| נשלח ב-10/2/2021 11:26 |
|
| |
החרדים יותר זהירים !
לעומת שטפון הביוב שעובר בתקשורת החילונית, וגם כאן יש ערוץ נחל ממי הבאושים הזה, כאילו חרדים מפקירים את חייהם, למעשה הסיפור הוא הפוך
למי שזוכר את תחילת תקופת הקורונה לפני כשנה, כשלא ידעו על הקורונה כמעט שום דבר, מערכת החינוך החרדית היתה סגורה לחלוטין (יענקוש ניסה לעשות ספין, אבל מטומטם אחד אינו מעיד על הכלל, בסופו של דבר נסגרו כל תלמודי התורה) חרדים הלכו רק עם כפפות ומסיכות, תפילות היו רק במרפסות או בחוץ, מי אינו זוכר את מניני המרפסות לא היו טישים בכלל בשום מקום (שוב למעט את תולדות אברהם יצחק בשביעי של פסח, 200 סהרוריים במאה שערים אינם מעידים על מליון אנשים)
משנודע שהסיכון הוא פחות מחצי אחוז תמותה, ורק ובעיקר על זקנים, הבינו החרדים שהסיכון הזה הוא פחות מסיכונים כמו עישון, שמנות, סוכר, תאונות דרכים, והפסיקו את כללי ההרחקה והשמירה, התפללו כרגיל, החסידים עשו טישים כרגיל, הליטאים עשו לוויות כרגיל, הסיכון הגשמי אינו שווה את הסיכון הרוחני על זקנים נשמרים יותר, שם הסיכון גבוה, נכדים אינם מבקרים את סבם וסבתם, במשפחות הקרובות אלי, נכדים לא ראו עדיין את סביהם מתחילת הקורונה ומקיימים קשר טלפוני, שוב גם כאן יש יוצאי דופן, כמו משי זהב שלא שמר על אמא שלו, אני מדגיש אותו כי הוא צווח ככרוכיא אחר כך ברוב צביעות, אבל אלו אינם מעידים על הכלל על הרוב הדומם שהשאיר זקנים מחוץ לפגישות וביקורים
אגב, החילונים למרות השמירה האדוקה שלהם, כבר מההתחלה ככל שזה נגע לעקרונות שלהם, הפגנות, מראיינים שאינם זקוקים למסכה במקום סגור, שחקני כדורגל הוחרגו והפרו ושחקו עוד בתחילת הקורונה, והיום הם מפרים את השמים הסגורים, למרות הסיכון הגדול של הכנסת מוטציות מסוכנות לארץ
כשיצא החיסון לקורונה, שוב יש חוסר ידע בנוגע לתופעות לוואי לטווח הקצר והארוך חרדים נזהרים על חייהם, לא יודעים לא לוקחים חילונים רצים כשפני נסיון לבדוק על גופם את החיסון
מסקנה, חרדים זהירים על נפשם יותר מחילונים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2021 11:55 |
|
| |
momeir
| איש_חשוב כתב: |  | לעומת שטפון הביוב שעובר בתקשורת החילונית, וגם כאן יש ערוץ נחל ממי הבאושים הזה, כאילו חרדים מפקירים את חייהם, למעשה הסיפור הוא הפוך
למי שזוכר את תחילת תקופת הקורונה לפני כשנה, כשלא ידעו על הקורונה כמעט שום דבר, מערכת החינוך החרדית היתה סגורה לחלוטין (יענקוש ניסה לעשות ספין, אבל מטומטם אחד אינו מעיד על הכלל, בסופו של דבר נסגרו כל תלמודי התורה) חרדים הלכו רק עם כפפות ומסיכות, תפילות היו רק במרפסות או בחוץ, מי אינו זוכר את מניני המרפסות לא היו טישים בכלל בשום מקום (שוב למעט את תולדות אברהם יצחק בשביעי של פסח, 200 סהרוריים במאה שערים אינם מעידים על מליון אנשים)
משנודע שהסיכון הוא פחות מחצי אחוז תמותה, ורק ובעיקר על זקנים, הבינו החרדים שהסיכון הזה הוא פחות מסיכונים כמו עישון, שמנות, סוכר, תאונות דרכים, והפסיקו את כללי ההרחקה והשמירה, התפללו כרגיל, החסידים עשו טישים כרגיל, הליטאים עשו לוויות כרגיל, הסיכון הגשמי אינו שווה את הסיכון הרוחני על זקנים נשמרים יותר, שם הסיכון גבוה, נכדים אינם מבקרים את סבם וסבתם, במשפחות הקרובות אלי, נכדים לא ראו עדיין את סביהם מתחילת הקורונה ומקיימים קשר טלפוני, שוב גם כאן יש יוצאי דופן, כמו משי זהב שלא שמר על אמא שלו, אני מדגיש אותו כי הוא צווח ככרוכיא אחר כך ברוב צביעות, אבל אלו אינם מעידים על הכלל על הרוב הדומם שהשאיר זקנים מחוץ לפגישות וביקורים
אגב, החילונים למרות השמירה האדוקה שלהם, כבר מההתחלה ככל שזה נגע לעקרונות שלהם, הפגנות, מראיינים שאינם זקוקים למסכה במקום סגור, שחקני כדורגל הוחרגו והפרו ושחקו עוד בתחילת הקורונה, והיום הם מפרים את השמים הסגורים, למרות הסיכון הגדול של הכנסת מוטציות מסוכנות לארץ
כשיצא החיסון לקורונה, שוב יש חוסר ידע בנוגע לתופעות לוואי לטווח הקצר והארוך חרדים נזהרים על חייהם, לא יודעים לא לוקחים חילונים רצים כשפני נסיון לבדוק על גופם את החיסון
|
|
חרדים שהם חסרי השכלה וגם חסרי דעת , אכן לא יודעים. חרדים עם שכל והשכלה, לומדים את הנושא, ומבינים שצריך לשמור על ההנחיות וחובה להתחסן. עצוב שאנשים שמקדשים את הבורות , עם אפס הבנה במדעים בכלל ובביולוגיה בפרט, מביעים דיעה בעניינים של פיקוח נפש.
תוקן על ידי momeir ב- 10/02/2021 11:55:59
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2021 12:15 |
|
| |
מעניין שרוב ככל האדמורים והרבנים כן ממליץ להתחסן ורק איש חשוב אחד ככל שיהיה חושב אחרת..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2021 12:27 |
|
| |
החרדים זהירים יותר ולכן הם ממלאים את מחלקות הקורונה, סה"כ הגיוני
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2021 13:22 |
|
| |
רחמנות על הציבור שהנלעג הלזה(פותח האשכול) מגן עליו בגיבובי דברים מנותקים מהמציאות
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2021 13:34 |
|
| |
תוכל להסביר משהו אחד קטן טישים וחתונות זה חשוב, אבל למה בלי מסכות וקצת שמירה על מרחק? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2021 13:50 |
|
| |
גרשום
הגמרא מספרת על הסבלנות המיוחדת שהייתה להלל הזקן כלפי נודניקים עיקשים כדוגמת איש חשוב ותמניא אפי. הוא נהג להשיב להם על קושיותיהם בטוב טעם ודעת. ניסיונותיהם לעצבן אותו לא צלחו.
אני, את הסבלנות שלי לטיפוסים האלה איבדתי. ניסיתי להסביר להם בדרכו של הלל הזקן ולא הלך. הנפתי עליהם את אמת הבניין כשמאי ולא עזר. הם שוב ושוב חוזרים על המנטרות כמו תקליט שבור. הם אינם רוצים או אינם מסוגלים לקלוט מידע המבוסס על מדע.
אני מלא הערכה לאלה מקרבנו שלא נואשים ועדיין יש להם הכח והסבלנות להסביר לנבערים את טעותם.
תוקן על ידי גרשום ב- 10/02/2021 14:00:08
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2021 13:51 |
|
| |
הפורום התחיל להתחרות בארץ נהדרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2021 14:24 |
|
| |
מעניין שאותם חרדים ש''לא יודעים - לא לןקחים" הם אלו שמכרו את עמם ואלקיהם עבור ג'וב אבוד של נז''ג, והם אותם אנשים אבדו צלם אנוש בשכיבה על הכבישים, במשיכת זנבות הסוסים, ומתוך ידיעה, הבנה ובחירה, החליטו לעצור לתושבי המדינה את החיים סתם כך כי בא להם..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2021 14:52 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | הפורום התחיל להתחרות בארץ נהדרת? |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2021 15:10 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | הפורום התחיל להתחרות בארץ נעדרת? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2021 15:13 |
|
| |
זה לא נכון. לגבי שמירה על הוראות משרד הבריאות כל המגזרים דומים. וכן לגבי לקיחת החיסון כל המגזרים דומים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2021 15:24 |
|
| |
רוב רובו של הציבור החרדי שנזהר, עושה זאת בגלל שזה ציווי התורה, להישמע למומחים ולהישמר על פי הוראותיהם מכל חשש נזק לבריאות. אין ספק שמי שמקפיד על שמירת מצוות, מקפיד על כך הרבה יותר מ'שומר חוק' סטנדרטי, שבעיקר חושש שיתפסו אותו וכו' ולא באמת חושב שהדבר אסור.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2021 15:48 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | הגמרא מספרת על הסבלנות המיוחדת שהייתה להלל הזקן כלפי נודניקים עיקשים כדוגמת איש חשוב ותמניא אפי. הוא נהג להשיב להם על קושיותיהם בטוב טעם ודעת. ניסיונותיהם לעצבן אותו לא צלחו.
אני, את הסבלנות שלי לטיפוסים האלה איבדתי. ניסיתי להסביר להם בדרכו של הלל הזקן ולא הלך. הנפתי עליהם את אמת הבניין כשמאי ולא עזר. הם שוב ושוב חוזרים על המנטרות כמו תקליט שבור. הם אינם רוצים או אינם מסוגלים לקלוט מידע המבוסס על מדע.
אני מלא הערכה לאלה מקרבנו שלא נואשים ועדיין יש להם הכח והסבלנות להסביר לנבערים את טעותם.
|
|
אויש ממש תודה שאתה ניסית להעמידנו על טעותינו.. יודע מה, בתמורה אני מוכן להעמיד אותך על טעותך, ויהיה לי אפילו סבלנות לכך
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2021 17:54 |
|
| |
| מהשחושבים כתב: |  |
תוכל להסביר משהו אחד קטן טישים וחתונות זה חשוב,
אבל למה בלי מסכות וקצת שמירה על מרחק?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2021 17:57 |
|
| |
| momeir כתב: |  | momeir
| איש_חשוב כתב: |  | לעומת שטפון הביוב שעובר בתקשורת החילונית, וגם כאן יש ערוץ נחל ממי הבאושים הזה, כאילו חרדים מפקירים את חייהם, למעשה הסיפור הוא הפוך
|
|
חרדים שהם חסרי השכלה וגם חסרי דעת , אכן לא יודעים. חרדים עם שכל והשכלה, לומדים את הנושא, ומבינים שצריך לשמור על ההנחיות וחובה להתחסן. עצוב שאנשים שמקדשים את הבורות , עם אפס הבנה במדעים בכלל ובביולוגיה בפרט, מביעים דיעה בעניינים של פיקוח נפש.
תוקן על ידי momeir ב- 10/02/2021 11:55:59 |
|
|
|
|
|
|