| נשלח ב-17/2/2021 21:04 |
|
| |
קידוש ה' בדרך לצפת
עשרות בחורי ישיבה בתחנות האוטובוס בכרמיאל מנסים את מזלם לעצור טרמפ צפונה כדי לראות את הזהב הלבן ולראות מפלאי הבריאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 21:18 |
|
| |
לא יודע מה הקטילה פה, אבל מאות (ואולי אלפי) רכבים ניסו להגיע היום לרמת הגולן לראות את השלג. הצעירים תקועים במסך ובמקרה הטוב מציצים קצת על תמונות הבריאה ועל תופעות טבע. פעם כל הנוער היה נוסע בטרמפים, והיום נשארו קצת ישיבוחרים טובים שכאלה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 21:33 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 00:21 |
|
| |
"אתם בחורי ישיבה, אתם צריכים לשבת וללמוד כל היום, אנחנו נלך נכייף נעשה מה בא לנו, אבל אתם, זה מצוה שלכם"..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 07:13 |
|
| |
מה כלול ב 'תורתו אומנותו' ?
שרות צבאי ?
לא.
עבודה לפרנסתו ?
לא.
לימודי ליבה ?
לא.
לימוד תורה כל יום וכל היום
לא.
אז מה כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 13:57 |
|
| |
למה ללמוד כל היום? לעיתים ביטולה זהו קיומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 16:42 |
|
| |
ואולי זה באמת קידוש ה׳ שאנשים שמכורים לריגושי מסך, יראו אנשים שיודעים לחיות וליהנות מהטבע הפשוט של הקב״ה?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2021 01:37 |
|
| |
| momeir כתב: |  | | מה כלול ב 'תורתו אומנותו' ?
שרות צבאי ?
לא.
עבודה לפרנסתו ?
לא.
לימודי ליבה ?
לא.
לא.
אז מה כן? |
|
פספסת את "לימודי תורה כל יום וכל היום" דא עקא, כמו שאף אחד לא עומד לך על הראש שתעבוד לפרנסתך, ואתה מחליט לקחת לעצמך יום חופש או יום שלג, כך גם הם איזו התנשאות של דל גאה כמוך, שלא בחר בחיי תורה, לבוא ולהשגיח עליהם שהם לא יפספסו ממש אף יום.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2021 10:27 |
|
| |
לֹא תַעֲשֹׁק אֶת רֵעֲךָ וְלֹא תִגְזֹל
| איש_חשוב כתב: |  | מה כלול ב 'תורתו אומנותו' ?
שרות צבאי ?
לא.
עבודה לפרנסתו ?
לא.
לימודי ליבה ?
לא.
לא.
אז מה כן?
פספסת את "לימודי תורה כל יום וכל היום" דא עקא, כמו שאף אחד לא עומד לך על הראש שתעבוד לפרנסתך, ואתה מחליט לקחת לעצמך יום חופש או יום שלג, כך גם הם איזו התנשאות של דל גאה כמוך, שלא בחר בחיי תורה, לבוא ולהשגיח עליהם שהם לא יפספסו ממש אף יום.
|
|
אני ושכמותי העובדים מפרישים כל חודש מאות ויש כאלה שמפרישים אלפי שקלים צדקה (מעבר לשכ"ל) למסגרות של לומדי תורה. הכל מתוך הבנה שיש לנו חלק בלימוד התורה בבחינת יששכר-זבולון. כל בר דעת יודע שכל אדם, כולל בן תורה , שלא יאכל 'אוכל' ימות. כדי שלבני אדם יהיה אוכל חייבים לעבוד (לחרוש, לזרוע, לקצור, לדוש, לזרות, לטחון, לאפות וכו' וכו') בני תורה פטורים מכל זה. רק כי 'תורתו אומנותו'. לא מצאנו פועל שעוזב את עבודתו כדי לטפוס טרמפים לצפון כדי להכין בובות שלג, או לזרוק כדורי שלג. מעבר לביטול הזמן וביטול התורה האישי שלהם, הם גם גזלנים שגוזלים את כספי הצדקה של התורמים.
תוקן על ידי momeir ב- 19/02/2021 10:31:15
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2021 14:47 |
|
| |
| momeir כתב: |  | אני ושכמותי העובדים מפרישים כל חודש מאות ויש כאלה שמפרישים אלפי שקלים צדקה (מעבר לשכ"ל) למסגרות של לומדי תורה. הכל מתוך הבנה שיש לנו חלק בלימוד התורה בבחינת יששכר-זבולון. כל בר דעת יודע שכל אדם, כולל בן תורה , שלא יאכל 'אוכל' ימות. כדי שלבני אדם יהיה אוכל חייבים לעבוד (לחרוש, לזרוע, לקצור, לדוש, לזרות, לטחון, לאפות וכו' וכו') בני תורה פטורים מכל זה. רק כי 'תורתו אומנותו'. לא מצאנו פועל שעוזב את עבודתו כדי לטפוס טרמפים לצפון כדי להכין בובות שלג, או לזרוק כדורי שלג. מעבר לביטול הזמן וביטול התורה האישי שלהם, הם גם גזלנים שגוזלים את כספי הצדקה של התורמים.
|
|
תנוח דעתך, בזמן שאתם, ואני מדבר על סוג האנשים שלך דהיינו חרדים מודרנים, תורמים מאות שקלים, האברייכים הצדיקים תורמים אלפי ש"ח לצדקה מידי חודש, וזאת לא ממש מליצה, אברך ממוצע מחזיק הוראות קבע במאות שקלים כל אחת והענינים ידועים כמה שפחות כסף יש לאנשים כך הם תורמים יותר, כי הלב שלהם רחב יותר אז אל תתהדר ואל תתפאר בצדקה שאתה נותן, הייתי אפילו מגזים קצת ואומר לך לדחוף בחזרה את הכסף המקולל שלך על צרות העין שבו ובזמן שהמדינה מסבסדת אותם ב400 ש"ח לחודש מתוך המיסים שלהם ושל הוריהם עצמם.. המדינה מסבסדת גם את רעיך האהובים - הסטונדטים שבאוניברסיטאות בפי שלוש תקציב, והם, הפלא ופלא, הלכו לבנות בובת שלג, ולזרוק כדורי שלג, כן לקחו יום אחד חופש. תחזור חזרה לבובת השלג, ואל תבדוק בציציות של אחרים, אף אחד לא שמך לשוטר עליהם
|
|
|
|
|