| נשלח ב-9/2/2021 20:28 |
|
| |
| אורגניסט כתב: |  | |
|
אתה יודע כמה נפטרים מהמגזר החרדי יש בסה"כ? אני לא..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2021 20:30 |
|
| |
אף אחד לא הוכיח שהנתונים האלו נכונים ראינו הרבה הודעות כאלו שלבסוף התבררו כלא נכונות בכל אופן המצב בשטח לא נראה כך לדוגמא אני לא מכיר אף אחד במשפחה הקרובה שלי או במשפחה הקרובה אפילו של שכני וידידי שמת מקורונה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2021 20:30 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | תמניא לס: זו רק פטירה עם יחסי ציבור. גם לא אוסרים לנהוג ברכב, למרות התאונות. אין שום עניין מוסרי או הלכתי שלא לרצוח זקנים מיותרים. אני לא מכחיש קורונה, אני תומך גדול בהפצתה.
אתה מכוון את חיציך אל ישויות דיגיטליות וחילוניות. אבל מתעלם באופן מופגן משורה ארוכה של רבנים ואדמו"רים בכירים שבמוקדם או במאוחר מי פחות ומי יותר זלזלו בסכנת הקורונה. הנה למשל סרטון מהיום מבית הרב קנייבסקי, לא זו בלבד שאין אף אחד עם מסיכה, אלא הם כולם מנשקים בזה אחר זה את ידו של הרב ובכך תורמים להפצת הנגיף..
|
|
הצביעות מדהימה, אם כי לא מפתיעה, אנו רגילים לזה לאורך כל הדרך.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2021 12:19 |
|
| |
נוירולוג, כנראה שאין לך תשובה לגופו של עניין. תצעק צביעות מהיום למחר, אבל עד שלא תסביר מה ההבדל בין ההתנהגות שתמניא הציע מתחילת הפנדמיה, לבין התמונה מהבית של ר' חיים אנחנו מבינים שהוא צודק. אין לי בעיה אם תגיד שהוא לא מבין מה קורה סביבו. אז נעלה עוד כמה תמונות, ותחווה את דעתך על כל הרבנים שתמניא התכוון אליהם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2021 10:32 |
|
| |
לפי הנתונים כאן שיעור המבוגרים בציבור החרדי קטן לעין ערוך מהציבור החילוני מי יכול להסביר
אולי זה ההסבר שיחסי היה הרבה יותר נפטרים בציבור החרדי יחסית למאה אבל בכל מקרה זה נתון הצריך לימוד למה החרדים המקדים את קדושת החיים לא חיים יותר, אולי מפני העלייה המרובה של עולים חדשים מבוגרים בשנות ה90 
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2021 10:34 |
|
| |
לפי הנתונים כאן המצב בציבור הכללי הוא כמעט פי 3 מהציבור החרדי, והדברים צריכים הסבר. לדעתי אחרי השואה, נשארו פחות חרדים מהציבור הכלל וזה אחד ההסברים שבגילאי ה70 יש הרבה פחות חרדים, או שאין מודעות לשמור על איכות החיים והבריאות, דבר שלא נראה לי מידיעה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2021 10:46 |
|
| |
לפי נתונים מעודכנים בהלמ"סיש פי קרוב ל21 אזרחים כללים מחרדים בשנתונים מגיל 65 ומעלה
הקושיא זועקת לשמים מה ההסבר
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2021 10:49 |
|
| |
הפוך גוטה, זה לא שיש פי 3 יותר מבוגרים בציבור החילוני אלא שיש פי 3 יותר צעירים בציבור החרדי. (ילודה גדולה)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2021 12:57 |
|
| |
עד שנת תשל"ז היו 4-5 חברי כנסת חרדים. זה שוה ערך לעשרים לאחד. מאז עלו הרבה רוסים, רובם חילונים, חלקם לא יהודים וחלק קטן מאד חרדים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2021 13:05 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | ממדי האסון במגזר החרדי: 1 מכל 100 נפטר מקורונה בגילאי 60 ומעלה (פי שלוש וחצי מהמגזר הכללי)
|
|
האם כשאתה כותב את זה, אתה כותב את זה מתוך דאגה ואהבה למגזר החרדי? או מתוך שנאה השמצה, שמחה לאיד?
אתה לא תענה על השאלה הזאת כל אחד כאן ישפוט אותך לפי היכרותו העמוקה איתך זה עידן
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2021 13:51 |
|
| |
אני בהחלט חושב שיש לכך קשר לאורח החיים החרדי אבל גם לזלזול.
רוב ההדבקות בארץ היו בתוך התא המשפחתי. אחד מבני הבית נדבק, חוזר הביתה ומדביק את השאר.
ברור שבמגזר הכללי, במקרה כזה אותו אדם ידביק 3-4 אנשים בעוד במגזר החרדי הוא ידביק 6-8 אנשים.
מצד שני, גם אורח החיים החרדי והזילזול הביא להגברת המחלה. תפילה במקומות סגורים, טישים, חתונות או סתם אי הקפדה על ריחוק ומסיכות הביאו לחולים ולנפטרים רבים.
במגיפת הקורונה נחשפה ערוות המגזר. החרדים כציבור התנהגו בניגוד מוחלט להלכה, בניגוד מוחלט לזהירות המתבקשת מפיקוח נפש. במגיפת הקורונה נראה שהיידישקייט חשוב יותר מחיי יהודים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2021 22:23 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | הפוך גוטה, זה לא שיש פי 3 יותר מבוגרים בציבור החילוני אלא שיש פי 3 יותר צעירים בציבור החרדי. (ילודה גדולה) |
|
מדהים שצריך בכלל להסביר את זה. זה נראה שיש אנשים שלא קולטים מה המשמעות שכל אישה חרדית יולדת בממוצע כ7 ילדים, לעומת 2-3 ילדים אצל החילונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2021 01:32 |
|
| |
אם משהו לא מסתדר לכם בין הכותרת "ממדי האסון במגזר החרדי: 1 מכל 100 נפטר מקורונה בגילאי 60 ומעלה (פי שלוש וחצי מהמגזר הכללי)" לבין מה שפייגלין אומר פה www.bhol.co.il/news/1184923" המגזר החרדי גודלו כיום 11% באוכלוסיה והם מהוים 12% ממספר המתים מהקורונה זה בגלל המשחק הקבוע של חריף ומקשה ומצוטטיו עם המספרים זה סוג של מומחיות לראות מאיפה אפשר לתפוס את המגזר החרדי ולצבוט בו למה? ככה, סוג של טירוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 01:47 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אם משהו לא מסתדר לכם בין הכותרת "ממדי האסון במגזר החרדי: 1 מכל 100 נפטר מקורונה בגילאי 60 ומעלה (פי שלוש וחצי מהמגזר הכללי)" לבין מה שפייגלין אומר פה www.bhol.co.il/news/1184923" המגזר החרדי גודלו כיום 11% באוכלוסיה והם מהוים 12% ממספר המתים מהקורונה זה בגלל המשחק הקבוע של חריף ומקשה ומצוטטיו עם המספרים זה סוג של מומחיות לראות מאיפה אפשר לתפוס את המגזר החרדי ולצבוט בו למה? ככה, סוג של טירוף.
|
|
יש כאן אנשים בפורום שחושבים שהאיש הזה טיפש?
נראה לי שלא, וחבל.
כי האופציה השניה היא שהוא צבוע ושקרן.
ובשביל מי שלא הבין את השקר, וקונה את ההשוואה הזו "הציבור החרדי הוא 11 אחוז מהאוכלוסייה ו 12 אחוז מהמתים" כאילו סך הכל היינו בסדר, אסביר שהיינו מאד מאד לא בסדר!
כי אם 93 אחוז מהנפטרים הם אנשים מבוגרים מעל גיל 60, ובציבור הכללי יש פי 3 מבוגרים מאשר בציבור החרדי, אז פשוט וברור שבציבור הכללי היו צריכים להיות פי 3 מתים מאשר בציבור החרדי, ביחס לאוכלוסיה.
אבל זה לא מה שקרה אלא ההיפך!
במקום שתהיה אצלינו תמותה נמוכה בהרבה, כי יש לנו המון ילדים וצעירים, בכל זאת יש אצלנו תמותה זהה (נניח לאחוז הנוסף)! וזה אומר כמובן שיש אצלינו הרבה יותר נפטרים, ביחס לאוכלוסיה המבוגרת שיש לנו.
חוץ מכל הנ"ל, מין הראוי היה, שדווקא הציבור החרדי, שנלחם תמיד נגד קצירת איברים מן החי, המתות חסד וכדומה, הציבור שחס על כל דקת חיים של יהודי, מתוך אידאולוגיה, דווקא הציבור הזה יזהר פי כמה וכמה, והתמותה אצלו תהיה נמוכה מאשר בציבור הכללי שהרבה יותר מזלזל בחיי המבוגרים.
בושה גדולה, כלפי העולם וכלפי שמיא.
ובושה שצריך להסביר כאן נתונים כל כך פשוטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 02:58 |
|
| |
זו לא בושה להסביר, כמו ששום מלמד בחיידר אינו מתבייש להסביר לילד "קמץ א הא"...
|
|
|
|
|