אני עוקב אחרי פינדרוס כבר שנים ומאוד נהנה ממקוריותו ומהיושר הפנימי והדאגה לאזרח הקטן הנדירים לצערנו בפוליטיקה...
כנראה שהתבטאות השיקסע הייתה טעות והוא התנצל עליה, אבל עצם העלאת נושאי הליבה השנויים במחלוקת בין הציבור המסורתי-דתי-חרדי לבין הפרוגרסיבים לטעמי זה ממש במקום. הגיע הזמן שנושאים אלו יעלו לדיון במקום למסמס אותם כל הזמן במעין סטטוס-קוו שגם ככה מתפוצץ...
במילים אחרות, מדינה בת 70 ושניים שנה צריכה כבר "להתאפס" על נושאי הליבה שלה ולהחליט לאיפה היא הולכת...
נשלח ב-3/3/2021 21:18
לא מכיר את פינדרוס, אבל המשפט על השיקצע היה הרבה יותר ממקומם. הרי בגצ ניסה לתת מקום לרפורמים, והטיפש הזה הלך וליכלך על הגיורים האורתודוקסיים. צריך להסביר לך איזה פיגוע הוא עושה? וזה עוד לפני המשמעות של ההתבטאות האומללה. ואגב, אתה יודע איך תיראה המדינה אחרי שהיא תתאפס? אולי תחשוב רגע למה הרצי"ה(!) כל כך תמעב את בגצ, למה הדתיים מכל הזרמים כל כך נלחמים באפשרות שתהיה פה חוקה...
נשלח ב-3/3/2021 21:20
לא מפתיע. פייגלין פינדרוס... מי הבא בתור? הבארדיטשבער
מצדרביעי כתב:
דעה לא פופולרית - אני בעד רוב מעשיו של פינדרוס...
ערב טוב,
אני עוקב אחרי פינדרוס כבר שנים ומאוד נהנה ממקוריותו ומהיושר הפנימי והדאגה לאזרח הקטן הנדירים לצערנו בפוליטיקה...
כנראה שהתבטאות השיקסע הייתה טעות והוא התנצל עליה, אבל עצם העלאת נושאי הליבה השנויים במחלוקת בין הציבור המסורתי-דתי-חרדי לבין הפרוגרסיבים לטעמי זה ממש במקום. הגיע הזמן שנושאים אלו יעלו לדיון במקום למסמס אותם כל הזמן במעין סטטוס-קוו שגם ככה מתפוצץ...
במילים אחרות, מדינה בת 70 ושניים שנה צריכה כבר "להתאפס" על נושאי הליבה שלה ולהחליט לאיפה היא הולכת...
לדיבוק- אני מבין את החשש, אבל נראה שככה או ככה נושאי המחלוקת הולכים להתפוצץ (אי אפשר במציאות של ימינו להמשיך בסטטוס קוו של עז פה ועז שם), לכאורה עדיף עכשיו כשרוב העם עדיין נוטה למסורת, מאשר לחכות שהפרוגרסיבים ימשיכו לשטוף את מוחות ההמון (כמו שעשו בהצלחה לא מבוטלת בנושא היחס ללהטבי"ם לדוגמה).
לגבי גיורי צה"ל - אם פינדרוס ופוסקים רציניים מאחוריו סבורים שאין להם תוקף הלכתי, עליו לומר זאת...
לגבי הצורך "לא לעשות פיגוע" ולנסות להתחנף לחילונים, אני מסכים שבאופן כללי לא טוב להציג בפני החילונים יהדות לא נחמדה וכו', אבל ככל שנוגע לנושאי הליבה היהודיים אין טעם בהתייפיפות. מזכיר לי (כמובן בלי להשוות, להבדיל וכו') את האמרה של הרמן כהו שגם כן רק רצה "להסתדר ולמצוא חן":
אנחנו מכירים בקיומה של תחושת הגזע. אני קובע במפורש כי כולנו שואפים לכך שיהיה לנו מראה גרמני שעד עתה אנו נושאים רק את השפעות הלוואי האקלימיות שלו. התאזרו בסבלנות".
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 03/03/2021 21:35:26
נשלח ב-3/3/2021 21:43
הוא העלה דווקא את הנושא השנוי במחלוקת פנימית בתוך הציבור הדתי-חרדי. הפאתוס מבלבל, לא בטוח שהוא בכלל הבין על מה הוא מדבר. המפעילים אמרו לו שאנחנו צריכים לדאוג גם לבי"ד פרטיים וגם לגיור ממלכתי, אז הוא דיבר על פיסקת התגברות (מה הקשר?) ומצד שני על זה שהם לא יתקנו את החוק. חוץ מחילול שם שמים באמירות מטופשות בנוכחות הגבוהה שלו באולפנים, לא זכור לי משהו שהוא עשה. הוא קיבל מקום במפלגה מההנהגה החדשה רק כדי למלא את המשבצת כדי שלא תאוייש על ידי אנשים ראויים שהיו ברשימה והיו יכולים חלילה להרים ראש ולייצג את הציבור.
הערצה לפינדרוס זה חידוש...אבל בין פייגלין לפינדרוס עדיף פינדרוס...
נשלח ב-3/3/2021 21:55
מצדרביעי
YYona כתב:
הוא העלה דווקא את הנושא השנוי במחלוקת פנימית בתוך הציבור הדתי-חרדי. הפאתוס מבלבל, לא בטוח שהוא בכלל הבין על מה הוא מדבר. המפעילים אמרו לו שאנחנו צריכים לדאוג גם לבי"ד פרטיים וגם לגיור ממלכתי, אז הוא דיבר על פיסקת התגברות (מה הקשר?) ומצד שני על זה שהם לא יתקנו את החוק. חוץ מחילול שם שמים באמירות מטופשות בנוכחות הגבוהה שלו באולפנים, לא זכור לי משהו שהוא עשה. הוא קיבל מקום במפלגה מההנהגה החדשה רק כדי למלא את המשבצת כדי שלא תאוייש על ידי אנשים ראויים שהיו ברשימה והיו יכולים חלילה להרים ראש ולייצג את הציבור.
האם ראית את הסרטון המקורי? מה שאני ראיתי זה ויכוח עם תהילה פרידמן במסגרתו היא אמרה את הסיסמאות על "זרע ישראל" בלה-בלה-בלה, והוא בתמורה אמר לה בסך הכול שבהרבה מקרים הגיור לא תקף. אינני מכיר את הסוגיה לעומק, אבל אלו החוזרים על סיסמאות לפיהם "בגלל שהם חיילים אז הם נהפכים ליהודים" (כמו רוב ההתקפות על פינדרוס) שייכים מבחינתי לצד הפרוגרסיבי ולא אכפת לי אם יש להם כיפה על ראשם (הרבה מהציבור המסורתי יסכים עם זה, וגם הרבה מהדתיים לאומיים כמו נדב שנרב לדוגמה שאינו חשוד על חרדיות)...
ואגב, תוכל לפרט קצת יותר מי היה אמור להיות משובץ במקומו ו"לייצג את הציבור" יותר טוב ממנו לדעתך?
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 03/03/2021 21:58:01
נשלח ב-3/3/2021 21:58
"זרע ישראל" זה לא סיסמאות. גדולי הפוסקים משתמשים במונח הזה בדיוק.
נשלח ב-3/3/2021 22:07
מצדרביעי
קלעפער כתב:
"זרע ישראל" זה לא סיסמאות. גדולי הפוסקים משתמשים במונח הזה בדיוק.
האם תוכל להפנות אותי למישהו מ"גדולי הפוסקים" הסובר שמי שמזרע ישראל אפשר להקל לדוגמה בדרישה לקבלת עול מצוות כמו שהשתמע מטענת תהילה פרידמן?
(למעט הרב אמסלם, ואולי גם הרב עוזיאל, להבנתי לא...)
נשלח ב-3/3/2021 22:29
רב האיי גאון:
"אף המוחזקים כגויים מ"מ אם הם צאצאי ישראל זהו הנקרא תולעת יעקב וזרע ישראל. ונראה דנפקא מינה איכא לעניין קרובם והחזרתם לעם ישראל"
נשלח ב-3/3/2021 22:46
מצדר, אין לי בעיה עם השטויות שהוא אמר (להגיד "חלק מגיורי צהל אינם תקפים, כי אין קבלת מצוות", זה יותר מטומטם מלהגיד "חלק מהמנהיגים החרדים הם פדופילים, כי הנה הרב חפוטא"). הבעיה שלי יותר עם העיתוי. וזה בהחלט פיגוע, כי זה לא הזמן.
נשלח ב-4/3/2021 00:10
הדיבוק כתב:
אין לי בעיה עם השטויות שהוא אמר (להגיד "חלק מגיורי צהל אינם תקפים, כי אין קבלת מצוות", זה יותר מטומטם מלהגיד "חלק מהמנהיגים החרדים הם פדופילים, כי הנה הרב חפוטא").
כמה גרים צה"ליים אתה מכיר שהם יראי שמים ושומרי תורה ומצוות?
נשלח ב-4/3/2021 01:15
לא מבין בנושאים שהועלו פה בכלל, אבל גם אני תומך בשלוחי הציבור שלי, וסומך על דעתם
נשלח ב-4/3/2021 08:11
מצדרביעי
חריף_ומקשה כתב:
רב האיי גאון:
"אף המוחזקים כגויים מ"מ אם הם צאצאי ישראל זהו הנקרא תולעת יעקב וזרע ישראל. ונראה דנפקא מינה איכא לעניין קרובם והחזרתם לעם ישראל"
האם ראית מילה אחת על הקלה בדרישה לקבלת עול מצוות?
לדיבוק, פינדרוס טוען שיש בעייה מובנית בגיור שבאחריות צה"ל, מוזמן להתמודד ולהציג נתונים אחרים ככל שיש לך.... הנה:
אין לי בעיה עם השטויות שהוא אמר (להגיד "חלק מגיורי צהל אינם תקפים, כי אין קבלת מצוות", זה יותר מטומטם מלהגיד "חלק מהמנהיגים החרדים הם פדופילים, כי הנה הרב חפוטא").
כמה גרים צה"ליים אתה מכיר שהם יראי שמים ושומרי תורה ומצוות?
כמה גרים כאלה אתה מכיר, מגיורי בתי הדין בכל רחבי העולם?
נשלח ב-4/3/2021 09:37
גיורים ללא קיום תורה ומצוות לאחריהם היו תמיד והם רוב הגיורים בעולם מזה יותר מ100 שנה
גם רבנים שלא "אהבו" את זה (ר' משה פיינשטיין למשל) לא טענו שהמתגיירים אינם יהודים ולא שללו את זה לחלוטין