| נשלח ב-18/2/2021 16:07 |
|
| |
כל אחד עם גרם וחצי של שכל מבין שאדם שפוי בדעתו לא נכנס למדינת אויב כמו סוריה אלא אם כן הוא מעוניין להתאבד בדרך מקורית ולענייננו מבלי להיכנס לצינעת הפרט יתר על המידה הצעירה האומללה הזאת עברה טראומה קשה מאוד בעברה והגורמים שטיפלו בה בזמנו התריעו על כך שהוא עלולה בעקבות כך לעשות דברים שיזיקו לעצמה מי אנחנו (כולל ה"צדיק הידוע"של הפורום) שנשפוט אותה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 16:20 |
|
| |
קלעפער, ביטע, אל נא תשרבב שמו של החזון איש - עם סירוס דבריו.
א. אנחנו עוסקים ב"שנה ופירש" (אם אלו הנתונים כמובן).
ב. אנחנו עוסקים ב"מעלין" ולא ב"מורידין" דברי החזון איש שציטטת, הם אחרי שהוא מעמיד כי הדין מורידין הוא 'ביעור רשעים' לגדור פרצת הדור, ועל זה מחדש כי בזמנינו אם נורה להורידם הרי אנחנו מצד שני עושים 'הוספת פרצה' בדור, שיהיה בעיניהם כמעשה השחתה ואלמות. עיי"ש. אכן כאן שמדובר ב"מעלין", במי שמדעתה הלכה למקום סכנה, ובהנחה (?) שזה מתוך כוונות לא טהורות, ואנו רק דנים אם יש להתאמץ בעבורה "להעלותה" ולהצילה. בזה לא נשתנתה ההלכה.
ג. במקרה דנן, לפי ההנחה שהסיבה לעבור את הגבול קשורה במעשה עבירה, על פי התורה, הרי ידוע בזה פסקו של מרן הגרי"ש אלישיב, בכגון דא שאנו אומרים "הלעיטהו לרשע וימות" פשוטו כמשמעו, ולא כמטאפורה. עיין בספר 'משנת פיקוח נפש' של הרב שלמה לורנץ מכתבים ותשובות (עמ' רסג). כלפי מופקרת שמכרזת כי היא מעוניינת להדביק את אחרים במחלתה על ידי מעשה זנות (מסתמא: איידס), ונשאל על ידי מנהל ביה"ח שיבא, האם יש להפר את האתיקה הרפואית, ולפרסם את שמה ומחלתה. והכריע הגריש"א, שאין לנו לדאוג לרשעים, אלא "הלעיטהו לרשע וימות". עיי"ש הפולמוס. ובנדון דידן, קל וחומר, באם אכן מחמת החטא נכנסה לידי סכנה (ובנוסף לכך שהיא בגדר שנה ופירש, ונבעלת לאל נכר) - אין לנו למנוע שום סכנה גופנית שנגרמה לה בעטייה של מעשה העבירה.
הבה נזיר עצמינו מן היין.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 16:44 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | אין 'ספר הלכות שלך' - יש את התורה הקדושה, שלי ושלך, של העדינים יראי ה' ושל הקלוקלות בעלי הלשון הגסה |
|
בתור גערער, שנאמר ''בעדינות'' שאתם לא **עדינים**, אל תטיף לנו עם שורש המילה ע.ד.ן. חזור לשטיבעל, ובדוק אם נשאר קיגעל! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 17:34 |
|
| |
צביעות: על נערה אחת מקרית ספר שיצאה בטעות מרעישים את כל העולם, אבל על שבעים אלף איש שהגיעו בטעות לגור לקרית ספר התקשורת לא אומרת אף מילה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 18:37 |
|
| |
ההתנחלות קרית ספר...
| מפוטרת כתבה: |  |
צביעות: על נערה אחת מקרית ספר שיצאה בטעות מרעישים את כל העולם, אבל על שבעים אלף איש שהגיעו בטעות לגור לקרית ספר התקשורת לא אומרת אף מילה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 18:54 |
|
| |
קצת תזכורת למי שהרבה זמן לא פתח ספרים: א. שנה ופירש לא מופיע בגרסאות המקובלות בדין "מורידין ולא מעלין", כתוב שם מינין ומשומדין וכדאי לראות ברמבם הל'תשובה למה הכוונה. ב. אשה אינה "שנה ופירש", וליתר דיוק: בפשטות אינה בגדר "שנה". יעויין שו"ע ונו"כ יו"ד שסא אם אשה בגדר "אדם דתני". ג. הדין קרקע עולם קשור רק לדין יהרג ואל יעבור ולא לשום שאלה אחרת. ד. אשה שעושה ברצון היא עדיין קרקע עולם אבל אסורה לבעלה, יעו' כתובות ג: ותוס'. ה. בתורה לא מופיע איסור לבעול/להבעל באקראי לגוי, וממה שידוע לנו יסוד האיסור כיום הוא תקנת בני חשמונאי מדין נשג"ז, ומכל מקום אם אדם נוהג כך - הרי שהלכה למשה מסיני שקנאים פוגעים בו. יעו'בהרחבה בנושא זה, בספר "שאלות ותשובות" לרא"מ פינגרהוט גאב"ד אלג'יר, סימן כז. (ואף שיש לעיין בדברי רש"י מנחות מד: בנושא זה). ו. להנשא לגוי זה איסור לאו כדעת רשב"י ש"כי יסיר" מרבה את כל המסירין, ולא נאמר על זה יהרג ואל יעבור וכדו'. ז. תמיד נחמד לראות את מי שבקושי אמרו מילה וכבר הוא יודע שהיא התכוונה לחטא והיא מדומדת ומרשעת וכו'. ועליהם נאמר "מתון מתון וכו'", "הוו מתונים בדין". אף אחד לא יינזק אם נחכה להבין יותר את הסיפור ואת רמת השיפוט/שפיות של הגב', לפני שעושים הפגנה במג'דל ג'אמס נגד החזרת הרועים ומגדלי בהמה דקה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 19:35 |
|
| |
את האמת שגם אני טענתי בעבר שכל החידוש של החזו"א הוא במורידין אבל ב"אין מעלין" לא נאמר כמו שאתה טענת, והערני חכם אחד שאני טועה, כי החזו"א מסיים שיש לנסות להחזירם בעבוותות אהבה וזה עומד בסתירה מוחלטת לכך שנוכל "לא לעלות", ואני חושב שהוא צודק כפשוט.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 19:46 |
|
| |
סוכנות הידיעות הרשמית הסורית: ישראל שיחררה את האסירים הסורים מוחמד חוסיין וטארק אל-עבידאן. השניים שבו לבתיהם במחוז קוניטרה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 20:22 |
|
| |
ניחוש שלי.נאו שהיא לא חרדלש''ית, או שלא היה ולא נברא, וזה משמש ככיסוי למציאת עצמות נרצחים בבהי''ק בסוריה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 20:22 |
|
| |
אות ד' של הדיבוק - היא טעות חמורה.
כל עניין קרקע עולם [מעשה פאסיבי] הוא דווקא באונס [שהמאנס האקטיבי עושה עם הגוף הפאסיבי]. משא"כ ברצון אין כאן בכלל שום סרך קולא לשום דבר שבעולם. כי עצם הרצון הופך את זה לשם מעשה כמובן. וכפי שמצינו בהרבה איסורי תורה.
ופשיטא שאין בתוספות המצויין סברא אחרת שאין לה רגליים
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 20:23 |
|
| |
הותר לפרסום: הישראלית שתוחזר לישראל הועברה מסוריה לרוסיה כבר אתמול
הישראלית שחצתה את הגבול לסוריה מרצונה ותוחזר לישראל במסגרת העסקה שהושגה בתיווך רוסי הועברה כבר אתמול מסוריה ונמצאת ברוסיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2021 00:28 |
|
| |
פתשגן_הכתב
| יוחנןש כתב: |  | אות ד' של הדיבוק - היא טעות חמורה.
כל עניין קרקע עולם [מעשה פאסיבי] הוא דווקא באונס [שהמאנס האקטיבי עושה עם הגוף הפאסיבי]. משא"כ ברצון אין כאן בכלל שום סרך קולא לשום דבר שבעולם. כי עצם הרצון הופך את זה לשם מעשה כמובן. וכפי שמצינו בהרבה איסורי תורה.
ופשיטא שאין בתוספות המצויין סברא אחרת שאין לה רגליים |
|
כמובן. עי' ב"ק לב. תוס' ד"ה איהו, ודוק במה שכתבו שם חטאת (לעריות בשוגג, כי במזיד מפורש ונכרתו) ומלקות (ללאו) דרחמנא אחשביה להנאה כמעשה פשוטו כמשמעו, ונחשבת כעושה מעשה ממש לענין איסורי ביאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2021 00:44 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2021 03:26 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | אין 'ספר הלכות שלך' - יש את התורה הקדושה, שלי ושלך, של העדינים יראי ה' ושל הקלוקלות בעלי הלשון הגסה |
|
חצוף!! אתה האחרון שתעיז לכתוב על שפה.
המקלדת שלך יותר מטונפת מהטוחן אשפה אצלי בכיור. הוא נקי ומצוחצח יחסית אליך. יצור מאוס שכמוך, המקום המתאים לך, הוא, בפח הטיטולים והמגבונים באמבטיה בבית שלי. הריח שם יותר נעים מהסירחון שנודף מכל אות ממך.
חצוף אחד!
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי ליידוסית ב- 19/02/2021 03:28:21
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2021 03:27 |
|
| |
ותכתבו פה דברים בצורה שגם אנחנו נבין. אין לי מושג מכל מה שכתוב פה, וכל הראשי תבות והמילים האלו. תסבירו לנו גם, כי ככה אי אפשר להתווכח.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי ליידוסית ב- 19/02/2021 03:27:33
|
|
|
|
|