הבלעזר הסכים שימותו לו 200 חסידים אז המספרים הללו לכלל הציבור ממש מעטים בשביל שנשנה את אורח נוחיותינו ומסיבותינו וכבודינו. ונמוך מאד בשביל שנסכים לגדל את ילדינו אחרי שהבאנו משפחה ברוכת ילדים על דעת זה שהמוסדות יגדלו אותם ואף אחד לא הכין אותנו שאולי כמה חודשים אנחנו נצטרךלדאוג להם
נשלח ב-8/2/2021 13:49
תמניא לס: זו רק פטירה עם יחסי ציבור. גם לא אוסרים לנהוג ברכב, למרות התאונות. אין שום עניין מוסרי או הלכתי שלא לרצוח זקנים מיותרים. אני לא מכחיש קורונה, אני תומך גדול בהפצתה.
נשלח ב-8/2/2021 14:00
hhaavv כתב:
תמניא לס: זו רק פטירה עם יחסי ציבור. גם לא אוסרים לנהוג ברכב, למרות התאונות. אין שום עניין מוסרי או הלכתי שלא לרצוח זקנים מיותרים. אני לא מכחיש קורונה, אני תומך גדול בהפצתה.
אתה מכוון את חיציך אל ישויות דיגיטליות וחילוניות. אבל מתעלם באופן מופגן משורה ארוכה של רבנים ואדמו"רים בכירים שבמוקדם או במאוחר מי פחות ומי יותר זלזלו בסכנת הקורונה. הנה למשל סרטון מהיום מבית הרב קנייבסקי, לא זו בלבד שאין אף אחד עם מסיכה, אלא הם כולם מנשקים בזה אחר זה את ידו של הרב ובכך תורמים להפצת הנגיף..
אתה מכוון את חיציך אל ישויות דיגיטליות וחילוניות. אבל מתעלם באופן מופגן משורה ארוכה של רבנים ואדמו"רים בכירים שבמוקדם או במאוחר מי פחות ומי יותר זלזלו בסכנת הקורונה. הנה למשל סרטון מהיום מבית הרב קנייבסקי, לא זו בלבד שאין אף אחד עם מסיכה, אלא הם כולם מנשקים בזה אחר זה את ידו של הרב ובכך תורמים להפצת הנגיף..
חוץ מקהלים קטנים בתוך הציבור החרדי, רוב רובו של הציבור החרדי לא נזהר, יהיה זה בבתי כנסת, בישיבות, בחתונות ובלוויות.
כל אחד והגמישות שלו (מושגים בשביל שלום בית ושידוכים, וכדו')
לו חכמו ישכילו זאת מראש שצורת החיים של הציבור החרדי לא מאפשר בשום פנים ואופן להיות זהירים, לטוב ולמוטב, ולכן זה היה מלחמה אבודה מראש כמו שכתבתי עוד לפני פסח.
וזה מבלי להיכנס בכלל בשאלה האם הזהיריות בכלל מועילות או שהן רק עושים את האנשים יותר חולים.
לא חושב שזה ירחיק לכת עד כדי כך. למרות שראיתי משהו דומה על אחד מקשישי בעלז שנפטר מקורונה. שיבחו אותו וסיפרו שגם אחרי שחלה הוא אמר שהולך אחרי הרבי באש ובמים ואין לו שום שאלות. אינני זוכר על מי זה פורסם.
אבל אני כן חושב שיהיה נרטיב שיצדיק את התנהלות המגזר החרדי תוך כדי שכתוב ההיסטוריה והתעלמות מהעובדות. כמו שכתבתי באשכול הזה:
בהיסטוריה החרדית ייזכר הרבי מבעלז כמנהיג החסידי הגדול בתקופתו.
הרבה אנשים חושבים כך. (למרות שזה טעות גמורה, התווכחנו על כך רבות. ועל הטעות בהבנת דברי החזו"א בזמן מלחמת העולם.. ואכמ"ל) ביקרתי את אחת מקרובות משפחתי בגילאי ה80 והיא ביקשה ממני להוריד את המסיכה באומרה: בין כה וכה בורא עולם מחליט מי יחיה ומי ימות. ואז הייתי אומר לה אבל הרב אמר שחייבים לשמור על הכללים. אז היא הייתה אומרת: טוב בסדר, הוא חייב להגיד, אבל לא צריך להגזים..
נניח שהציבור החרדי מונה כמיליון נפש (פלוס מינוס), מתוכם כ-5% בגילאי 60+ שזה בסביבות ה-50,000.
אחוז אחד מתוכם (אחד למאה) זה 500, אני לא בטוח שזה כזה רחוק..
נשלח ב-8/2/2021 21:34
hhaavv
חריף_ומקשה כתב:
ביקרתי את אחת מקרובות משפחתי בגילאי ה80 והיא ביקשה ממני להוריד את המסיכה באומרה: בין כה וכה בורא עולם מחליט מי יחיה ומי ימות. ואז הייתי אומר לה אבל הרב אמר שחייבים לשמור על הכללים. אז היא הייתה אומרת: טוב בסדר, הוא חייב להגיד, אבל לא צריך להגזים..
היא בטח גם לא לוקחת את התרופות שהרופא רשם לה, מעשנת ושותה אלכוהול, לא? ובחורף לא מחממת את הבית.