ב3-4 שנים האחרונות קניתי מצות של משמרת המצות. הטעם ןהטריות מעולים אסל אחוז המצות השלמות היה בסביבות 50% בקילו. שמה שעברה הבטחתי לעצמי שאני לא קונה אותם יותר מושם שקיבלתי (ב2 אריזות) שונות , יותר קמח מצה ממצה. הוצאתי בקושי 7 מצות מ 2 קילו. והיה נראה ש30% הוכנסו שבורות מלכתחילה.
השנה הם מפרסמים שיש להם אריזה חדשנית לשמירה על שלימות המצות, מישנו מכיר? מישהו יודע? שווה לקחת את הסיכון?
מישהו קנה מיהם? מישהו פתח? הפרסומת נכונה או חתול בשק כמו שנה שעברה?
ב3-4 שנים האחרונות קניתי מצות של משמרת המצות. הטעם ןהטריות מעולים אסל אחוז המצות השלמות היה בסביבות 50% בקילו. שמה שעברה הבטחתי לעצמי שאני לא קונה אותם יותר מושם שקיבלתי (ב2 אריזות) שונות , יותר קמח מצה ממצה. הוצאתי בקושי 7 מצות מ 2 קילו. והיה נראה ש30% הוכנסו שבורות מלכתחילה.
השנה הם מפרסמים שיש להם אריזה חדשנית לשמירה על שלימות המצות, מישנו מכיר? מישהו יודע? שווה לקחת את הסיכון?
אני קניתי במכירה השכונתית ב95 ש"ח לקג השנה רוב המצות היו שלמות (יתכן שזה כי חלק מהמצות היו עבות) אני מייבש את המצות בתנור, או מעל האש בכיריים. התוצאה טעם נהדר, פריכות, וטריות, ואין כל כך משמעות לזה שהמצה עבה או דקה, נסו ותהנו.
מצות דקות לא שייך לייבש, כי זה לא נאפה רק התייבש קצת בתנור, החימום מייבש יותר ועשה יותר גרוע, מצות עבות נהי פריך וטעים יותר, כי זה נאפה טוב בתנור, והחימום מוציא הלחות ונהי' מעדן.
נשלח ב-9/3/2022 14:58
מצידי אין בעיה של שלמות, אני מעביר את הקצה השבור מעל האש של הגז, ותוך חצי דקה יש לי שלימה
נשלח ב-9/3/2022 15:50
ספציפי כתב:
מצידי אין בעיה של שלמות, אני מעביר את הקצה השבור מעל האש של הגז, ותוך חצי דקה יש לי שלימה
לא יודע מה איתכם , שנה שעברה באריזה החדשה של משמרת רוב המצות היו שלמות. היתה לי קופסה אחת שבה אחוז השלמות עמד על 50% .
אכן בגלל שהמצות שלהם דקות יותר צריך לשמור עליהם
אבל הדבר הכי חשוב זה הטעם , ובזה משמרת עולים על כל המאפיות האחרות .
כל פעם אני טועם מצות של חברות אחרות וחוזר למשמרת - ממש אי אפשר להשוות.
נשלח ב-9/3/2022 23:41
קחו בחשבון הטלטול של המצות שובר אותם.
כך שאם קנית במאפיה, הסיכוי הרבה יותר גדול שיהיו שלמות. במיוחד מי שקונה במכירות למיניהם שהם כבר יד שלישית ולא ניתן לדעת מה הם עברו בדרך.
אני עושה חבורה, אמנם זה יותר יקר, אך אני רואה איך אורזים, ואני לוקח זאת לבד.
נשלח ב-10/3/2022 09:09
ליפא כתבה:
לא יודע מה איתכם , שנה שעברה באריזה החדשה של משמרת רוב המצות היו שלמות. היתה לי קופסה אחת שבה אחוז השלמות עמד על 50% .
לא יודע מה איתך, כתבתי כאן בשרשור את חוויותי משנה שעברה. 3-4 מצות שלמות ב2 קילו (כ40 מצות) והיה ברור ששמו שם מראש 50% שבור, והשאר נשברו בדרך. גם אחרי שדיברתי עם קונים אחרים קיבלתי את אותה תוצאה. ואכן הם טעימות מאד, וזה מה שמרגיז, שהם טובים אבל אני לא יכול לקנות אותם...
לא יודע מה איתך, כתבתי כאן בשרשור את חוויותי משנה שעברה. 3-4 מצות שלמות ב2 קילו (כ40 מצות) והיה ברור ששמו שם מראש 50% שבור, והשאר נשברו בדרך. גם אחרי שדיברתי עם קונים אחרים קיבלתי את אותה תוצאה. ואכן הם טעימות מאד, וזה מה שמרגיז, שהם טובים אבל אני לא יכול לקנות אותם...
מישהו כבר פתח השנה את המצות שלהם ויודע להגיד כמה שלמות יש?