|
|
| נשלח ב-20/2/2021 20:46 |
|
| |
תראה חבר, להפריח תיאוריות וכשמגיבים לך אתה עונה לגופו של כותב, זה לא מספיק משכנע. אם אתה רוצה שנאמין לך, אתה מוזמן ללמוד את הנושא ביסודיות ולהציג לפנינו מיני-מחקר שיהיה ניתן לאושש ולהשתכנע (שורשיו של הרב פינטו; מה הוא כן ומה הוא לא; חכמתו של הרב פינטו כפי שהיא מתגלה בספר; ביקורת ספרותית, עניינית ורצינית על הספר, ועוד), או להשאר בקשקשת שאין הרבה מה לעשות איתה, ולפחות לדעתי- חבל שאתה משקיע בה בכלל...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2021 20:56 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | תראה חבר, להפריח תיאוריות וכשמגיבים לך אתה עונה לגופו של כותב, זה לא מספיק משכנע. אם אתה רוצה שנאמין לך, אתה מוזמן ללמוד את הנושא ביסודיות ולהציג לפנינו מיני-מחקר שיהיה ניתן לאושש ולהשתכנע (שורשיו של הרב פינטו; מה הוא כן ומה הוא לא; חכמתו של הרב פינטו כפי שהיא מתגלה בספר; ביקורת ספרותית, עניינית ורצינית על הספר, ועוד), או להשאר בקשקשת שאין הרבה מה לעשות איתה, ולפחות לדעתי- חבל שאתה משקיע בה בכלל... |
|
חומד התבלבלת אני לא צריך להוכיח לך כלום אתה זה שצריך להוכיח שפינטו הוא בדרגת רבי יואל מסאטמר, ולמעלה בקודש הבן איש חי ורבי שמעון בר יוחאי.
זכותך כמובן להעריץ ולהחזיק בשולי גלימתם של מגלומנים, מאחזי עיניים ושרלטנים תאבי פרסום וכבוד וכל מיני דברים אחרים הקרובים לעבודה זרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2021 21:12 |
|
| |
ממש לא נכון, לי אין דעה בעניין כי אין לי מושג מי זה בכלל, ודוגרי- גם ממש לא מעניין אותי (ובדיוק כך אני חושב על כמעט כל משפחת אבוחצירא וכו שחוץ מקבלת קהל וברכות ודולרים אין לנו כל ידע לגביהם). לכן אין לי מהלהוכיח, כי אני אומר מפורשות- אני לא יודע. אם לך כן יש דעה, גם אם היא מסתברת, אתה צריך להוכיח אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2021 15:35 |
|
| |
| דבר_תורה כתב: |  | איזה תענוג ללעוג לספר שיצא?, שמעתם על שו"ע על חפץ חיים? מידות טובות? כל זה זה לא שייך לחבורת הניקים האוילים שנהנים ללעוג
מה הבעיה? יש בכל חודש עשרות ספרים שיוצאים, מה מטריד אותכם.
אה? שקוראים לזה ויואל משה? (אגב רעיון נחמד בהתחשב בשמו של המחבר, יואל משה)
אז אספר לכם, אנשים רעים, שכמעט אין ספר שאין שמו בספרים אחרים משנים אחרות הנה למשל, ידוע לכם מי כתב את "אילת השחר" נכון מרן בעל אילת השחר הלא הוא הגראי"ל שטינמן , אבל גם רבי זאב הוברמן, רבי מרדכי הרצברג, רבי שמואל טייב, רבי זאב טננבוים, ר יעקב פילבר, רבי אשר רבינוביץ, רבי סנימים רבינוביץ\, רבי דוד שלוש... מדורות שוטנים, ויש עוד..
הנה מהעולם החסידי שפת אמת מכירים? בטח מי לא מכיר, אבל חוץ מזה של האדמור רבי יהודה אלתר מגור, יש ספר בשם דומה של ר יעקב חגיז, של רבי משולם היילפרין, של רבי יעקב עמדין, של רבי משולם הלר, ושל האלשיך הקדוש!!!
כך זה בכל ספר! (כמעט, ילדים מספרים על עצמם למשל אין משהו דומה...)
אלא מאי, אתם לא אוהבים את אבא שלו? מילא נוירולוג סובל מאובססיה לאיזכור שמו של האבא, זה נראה משהו אישי, שנים הוא קקופץ בכל מה שנוגע לחצר הזו, שללא ספק היא לא הגרועה ביותר, יש הלא מלא חצרות שכאלו, אבל הוא אובססיבי, לטענת חבר שנמצא בברנז'ה, הוא פשוט עבד בתחום ורב עם אחד מהגבאים בעבר, ומאז הוא יושב ומשמיץ, עובר על ח"ח מפורש, בחולניות של ממש, איך אמר לי אותו איש ברנז'ה, מה שכואב זה שהנושא עוד מעסיק אותו, רק תבין כמה הוא תקוע בעבר ולא התליח להתקדם מאז נעבעך, הלואי ותהיה לו עבודה מספקת, כיה וא איש מוכשר, נו שוין
שאר הניקים הטרמפיסטים, שמלגלגים בבדיחות קרש, על ספר שיצא? מה קרה? לא מוצא חן בעיניכם? לכןו כל שבוע לבלוי, יש שם עשר ספרים חדשים, תראו כמה יכולים ללגלג, איןלי מה לומר כי אם שאותם אנשים, חברים לאיש משחית, זה ללא ספק איסור תורה, שנובע ממידות רעות,
ואדגיש, תאמינו או לא זה ממש לא מענין, אין לי שום ענין בספר או במחברו, באביו או בסבו, אני לא מחפש קשר עם חצרות וכדומה, גדלתי בבית מדרש אחר, אבל באמת נמאס מהאוירה שהתשלטה בפורום, של אנשים שהם ורוחניות אין ביניהם קשר, והם כעדת צבועים עטים על כל טיפת דם, ומלקקים בהנאה ובחיוך שטני
איכסה
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2021 15:35 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2021 15:36 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2021 18:23 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | ממש לא נכון, לי אין דעה בעניין כי אין לי מושג מי זה בכלל, ודוגרי- גם ממש לא מעניין אותי (ובדיוק כך אני חושב על כמעט כל משפחת אבוחצירא וכו שחוץ מקבלת קהל וברכות ודולרים אין לנו כל ידע לגביהם). לכן אין לי מהלהוכיח, כי אני אומר מפורשות- אני לא יודע. אם לך כן יש דעה, גם אם היא מסתברת, אתה צריך להוכיח אותה. |
|
דווקא נראה שמאוד מעניין אותך, אתה קופץ להגנתו של מאחז העיניים הזה בכל פעם. וכפי שכתבתי, אתה שמבחינתך רבי יואל מסאטמר, הבן איש חי, רבי שמעון בר יוחאי, ופינטו ובנו באותה שורה, צריך להוכיח שאכן כך הוא. אני לא יכול ולא צריך להוכיח שהוא כזה, כן הוכחתי שמדובר בחולה כבוד, מגלומן, מאחז עיניים ושרלטן ועוד ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2021 09:35 |
|
| |
מעניין לציין, נוירולוג הביא רק הודעה על הוצאת הספר. יחד עם המלצת קריאה קצרה. אותה הודעה בדיוק שמוציאים על ספרים רציניים. העתק הפרסום הרשמי. ותו לא. משהו בסגנון שיתאים להביא אם ה'פסקי תשובות' יוציא מחר ספר על הלכות ריבית למשל. מגיע הניק דבר תורה, ומתקיף אותו מתוך שכנוע פנימי עמוק שהבאת הפרסום הרשמי היא זלזול נוראי.
נשמח אם הניק דבר תורה יואיל בחסדו להסביר לנו למה הוא בטוח כל כך שהבאת הפרסום הרשמי היא זלזול כל כך חמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2021 21:40 |
|
| |
אבישי, אנחנו כבר מכירים את הטריקים של נוירולוג, אז הכנסנו שני הודעות פרווה והוצאנו לו את ה"נוירולוג". בשלב זה צדק מאוד מר דבר תורה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2021 21:51 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | ממש לא נכון, לי אין דעה בעניין כי אין לי מושג מי זה בכלל, ודוגרי- גם ממש לא מעניין אותי (ובדיוק כך אני חושב על כמעט כל משפחת אבוחצירא וכו שחוץ מקבלת קהל וברכות ודולרים אין לנו כל ידע לגביהם). לכן אין לי מהלהוכיח, כי אני אומר מפורשות- אני לא יודע. אם לך כן יש דעה, גם אם היא מסתברת, אתה צריך להוכיח אותה.
דווקא נראה שמאוד מעניין אותך, אתה קופץ להגנתו של מאחז העיניים הזה בכל פעם. וכפי שכתבתי, אתה שמבחינתך רבי יואל מסאטמר, הבן איש חי, רבי שמעון בר יוחאי, ופינטו ובנו באותה שורה, צריך להוכיח שאכן כך הוא. אני לא יכול ולא צריך להוכיח שהוא כזה, כן הוכחתי שמדובר בחולה כבוד, מגלומן, מאחז עיניים ושרלטן ועוד ועוד.
|
|
בוא נעשה סדר ואולי ככה נבין זה את זה באופן מיטבי: אני לא הגנתי על הרב פינטו ולא על בנו כי יש לי עניין איתם. אני כן מגנה כל התלהמות נגד אדם או ספר ללא דיון מעמיק, ואת זה אני עושה מתוך תחושת מחויבות, מתוך אמונה בערכים מסוימים וגם ברמה האישית, כמחבר ספרים - אני לא מוכן שמחברי ספרים יקבלו ביקורת לא עניינית. אני כן מגן על הרב קנייבסקי וכיו"ב, מתוך היכרות אישית איתו, עם ספריו הרבים וגם - עם בני משפחתו. אני חושב שתלמיד חכם מופלג שכמוהו ראוי לכבוד וזהירות יתרה, גם כשמנסים להטיל רפש עקיף עליו ו/או על הסובבים אותו. אני לא חושב שרשב"י והבן איש חי הם באותה קטרוגיה, וככלל אני לא עוסק באנשים או בקטגוריות. אני כן חושב שאם בא לך לטעות שהם ודאי לא באותה קטגוריה ואתה מעוניין להתווכח עם אדם שחושב אחרת, לא יספיק לך לצעוק שהוא "חולה כבוד, מגלומן, מאחז עיניים ושרלטן", אלא תיאלץ להסביר למה מה שהוא אימר לא נכון, וגם - תצטרך להוכיח באופן מוצק ומשכנע למה נראה לך שהוא אכן חולה כבוד, מגלומן, מאחז עיניים ושרלטן. להפריח מילים זה לא חכמה, האמת - זה אפילו לא לרמה של הרב פינטו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2021 22:01 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | מעניין לציין, נוירולוג הביא רק הודעה על הוצאת הספר. יחד עם המלצת קריאה קצרה. אותה הודעה בדיוק שמוציאים על ספרים רציניים. העתק הפרסום הרשמי. ותו לא. משהו בסגנון שיתאים להביא אם ה'פסקי תשובות' יוציא מחר ספר על הלכות ריבית למשל. מגיע הניק דבר תורה, ומתקיף אותו מתוך שכנוע פנימי עמוק שהבאת הפרסום הרשמי היא זלזול נוראי.
נשמח אם הניק דבר תורה יואיל בחסדו להסביר לנו למה הוא בטוח כל כך שהבאת הפרסום הרשמי היא זלזול כל כך חמור. |
|
לא בטוח שהוא יענה לך על זה, אבל אתה יכול לנחש לבד מה התשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2021 22:09 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | ממש לא נכון, לי אין דעה בעניין כי אין לי מושג מי זה בכלל, ודוגרי- גם ממש לא מעניין אותי (ובדיוק כך אני חושב על כמעט כל משפחת אבוחצירא וכו שחוץ מקבלת קהל וברכות ודולרים אין לנו כל ידע לגביהם). לכן אין לי מהלהוכיח, כי אני אומר מפורשות- אני לא יודע. אם לך כן יש דעה, גם אם היא מסתברת, אתה צריך להוכיח אותה.
בוא נעשה סדר ואולי ככה נבין זה את זה באופן מיטבי: אני לא הגנתי על הרב פינטו ולא על בנו כי יש לי עניין איתם. אני כן מגנה כל התלהמות נגד אדם או ספר ללא דיון מעמיק, ואת זה אני עושה מתוך תחושת מחויבות, מתוך אמונה בערכים מסוימים וגם ברמה האישית, כמחבר ספרים - אני לא מוכן שמחברי ספרים יקבלו ביקורת לא עניינית. אני כן מגן על הרב קנייבסקי וכיו"ב, מתוך היכרות אישית איתו, עם ספריו הרבים וגם - עם בני משפחתו. אני חושב שתלמיד חכם מופלג שכמוהו ראוי לכבוד וזהירות יתרה, גם כשמנסים להטיל רפש עקיף עליו ו/או על הסובבים אותו. אני לא חושב שרשב"י והבן איש חי הם באותה קטרוגיה, וככלל אני לא עוסק באנשים או בקטגוריות. אני כן חושב שאם בא לך לטעות שהם ודאי לא באותה קטגוריה ואתה מעוניין להתווכח עם אדם שחושב אחרת, לא יספיק לך לצעוק שהוא "חולה כבוד, מגלומן, מאחז עיניים ושרלטן", אלא תיאלץ להסביר למה מה שהוא אימר לא נכון, וגם - תצטרך להוכיח באופן מוצק ומשכנע למה נראה לך שהוא אכן חולה כבוד, מגלומן, מאחז עיניים ושרלטן. להפריח מילים זה לא חכמה, האמת - זה אפילו לא לרמה של הרב פינטו. |
|
מסופקני אם אתה מאמין לדברים שאתה כותב
אתה מוזמן לקרוא שוב את התגובות שהגבתי לך באשכול, כולן רלוונטיות גם לאחר תגובתך זו.
רק אוסיף עוד נקודה, לא קראתי את ספריו של מאחז העיניים ולא של בנו המשיח (או אבי המשיח), אין שום סיבה לעשות זאת. העניין הוא השם שהוא בחר לספר "הריף" - "ויואל משה", וההשוואות שעושה המגלומן רודף הכבוד הזה את עצמו עם גדולים וענקים מדורות עברו.
להוכיח שהוא מאחז עיניים שרלטן, מגלומן, ועוד, הוכחתי אינספור פעמים, זה שמסיבותיך האישיות אתה רואה רק מה שאתה רוצה לראות, ולא רואה מה שאינך רוצה לראות או שאתה סתם מיתמם, זו בעיה שלך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2021 22:09 |
|
| |
דבר_תורה
| הדיבוק כתב: |  | ממש לא נכון, לי אין דעה בעניין כי אין לי מושג מי זה בכלל, ודוגרי- גם ממש לא מעניין אותי (ובדיוק כך אני חושב על כמעט כל משפחת אבוחצירא וכו שחוץ מקבלת קהל וברכות ודולרים אין לנו כל ידע לגביהם). לכן אין לי מהלהוכיח, כי אני אומר מפורשות- אני לא יודע. אם לך כן יש דעה, גם אם היא מסתברת, אתה צריך להוכיח אותה.
בוא נעשה סדר ואולי ככה נבין זה את זה באופן מיטבי: אני לא הגנתי על הרב פינטו ולא על בנו כי יש לי עניין איתם. אני כן מגנה כל התלהמות נגד אדם או ספר ללא דיון מעמיק, ואת זה אני עושה מתוך תחושת מחויבות, מתוך אמונה בערכים מסוימים וגם ברמה האישית, כמחבר ספרים - אני לא מוכן שמחברי ספרים יקבלו ביקורת לא עניינית. אני כן מגן על הרב קנייבסקי וכיו"ב, מתוך היכרות אישית איתו, עם ספריו הרבים וגם - עם בני משפחתו. אני חושב שתלמיד חכם מופלג שכמוהו ראוי לכבוד וזהירות יתרה, גם כשמנסים להטיל רפש עקיף עליו ו/או על הסובבים אותו. אני לא חושב שרשב"י והבן איש חי הם באותה קטרוגיה, וככלל אני לא עוסק באנשים או בקטגוריות. אני כן חושב שאם בא לך לטעות שהם ודאי לא באותה קטגוריה ואתה מעוניין להתווכח עם אדם שחושב אחרת, לא יספיק לך לצעוק שהוא "חולה כבוד, מגלומן, מאחז עיניים ושרלטן", אלא תיאלץ להסביר למה מה שהוא אימר לא נכון, וגם - תצטרך להוכיח באופן מוצק ומשכנע למה נראה לך שהוא אכן חולה כבוד, מגלומן, מאחז עיניים ושרלטן. להפריח מילים זה לא חכמה, האמת - זה אפילו לא לרמה של הרב פינטו. |
|
לא בטוח שהוא יענה לך על זה, אבל אתה יכול לנחש לבד מה התשובה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2021 22:13 |
|
| |
דבר תורה, טעית לחלוטין! ברור לי שהוא יענה (והוא אכן ענה), אבל ממש לא הבנתי מה התשובה... (כדלהלן, בהודעה הבאה)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2021 22:15 |
|
| |
צמד חמד
מקווה שפינטו מתגמל אתכם על ההבלים שאתם כותבים
|
|
|