| נשלח ב-9/3/2021 12:24 |
|
| |
סקר: כמה חרדים אתם מכירים שכל חייהם הצביעו ג' ועכשיו יעברו לסמוטריץ'?
אנחנו שומעים כל הזמן שהצעירים החרדים נוהרים לסמוטריץ' לי זה נשמע הגזמה פרועה. ולכן אשמח מאוד אם הציבור הנכבד בפורום זה יענה על שאלה אחת פשוטה:
כמה חרדים\חרדיות אתם\אתן מכירים\מכירות שכל חייהם\חייהן הצביעו ג' ועכשיו מנוי וגמור עמהם\עמהן לעבור ולהצביע לסמוטריץ'? (אישית, אני לא מכיר אף אחד\אחת)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 12:43 |
|
| |
חדשות פוליטי חרדים המחתרת עסקים הכי מעניין טאצ' מוסיקה ועוד בית ומשפחה אוכל מדור פרסומי חרדים10 > פוליטי > כנסת > כך 'מכסחים לסמוטריץ' את הצורה' • פרשן: יהדות התורה רועדים מפחד כך 'מכסחים לסמוטריץ' את הצורה' • פרשן: יהדות התורה רועדים מפחד שני סרטונים בוטים במיוחד שהופצו, יכולים ללמד עד כמה חוששים ביהדות התורה מאיבוד המנדט השביעי לטובת סמוטריץ' • הפרשן שלום ירושלמי: ''הם רואים פעילים חרדים צעירים מצטרפים אליו בלי עכבות, יחד עם חב''ד, ברסלב ותנועות חרדיות נוספות. הלחץ עצום'' • יהדות התורה: ''זה לא אנחנו'' חרדים 10 כ"ד אדר התשפ"א / 08.03.2021 צילום: מסך, סרטון תעמולה הסרטון נגד סמוטריץ ומס' 2 האם מפלגת 'יהדות התורה' הכריזה אמש (ראשון) מלחמה חזיתית במפלגת 'הציונות הדתית'? שני סרטונים בוטים במיוחד שהופצו ברשתות החברתיות, יכולים ללמד עד כמה חוששים ב-ג' מאיבוד המנדט השביעי לטובת בצלאל סמוטריץ'. כרטיסים לרכישת מזון: מתי יחולק? מי זכאי לסיוע? כמה כסף מקבלים? בישראל נהיגה במהירות מופרזת היא נורמה: למה אנחנו נוסעים מהר? לא חייבים להיות מתנדב בארגון חירום כדי להציל חיים. גם אתה יכול בסרטון אחד נראים אלפי קולות של בוחרים עולים באש, תוך אמירה ברורה: סמוטריץ' לא יעבור את אחוז החסימה – ולכן אסור להצביע לו. בסרטון השני מתקיפים יוצרי הסרטון את מיכל וולדיגר, מספר שתיים ברשימת 'הציונות הדתית', על התמיכה שלה בגיוס בנות לצה''ל, ואפילו על רמזים של אהדה לעולם הלהט''בי. הפרשן שלום ירושלמי כותב הבוקר בטורו באתר 'זמן ישראל' על הקרב המתפתח: ''ביהדות התורה רועדים מפחד. סמוטריץ' נוגס במפלגה. הם רואים פעילים חרדים צעירים מצטרפים אליו בלי עכבות, יחד עם אנשי חב''ד, חסידי ברסלב ותנועות חרדיות נוספות. הלחץ עצום. ''בשבוע שעבר הציע סמוטריץ' לראשי יהדות התורה הפסקת אש. הוא הבטיח שלא לעשות מולם קמפיין, אבל הם השיבו בפשקווילים וסרטונים שגובלים בהסתה''. ירושלמי מסביר: ''זהו קרב מרתק. לחיים ולמוות. השאלה הגדולה ברחוב היא האם הרבנים הגדולים יצאו בקריאת קודש לפני הבחירות להצביע רק ליהדות התורה, ולשלשל את האות ג', והאם הבוחרים ייענו להם. ''מה יכריע? הזעם העצום של הציבור על הפוליטיקאים החרדים שבגדו בהם לתחושתם בימי הקורונה, או הציווי של הרב קנייבסקי, אם יגיע? התשובה שאני שומע ברורה. שום דבר כבר לא יעזור. מנדט ואולי יותר ערקו לציונות הדתית, ויהיה קשה להשיב אותם הביתה''. ביהדות התורה מכחישים כי הם עומדים מאחורי הסרטונים. ''זה לא אנחנו'', הם אומרים. תגיות בצלאל סמוטריץ', יהדות התורה כתבות שאולי יעניינו אותך דרעי: ''נתניהו ינצח, מעריך שנגמור ב-62 או 63 מנדטים, כולל בנט'' רוב החרדים: לעצור את המשפט של נתניהו • וכמה בעד צירוף ערבים? 'לא רשימה חרדית': זקן רבני חב''ד במכתב נגד הצבעה לסמוטריץ' בכיר ביש עתיד: יכולים להיות אצלנו שרים גם חברי הרשימה המשותפת בנט עוקף את סער, יהדות התורה רק 6, וסמוטריץ' נושק לחסימה יאיר לפיד במסר לנפתלי בנט וסער: ''לא בטוח שאהיה ראש הממשלה'' תגובות הוסף תגובה חדשה אין תגובות כל הזכויות שמורות © 2021 חרדים10 נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 12:45 |
|
| |
*כמה נקודות בקשר לבחירות הללו בעיני חרדי אגודאי שורשי מדור דור, שלא קשור לסיעות והחסידויות החזקות השולטות במפלגה, משרותיה, תפקידיה*. 1. *השיתוק שאוחז במפלגת אגודת ישראל, זה עשרות שנים, עקב מלחמות פנימיות* מעל ומתחת השולחן, לנוכח אי קיום בחירות פנימיות שיתנו מענה הולם לכל קבוצה. 2. *התחושה שהבית שלי, כבר לא בדיוק שלנו אלא של כמה אחים גדולים וחזקים* שהשתלטו על הבית והרכוש. 3. התחושה *שהמפלגה, נציגיה, גם במוניציפלי, משרת רק את המוסדות, בתי כנסת, חינוך, מקוואות*, זה חשוב מאוד כמובן, אבל משאיר את היחיד באין אונים מול מערכות מימסדיות טוחנות. 4. *התעלמות מוחלטת מקהילות קטנות*, בעיתוני המגזר הרשמיים, המודיע ואפילו המבשר שהוקם בגלל החרמה דומה, מביאה למרמור והרחקה גם של אנשים מחוץ לקהילות הקטנות הללו כמו; סלאנים, ויזניץ ר' מנדל, וכו', לאחרונה קצת השתפר אבל לא מספיק. 5. כחסיד ברסלב, שדווקא מיוצגת מוניציפלית בצורה ראויה גם עבור כלל הקהילות, כמו רובינשטיין בביתר, בן שעיה במודיעין עלית, גלבך בצפת, הפעם עקב מחדל ההונאה של נציגינו מאגודה ובעיקר מש"ס (נתניהו לא חסיד, לא מצופה ממנו לצאת מכליו כדי לאפשר נסיעה לאומן כשהיא מסוכנת לדעתו) חלקים עצומים, בכל רחבי החסידות, חושבים על מחאת ישיבה בבית, ללא הליכה לבחירות. לא מבינים שאי בחירה זו בחירה בלפיד בנט ליברמן. אבל אין דור יתום. *אני דווקא כאגודאי מאה שנה, מאמין שכדי לתת למאיר פרוש ושלומי אמונים כוח להביא ליושר ובחירות פנימיות אחת ולתמיד*, צריך לעזוב בצער את הבית לתקופה, ולשכור חדר אצל ההגון והדתי מבין המפלגות, וזה בצלאל סמוטריץ, שהוכיח עצמו ביושר ומעש. *ידי תרעד לבטח, אבל תשים את האות ט' כנראה, בקלפי*. ובדוגמא אישית; הפרט שמלמד על הכלל כולו. אם יכול להיווצר מצב שר' יוסי דייטש סגן ראש העיר, ידיו כבולות מלתמוך במפעלי תרבות חרדיים, כמו אגודת הכליזמרים, שמוציאה את מיטב נגני היידישקייט לציבור משך עשרות שנים, למרות שמשך שנים מכיר בזה, תומך, מבטיח, מעודד, הוא לא מצליח אפילו לקבוע פגישה עם הגברת רג'ואן ששולטת ללא מצרים על כל תקציבי התרבות הכלליים והחרדים, בגלל וטו שמטיל יועץ השר לענייני תרבות, (אדם ששייך למשפחה של הישוב הישן, קנאים שלא קשורים לאגודת ישראל, או לכל מוסד ממשלתי אחר, בכל זאת הוא בעל המשרה החשובה משך שנים רבות, נבחר במכרז חשאי שוב ושוב, עם קשרים טובים עקב צידוד בהרב שך זצ"ל נגד ראש ישיבה מתחרה בפונוביז) שמשליט אימה על כל פקידי התרבות ממסדיים ומנהלי איגודי תרבות חרדיים פרטיים. *אם המצב כל כך קשה, ונבחר ציבור שלנו בתפקיד רם כל כך, מסיעת שלומי אמונים הנפלאים ורבי המעש, עומד בחוסר אונים כזה, כנראה שחייבים למצא חדר בבית אחר שלא כפוף לבעלי שליטה*. אברום לייב בורשטיין. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 13:14 |
|
| |
יש תופעה כזאת.
אישית מכיר 3
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 14:38 |
|
| |
קשה לי להאמין שהשחקן בורנשטיין הצביע לג מזמן. הוא ליצן גדול, אבל לא משהו מעבר לזה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 14:39 |
|
| |
אני מכיר לפחות 2 שהצהירו כך. (לדעתי הסיבה בעיקר בגלל אלימות המשטרה - ההרגשה שלהם היא שלחכי"ם החרדים זה לא ממש מעניין).
תוקן על ידי שלג_דאשתקד ב- 09/03/2021 14:45:04
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 14:42 |
|
| |
אני מכיר כמה שמצהירים שביום הבחירות יצביעו ג' אבל בינתיים בסקרים טוענים שסמוטריץ, כדי שהנפילה שלו תהיה יותר כואבת - מאחר והוא מנסה לגנוב מנדטים חרדיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 15:38 |
|
| |
אני מכיר 2 שהצביעו בעבר ג' . וחד משמעית ישימו הפעם ט' .
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 15:48 |
|
| |
האמת?! לא מכיר. וזו!!! ב-ד-י-ו-ק הבעיה... כולם שבויים בכת השלטת
.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי hot_trend ב- 09/03/2021 15:49:04
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 16:37 |
|
| |
לא מכיר, ולא מעניין להכיר, ואם מישהו מנסה לצייץ על ידי, יש לי את התשובות הנכונות לאותו אדם, לשבת ולכתוב בפורום לאנשים שכל חייהם כמעט לא הצביעו כלל, או לא הצביעו ג או שס, ולנסות להסביר להם,
זה כמו להסביר לאותה אשה מבוגרת כשעמדתי מאחורי משאית היום, וצווחה עלי סע סע כבר, (לא שהיה לי לאן לנסוע) והסתכלה עלי בבוז ושנאה וצעקה מה אתה מסתכל עלי, והרגשתי איך השנאה שירדה בהר סיני לאומות העולם, חילחלה הרבה יותר עמוק אצל עמי הארצות.
הרי לא יתן ולא אוסיף אם נוכיח שלפיד שונא אתכם יותר, שסמוטריץ ידאג לגרעין שלו כי אין סיבה שידאג לגרעין החרדי, עניי ביתך קודמים, ובטוח שביבי ממש ירוץ לדאוג לכם, אבל לך תתווכח עם דמיון חרדי ושנאה עצמית של אנשים למשפחה הקרובה אליהם, (במידה והמצדדים להצביע לסמוטריץ הינם חרדים)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 16:52 |
|
| |
בדרך כלל יש קולות לא מתנדנדים, שתמיד יתמכו במפלגה. המתנדנדים הם גם ככה לא יציבים לגמרי (ובצדק)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 16:57 |
|
| |
חלאס עם הדמגוגיה, הדיון הוא אם אייכלר ייכנס או מעוז, מי ידאג לך יותר אייכלר שהזיק בצורה המקסימלית לאינטרסים החרדיים, ואולי תזכיר לי מה הוא הועיל, ואולי הדיון על פינדרוס המוטציה הליטאית של אייכלר, לעומת בן תורה כמעוז שבמקומותינו היה נקרא הרב הגאון, מקפיד על קלה כחמורה, ממפלגת נועם, שכדוגמה מסרה את הקמפוס שלה לישיבת לנדאו לחרון אף המזרוחניקים, שרבו ומורו הרב טאו שם קצוץ על המזרוחניקים, מספיק עם הדמגוגיה .
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 16:58 |
|
| |
לדעתי, גם אם יש כאלו שעברו לסמוטריץ, הם לא יגידו את זה בקול.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 17:09 |
|
| |
דמגוגיות זה סיפור שקרה פעם בחמש שנים או סיפור שיצחק לוי ירא שמים יותר מגפני
ומה שלא דמגוגיה זה מה שחרוט.
אצלי לבד באופן אישי יש התעזרות שנעזרתי עם העוזר של ליצמן כמה פעמים, שנעזרתי על ידי הרב משה גפני בכבודו ובעצמו, הרב יעקב אשר עזר לי משהו קריטי ביותר לצורך פרנסת אנשי ביתי, כאשר אלה הולכים ברחובות העיר בימי חול כאנשים מן הישוב, וכל אחד פונה אליהם ונעזר בצורה הכי קלה ופשוטה.
מסביבי וכבר ציינתי את זה במערכות בחירות קודמות, יש אנשים שנעזרו על ידם בדברים חשובים של בריאות, של פתרונות יצירתיים לכל מיני בעיות.
תפסיקו לבלבל את המוח עם יראת שמים ועם יראת ארץ, לכל אוכלסיה יש את הנציגים שלה, ואת האנשים שמרגישים קרובים לצרכים של האוכלסיה שלה, כל המצדדים כאן בעד סמוטריץ (שכבר ציינתי שהייתי שמח אם היה מצטרף לאגודת ישראל) הם אנשים שמצדדים בעד דברים שאינם קרובים לרוח האדם החרדי הממוצע.
אז אייכלר פחות פפולרי ופורוש עושה רוח, מאמין שיש אנשים רבים שנעזרו על ידם, (אני לא, אבל די לי מה שציינתי לעיל)
| אליהו1000 כתב: |  | | חלאס עם הדמגוגיה, הדיון הוא אם אייכלר ייכנס או מעוז, מי ידאג לך יותר אייכלר שהזיק בצורה המקסימלית לאינטרסים החרדיים, ואולי תזכיר לי מה הוא הועיל, ואולי הדיון על פינדרוס המוטציה הליטאית של אייכלר, לעומת בן תורה כמעוז שבמקומותינו היה נקרא הרב הגאון, מקפיד על קלה כחמורה, ממפלגת נועם, שכדוגמה מסרה את הקמפוס שלה לישיבת לנדאו לחרון אף המזרוחניקים, שרבו ומורו הרב טאו שם קצוץ על המזרוחניקים, מספיק עם הדמגוגיה . |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 17:45 |
|
| |
בשביל זה בדיוק הבחירות חשאיות. עוד שבועיים תדע.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 18:21 |
|
| |
מצדרביעי
| הכובס1 כתב: |  | ומה שלא דמגוגיה זה מה שחרוט.
אצלי לבד באופן אישי יש התעזרות שנעזרתי עם העוזר של ליצמן כמה פעמים, שנעזרתי על ידי הרב משה גפני בכבודו ובעצמו, הרב יעקב אשר עזר לי משהו קריטי ביותר לצורך פרנסת אנשי ביתי, כאשר אלה הולכים ברחובות העיר בימי חול כאנשים מן הישוב, וכל אחד פונה אליהם ונעזר בצורה הכי קלה ופשוטה.
מסביבי וכבר ציינתי את זה במערכות בחירות קודמות, יש אנשים שנעזרו על ידם בדברים חשובים של בריאות, של פתרונות יצירתיים לכל מיני בעיות.
תפסיקו לבלבל את המוח עם יראת שמים ועם יראת ארץ, לכל אוכלסיה יש את הנציגים שלה, ואת האנשים שמרגישים קרובים לצרכים של האוכלסיה שלה, כל המצדדים כאן בעד סמוטריץ (שכבר ציינתי שהייתי שמח אם היה מצטרף לאגודת ישראל) הם אנשים שמצדדים בעד דברים שאינם קרובים לרוח האדם החרדי הממוצע.
אז אייכלר פחות פפולרי ופורוש עושה רוח, מאמין שיש אנשים רבים שנעזרו על ידם, (אני לא, אבל די לי מה שציינתי לעיל)
חלאס עם הדמגוגיה, הדיון הוא אם אייכלר ייכנס או מעוז, מי ידאג לך יותר אייכלר שהזיק בצורה המקסימלית לאינטרסים החרדיים, ואולי תזכיר לי מה הוא הועיל, ואולי הדיון על פינדרוס המוטציה הליטאית של אייכלר, לעומת בן תורה כמעוז שבמקומותינו היה נקרא הרב הגאון, מקפיד על קלה כחמורה, ממפלגת נועם, שכדוגמה מסרה את הקמפוס שלה לישיבת לנדאו לחרון אף המזרוחניקים, שרבו ומורו הרב טאו שם קצוץ על המזרוחניקים, מספיק עם הדמגוגיה . |
|
אולי לך הם עזרו, לי באופן אישי "משום מה" אף אחד לא עזר...
 |
|
|
|
|
|