חבל על המאמצים. 95% מהחרדים ישימו כרגיל ג' או ש"ס "ועשית ככל אשר יורוך". אותם 5% שגם ככה לא מצביעים למפלגות החרדיות, ימשיכו לעשות זאת בלי קשר לסמוטריץ'. על מי זה ישפיע? על החרדלניקים וחלק מהחבדניקים שבבחירות האחרונות לא היה להם למי להצביע ועכשיו כנראה יחזרו לסמוטריץ/עוצמה אם יראו שעוברים בוודאות אחוז חסימה.
אני כנראה לא אצביע לסמוטריץ .אבל זה כן מאוד מאוד חשוב גם לחרדים שהמפלגה הזו תעבור את אחוז החסימה וכולם ירוויחו מזה .גם ג' . אם יהיה לג' קצת פחות זה לא נורא כל עוד נוכל להרכיב קואליציית ימין. לכן כל מי שיצביע להם אהלן וסחלן.
סמוטריץ ובן גביר תחליף מצוין. שניהם דאגו לחרדים בזמני מצוקה
רק נשאר לברר האם מי שמצביע לסמוטריץ עדיין נקרא חרדי אם לאו עד כמה ההגדרה חרדי כוללת גם מצביעי מפלגה דלית
נשלח ב-3/2/2021 22:48
חרדי, זה החרד לדבר ה', המקפיד על כשרות מהדרין מן המהדרין, הנזהר מסרך חשש רציחה, המקדש שם שמים, הלבוש כחרדי ואינו משנה שמו לבושו ולשונו. ומצביע עבור שומרי תורה ומצוות, יראי ה', העוסקים בצרכי ציבור באמונה! (אם אני מצביע לטראמפ אני גוי?)
מסכן אדם שעולמו הצר מסתכם בנושא אחד, שאותו הוא דוחף בכל דיון, עם ובלי קשר.
האמן לי, העולם רחב ומענין, כדאי שתצא מהביצה תפתח עיניים ואולי תגלה עוד 2-3 נושאים שיעזרו לך להוריד את מפלס השנאה והקנאה. גם נפשית אתה תרגיש טוב יותר. מבטיח לך.