|
|
| נשלח ב-30/1/2021 21:43 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| איש_חשוב כתב: |  | המיעוט ה(ש)פוי אכן זן נכחד עצוב, הוא נכחד כי כל מי שאתם רואים כאן היום, "מקולקלים" כמו שקוראים להם, עומדים בעינים רושפות שנאה לחרדים האותנטים, פותחים כל שעה עגולה אשכול זעקה אנטי חרדי.. כל אלו אין להם את דור ההמשך איתם, כי דור ההמשך שלהם כבר ישיל את הכיפה, לא אולי, בוודאי. כל דור הולך ויורד מול הדור הקודם, אם אלו הולכים עם כיפה קטנה ושונאים אותה, הדור הבא כבר יסיר אותה, מי שרוצה שילדיו יהיו כמוהו, כדי לו להעלות מעט את רף יראת שמים, את שעות הלימוד, התפילה, ואז הלוואי ואולי הדור הבא ייראה כמוהו אכן זן נכחד, אבל בעצם כל אלו המקולקלים הם כבר לא חרדים, הם פייק חרדים. |
|
מה שאתה לא מבין שאין חלוקה דיכוטומית בין השפויים לקיצונים. כולם משפיעים על כולם. כל החברה החרדית כולה זזה ומקצינה. כולל החלקים שנחשבים כבר קיצונים. קח לדוגמה את הפלג הירושלמי, הם היו קיצונים לפני כן ועכשיו נעשו קיצונים עוד יותר. אז יכול להיות שיש מישהו ששמח מכך שהשפויים מתמעטים, אבל מה שהוא לא מבין שגם הציבור שהוא חי בתוכו ילך ויעשה יותר קיצוני ממה שהוא עכשיו. ולקיצוניות הזו אין סוף! תמיד יהיה היכן להקצין עוד ועוד. |
|
השבוע בהפטורה נמנמתי, והנה בהפטורה אני קורא: תברך ממשפחות י' משפחת חבר הקיני ממשפחות באהל תברך. ותיפעם רוחי ואיקץ והנה חלום. ואנשום לרווחה.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2021 21:45 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2021 22:17 |
|
| |
אני איני מתעלם מהבעיתיות של התנהלות הציבור החרדי והבעיה שנוצרת מכך, אם זה בהכבדת העול על המדינה אם זה בקושי ההולך וגובר לפרנס בעקבות עליית רמת החיים שגם החרדים חשופים אליה ועוד בעיות שאין לי כח לפורטן ,
אבל נראה לי שיש פה גם תסמונת של השמאל עם שאלת מה הפיתרון הלנצח נאכל חרב אבל כשמגיעים לפיתרונות גם להם אין תשובה
וכאן אני שואל את חריף ודומיו האם הייתם רוצים לראות את רוב החרדים לדבר השם יוצאים לעבוד עם כל הבעיתיות שבזה? האם אתם רוצים שבניכם ילכו לצבא ויתקלקלו שם? האם אתם עיורים אתם לא רואים את כמות היהודים החרדיים לשעבר שהיום אין להם שום דבר משותף עם אנשים חרדיםלאחר שנחשפו ויצאו מהעולם התורני?אתם רוצים שכבר מגיל הנערות והילדות נחנך אותם להתחבר לעולם החילוני? אני יודע שיבואו ויסבירו לי איזה חינוך זה שלא יכול לעמוד בפיתויים שזה גם החילוני שואל על החרדי שחי בהפרדה המציאות חזקה מהכל ומאלה שחינכו את ילדיהם לא בצורה המקובלת החרדית מעטים מהם הם השומרים קלה כבחמורה ורק עובדים למחייתם, אי אפשר להשוותלדורות עברו היום הכל כל כך פרוץ כל כל ממכר
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2021 22:54 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | מסכים עם הפרשנית, ועם הערכת הפושטקים דמתא.
מייחל שזה יקרה מה שיותר מהר |
|
be careful what you wish for (היזהר ממה שאתה מייחל לו) יום אחד אתה לא תעמוד בקצב ההקצנה, ואז הצאצאים שלך יתחילו להלעיז עליך שאתה לא מספיק ירא שמים, ואז יתחילו לצאת עליך פשקווילים "יוחנןש צא טמא", ואח"כ ירגמו אותך בביצים לעיני כל העיר כאשר צאצאיך מריעים בבוז...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2021 23:02 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | אני איני מתעלם מהבעיתיות של התנהלות הציבור החרדי והבעיה שנוצרת מכך, אם זה בהכבדת העול על המדינה אם זה בקושי ההולך וגובר לפרנס בעקבות עליית רמת החיים שגם החרדים חשופים אליה ועוד בעיות שאין לי כח לפורטן ,
אבל נראה לי שיש פה גם תסמונת של השמאל עם שאלת מה הפיתרון הלנצח נאכל חרב אבל כשמגיעים לפיתרונות גם להם אין תשובה
וכאן אני שואל את חריף ודומיו האם הייתם רוצים לראות את רוב החרדים לדבר השם יוצאים לעבוד עם כל הבעיתיות שבזה? האם אתם רוצים שבניכם ילכו לצבא ויתקלקלו שם? האם אתם עיורים אתם לא רואים את כמות היהודים החרדיים לשעבר שהיום אין להם שום דבר משותף עם אנשים חרדיםלאחר שנחשפו ויצאו מהעולם התורני?אתם רוצים שכבר מגיל הנערות והילדות נחנך אותם להתחבר לעולם החילוני? אני יודע שיבואו ויסבירו לי איזה חינוך זה שלא יכול לעמוד בפיתויים שזה גם החילוני שואל על החרדי שחי בהפרדה המציאות חזקה מהכל ומאלה שחינכו את ילדיהם לא בצורה המקובלת החרדית מעטים מהם הם השומרים קלה כבחמורה ורק עובדים למחייתם, אי אפשר להשוותלדורות עברו היום הכל כל כך פרוץ כל כל ממכר |
|
כבר הסברתי כמה פעמים. ברור שאם הרבנים מורים שלימוד אנגלית ומתמטיקה זה לא לכתחילה. ומי שיוצא לעבוד זה לא לכתחילה. ואסור ללכת לאקדמיה. ואסור ואסור ואסור. אז ברור שמי שלא מציית ועושה את כל הדברים האלו, הוא מרגיש שהוא בין כה וכה לא לכתחילה, ואז הוא מתנתק ומתרחק עוד ועוד. ברגע שזה יהיה לכתחילה. כמו אצל החרד"לים. ויכינו את הציבור לשלב תורה ועבודה. יהיו מסגרות של כוללי ערב וכדומה. זה יהיה שונה לגמרי. החרדים של פעם יוכיחו. והחרד"לים דהיום יוכיחו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2021 23:14 |
|
| |
|
be careful what you wish for (היזהר ממה שאתה מייחל לו) יום אחד אתה לא תעמוד בקצב ההקצנה, ואז הצאצאים שלך יתחילו להלעיז עליך שאתה לא מספיק ירא שמים, ואז יתחילו לצאת עליך פשקווילים "יוחנןש צא טמא", ואח"כ ירגמו אותך בביצים לעיני כל העיר כאשר צאצאיך מריעים בבוז... |
|
מעניין שאתה מפחד מההקצנה הרבה הרבה יותר ממה שאתה מפחד מהפשרנות. אותי לימדו לפרוש מצ"ט שערי היתר כדי שלא להיכשל באיסור, אותך כנראה לימדו אחרת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2021 23:22 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
|
be careful what you wish for (היזהר ממה שאתה מייחל לו) יום אחד אתה לא תעמוד בקצב ההקצנה, ואז הצאצאים שלך יתחילו להלעיז עליך שאתה לא מספיק ירא שמים, ואז יתחילו לצאת עליך פשקווילים "יוחנןש צא טמא", ואח"כ ירגמו אותך בביצים לעיני כל העיר כאשר צאצאיך מריעים בבוז... |
|
מעניין שאתה מפחד מההקצנה הרבה הרבה יותר ממה שאתה מפחד מהפשרנות.
אותי לימדו לפרוש מצ"ט שערי היתר כדי שלא להיכשל באיסור, אותך כנראה לימדו אחרת.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2021 23:31 |
|
| |
מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  |
|
|
מעניין שאתה מפחד מההקצנה הרבה הרבה יותר ממה שאתה מפחד מהפשרנות. אותי לימדו לפרוש מצ"ט שערי היתר כדי שלא להיכשל באיסור, אותך כנראה לימדו אחרת. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
"אשר אסרת התרתי, ואשר התרת אסרתי"...
ובלי קשר, מוזר לשמוע טענות כאלו ממי שטען בקשר לעבירות אחרות (כמו רציחה והמסתעף) ש"היות ולא יודעים" אין צורך לחשוש...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2021 23:36 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
|
|
מעניין שאתה מפחד מההקצנה הרבה הרבה יותר ממה שאתה מפחד מהפשרנות. אותי לימדו לפרוש מצ"ט שערי היתר כדי שלא להיכשל באיסור, אותך כנראה לימדו אחרת. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ובלי קשר, מוזר לשמוע טענות כאלו ממי שטען בקשר לעבירות אחרות (כמו רציחה והמסתעף) ש"היות ולא יודעים" אין צורך לחשוש... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2021 23:38 |
|
| |
|
|
|
ובלי קשר, מוזר לשמוע טענות כאלו ממי שטען בקשר לעבירות אחרות (כמו רציחה והמסתעף) ש"היות ולא יודעים" אין צורך לחשוש... |
|
אתה יכול להביא לי מקור הלכתי אחד! אבל אחד בלבד! שיש איזשהו פקפוק של איסור לחיות את החיים השגרתיים, שאולי אולי כתוצאה ממה שאני עושה בסופו של דבר ימות מישהו??? משפעת לא מתים אנשים?? מנהיגה ברכבים לא מתים אנשים?? אז מישהו פעם החליט בגלל זה להפסיק את החיים?? זה פשוט הזוי ומטורף ברמה שלא ייאמן!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2021 23:45 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
|
|
|
|
אתה יכול להביא לי מקור הלכתי אחד! אבל אחד בלבד! שיש איזשהו פקפוק של איסור לחיות את החיים השגרתיים, שאולי אולי כתוצאה ממה שאני עושה בסופו של דבר ימות מישהו???
משפעת לא מתים אנשים?? מנהיגה ברכבים לא מתים אנשים??
אז מישהו פעם החליט בגלל זה להפסיק את החיים??
זה פשוט הזוי ומטורף ברמה שלא ייאמן!!
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2021 06:46 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | המיעוט ה(ש)פוי אכן זן נכחד עצוב, הוא נכחד כי כל מי שאתם רואים כאן היום, "מקולקלים" כמו שקוראים להם, עומדים בעינים רושפות שנאה לחרדים האותנטים, פותחים כל שעה עגולה אשכול זעקה אנטי חרדי.. כל אלו אין להם את דור ההמשך איתם, כי דור ההמשך שלהם כבר ישיל את הכיפה, לא אולי, בוודאי. כל דור הולך ויורד מול הדור הקודם, אם אלו הולכים עם כיפה קטנה ושונאים אותה, הדור הבא כבר יסיר אותה, מי שרוצה שילדיו יהיו כמוהו, כדי לו להעלות מעט את רף יראת שמים, את שעות הלימוד, התפילה, ואז הלוואי ואולי הדור הבא ייראה כמוהו אכן זן נכחד, אבל בעצם כל אלו המקולקלים הם כבר לא חרדים, הם פייק חרדים. |
|
מה שאתה לא מבין שאין חלוקה דיכוטומית בין השפויים לקיצונים. כולם משפיעים על כולם. כל החברה החרדית כולה זזה ומקצינה. כולל החלקים שנחשבים כבר קיצונים. קח לדוגמה את הפלג הירושלמי, הם היו קיצונים לפני כן ועכשיו נעשו קיצונים עוד יותר. אז יכול להיות שיש מישהו ששמח מכך שהשפויים מתמעטים, אבל מה שהוא לא מבין שגם הציבור שהוא חי בתוכו ילך ויעשה יותר קיצוני ממה שהוא עכשיו. ולקיצוניות הזו אין סוף! תמיד יהיה היכן להקצין עוד ועוד.
|
|
אוי כמה הייתי שמח אילו מה שאתה כותב היה נכון! למרבה הצער, רק הקיצונים הפכו להיות קיצונים יותר, אבל הם מעטים וללכת להפגנות להשתולל, אינו קיצוני, זה לא המדד, המדד האמיתי הוא בהתנהגות כמו למשל להתחיל ללכת עם רעלות ושאלים, וכדו', כל היתר העומדים באמצע הדרך, במו עיני רואה אני את ירידת הדורות אני רואה את דור ההורים שלנו, אני רואה אותנו ואת הדור הבא, ירידה עצומה מההורים שלנו אלינו, למרות שהם עבדו לפרנסתם ואנחנו עובדים לפרנסתינו, יש ירידה ענקית מהדור הקודם, דור אחד אחורה בלבד, אלינו אני מפחד לחשוב על איך יראו הנכדים שלנו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2021 07:23 |
|
| |
השבוע בהפטורה נמנמתי, והנה בהפטורה אני קורא: תברך ממשפחות הגב' י. משפחת חבר הקיני ממשפחות באהל תברך. ותיפעם רוחי ואיקץ והנה חלום. ואנשום לרווחה.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2021 08:14 |
|
| |
| גינגישראלי כתב: |  |
השבוע בהפטורה נמנמתי, והנה בהפטורה אני קורא: תברך ממשפחות הגב' י. משפחת חבר הקיני ממשפחות באהל תברך. ותיפעם רוחי ואיקץ והנה חלום. ואנשום לרווחה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|