| נשלח ב-4/2/2021 03:03 |
|
| |
המפה הפוליטית כפי שזה נראה עכשיו
נתניהו יקבל למעלה מ 61 היות ובאופן מסורתי התעמולה שלו היא ענקית, וגם כי הערבים מפולגים, יש סיכוי סביר שגנץ הולך הביתה, איחוד הימין יקבל כ 7 מנדטים, זליכה ועוד מפלגות שמאל יקברו כמה מנדטים לשמאל. ההנחה היא שבנט ישאר ימני והוא יעדיף ללכת עם נתניהו שהוא ימין מתון. סיעת ימינה לא ירצו כל כך לתמוך בממשלת לפיד (או סער) שמבוססת על מרץ. קחו בחשבון שלא בטוח שהעבודה ומרץ עוברים. יתכן עוד הפתעה אצל השיריונים של נתניהו. בשורות טובות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 04:09 |
|
| |
את בנט מעניין רק דבר אחד: נקמה בנתניהו, וכל הדרכים כשרים לכך. לא רק מר"ץ גם המאוחדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 07:10 |
|
| |
כן זה די ברור. היום זה היום האחרון שרסיסי השמאל יכולים להתאחד, ואם זה לא יקרה, יש מצב שהשמאל בישראל יהפוך לאבק דרכים.. יש יותר סיכוי שמרץ תגדל ל 7-8 על חשבון כל ההתרסקויות, משהם יעברו. אם הם לא מתאחדים, אני במקום ביבי, פותח כבר הערב את השמפניות (בהנחה שמנדלשיט לא ישים לו רגליים עד הבחירות) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 07:13 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | את בנט מעניין רק דבר אחד: נקמה בנתניהו, וכל הדרכים כשרים לכך. לא רק מר"ץ גם המאוחדת. |
|
טעות! ולמה? כי זה נכון אבל לא "יותר מכל דבר אחר".. הנה המבחן: אם האופציה תהיה קואליציה עם מפלגות אנטי ציוניות כמו מרץ והעבודה (יש מצב שלא יהיו לו יותר מידי אפשרויות, כי מפלגות האם יגדלו על חשבון ההתרסקויות) או ללכת עם ביבי, או ללכת שוב לבחירות, כשהוא צריך להגיד הגומל כל פעם שהוא עובר בכלל?? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 08:58 |
|
| |
אם הוא יוציא מנתניהו את הבטחון המשפטים הדתות והתחבורה זה כבר נקמה מתוקה בנתניהו
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 10:23 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 10:34 |
|
| |
למי שזוכר, כתבתי כאן כמה פעמים שכדי שליכוד+חרדים+דתיים ישיגו 61, צריך 3 ניסים. 1) הערבים יורדים ל11. 2) אין קולות של הימין הדתי שנשארים מתחת לאחוז החסימה. 3) מפלגה אחת בשמאל נופלת מתחת לאחוז החסימה. לחילופין אפשר להחליף את אחד הניסים עם מפלגה ימנית אידיאולוגית שקורצת לקהל החילוני. שאלה גדולה אם בנט יצליח לקרוץ לקהל החילוני כאשר יש את האופציה של סער.
בבחירות האלו, לראשונה יש סיכוי לא רע לקבל את 3 ניסים. אלו הבחירות הכי מותחות ומרתקות שהיו כאן בשנים האחרונות. כי אם לא ישיגו 61 אז או שהולכים לבחירות חמישיות ואז המשמעות היא שגנץ כנראה יכנס לתפקיד רה"מ (אפילו אם לא יעבור חסימה). או שתוקם ממשלת בנט-סער-לפיד.
(בתרחיש שמשיגים 61 עם בנט, מאוד לא סביר שתהיה לבנט אופציה ריאלית להרכיב ממשלה אחרת עם סער לפיד וכל השאר. ולכן לא הייתי חושש מכך. אבל הוא יוכל להלחיץ את ביבי ולסחוט ממנו תפקידים בכירים אולי אפילו רוטציה לתקופה קצרה. מבחינתי זה מצויין.)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 11:27 |
|
| |
אם בני גנץ לא יבחר לכנסת הוא לא יוכל להיות ראש ממשלה. חוק יסוד ראש הממשלה קובע שראש הממשלה חייב להיות חבר כנסת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 11:35 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | אם בני גנץ לא יבחר לכנסת הוא לא יוכל להיות ראש ממשלה. חוק יסוד ראש הממשלה קובע שראש הממשלה חייב להיות חבר כנסת. |
|
רק בעת ההשבעה לתפקיד הוא חייב להיות ח"כ. גנץ כבר הושבע. הדבר דומה לרה"מ שהתפטר מהכנסת שהוא ממשיך בתפקיד עד כינון ממשלה חדשה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 12:09 |
|
| |
בנט חזק בסקרים וחלש במציאות, אני לא יופתע אם לא יעבור את אחוז החסימה. סמוטריץ לא יקבל יותר מ5 למרות הפנטזיות שלו ושל תומכיו, זה הכמות שהצביעו לו בסיבוב ראשון וזה מה שיהיה גם עכשיו (הממורמרים החרדים פה ובמקומות אחרים הצביעו לו גם אז, ובכל מקרה זה כמה אלפי קולות בודדים). נתניהו צריך הרבה ניסים כדי לקבל 61, ואולי סוף סוף הליכוד יתעשת ויחליף אותו במישהו אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 12:11 |
|
| |
ועוד דבר, רסיסי המפלגות שרצות בשמאל, יכולות לפרוש גם אחרי סגירת הרשימות, ומסתבר שיופעל עליהן לחץ בכיוון זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 12:46 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | בנט חזק בסקרים וחלש במציאות, אני לא יופתע אם לא יעבור את אחוז החסימה. סמוטריץ לא יקבל יותר מ5 למרות הפנטזיות שלו ושל תומכיו, זה הכמות שהצביעו לו בסיבוב ראשון וזה מה שיהיה גם עכשיו (הממורמרים החרדים פה ובמקומות אחרים הצביעו לו גם אז, ובכל מקרה זה כמה אלפי קולות בודדים). נתניהו צריך הרבה ניסים כדי לקבל 61, ואולי סוף סוף הליכוד יתעשת ויחליף אותו במישהו אחר.
|
|
מסכים איתך לגבי סמוטריץ' אגב, אם בנט היה עובר חסימה במועד א' אז סמוטריף ורפי פרץ היו מקבלים רק 4. את החמישי הם קיבלו מהעודפים כי היה המון קולות מתחת לאחוז החסימה. זה יהיה מסוכן להם לוותר על הבית היהודי, הם חייבים שם כל קול כדי לעבור חסימה. לגבי בנט, בניגוד למועד א' שפייגלין לקח לו קולות, הפעם זה לא סביר בעליל שהוא יפול מתחת לאחוז החסימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 13:17 |
|
| |
המפלגות החרדיות יקבלו בוקס בעין מהציבור המסורתי שעד כה הצביע לשס וליהדות התורה. אני חושש שזה יוריד שני מנדטים - אחד לכל צד וסער יגרוף אותם כי הוא מסורתי ומיזרחי והוא לא ילך עם ביבי - עד כאן - נמאס לו מהאיש תתכוננו לישיבת אופוזיציהיקרה פה מהפך וכולם יאשימו את החרדים וביבי בקורונההחילוני רואה ערב ערב הסתה או תמונות של הפגנות וחתונות מריכוזים חרדיים הציבור ממש בכעס עצום - ומי שלא רואה את זה כנראה תקוע בתוך הצ'לנט של בני ברק ותודה לאל לא רואה חדשות
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 13:47 |
|
| |
אגודת ישראל לא נשענה על ציבור מסורתי, יש לה שם לכל היותר חצי מנדט, ואת ה7 שלה יש לה בלי זה. ש"ס לא נתפסת כאחראית לקורונה, ולא נראה לי שהם יספגו את הזעם הציבורי, שקיים לגבי האשכנזים.
חוץ מזה, יש עוד כמעט חודשיים לבחירות וזה הרבה מאד זמן, להספיק לאלוף הספינים נתניהו להעלות נושאיר חדשים לסדר היום.
אין לשמאל (וגם לסער) אפשרות לממשלה אחרת בלי הערבים, וקשה לראות את סער ובנט יוצאים למהלך כזה, חוץ ממה שגם ללפיד גם לסער גם לבנט וגם לליברמן יש אגו חזק מאד, שלא יאפשר להם לשבת זמן ממושך ביחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 16:14 |
|
| |
כפי הנשמע חגית משה החליטה להתאבד ולרוץ בנפרד, וזה הסוף של המנגנון המפלגתי המסואב שהיה נקרא המפד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2021 18:07 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | | ועוד דבר, רסיסי המפלגות שרצות בשמאל, יכולות לפרוש גם אחרי סגירת הרשימות, ומסתבר שיופעל עליהן לחץ בכיוון זה. |
|
שלח וחולדאי כבר פרשו מהמירוץ, עכשיו נותר לנתניהו לקוות רק שמפלגת העבודה לא תעבור את אחוז החסימה. ובינתיים זה נראה שרסיסי המפלגות יהיו דוקא מימין.
|
|
|
|
|