בס"ד
חשוב לי לציין שוב:
רבנים אלו, אינם הרבנים שלי וכולם יודעים זאת עוד מתחילת מבצע הזריקות!
כך שאין טעם להציק לי שוב ושוב ולהגיש לי את דעתם. דעתם אינה מעניינת אותי וניתן להגיש אותה למתעניינים בכך, באשכול השני ולכבד את בקשתי שאשכול זה יהיה נטו למתנגדים!
הרבנים שלי בנושא חיים ומוות הם: רבני העדה החרדית בלבד! וכן דעתו של הרב יואב אלון, שאת חכמתו והאכפתיות שלו למען עמ"י, אני מעריכה מאד!וכן דעתו הברורה של הרבי, בנושא בדיקת בטיחות הזריקות לפני שימוש. וכן ברכתו האישית עבורי באגרות קודש, לעסוק בנושא זה ועל כך אפרט בהמשך!
לדעתי, רבנים אלו וכן רבני ערים/ בתי כנסת/ קהילות, המקבלים משכורת מהשלטון/ תקציבים למוסדות, פסולים לדון בנושא וחייבים לפסול עצמם מבחינה הלכתית לדון בנושא זה, במיוחד שזה נושא של חיים ומוות.
מכיוון שדיין שמקבל טובת הנאה, עפ"י דין צריך לפסול עצמו כדי שהדין יהיה כשר לגמריי! מכיוון שהשלטון כידוע, מאד מעוניין להזריק חומר ניסיוני זה ואף אמר בפומבי "שצריך למצוא דרך לכפות זאת על העם", וכן ידוע שהרופאים המתנגדים מאויימים בשלילת רישיון. כך שהצד שכנגד בעצם מעוניין לבצע מהלך שנוגד את דעת השלטון המושחת ומאידך רבנים אלו מקבלים משכורת מהשלטון, כך שיש כאן טובת הנאה ישירה בדין! כך שאם הם היו שומעים לדין זה, עליהם היה להושיב לפחות 23 דיינים נטרליים לחלוטין כדי לעסוק בנושא של חיים ומוות, שאף לאדם יחיד מעמידים מס' דיינים מכובד זה אז ק"ו לקהל רב כ"כ! כך שהזילות שבה מקבלים החלטות, במיוחד אחרי ששמעתי איך הם קיבלו את ההחלטות, שהתייעצו רק עם 3 רופאים מהארץ, שכלל לא מבינים בתחום ולא חקרו לעומק או שמעו את הצד השני, כשחלק מהרבנים העידו שחתמו כי רב אחר חתם, דרך זו כלל לא מקובלת עליי ואיני ממליצה להקשיב להם כלל בנושא בריאות קריטי זה! וכן כפי שאמרתי הם פסולים עפ"י דין לדון בנושא חשוב זה!
ואלו הפרטים:
פסילת דיין במשפט העברי מהי עמדת המשפט העברי בנושא? האם על פי דין תורה, יש לנקוט בגישה המרחיבה את העילות לפסלות היושב בדין ואת יישומן או לצמצמן? דיני פסלות דיין, מתחלקים בדין התורה למספר רבדים. הכלל הראשוני ביותר שהפסול להעיד – פסול לדון (שו"ע חו"מ סימן ז, ט). בכלל זה הקרובים הפסולים לעדות, מן התורה או מדברי חכמים, פסול מחמת עבירה. פסול נוסף, הוא מצב בו לדיין יש נגיעה אישית בעניינה של התביעה. כך קובע הרמב"ם, הן בהתייחס לעדים והן בהתייחס לדיינים: "אם ימצא שיש לזה העד צד הנאה בעדות זו אפילו בדרך רחוקה ונפלאה הרי זה לא יעיד בה, וכדרך שלא יעיד בדבר זה שמא נוגע בעדותו הוא כך לא ידון באותו דבר". הלכה זו, הפוסלת עד ודיין בשל נגיעה 'בדרך רחוקה', מחמירה על הדין במדינת ישראל הקובע פסלות במצב בו "יש לשופט עניין כספי ממשי, או עניין אישי ממשי בהליך או בתוצאותיו" (סעיף 77א (א1) לחוק בתי המשפט). דהיינו, על פי הדין הישראלי לא די בנגיעה כספית כלשהי, אלא צריך שהנגיעה תהיה ממשית. דרישה זו לממשיות הנגיעה, תואמת את האמור גם בס"ק א, של הסעיף הקובע פסול אם "קיימות נסיבות שיש בהן לדי ליצור חשש ממשי למשא פנים בניהול המשפט". שוב, על פי המשפט הישראלי, לא די בחשש למשא פנים – על מנת לפסול שופט חובה שהחשש יהיה ממשי. בנקודה זו, נשוב למשפט העברי ונשים לב להבדל המגמה בין מערכות המשפט. על פי ההלכה, אדם רשאי להעיד למי שהוא אוהבו או שונאו לעומת זאת, אדם פסול להיות דיין, בעניינו של מי שהוא אוהבו או שונאו (שו"ע חו"מ סימן לג). בעל ספר מאירת עיניים (שם, ס"ק א) מסביר את ההבחנה בכך, שבעדות נדרש אדם להביא בפני בית הדין עובדות מוצקות, ועל כן אין לחשוד שישקר – שהרי אם משקר הרי הוא עושה זאת בכוונה ובמודעות. לעומת זאת, הדיין עשוי להפעיל שיקול דעת מוטה "בלא כוונת רשע" . המקור לדברים נמצא בפסקי רבינו אשר בן יחיאל (הרא"ש, 1250 – 1327) שכתב: "כי ענין הזכות והחובה מבצבצת לאדם בלא כיוון רשע, לפיכך באהבה מועטת לבו נוטה לזכות ובשנאה מועטת הלב נוטה לחובה". הרא"ש, מכיר בחולשותיו של האדם באשר הוא, ומיישם אותם ביחס לדיני פסלות הדיין. גישה דומה, עולה ממקבץ סיפורים במסכת כתובות (דף קה), המתארים סיטואציות בהן פסלו דיינים עצמם מלדון. האמורא שמואל, פסל עצמו מלדון אדם שנתן לו ידו וסייע לו לעבור גשר בסמוך לבית הדין. האמורא אמימר פסל עצמו מלדון אדם שהסיר נוצה מבגדו. אך דוגמא שמבטאת את נקודת המבט התורנית, היא המקרה של רבי ישמעאל ברבי יוסי, אשר פסל עצמו מלדון את אריסו שהקדים להביא את תוצרי השבוע (אף שלא היה פסול מן הדין). רבי ישמעאל מעיד על עצמו, שלאחר שהעמיד דיינים אחרים לדון בעניינו – הרגיש שהוא חושב על שיקולים לטובתו של אותו אדם ואומר לעצמו: "כך היה יכול לטעון, וכך היה יכול לטעון", והוסיף: "תיפח נפשם של מקבלי שוחד! ומה אני שלא נטלתי, ואם נטלתי שלי נטלתי, כך מקבלי שוחד על אחת כמה וכמה".
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/10/2021 02:54:37
 |
|
|