לדעתי הנזקים שהבית הלזה גורם לציבור החרדי בצורה ישירה ובצורה עקיפה לא שווים לנזק של לפיד וליברמן
נשלח ב-30/1/2021 22:47
מצדר, ראה ידידי, אני מכיר אותך לא מעט שנים והערכתי אליך ידועה. אני באמת לא מאמין שאדם כמוך פתח שאכול כזה: האם אלו הבעיות של דגל? אם רק זה ייפתר דגל תהפוך ל"זהות" או משתווה לה??
נשלח ב-30/1/2021 23:01
מצדרביעי
הדיבוק כתב:
מצדר, ראה ידידי, אני מכיר אותך לא מעט שנים והערכתי אליך ידועה. אני באמת לא מאמין שאדם כמוך פתח שאכול כזה: האם אלו הבעיות של דגל? אם רק זה ייפתר דגל תהפוך ל"זהות" או משתווה לה??
דגל אף פעם לא תהפוך לזהות, אבל שום מפלגה לא דומה לזהות ולכן אין לי ברירה אלא "לשחק במשחק" שהכריחו אותי להיכנס אליו... במילים אחרות, מה שמשך אותי בזהות היה דווקא נטרול המאבקים ומשיכות החבל בין המגזרים בישראל, אבל היות ואף אחד לא רצה להקשיב לה ומכריחים אותי "לבחור צד", אין לי ברירה אלא לבחור צד אבל גם לזה יש גבולות אותם הבהרתי בתחילת האשכול...
נשלח ב-30/1/2021 23:20
אני מבין אבל בכל זאת שואל. אתה באמת חושב שכל הבעיות שיש בדגל תפתרנה אם רק ייפרדו מהחסידים ויהיה איזה שינוי בין רב פלוני לרב אלמוני? האם אין עוד כמה תנאים לתמיכתך במפלגה זו?
נשלח ב-30/1/2021 23:23
מצדרביעי
אין לי יותר מידי ציפיות מהם ולכתחילה אני מבציע להם בתור "הרע במיעוטו" (והזהירו אותי כבר להפסיק לחלום....), אבל אני לא מסוגל רגשית להצביע למפלגה שכמו שכבר אמרו פה באחד מהאשכולות, חצי מחבריה מייצגים אינטרסים צרים של קהילות אנ"ש שגילו לאחרונה את פרצופם האמתי של "אני ואפסי עוד", וחצי שני מקבל הוראות מאדם בן 30 ללא כישורי הנהגה מיוחדים/שקיפות...
לכן אני דורש שלכל הפחות זה ישתנה כדי שיהיה אפשר לחשוב על תמיכה (וזה לא שיש לי יותר מדי ברירות אחרות...).
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 30/01/2021 23:23:37
נשלח ב-30/1/2021 23:25
תמניא_אפי כתב:
ליטאישעבר כתב:
גם אני מצטרף להנ"ל לסעיף 2 ומאחר שאני מאמין שזה לא יקרה כנראה שאשאר בבית
ידוע לך שעל ידי ישיבתך בבית אתה נותן כח ללפיד וליברמן וחבר מרעיהם?
אני חושב אם כבר הפוך. אם יקרה, (לא יקרה, אבל במסגרת החלומות) שדעתו של הגר"ח קנייבסקי היא זו שתרד לשטח והיא זו שתקבע, דעת תורה טהורה, אז יש סיכוי ששייך להצביע בבחירות.
נשלח ב-30/1/2021 23:30
בעיקרשומע
תמניא_אפי כתב:
מצדרביעי כתב:
מצדרביעי
תמניא_אפי כתב:
ליטאישעבר כתב:
גם אני מצטרף להנ"ל לסעיף 2 ומאחר שאני מאמין שזה לא יקרה כנראה שאשאר בבית
ידוע לך שעל ידי ישיבתך בבית אתה נותן כח ללפיד וליברמן וחבר מרעיהם?
מה שאני רואה במצב כעת החכ"ים החרדים גורמים גם נזקים למוסדות. ההתעקשות על הקנסות עלולה באופן ריאלי ביותר לגרום נזקים למוסדות שיהיו יותר כבדים מכל קנס. הרי ברור שיש עכשיו הרבה פחות לגיטימציה ציבורית לדרישות של החרדים ואפילו תקציב אחד של כמה עשרות מיליונים שלא יעבור [מה שאפילו לא ידבר עליו בתקשורת] לא שווה את זה.
נ.ב. אני לא מאשים אף אחד באופן אישי. לאבחנתי האישית המצב הכללי הן מבחינת התליכים בציבור החרדי והן מבחינת הציבור הישראלי הוא שאין יכולת לתפקד ברמה הארצית כגוף חרדי מאוחד בלי להסתבך ולסבך.
אם מישהו כן אשם זה מי שהחליט [אם אכן נכון שיש מי שהחליט על כך] לשים את הגרח"ק בפרונט, אבל עכשיו זה מאוחר מדי. אין במנגנון החרדי ובמערכת הציבורית החרדית המורכבת מיחסים עדינים בין ההמון לחכמים לסגת מזה.
עוד אוסיף שעד לפני כמה חודשים לא הייתי מאמין שלא אצביע ג'.
נשלח ב-30/1/2021 23:39
מצדרביעי כתב:
אין לי יותר מידי ציפיות מהם ולכתחילה אני מבציע להם בתור "הרע במיעוטו" (והזהירו אותי כבר להפסיק לחלום....), אבל אני לא מסוגל רגשית להצביע למפלגה שכמו שכבר אמרו פה באחד מהאשכולות, חצי מחבריה מייצגים אינטרסים צרים של קהילות אנ"ש שגילו לאחרונה את פרצופם האמתי של "אני ואפסי עוד", וחצי שני מקבל הוראות מאדם בן 30 ללא כישורי הנהגה מיוחדים/שקיפות...
לכן אני דורש שלכל הפחות זה ישתנה כדי שיהיה אפשר לחשוב על תמיכה (וזה לא שיש לי יותר מדי ברירות אחרות...).
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 30/01/2021 23:23:37
דווקא השורה הראשונה שלך היא הסיבה שכבר שנים רבות אני לא מצביע ג. בכל בחירות הם לא מציגים את טובת הציבור והדאגה אליו אלא תמיד משתמשים בדמגוגיה של "הרע במיעוטו". אם הם היו רוצים להיות 100% טובים ולי זה מתאים 80%, אני יכול להגיד הרע במיעוטו, אבל כשהם 100% דואגים לעצמם ולהמשכיות הדיקטטורה וחילול ה' וכו וכו ומגיעים אליך ומשכנעים אותך שזה הכי כדאי, זה בדיוק כמו לשלם פרוטקשן למפייה (ואגב, אני ממשלא חושב שהם הרע במיעוטו... יש הרבה טוב ובוודאי הרבה פחות רע מהם). לגבי ההיפרדות מהחסידים, הייתי מעדיף לחלק בין החסידים (ובהחלט צריך להילחם על עצירת הדיקטטורה של גור שבקושי מחזיקה מנין עם אקדחים ברקה, ותמיד מקבלת הכל על תקן "הרוב"). סה"כ גם הרבה ליטאים זלזלו מאוד בכללי הזהירות וחלקם בחילול ה' לא קטן בכלל. לגבי יענקי קנייבסקי, אתה באמת חושב שיש לו עיניים פחות יפות מאריה אלישיב או אסחייק או אבא שלו ששימש את רבינו הסטייפלר, או בכלל איזה נכד של ר' גרשון שיגיע? הנושא כאן הוא רציני יותר, לגבי כל הבדיחה של שלטון הגדוילים שמטרתו לסרס כל דיון על ידי הצגת חצאי מכתבים מרב בן 100 שאף אחד לא יודע מה הוא שמע ומה הוא מבין. וזה רע מאוד!!! אבל ר' גרשון לא יציל שום דבר מזה, במחילה מכבודם של משמשי הרבנים- אבל אתה פשוט מחליף פרה בחמור.