|
|
| נשלח ב-3/2/2021 23:45 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | סמוטריץ ובן גביר תחליף מצוין. שניהם דאגו לחרדים בזמני מצוקה
רק נשאר לברר האם מי שמצביע לסמוטריץ עדיין נקרא חרדי אם לאו עד כמה ההגדרה חרדי כוללת גם מצביעי מפלגה דלית |
|
נכון להערב, מפלגת סמוטריץ-בן גביר-נועם, איננה ממש מפלגה ד"לית,ואיננה "המזרחי" היא מפלגה שמזכירה יותר את מפלגת פא"י המנוחה. חיבור עם הבית היהודי, שכנראה יהיה מחר, ישנה במעט את התמונה, אבל העובדה שהם יצורפו כסרח עודף, תאפשר אולי להמשיך להתייחס אל הרשימה בכללותה, כאל "סוג של פא"י".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 00:03 |
|
| |
| מוישה_וחצי כתב: |  | סמוטריץ ובן גביר תחליף מצוין. שניהם דאגו לחרדים בזמני מצוקה
רק נשאר לברר האם מי שמצביע לסמוטריץ עדיין נקרא חרדי אם לאו עד כמה ההגדרה חרדי כוללת גם מצביעי מפלגה דלית
נכון להערב, מפלגת סמוטריץ-בן גביר-נועם, איננה ממש מפלגה ד"לית,ואיננה "המזרחי" היא מפלגה שמזכירה יותר את מפלגת פא"י המנוחה. חיבור עם הבית היהודי, שכנראה יהיה מחר, ישנה במעט את התמונה, אבל העובדה שהם יצורפו כסרח עודף, תאפשר אולי להמשיך להתייחס אל הרשימה בכללותה, כאל "סוג של פא"י". |
|
אתה אולי צודק אבל כאחד שזוכר את התנגדותו של הרב שך לפא"י לא נראה לי שאת סמוטריץ הוא היה מסוגל לבלוע
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 00:18 |
|
| |
אני מדי צעיר מכדי להכיר באמת את פא"י, אבל אם המסר של פא"י היה כמו שזה נראה "חרדיות מפאיניקי"ת", "מודרנית" "משתלבת" וסוציאליסטית, אז זה לא באמת דומה לסמוטריץ' ובן גביר שבמובנים מסוימים יותר "פנאטים" אפילו מהחרדים...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 00:52 |
|
| |
א. המסר של פא"י היה שאנחנו מכבדים את הרבנים אבל לא מחוייבים להם - בדיוק כמו סמוטריץ. ועל זה יצא הקצף של גדולי ישראל. ב. יש אנשים שחושבים שתפקיד הח"כים החרדיים זה לדאוג לתחבורה באזורים חרדיים, לדירות זולות, לקצבאות ילדים, לתעסוקה וכו' - כמו פעילי מפלגות חילוניות. בזה אולי סמוטריץ טוב יותר. אבל דעת גדולי ישראל לדורותיהם מאז קום המדינה היה שהתפקיד העיקרי של הנציגים החרדיים זה יבנה וחכמיה, ישיבות, מוסדות חינוך לבנים ולבנות, מוסדות לעם שבשדות. כל השאר, אם יש, מה טוב, אבל לא בזה המיקוד. את זה הנציגים שלנו עושים במגבלותיהם בהחלט וסמוטריץ ממש לא בטוח שיעשה. ג. גדולי ישראל אמרו לא פעם שההצבעה היא על כמה אנשים הם בצד של הקב"ה, ולא משנה מה התוצאה מבחינת המנדטים. מצביעי סמוטריץ הם ממש לא רק כאלה, כך שאין משמעות לגודל מפלגתו מזווית של קידוש השם של כמות שומרי המצוות. את זה יש רק במפלגות החרדיות ממש. מי שיש לו עוד שיקולים בבחירות, בבקשה, אבל חרדי (לפחות בעניין זה) הוא לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 02:39 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  |
|
|
הם יקחו כמה אלפים 10 במקרה הטוב חוץ מחב"ד שכנראה אובה תלך אליהם אבל בעל מקאה הם לא תמיד הצביעו ג ודי הרבנ הצביעו לבן גביג ולסמוטריץ המפלגות האם דלהם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 09:54 |
|
| |
מצדרביעי
לא עובדת לי האופציה לצטט אז מעתיק את תשובת מר האב ועונה באדום: א. המסר של פא"י היה שאנחנו מכבדים את הרבנים אבל לא מחוייבים להם - בדיוק כמו סמוטריץ. ועל זה יצא הקצף של גדולי ישראל.
לא חושב שבמצב כיום מישהו חושב שהפוליטיקאים החרדים באמת שואלים כל דבר את גדולי ישראל...
ב. יש אנשים שחושבים שתפקיד הח"כים החרדיים זה לדאוג לתחבורה באזורים חרדיים, לדירות זולות, לקצבאות ילדים, לתעסוקה וכו' - כמו פעילי מפלגות חילוניות. בזה אולי סמוטריץ טוב יותר. אבל דעת גדולי ישראל לדורותיהם מאז קום המדינה היה שהתפקיד העיקרי של הנציגים החרדיים זה יבנה וחכמיה, ישיבות, מוסדות חינוך לבנים ולבנות, מוסדות לעם שבשדות. כל השאר, אם יש, מה טוב, אבל לא בזה המיקוד. את זה הנציגים שלנו עושים במגבלותיהם בהחלט וסמוטריץ ממש לא בטוח שיעשה.
אני חושב שסמוטריץ' (וודאי שמחה רוטמן שהולך בעז"ה ליזום מהפכת נגד נגד ההפיכה השיפוטית) יפתרו את הבעיות מהשורש הרבה יותר טוב מהפוליטיקאים החרדים וודאי שלגבי העם שבשדות. סתם נקודה למחשבה - מי נראה לך שינסה לטפל יותר בבעיה של כמויות העולים הגויים מרוסיה (שהלכו וגברו בשל חוק שהעביר ליברמן בתמיכת החרדים עוד כשהיה חבר שלהם), סמוטריץ' או החרדים??? )...
ג. גדולי ישראל אמרו לא פעם שההצבעה היא על כמה אנשים הם בצד של הקב"ה, ולא משנה מה התוצאה מבחינת המנדטים. מצביעי סמוטריץ הם ממש לא רק כאלה, כך שאין משמעות לגודל מפלגתו מזווית של קידוש השם של כמות שומרי המצוות. את זה יש רק במפלגות החרדיות ממש. מי שיש לו עוד שיקולים בבחירות, בבקשה, אבל חרדי (לפחות בעניין זה) הוא לא.
לא חושב שאתה צודק, כיום מפלגתם של סמוטריץ' ובן גביר היא בהחלט מצהירה על עצמה ככזאת ש"בצד של הקב"ה", וזאת בין היתר הייתה סיבת התפלגותם מבנט...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 04/02/2021 09:55:24
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 13:58 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | א. המסר של פא"י היה שאנחנו מכבדים את הרבנים אבל לא מחוייבים להם - בדיוק כמו סמוטריץ. ועל זה יצא הקצף של גדולי ישראל. ב. יש אנשים שחושבים שתפקיד הח"כים החרדיים זה לדאוג לתחבורה באזורים חרדיים, לדירות זולות, לקצבאות ילדים, לתעסוקה וכו' - כמו פעילי מפלגות חילוניות. בזה אולי סמוטריץ טוב יותר. אבל דעת גדולי ישראל לדורותיהם מאז קום המדינה היה שהתפקיד העיקרי של הנציגים החרדיים זה יבנה וחכמיה, ישיבות, מוסדות חינוך לבנים ולבנות, מוסדות לעם שבשדות. כל השאר, אם יש, מה טוב, אבל לא בזה המיקוד. את זה הנציגים שלנו עושים במגבלותיהם בהחלט וסמוטריץ ממש לא בטוח שיעשה. ג. גדולי ישראל אמרו לא פעם שההצבעה היא על כמה אנשים הם בצד של הקב"ה, ולא משנה מה התוצאה מבחינת המנדטים. מצביעי סמוטריץ הם ממש לא רק כאלה, כך שאין משמעות לגודל מפלגתו מזווית של קידוש השם של כמות שומרי המצוות. את זה יש רק במפלגות החרדיות ממש. מי שיש לו עוד שיקולים בבחירות, בבקשה, אבל חרדי (לפחות בעניין זה) הוא לא. |
|
ברור שעבור משפחת קנייבסקי אין צורך בתחבורה ציבורית הם הרי מתניידים במרצדס שחורה? וגם דירות מוזלות לא צריך עבורם ,נראה, שאם לסבא העני יש גביע ומגש מזהב טהור על השולחן אז לנכדים יש כנראה מספיק כסף לרכוש דירות בבני ברק וכו' וכל שאר החרדים יכולים ללכת "לכפרות" ?חוצפן וגס רוח שפל שבשפלים אתה מעז להכניס מילים לפיהם של גדולי ישראל? לא זוכרים כמה הזיע הלב שמחה ואחרים עבור דיור מוזל? אתה בא לכסות את ערוותם הגלויה של ברוכי ואחרים שהצביעו נגד דיור לחרדים?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/02/2021 14:28:51
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2021 11:07 |
|
| |
סמוטריץ פתר מהר מאד את ההתלבטות כשהכניס את גב' שירות לאומי כמס' 2 שלו. חרדי שהילדים שלו ידעו מה הצביע לא יכול להצביע לסמוטריץ ושות'. עדיף להתפשר בקטע הגזעני ולשים שס ולא להתפשר בחינוך
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2021 11:40 |
|
| |
| אדמה10 כתב: |  | סמוטריץ פתר מהר מאד את ההתלבטות כשהכניס את גב' שירות לאומי כמס' 2 שלו. חרדי שהילדים שלו ידעו מה הצביע לא יכול להצביע לסמוטריץ ושות'. עדיף להתפשר בקטע הגזעני ולשים שס ולא להתפשר בחינוך |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2021 14:16 |
|
| |
טוב לדעת שאיסור שירות לאומי לבנות הוא מעשרת הדיברות (התנגדות החזון איש היא הייתה לשעתה ולא הכניס את זה לעשרת הדיברות). מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין בוגרות סמינר חרדיות שהולכות לחברת היי-טק חילונית בתל אביב לבין בת שירות לאומי שמתנדבת בחינוך מיוחד וכיוצא בזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2021 14:27 |
|
| |
אם היה לי קורטוב של 'יצר הרע' להצביע לרשימתו של סמוטריץ, שהיה נראה בעיני כאדם ערכי וישר דרך, התנהלותו בשבוע האחרון שהוכיחה שלצד מעלותיו הוא גם תככן לא קטן ועסקן פוליטי דורסני, הוציאה לי את החשק. דרעי עם כיפה סרוגה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2021 14:36 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | טוב לדעת שאיסור שירות לאומי לבנות הוא מעשרת הדיברות (התנגדות החזון איש היא הייתה לשעתה ולא הכניס את זה לעשרת הדיברות). מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין בוגרות סמינר חרדיות שהולכות לחברת היי-טק חילונית בתל אביב לבין בת שירות לאומי שמתנדבת בחינוך מיוחד וכיוצא בזה? |
|
למה צבא אסור לבנות ישראל אתה כן מבין?
תוקן על ידי אדמה10 ב- 05/02/2021 14:44:53
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2021 14:55 |
|
| |
אני לא עונה לנציגו של פייגלין כאן, אבל מסביר את דעת גדולי ישראל למי שבאמת רוצה להבין. הצבא אינו גוף דמוקרטי, הוא גוף דיקטטורי. יש מי שנותן פקודות ואין להרהר אחר דבריו כלל, זה יסוד היסודות של צבא. זו הסיבה שכל הארגונים הפרו שמאלניים משקיעים כ"כ הרבה מאמץ בצבא, כי שם הם יכולים להרביץ את משנתם ולהפיץ את השקפתם, ולעצב את הנוער באין מפריע. וזו בדיוק הסיבה מדוע נאסר גיוס בנות ביהרג ואל יעבור, כי בת מישראל שהמפקד שולט עליה והוא בעל הבית על מה שהיא תעשה, בפקודה, זה היפך המהות של בנות ישראל. מבחינה זו אין הפרש בין הצבא לשירות לאומי, (למרות שחלק מהמקומות בהם יש שירות לאומי הם מקומות פחות פרוצים מהצבא - ויש מקומות שהם גרועים מהצבא), כי כך הורו גדולי ישראל, שבת ישראל אסור שתהא רשות אחרים עליה (מלבד אביה ובעלה). כמובן שזה לא מתחיל להיות דומה למקומות עבודה, אותם היא יכולה לעזוב בכל עת שתרצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2021 16:32 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  |
הם הולכים לשתות הרבה מאד קולות מהמפלגות החרדיות
|
|
טוב מאוד!! הגיע הזמן שהמפלגות המסואבות האלו שלא עושות כלום עבור הבוחרים שלהם!! יהיה קטנות מאוד על גבול אחוז החסימה !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|