובה, חלונות פתוחים, והישיבה היא כסא כן כסא לא.

ההפקרות של הצטופפות בלי שום הגנה, והתעלמות מוחלטת מהסכנה, מראה שההגעה לבית כנסת של אנשים אלה היא לא מעודף יראת שמים אלא סתם בשביל החוויה.

קשה לְכַמֵּת ולדעת את מידת הסיכון המופחתת שנוצרת מהאופן בו מתנהלים בבתי הכנסת השונים, אם כפי שתיארת ואם באופנים אחרים.
ברור שאם יש חולה מדבק באולם (בעל תסמינים או שאינו), מירב הסיכויים שהוא ידביק אנשים סביבו במהלך שהות בינונית של תפילה יומיומית, שהות ארוכה בתפילה שבתית, ושהות ארוכה מאוד של לימוד סדר א'/ב'/ג' באופן יומיומי, גם אם לא מתעלמים לחלוטין מהקורונה ועושים כסא כן וכסא לא ופותחים חלונות ושאר עניינים.
אנשים כמו תמניא יגידו לך שזאת סיבה להתעלם לחלוטין, והשכל הישר יגיד לך לא לטמון את הראש בחול ולחשוב באמת האם זה נחשב השתדלות או שזה פייק השתדלות ואולי כדאי להקשיב למומחים, במיוחד שרואים עכשיו שההדבקה גדולה יותר ובצורה רגישה ומהירה יותר.
ועוד משהו שהשכל הישר צריך - להתעלם לחלוטין מ"מה שקורה אצלם שם במסיבות בתל אביב" וכו' שזאת טענה שאין לה מקום אם אתה בא ממחשבה הלכתית-יהודית.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני חשבתי כמוך במשך שבועות ארוכים, אבל הוכח שאנשים שהתפללו בבית כנסת בצורה שמורה, לא נדבקו במשך חודשים. בתי כנסת שלמים שהתנהלו בצורה ראויה, היו נקיים מהדבקות.

כל זה עד המוטציה האחרונה. היא שינתה את כל התפיסה, כך שהנתון שכתבת, ששהיה במקום סגור יכול להדביק גם בשמירה, אכן נכון למרבה הצער.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2021 20:07 לינק ישיר 

גינגישראלי כתב:

שוטה, חזור להודעתי הראשונה וקרא בנחת את דברי ונסה לאמץ את מוחך הסוער ולהבין מה כתבתי לך.

תנשום עמוק וירווח לך.

שוטה, נקוט כלל זה בידך, אם אני לא עונה לטענתך, זה כי אני לא עונה לטענות חלשות, מעדיף להשאיר אותך איתן

הפעם אסביר לך את טעותך האידיוטית

טענת והדגשת את דברי:  "מה קרה?? למה רק הם נעלמו לגמרי מהשטח?"

בוא אעזור לך להבין בהדגשה של עוד מילה
"מה קרה?? למה רק הם נעלמו לגמרי מהשטח?"

עכשיו יש מבין?

אם לא, רק תציין ונביא לך את זה ממש ממש עד הפה בכפית חד פעמי.

ועכשיו תגיד מי השוטה כאן..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2021 20:33 לינק ישיר 

אין מה להתווכח עם אדם שהמריבות בחידר התנהלו עם החסידים ברמה גבוהה יותר. אדם שלשונו ושפתו ברמת ביבים  כל מי שלא חושב כמוהו הוא חילוני ועוכר ישראל  מנוול ושאר קריאות המעידות על אדם אלים או בשפתו החרדית המושלמת כמו שהוא כתב בשרשור אחר מצעמם  אני הפסקתי לענות לו אני מקווה שגם אחרים רק כולי תקווה שלא יוציא את אלימותו על בני ביתו 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2021 01:59 לינק ישיר 
קו2

מצדרביעי כתב:

כמה נפטרו לאחר החיסונים? אחרי החיסון השני?

לאחר החיסון השני: מאות נדבקו בנגיף - נתונים מטרידים  

מעדכון מדויק של משרד הבריאות המתפרסם הערב (ראשון) ומחולק על פי גילאים, עולה כי 30,876 בנ"א נדבקו בנגיף הקורונה לאחר קבלת החיסון, 13,015 בנ"א שנדבקו הם בגילאי 60+, כאשר 17,579 הם בגילאים של עד 60.
לאחר המנה הראשונה: עד 13 ימים, בגילאי 60+:
נדבקו 7,041 בנ"א, 5,900 בנ"א, מתוכם מאומתים בבית, 150 בנ"א מתוכם במצב קל, 155 בנ"א מתוכם במצב בינוני, 444 בנ"א מתוכם במצב קשה, 92 בנ"א מתוכם במצב קריטי, 300 מתוכם נפטרו ל"ע.

לאחר המנה הראשונה: עד 13 ימים, פחות מגיל 60:
נדבקו 13,088 אנשים, 12,871 איש מתוכם מאומתים בבית, 61 בנ"א מתוכם במצב קל, 45 איש מתוכם במצב בינוני, 78 מתחסנים מתוכם במצב קשה, 22 מתוכם במצב קריטי, ו-11 מתוכם נפטרו ל"ע.

לאחר המנה הראשונה: לאחר 14 ימים, בגילאי 60+:
נדבקו 4,542 אנשים, 3,945 בנ"א מתוכם מאומתים בבית, 86 מתוכם במצב קל, 97 מתוכם במצב בינוני, 243 במצב קשה, 61 במצב קריטי, ו-110 במצב קריטי.

לאחר המנה הראשונה: לאחר 14 ימים, פחות מגיל 60:
נדבקו 3,789 אנשים, 3,736 איש מתוכם מאומתים בבית, 15 איש מתוכם במצב קל, 11 איש מתוכם במצב בינוני, 21 איש מתוכם במצב קשה, 6 איש מתוכם במצב קריטי,

לאחר המנה השנייה: עד 6 ימים, בגילאי 60+:  
נדבקו 959 אנשים, 856 איש מתוכם מאומתים בבית, 26 איש מתוכם במצב קל, 8 איש מתוכם במצב בינוני, 48 איש מתוכם במצב קשה, 12 איש מתוכם במצב קריטי, 9 איש מתוכם נפטרו.  

לאחר המנה השנייה: עד 6 ימים, פחות מגיל 60:
נדבקו 753 אנשים, 746 איש מתוכם מאומתים בבית, 3 איש מתוכם במצב קל, שך איש מתוכם במצב קשה, איש 1 מתוכם נפטר.

לאחר המנה השנייה: לאחר 7 ימים, בגילאי 60+:
נדבקו 473 אנשים, 433 איש מתוכם מאומתים בבית, 10 איש מתוכם במצב קל, 14 בנ"א מתוכם במצב בינוני, 11 בנ"א מתוכם במצב קשה, 3 איש מתוכם במצב קריטי, שני אנשים מתוכם נפטרו.

לאחר המנה השנייה: לאחר 7 ימים, פחות מגיל 60:
נדבקו 231 אנשים, 226 איש מתוכם מאומתים בבית, 2 אנשים מתוכם במצב קל, איש 1 מתוכם במצב קשה, 23 אנשים מתוכם במצב קריטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2021 03:07 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

גינגישראלי כתב:

תנשום עמוק וירווח לך.

שוטה, נקוט כלל זה בידך, אם אני לא עונה לטענתך, זה כי אני לא עונה לטענות חלשות, מעדיף להשאיר אותך איתן

עכשיו יש מבין?

זכותך להמשיך להתעקש ולהתפתל..
לו היינו מתווכים בארבע עיניים, מזמן הייתי נפטר ממך בחיוך ושלום על ישראל...

הפורום נועד להחלפת דעות ולהבעת דעות לרוב גם למען אחרים ונראה לי שזה נעשה כאן די טוב כך שלא נותר לקורא הנבון אלא לעבור על הדברים ולהבין כהבנתו.
רוצה לדייק ולהתעקש שדיוקך מנצח? רוצה לרשום קונטרס כללים מתי אתה עונה ומתי לא? (מזכיר באמת מלמדים צעירים בחיידר..) שיערב לך אף שאני חושב שגם בזה אתה טועה אבל לא זאת הנקודה כאן.

לילה/בוקר טוב שיהיה לך ולכל עם ישראל :)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2021 03:21 לינק ישיר 

מנחה_חדשה כתב:

גינגישראלי כתב:
מנחה_חדשה כתב:

בבית הכנסת האברכים שלנו, פתחו מנינים נוספים באולם ובעזרת הנשים. מסכות חובה, חלונות פתוחים, והישיבה היא כסא כן כסא לא.

ההפקרות של הצטופפות בלי שום הגנה, והתעלמות מוחלטת מהסכנה, מראה שההגעה לבית כנסת של אנשים אלה היא לא מעודף יראת שמים אלא סתם בשביל החוויה.

קשה לְכַמֵּת ולדעת את מידת הסיכון המופחתת שנוצרת מהאופן בו מתנהלים בבתי הכנסת השונים, אם כפי שתיארת ואם באופנים אחרים.
ברור שאם יש חולה מדבק באולם (בעל תסמינים או שאינו), מירב הסיכויים שהוא ידביק אנשים סביבו במהלך שהות בינונית של תפילה יומיומית, שהות ארוכה בתפילה שבתית, ושהות ארוכה מאוד של לימוד סדר א'/ב'/ג' באופן יומיומי, גם אם לא מתעלמים לחלוטין מהקורונה ועושים כסא כן וכסא לא ופותחים חלונות ושאר עניינים.
אנשים כמו תמניא יגידו לך שזאת סיבה להתעלם לחלוטין, והשכל הישר יגיד לך לא לטמון את הראש בחול ולחשוב באמת האם זה נחשב השתדלות או שזה פייק השתדלות ואולי כדאי להקשיב למומחים, במיוחד שרואים עכשיו שההדבקה גדולה יותר ובצורה רגישה ומהירה יותר.
ועוד משהו שהשכל הישר צריך - להתעלם לחלוטין מ"מה שקורה אצלם שם במסיבות בתל אביב" וכו' שזאת טענה שאין לה מקום אם אתה בא ממחשבה הלכתית-יהודית.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני חשבתי כמוך במשך שבועות ארוכים, אבל הוכח שאנשים שהתפללו בבית כנסת בצורה שמורה, לא נדבקו במשך חודשים. בתי כנסת שלמים שהתנהלו בצורה ראויה, היו נקיים מהדבקות.

כל זה עד המוטציה האחרונה. היא שינתה את כל התפיסה, כך שהנתון שכתבת, ששהיה במקום סגור יכול להדביק גם בשמירה, אכן נכון למרבה הצער.

ועדיין.. גם לפני המוטציות אין בית כנסת דומה לחברו וההפחתה בסיכון קשה להגדרה.
מקום כן מקום לא או שניים בספסל בקצותיו ושורה ריקה?
חלונות פתוחים לאיזה כיוון?
זרימת אוויר חורפית ירושלמית (שגם קרה יותר וגורמת לסגירת חלונות בסופו של דבר) או ימים שרביים יותר באזור המרכז?
הקפדה על מסיכות באופן מלא?
האם זה עוזר רק לטיפתי באוויר או שזה באמת מצליח לסנן את רוב הוירוסים באוויר?
הדבקות היו גם היו בכוללים ובישיבות שהתיימרו לשמור על רוב הכללים, וממה שאני מכיר אצלנו היו גם במידה מסויימת בבתי כנסיות ששמרו.

אבל למעשה, לא ראיתי ששומרים כעת יותר כשברור שההדבקה עכשיו מהירה ורגישה יותר פי כמה וכמה.

צריך הרבה רחמי שמים ולהתפלל על חכמה בינה ודעת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2021 03:26 לינק ישיר 

מקור? (האתר כאן אינו נחשב למקור לשום דבר רציני)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2021 10:13 לינק ישיר 

גינגישראלי כתב:
איש_חשוב כתב:

גינגישראלי כתב:

תנשום עמוק וירווח לך.

עכשיו יש מבין?

זכותך להמשיך להתעקש ולהתפתל..
לו היינו מתווכים בארבע עיניים, מזמן הייתי נפטר ממך בחיוך ושלום על ישראל...

הפורום נועד להחלפת דעות ולהבעת דעות לרוב גם למען אחרים ונראה לי שזה נעשה כאן די טוב כך שלא נותר לקורא הנבון אלא לעבור על הדברים ולהבין כהבנתו.
רוצה לדייק ולהתעקש שדיוקך מנצח? רוצה לרשום קונטרס כללים מתי אתה עונה ומתי לא? (מזכיר באמת מלמדים צעירים בחיידר..) שיערב לך אף שאני חושב שגם בזה אתה טועה אבל לא זאת הנקודה כאן.

לילה/בוקר טוב שיהיה לך ולכל עם ישראל :)

להתעקש ולהתפתל..
רק רגע..
נראה שזה מה שבדיוק אתה עושה איתי עכשיו, לא?

ועל מה אני מתעקש?
פשוט הסתבר שלא הבנת כאן את הנקרא, ביקשת להבין והנה הסברתי לך באר היטב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מילותיו האחרונות של המחנך ר' נפתלי ברנשטיין ז"ל מבית שמש שנפטר הבוקר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.