במערכת בריאות פרטית כל הטרלול הזה של מתנגדי חיסונים לא היה מתרחש. במקום כל הדיונים ההזויים האלה, היו חברות שמספקות ביטוח בריאות והן היו סוגרות עניין מול המבוטחים שלהן, שהיו כנראה צריכים להתמודד בין שתי אופציות: להתחסן ולהמשיך להיות מבוטחים או לא להתחסן ולא להיות מבוטחים מול נזקי הקורונה, מה שאומר שהם היו נשארים עם סכמה שהם ימותו או יסבלו לבד בפינה שלהם. בנוסף, אילו המרחב הציבורי היה פרטי והיה צריך לשלם כדי להשתמש בו, אני מניח שאנשים היו צריכים להראות דרכון ירוק כדי להסתובב במקומות ציבוריים בכלל. האנשים היו צריכים לקבל החלטות רציונליות כאשר *הם* היו אלה שמשלמים את המחיר על ההפקרות שלהם, ולא הם פלוס הסביבה שלהם. יש לי תחושה שבעולם כזה היו הרבה פחות דיונים הזויים מן הסוג שיש כרגע ברשתות סביב יעילות החיסונים. @אמיר וייטמן
לה''ו. ועכשיו לתגובה: אם ישחררו אותנו מהכפיות של הקורונה יקרו שני דברים 1. הלא מחוסנים, יחלו/ימותו, וירוצו להתחסן מרצונם החופשי. 2. לא תהיה תחלואה/מוות, וכולם יהיו חופשיים.
לה''ו. לא היו מחתימים שאין להם ולמדינה אחריות על התוצאות. אם היו לוקחים אחריות, היו יכולים להודיע למבוטחיהם שמי שלא יתחסן, ויקרה לו א, ב, ג, ד... ישלם מכיסו ולא יהיה זכאי לביטוח. אבל, הם רוצים להחזיק את החבל משני קצותיו!
בבריטניה מיטב הקולות המתנגדים לחיסונים מיוחסים דווקא לממשל שמנסה לחפות על מחדליו בהערכות לחיסונים... הציבור שם יוצא מכליו בכיסופיו לחיסון ולו רק כדי לחזור לשיגרה כלשהי.
במערכת בריאות פרטית כל הטרלול הזה של מתנגדי חיסונים לא היה מתרחש. במקום כל הדיונים ההזויים האלה, היו חברות שמספקות ביטוח בריאות והן היו סוגרות עניין מול המבוטחים שלהן, שהיו כנראה צריכים להתמודד בין שתי אופציות: להתחסן ולהמשיך להיות מבוטחים או לא להתחסן ולא להיות מבוטחים מול נזקי הקורונה, מה שאומר שהם היו נשארים עם סכמה שהם ימותו או יסבלו לבד בפינה שלהם. בנוסף, אילו המרחב הציבורי היה פרטי והיה צריך לשלם כדי להשתמש בו, אני מניח שאנשים היו צריכים להראות דרכון ירוק כדי להסתובב במקומות ציבוריים בכלל. האנשים היו צריכים לקבל החלטות רציונליות כאשר *הם* היו אלה שמשלמים את המחיר על ההפקרות שלהם, ולא הם פלוס הסביבה שלהם. יש לי תחושה שבעולם כזה היו הרבה פחות דיונים הזויים מן הסוג שיש כרגע ברשתות סביב יעילות החיסונים. @אמיר וייטמן
במערכת בריאות פרטית יהיו אנשים שיוותרו על טיפול רפואי, יהיו אמהות שימנעו מלקחת את ילדיהם לרופא ויהיו כאלו שיפשטו רגל ויד בשביל לקבל טיפול רפואי בסופו של דבר כאשר יש חולה שזקוק לטיפול רפואי הוא צריך לקבל אותו