|
|
| נשלח ב-3/3/2021 20:37 |
|
| |
קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | א. תשתדל לחלק את ההודעות שלך לקטעים, בגיל שלי זה כבר לא פשוט לקרוא בליל מילים. ב. אין לי כל כוונה להוכיח לך, זה מיותר, בעיקר כי הסטנדרטים שאתה מציב לי הם מהסוג שלא ניתן לעמוד בהם, וכמו שרמזתי, על כל דבר ניתן לומר אולי ואפשר ויכול להיות וקשקושים מקשקושים שונים. אם השאלה שלך היא איך אני קובע לעצמי ומרשה לעצמי לכתוב על כך, על זה עניתי. אם זה לא מקובל עליך שפינטו יהיה מקובל עליך, לא יגרם לי כל נזק מכך. ג. כמובן שכל מה שאמרת ניתן לומר על הגר"ח כי חסידים כבר מורעית חזקתן שמהלכים כעיוורים ורואים בכל אמירה קטנה גאונות ובכל ידע מסויום בקיאות. במו אוזני שמעתי מליטאים מפקפקים על ראשי החסידות בגלל טענות כאלו. ד. באשר לשאלת השרלטנות. מה זה שרלטן? אצלי שרלטן זה אדם ששם עגבניות יפות למעלה ובכך מטעה את הקונים, אצלי שרלטן זה אדם שיודע שאין לו שום כוח לדעת מה יהיה ובכל זאת מנבא דברים. וזה שיש טפשים לא מצדיק את האונאה וההונאה שלו. דברים פשוטים, רק על כך שאין בינינו מכנה משותף בזה לא נוכל להמשיך לדון בפינטו או בכל שרלטן אחר. ה. דבר אחד נכון, אני חושב על רוב הבאבות ומקובלים את אותו דבר...הנה הסכמה.
א. לכבודך פתחתי מחשב פעם אחת בשביל הודעה, אבל לצערי זה לא יקרה הרבה. בדרך כלל אני כותב בפלאפון ואז הכל מתבלגן, ואעפ"כ אתה ועוד אחרים מצליחים לקרוא.
ישר כוח.
ב. לא ביקשתי הוכחות ברמת דיוק מוגזמת, וכפי שציינת - גם את ההוכחות שלי ניתן לדחות כדמעיילין פילא וכו'. אבל אני כן מצפה להוכחות ברמה הזו: ספר לי שהוא נמנע מלמסור שיעורים בהלכה; תראה לי טעויות גסות בספריו; ספר לי על אדם ששוחח עמו בדברי תורה ומצא אותו בלא דבר. דברים כאלה. לצעוק "עילג", "נוכל", זה אני יכול להגיד אפילו עליך.
נתתי. לא התיחסתי כל העת לספרו שלא ראיתי. אני גם לא סומך עליו שהוא כתב אותו. יש לו כסף לשלם לאנשים שיודעים ללמוד.
ג. מסכים איתך, כל אחד מוזמן לבדוק ולקבל החלטות. אם כי ה"דרך אמונה" או ה"קרית מלך" הם ממש לא "אמירה קטנה". ואולי לא ציינתי את זה: אני לא מתייחס לגאונות, אלא בעיקר לאהבת תורה ושקידה וכדו'.
לגבי רמת ההוכחות זה דוקא נכון. לגבי מה שאתה התכוונת לא הכחשתי.
ד. אינני מבין אותך, למה נראה לך שלבבות יש עגבניות טובות (כלשונך)? בחיי הקצרים הכרתי הרבה קוראים בקפה, בכף היד ומה לא, שאף אחד לא חושב שהם אנשים ערכיים. חלקם אפילו לא ממש דתיים או שהם מודים שלכאורה אינם מיוחדים בכלום (מה"מ מתלמים אומר את זה בפירוש). ציינתי כאן שיש לי המון מכרים מדרום א"י והרבה מהם הולכים לכל מיני בבות וחוזים בכוכבים, הם יודעים מצוין שאין בזה כל ממש ודבריהם בטלים ומבוטלים ובכל זאת הם הולכים, כי זה צורך פסיכולוגי של אנשים בסיטואציות שונות, לזרוק אחריות ולהכריע בנושאים שלא ניתן לבצע בהם תהליך קבלת החלטות (זו אגב הסיבה שרוב המושלים בעבר היו מחזיקים כל מיני אצטגנינים ומכשפים, וכבר בתנ"ך מבואר שהאמונה שלהם באלילים וכדו' לא הייתה מי יודע מה; ואותו דבר, זו הסיבה שדווקא אנשים בכירים נקשרים לכל מיני בבות וכמרים תמהוניים). אז זה הנוש מבחינתי, ומי שצריך את זה - שיילך על זה. מה אכפת לי.
לא אכפת לי שלא אכפת לך. לי זה אכפת. ולא אכפת לי שלא אכפת לך שלי אכפת.
האמת היא שלדעתי זה יותר משמעותי, כי כל המלחמה בבבות היא בעייתית. אנחנו גדלנו על כך שמאן דכאיב לי' כאיבא אזיל לבי אסיא. אם יש לי שאלה הלכתית אני הולך לרב, אם יש לי שאלה בתורת הסוד יש בתי מדרש לתורת הסוד. לפעמים קורה שאדם שמאוד ידוע בגדלות בתורה, כמו הרב אדלשטיין זצ"ל או הרב קנייבסקי, קצת נדבקים אליו. גם על זה אפשר להבליג. אבל למה אדם כמו הרב פינטו בכלל צריך להיות נושא? למה הוא טוב כדי שאדון למה לא ללכת אליו?! מצד שני, באותה מידה, אם הוא כן מחבר ספר או משהו כזה, אז זו ההזדמנות למי שמאוד סקרן - שיפתח את הספר ויראה אם זה מחדש לו משהו ו/או עושה לו טוב/רע. כמה פרגמטי ככה פשוט. ושוב חוזרת השאלה על מי שנופל על הרב פינטו וחבריו. באותה ה השתמשת במילה מקובלים, ובוודאי לא התכוונת לאנשים טובים שלומדים קבלה. בהנחה שהקבלה היא לא כפירה או כניסה לפרדס באופן שלא כראוי וכדו', הם תלמידי חכמים לתחום מסוים בתורה וזה מקסים.
חלילה לחשוב שקבלה זו כפירה אבל מי שלא יודע ואין לו "קבלה" בהחלט יכול לקצץ בנטיעות.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 21:24 |
|
| |
תודה על תגובתך העניינית, ובכל זאת: א. אשמח שתחזור על עיקרי הראיות שלך אודות הגב פינטו. ב. לא התייחסת מספיק לפסקה אחת לפני האחרונה. לדעתי להגיד "הרב פינטו הוא לא תלמיד חכם", זה במילים אחרות: אני מאמין בכל בבא חוזה בכוכבים שמחזיק מגילת יוחסין באורך וערך של נייר טואלט, "אבל" הרב פינטו לא תלמיד חכם. בעיניי זו חרפה ליהדות לומר דבר כזה, זה פשוט כמו להסביר שאתה לא מאמין בפרנקסיסטוס בגלל שיש לו מידות מגונות. וכדי בזיון וקצף. ועל זה דווקא מאוד אכפת לי!!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 21:30 |
|
| |
שוב קראתי את הודעתך הראשונה באשכול ואכן הבאת טיעונים לוגיים ברורים (למרות שלדעתי זה לא אומר שהוא לא יכול להיות בבא; אגב יש אומרים שדווקא המגבלה של אחמד יאסין היא זו שאפשרה לו לעלות לגדולה). יחד עם זאת, הייתי שמח אם תביא לכאן דוגמות מהטיעונים שלך, תדגים את רמת הידע, המשלב הלשוני, המיוחדות שלו כחבר של פושעים (אם לדעתך זה שהם חברים של הצדיקים מנהריה, באר שבע ועוד, או של בבא יורם זיע"א, זה לגיטימי), וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 21:56 |
|
| |
ההגדרה שלי היא הגדרת הגמרא, כל מקום ששואלין אותו יודע לענות. פינטו רחוק מכך. מאד רחוק מכך. מאד מאד רחוק מכך. ושלילתו לא רק שאינה מחזקת את האמונה בשאר הבאבות אלא אף מחזקת את הרציונאליות ובכך מפחיתה את האימון והאמונה בבאבות ("צדיקים למיניהם") למיניהם מבלי להכליל בהכרח את כולם ממש.
תגיד, הקשבת פעם אחת לפינטו? אם אתה שואל אותי ל"משלב הלשוני" זה מצביע אחת מהשתים או שלא הקשבת או שאינך זוכר...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2021 18:08 |
|
| |
לא רק שלא "הקשבתי", להערכתי מעולם לא שמעתי פסקול שלו ולא ענייתי בספריו כראוי... אבל אם יוכיח לי משו, אדרבה, שתף אותי אתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2021 18:16 |
|
| |
זה כבר מוגזם. אתה לא רוצה לבדוק אפילו מינימום? תקשיב, תתרשם, ואז תגיע לכאן ונדון.
|
|
|
|
|