|
|
| נשלח ב-3/2/2021 15:05 |
|
| |
רק שיהיה ברור דבר אחד - סגר הוא לא תרופה. הוא גם לא חיסון מפני הווירוס. סגר הוא סנקציה נגד פורעי חוק שלא רוצים או לא מסוגלים לעמוד בכללים הרגילים של ריחוק חברתי - דוגמת תמניא. הוא, ורק הוא, אשם שיש צורך בסגר. בפינלנד אין תמניא ואין צורך בסגר - כל כך פשוט. אם הסגרים לא יועילו וגנץ ימנע העלאת הקנסות, שזה אלטרנטיבה לסגר עבור מי שלא מבין בצורה אחרת - יצטרכו בגלים הבאים כנראה פשוט לעבור למאסר של מפירי סגר. אין סיבה שרוב האוכלוסיה השומרת חוק תזדקק לסגר רק בגלל תמניא. ישב אחרי סורג ובריח, וייתן לכל השאר להתמודד בצורה פחות דרסטית. החוצפה מרקיעת השחקים היא, שדווקא תמניא - הגורם היחידי לצורך בסגר - הוא זה שמנסה לבטל אותו ולגרום לאנשים לצפצף עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2021 15:12 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | ליטאי להלן הקטע הרלוונטי בשבילך פרופ' לוי: "גישת הטלת הסגרים טומנת בחובה הנחות בסיס שגויות. מגפת הקורונה מתנהגת בגלים עם או בלי קשר לסגרים. מקרי התחלואה עולים ויורדים עד שהמגפה בסופו של דבר דועכת בכל מקרה: בין אם נקטו בסגרים ובין אם נקטו באסטרטגיות אחרות. דווקא ההחלטה להשאיר את הציבור סגור בבית לאורך זמן תוביל לדיכאון, השמנה ואי פעילות ספורטיבית. כל הגורמים האלה עלולים להוביל לדיכוי מערכת החיסון ולהשיג בדיוק את המטרה ההפוכה מזו שאליה התכוונו כשרצינו לשמור על בריאות הציבור". נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
א. יש גם את פרופסור לס שלא צריך סגר כי קורונה ב. מענין שגם בסגר הראשון גם בשני התחלואה ירדה במקביל לסגר אפילו בסגר הנוכחי התחלואה לא יורדת משמעותית אבל נעצרה העליה, אפילו שרוב הסגר הזה הוא פייק אם אתה חושב שזה מיקרי תאמין גם באבולוציה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2021 15:34 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2021 15:41 |
|
| |
אתה טועה. את תמניא לא תשכנע, כי הדיון מלכתחילה אינו בנוי על שכנוע ונימוקים הגיוניים. אבל יש הרבה שרק צופים מהצד, והם עלולים להשתכנע (וכנראה יש באמת כאלה), אם אין מענה להזיותיו. בגלל לא תעמוד על דם רעך יש צורך לתת מענה משכנע. גם לי חבל על הזמן, אבל האחריות מחייבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2021 15:46 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | אתה טועה. את תמניא לא תשכנע, כי הדיון מלכתחילה אינו בנוי על שכנוע ונימוקים הגיוניים. אבל יש הרבה שרק צופים מהצד, והם עלולים להשתכנע (וכנראה יש באמת כאלה), אם אין מענה להזיותיו. בגלל לא תעמוד על דם רעך יש צורך לתת מענה משכנע. גם לי חבל על הזמן, אבל האחריות מחייבת. |
|
מסכים עם כל מילה ואני גם כתבי שאני לא עונה לו
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2021 17:12 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
ליטאי
להלן הקטע הרלוונטי בשבילך
פרופ' לוי: "גישת הטלת הסגרים טומנת בחובה הנחות בסיס שגויות. מגפת הקורונה מתנהגת בגלים עם או בלי קשר לסגרים. מקרי התחלואה עולים ויורדים עד שהמגפה בסופו של דבר דועכת בכל מקרה: בין אם נקטו בסגרים ובין אם נקטו באסטרטגיות אחרות. דווקא ההחלטה להשאיר את הציבור סגור בבית לאורך זמן תוביל לדיכאון, השמנה ואי פעילות ספורטיבית. כל הגורמים האלה עלולים להוביל לדיכוי מערכת החיסון ולהשיג בדיוק את המטרה ההפוכה מזו שאליה התכוונו כשרצינו לשמור על בריאות הציבור".
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2021 17:26 |
|
| |
| בגט_סתרים כתבה: |  |
ליטאי
פרופ' לוי: "גישת הטלת הסגרים טומנת בחובה הנחות בסיס שגויות. מגפת הקורונה מתנהגת בגלים עם או בלי קשר לסגרים. מקרי התחלואה עולים ויורדים עד שהמגפה בסופו של דבר דועכת בכל מקרה: בין אם נקטו בסגרים ובין אם נקטו באסטרטגיות אחרות. דווקא ההחלטה להשאיר את הציבור סגור בבית לאורך זמן תוביל לדיכאון, השמנה ואי פעילות ספורטיבית. כל הגורמים האלה עלולים להוביל לדיכוי מערכת החיסון ולהשיג בדיוק את המטרה ההפוכה מזו שאליה התכוונו כשרצינו לשמור על בריאות הציבור".
|
|
הקטע על השמנה ואי פעילות ספורטיבית רלוונטי לחרדים?
|
|
הקטע הוא להשאיר את ההחלטות לאנשי המקצוע שברובם המוחלט בכל העולם תומכים בסגרים בעת הצורך כפי שנעשה עד כה. כמובן שהמיעוט שמתנגדים לסגרים בכל תוקף הם אלו שלא נבחרו לתפקידי הבריאות הציבוריים ולא נושאים באחריות, להם קל לתת עצות.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 03/02/2021 17:27:35
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2021 17:38 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
| בגט_סתרים כתבה: |  |
ליטאי
|
|
הקטע על השמנה ואי פעילות ספורטיבית רלוונטי לחרדים?
|
|
הקטע הוא להשאיר את ההחלטות לאנשי המקצוע שברובם המוחלט בכל העולם תומכים בסגרים בעת הצורך כפי שנעשה עד כה. כמובן שהמיעוט שמתנגדים לסגרים בכל תוקף הם אלו שלא נבחרו לתפקידי הבריאות הציבוריים ולא נושאים באחריות, להם קל לתת עצות.
תוקן על ידי מושגים ב- 03/02/2021 17:27:35 |
|
אז אתם לא עדר?? הסגרים עוזרים כמו כוסות רוח למת והאמונה העיוורת שלכם ב"אנשי המקצוע" רק מתחזקת. אם זה לא עדר, אז מה כן? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2021 17:54 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2021 18:09 |
|
| |
לגבי שבדיה, אני רק מניח את זה פה (מהארץ):
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2021 14:01 |
|
| |
תמניא_אפי

|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2021 14:23 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2021 14:24 |
|
| |
אה, היה סגר?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2021 14:52 |
|
| |
לדעתי אנחנו עדין נמצאים בסוג של ענן וערפל . צריך לחכות שהאבק הזה ישקע ולראות לאן פנינו מועדות . עדין אי אפשר לקבוע מסקנות. לדעתי לא נראה בקרוב עליה מאוד משמעותית בתחלואה כי הסגר לא היה אמיתי ולכן התחלואה לא תעלה בהרבה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2021 21:39 |
|
| |
והנה כבר הפעימה הרביעית/חמישית "תזהרו בפורים תוכלו לחגוג בפסח" בדיחת פורים הכי מוצלחת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|