|
|
| נשלח ב-9/3/2021 20:47 |
|
| |
אני הצבעתי ג' (לא כל חיי, אבל) במערכות הבחירות האחרונות, אבל הפעם לא.
הסיבה: הקורונה. ההתנהלות המבישה של הציבור החרדי ושל הנציגים החרדים בימי הקורונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 21:43 |
|
| |
מתקשה להבין הקשר בין להצביע למפלגה
שאומרת אני מפלגה חרדית, וזה המוטו ואת זה היא מייצגת, לבין הבעיה האישית שלך עם הקורונה, שהקורונה הייתה בעייה כלל עולמית באיך לטפל בה וכולם התחבטו ועשו טעויות, אך מכאן ועד להצביע למפלגות שאינם מכריזות בריש גלי אנחנו מייצגים את השי"ת, הדרך רחוקה.
| ש_שנהב כתב: |  | אני הצבעתי ג' (לא כל חיי, אבל) במערכות הבחירות האחרונות, אבל הפעם לא.
הסיבה: הקורונה. ההתנהלות המבישה של הציבור החרדי ושל הנציגים החרדים בימי הקורונה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 22:16 |
|
| |
אולי תאיר את עיננו במה הח"כים החרדים מייצגים את השי"ת? ולא שהוא צריך נציגים..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 22:18 |
|
| |
אני יכול גם להעיד על עצמי שלמעט פעם אחת בתקופת המלחמה בין ליצמן לשלומי אמונים תמיד הצבעתי ג' אך לא הפעם. הבטחתי לעצמי בסגר פסח שבפעם הבאה הם לא יקבלו את קולי ובעז"ה אקיים את ההבטחה בהידור, אני ובני ביתי
תוקן על ידי muki28 ב- 09/03/2021 22:19:37
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 22:19 |
|
| |
ראשית אין תמיד קשר בין המעשים לבין ייצוג, עם ישראל אולי חוטא אך הוא סמל של קשר לאלוקים,
החברי כנסת אולי עושים טעויות, אך עדיין הם אלה שמייצגים את תורת השם שזה אומר לייצג את השם, יקומו כולם ויצעקו שעדיף חילוני עם דרך ארץ שעובר על כל התורה מחרדי וכו בעיניי החרדי תמיד מייצג את השם יותר מחילוני, שמגייס את אלוקים כדי לעבור על התורה בריש גלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 22:57 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | | ראשית אין תמיד קשר בין המעשים לבין ייצוג, עם ישראל אולי חוטא אך הוא סמל של קשר לאלוקים,
החברי כנסת אולי עושים טעויות, אך עדיין הם אלה שמייצגים את תורת השם שזה אומר לייצג את השם, יקומו כולם ויצעקו שעדיף חילוני עם דרך ארץ שעובר על כל התורה מחרדי וכו בעיניי החרדי תמיד מייצג את השם יותר מחילוני, שמגייס את אלוקים כדי לעבור על התורה בריש גלי |
| צר לי. אבל מאז הקורונה, בזכות אלו המתיימרים לייצג את השי"ת, השנאה שאני מרגיש ברחוב ובעבודה גדולה מאי פעם. הרבה מזה בזכות התנהלותם. לפחות כך אני מרגיש וזכותי להביע את אכזבתי בקלפי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2021 23:25 |
|
| |
1. ומחר תהא זכותי לתמוך בלהטבים, ומחרתיים זכותי לתמוך בגיור רפורמי, כי אני חרדי, ורצוני להביע את מחאתי, נגד החרדים שגרמו לחילונים לשנוא אותי. ???
2. הגיע זמן ההתבגרות, הנציגים שלך לא היו אשמים בשנאת החילונים אליך, אם כבר הציבור החרדי אשם בהתנהגותו, שליחי הציבור ניסו כל הזמן להגן על הציבור שלהם עד כמעט לעשות שקר בלשונם, ומה לעשות שהציבור החרדי יותר מורכב בלכלוא אותו בבתי סוהר שבבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2021 00:17 |
|
| |
למה נראה לך שהתחליף להצבעה ל ג בקלפי עובר דרך הלהטבים והרפורמים? אין אלטרנטיבות נוספות?! ובא לא נתכחש לעובדות. הציבור בחלקו התנהל כפי שהתנהל, אין לי או לך מה לעשות עם זה, שני יהודים שלוש דעות, כך היה מאז ומעולם, אבל הנציגים לא רק שלא תרמו דבר אלא להיפך! כמו למשל בסגר פסח הדרקוני שהוביל לגל השנאה הראשון, הפך אותנו למצורעים ונולד בתמיכת ליצמן ודרעי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2021 00:28 |
|
| |
לא מכיר כאלו שכל חייהם הצביעו ג ועברו לסמוטריץ מכיר כמה שכנראה יצביעו סמוטריץ אבל טיילו גם בליכוד גם אצל בנט וגם אצל בן גביר בסיבוב עם אלי ישי ומכיר אחד שכל חייו הצביע ג ולכן לא הולך להצביע הוא אומר שאם הוא יגיע לקלפי זה רק ג ולכן הוא לא רוצה להגיע נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2021 02:02 |
|
| |
חשבתי שמי שחושב שזכותו זאת זכותו
ולא מבין שזכותו היא חובותיו, אז יום יבוא וזכותו תתיר גם לבחור ולהתיר להטבים וכו
| muki28 כתב: |  | | למה נראה לך שהתחליף להצבעה ל ג בקלפי עובר דרך הלהטבים והרפורמים? אין אלטרנטיבות נוספות?! ובא לא נתכחש לעובדות. הציבור בחלקו התנהל כפי שהתנהל, אין לי או לך מה לעשות עם זה, שני יהודים שלוש דעות, כך היה מאז ומעולם, אבל הנציגים לא רק שלא תרמו דבר אלא להיפך! כמו למשל בסגר פסח הדרקוני שהוביל לגל השנאה הראשון, הפך אותנו למצורעים ונולד בתמיכת ליצמן ודרעי. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2021 04:30 |
|
| |
ש_שנהב
| הכובס1 כתב: |  | מתקשה להבין הקשר בין להצביע למפלגה שאומרת אני מפלגה חרדית, וזה המוטו ואת זה היא מייצגת, לבין הבעיה האישית שלך עם הקורונה, שהקורונה הייתה בעייה כלל עולמית באיך לטפל בה וכולם התחבטו ועשו טעויות, אך מכאן ועד להצביע למפלגות שאינם מכריזות בריש גלי אנחנו מייצגים את השי"ת, הדרך רחוקה. |
|
ההתנהלות בימי הקורונה היתה כנראה סימפטום של בעיות עמוקות ושורשיות יותר. לאחר כל כך הרבה פעמים לאורך השנה האחרונה שהתביישתי בהתנהגות הציבורית, אני לא מוכן עוד לתמוך בה.
"על שלושה פשעי ישראל":
א) על פשע קבלת ההחלטות השערורייתית. ההחלטות הציבוריות התקבלו בלי ניסיון (וכנראה גם בלי יכולת) לקרוא ולהבין את הנתונים ולתפוס את המחיר שנשלם (ואכן שילמנו). קלות דעת והתנהלות מופקרת שהעמידה את הציבור החרדי בראש טבלת התמותה - לא הארצית, העולמית (בחישוב גיל האוכלוסייה). "שפיכות דמים הוא דזל".
ב) על פשע חוסר שיתוף הפעולה. הציבור החרדי היה בדיוק השכן הקרציה שלא מכבד את החלטות ועד הבית, שבגללו חדר המדרגות מטונף ולכל השכנים אין מעלית. במקום לכבד את הכללים המוסכמים ולהבין שהם נקבעו לטובת כולם, חייבים דווקא לעשות הפוך ולקלקל לכולם.
ג) על פשע חילול השם והגברת השנאה. זה כמובן (ולא בפעם הראשונה) גול עצמי מפואר, כי הציבור מצביע למצבעות אנטי חרדיות ומתרחק מהימין בגלל הכעס על החרדים. הכעס והשנאה מלובים כמובן ע"י התקשורת, אלא שהציבור מקפיד לספק לה שפע חומרי בעירה. וכרגיל הטמטום והעיוורון. בהתחלה מצפצפים על ההנחיות ומביאים את ההדבקה לשיא, אחר כך מתלוננים על הסגרים בערים החרדיות, ולבסוף מתבכיינים על "הסתה".
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2021 09:07 |
|
| |
אפילו שיעורי ר שמעון שקופ קטנים על הפלפול
אתה ממש יכול להיות עוזר לשטן ואומות העולם איך למצוא קטרוג קטן והו לפסול עדה שלימה.
הקורונה בוודאי הייתה משהו שאף אחד לא ידע בדיוק איך להתמודד איתה, ועדיין הנציגים החרדיים הם אלה שמייצגים את תורת השם, אם מבחינתך לייצג את כוחי ועוצם ידי עדיפה לך, בכבוד רב.
| ש_שנהב כתב: |  | מתקשה להבין הקשר בין להצביע למפלגה שאומרת אני מפלגה חרדית, וזה המוטו ואת זה היא מייצגת, לבין הבעיה האישית שלך עם הקורונה, שהקורונה הייתה בעייה כלל עולמית באיך לטפל בה וכולם התחבטו ועשו טעויות, אך מכאן ועד להצביע למפלגות שאינם מכריזות בריש גלי אנחנו מייצגים את השי"ת, הדרך רחוקה. ההתנהלות בימי הקורונה היתה כנראה סימפטום של בעיות עמוקות ושורשיות יותר. לאחר כל כך הרבה פעמים לאורך השנה האחרונה שהתביישתי בהתנהגות הציבורית, אני לא מוכן עוד לתמוך בה.
"על שלושה פשעי ישראל":
א) על פשע קבלת ההחלטות השערורייתית. ההחלטות הציבוריות התקבלו בלי ניסיון (וכנראה גם בלי יכולת) לקרוא ולהבין את הנתונים ולתפוס את המחיר שנשלם (ואכן שילמנו). קלות דעת והתנהלות מופקרת שהעמידה את הציבור החרדי בראש טבלת התמותה - לא הארצית, העולמית (בחישוב גיל האוכלוסייה). "שפיכות דמים הוא דזל".
ב) על פשע חוסר שיתוף הפעולה. הציבור החרדי היה בדיוק השכן הקרציה שלא מכבד את החלטות ועד הבית, שבגללו חדר המדרגות מטונף ולכל השכנים אין מעלית. במקום לכבד את הכללים המוסכמים ולהבין שהם נקבעו לטובת כולם, חייבים דווקא לעשות הפוך ולקלקל לכולם.
ג) על פשע חילול השם והגברת השנאה. זה כמובן (ולא בפעם הראשונה) גול עצמי מפואר, כי הציבור מצביע למצבעות אנטי חרדיות ומתרחק מהימין בגלל הכעס על החרדים. הכעס והשנאה מלובים כמובן ע"י התקשורת, אלא שהציבור מקפיד לספק לה שפע חומרי בעירה. וכרגיל הטמטום והעיוורון. בהתחלה מצפצפים על ההנחיות ומביאים את ההדבקה לשיא, אחר כך מתלוננים על הסגרים בערים החרדיות, ולבסוף מתבכיינים על "הסתה". |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2021 14:10 |
|
| |
| אל_קפונה כתב: |  | לא מכיר כאלו שכל חייהם הצביעו ג ועברו לסמוטריץ מכיר כמה שכנראה יצביעו סמוטריץ אבל טיילו גם בליכוד גם אצל בנט וגם אצל בן גביר בסיבוב עם אלי ישי ומכיר אחד שכל חייו הצביע ג ולכן לא הולך להצביע הוא אומר שאם הוא יגיע לקלפי זה רק ג ולכן הוא לא רוצה להגיע נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אבל אז הגבאי של הבית הכנסת או העסקן של הקהילה יתקשר אליו וישאל אותו: כבר הצבעת? רשום לי שעדיין לא הלכת להצביע..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2021 14:33 |
|
| |
ש_שנהב
| הכובס1 כתב: |  | אפילו שיעורי ר שמעון שקופ קטנים על הפלפול
|
|
אכן זאת הסיבה שחדלתי מכבר להשתתף בדיונים כאן בפורום (אני חבר בו כמעט מהיווסדו). רמת הדיון כל כך נמוכה, שאם מישהו מעלה טיעון עם יותר משלושה משפטים זה כבר פלפול של ר' שמעון שקופ...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2021 14:48 |
|
| |
הכובס, מבלי להכנס לכל הקשקשת של מה מותר ו מה אסור בדמוקרטיה, אני רוצה ברשותך להתמקד בכך שלדעתך אם מישהו אומר "אני נציג של אלוקים", חייבים להצביע לו כדי לא לבזות את אלוקים. ראשית, למה לדעתך החרדים יותר נחשבים נציגים של אלוקים, מאשר ימינה, הצה"ד, רע"מ, הרשימה המשותפת וכו'? שנית, אדם כמוך היה מן הראוי שיתנצר, כי ככה הוא מבטא את אהבתו למשיח.
|
|
|
|
|