|
|
| נשלח ב-10/3/2021 21:35 |
|
| |
| שרית560 כתבה: |  |
| איש_חשוב כתב: |  | מבלי להצדיק כל אלימות, אנשי גור תורה צודקים אבל לא חכמים סופו של הסיפור הזה ידוע מראש |
|
למה הם לא חכמים ???
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2021 22:11 |
|
| |
פעם היה בפורום איזה גערער שהיה עונה באשכולות כגון הא. כיום אין אפילו אחד לרפואה, אז הבמה כולה למקורות "מטעם" כמו שאולזון, גן שושנה, הפייסבוק של רלב"ח, וכולם שותים בצימאון וללא כל בקרה עצמית כל מילה משם ומגיבים בהתאם.
גם מקור כמו שרית הוא מקור "נכבד ואמין" בפורום (ובכל האשכולות), כל עוד מדובר בענייני גור. העיקר שאנו מתלוננים על החילונים שטופי המוח ומונעי הסתה ושנאה.
אין בעיה עם ביקורת, ויש מה לבקר, אבל רוב הדברים שאני קורא (ואני משתדל לא להשתתף באשכולות כאלו מאחר ואני לא יודע מה נכון ומה לא נכון, ולהגיב מהבטן ושנאה גרידא זה לא בוגר במיוחד) אינם ביקורת.
שרית כתבה:
"לפני חודש נפטר רוזנקרץ משוויץ או בלגיה שהיה חשוך ילדים ותרם את כל הונו לרב שאול אלתר שהוא ואחיו מנהלי עזבון."
הסתקרנתי לקרוא על האיש, פועלו, משפחתו וכו', ומסתבר שלנגיד הנ"ל יש בן. באמת שלא נעים להרוס עם עובדות, אבל לפעמים צריך להתגבר על האי נעימות.
מתוך כתבה על אשתו שנפטרה לאחרונה:
בשנות חיה שיכלה את בתה מרת ניחה ע"ה וקיבלה את הבשורה בכוחות עצומים ונתנה כוח לבעלה. בתקופה האחרונה לא חשה בטוב והיום לאחר שלא עמדה בכוחה השיבה את נשמתה ליוצרה בביתה שבאנטוורפן. היום לפני הצהריים התקיים מסע הלוויה מביתה באנטוורפן ובוא נטלו חלק רבה של העיר הגאון רבי אהרן שיף והגאון רבי אשר שטרנבוך רב ביהמ"ד אהלי יעקב. במקום נאמר קדיש ע"י בנה החשוב ר' שרגא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2021 22:41 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | פעם היה בפורום איזה גערער שהיה עונה באשכולות כגון הא. כיום אין אפילו אחד לרפואה, אז הבמה כולה למקורות "מטעם" כמו שאולזון, גן שושנה, הפייסבוק של רלב"ח, וכולם שותים בצימאון וללא כל בקרה עצמית כל מילה משם ומגיבים בהתאם.
גם מקור כמו שרית הוא מקור "נכבד ואמין" בפורום (ובכל האשכולות), כל עוד מדובר בענייני גור. העיקר שאנו מתלוננים על החילונים שטופי המוח ומונעי הסתה ושנאה.
אין בעיה עם ביקורת, ויש מה לבקר, אבל רוב הדברים שאני קורא (ואני משתדל לא להשתתף באשכולות כאלו מאחר ואני לא יודע מה נכון ומה לא נכון, ולהגיב מהבטן ושנאה גרידא זה לא בוגר במיוחד) אינם ביקורת.
שרית כתבה:
"לפני חודש נפטר רוזנקרץ משוויץ או בלגיה שהיה חשוך ילדים ותרם את כל הונו לרב שאול אלתר שהוא ואחיו מנהלי עזבון."
הסתקרנתי לקרוא על האיש, פועלו, משפחתו וכו', ומסתבר שלנגיד הנ"ל יש בן. באמת שלא נעים להרוס עם עובדות, אבל לפעמים צריך להתגבר על האי נעימות.
בשנות חיה שיכלה את בתה מרת ניחה ע"ה וקיבלה את הבשורה בכוחות עצומים ונתנה כוח לבעלה. בתקופה האחרונה לא חשה בטוב והיום לאחר שלא עמדה בכוחה השיבה את נשמתה ליוצרה בביתה שבאנטוורפן. היום לפני הצהריים התקיים מסע הלוויה מביתה באנטוורפן ובוא נטלו חלק רבה של העיר הגאון רבי אהרן שיף והגאון רבי אשר שטרנבוך רב ביהמ"ד אהלי יעקב. במקום נאמר קדיש ע"י בנה החשוב ר' שרגא. https://www.bhol.co.il/news/1157742
נ.ב. תשובות מתלהמות ולא ענייניות מתקבלות "בברכה" כרגיל. |
|
אם אתה כ"כ מתמצא, למה באמת רלבח פייסבוק כמעט לא מעדכן?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2021 22:58 |
|
| |
אל תתפס לקטנות!!
| נוירולוג כתב: |  | פעם היה בפורום איזה גערער שהיה עונה באשכולות כגון הא. כיום אין אפילו אחד לרפואה, אז הבמה כולה למקורות "מטעם" כמו שאולזון, גן שושנה, הפייסבוק של רלב"ח, וכולם שותים בצימאון וללא כל בקרה עצמית כל מילה משם ומגיבים בהתאם.
שרית כתבה:
בשנות חיה שיכלה את בתה מרת ניחה ע"ה וקיבלה את הבשורה בכוחות עצומים ונתנה כוח לבעלה. בתקופה האחרונה לא חשה בטוב והיום לאחר שלא עמדה בכוחה השיבה את נשמתה ליוצרה בביתה שבאנטוורפן. היום לפני הצהריים התקיים מסע הלוויה מביתה באנטוורפן ובוא נטלו חלק רבה של העיר הגאון רבי אהרן שיף והגאון רבי אשר שטרנבוך רב ביהמ"ד אהלי יעקב. במקום נאמר קדיש ע"י בנה החשוב ר' שרגא. |
|
בקבוצות היה כתוב שרוזנקנץ היה חשוך ילדים . וגם אם היה לו ילדים זה לא סותר את העובדה המרכזית שאת כל קרן הצדקה הוא הפקיד אצל בני הפני מנחם זצל ולא נתן סנט אחד שחוק לגור נדלן !! הוא לא הגביר היחיד שאחרי ההתעללות של גור נדלן ברב שאול אלתר עזב אותם הרבה מאוד גבירים התפקחו מהם !! בגור נדלן יכולים להמציא הרבה סיפורים שלא היו ולא נבראו אבל אי אפשר להתכחש לעובדה שהרבה גבירים עזבו אותם !! ולא נותנים להם שקל !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2021 23:27 |
|
| |
מישהו מכם,
יודע כמה חילול השם יש מזה?
כמה יהודים אינם מקיימים מצוות (כולל לצערינו גם יהודים חרדים)
בגלל האלימות הזאת?
הם שואלים ובצדק?
זו יהדות?
כך נוהגים יהודים חרדים, אחד כלפי השני?
כך מורה לנהוג אדם שטוענים שהוא גדול הדור החסידי?
בשביל מה שהם שומרים מצוות?
בשביל מה הם מתפללים, כשהם עושים פשעים שכאלה?
חילול השם נורא !
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 10/03/2021 23:27:56
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2021 04:21 |
|
| |
| momeir כתב: |  | מבלי להצדיק כל אלימות, אנשי גור תורה צודקים אבל לא חכמים סופו של הסיפור הזה ידוע מראש פלאי פלאים. מגיע לך פרס נובל עבור ההיגיון הנפלא שלך. לשיטתך, היהודים באירופה לפני 200 שנה היו צודקים אבל ממש לא היו חכמים. אם הם היו מתבוללים בין הגויים. צאצאיהם לא היו נשרפים באושוויץ ע"י אייכמן והיטלר...
|
|
יש משהו לא הוגן בהשוואה שלך היהודים הלכו לאורך הגלות, בגו זקוף ובידיעה שהם הולכים על קידוש השם הם עשו את המוטל עליהם, ובכגון דא זה גם צודק וגם חכם, כי זה מה שצריך לעשות, למסור את הנפש ולומר לנאצי "לא אמיר את דתי" זה הדבר החכם לעשות, כי התורה אמרה לעשות אותו, ומן הסתם זה מה שצריך לעשות ולא רק צודק לעשות
אגב, השואה באה למרות ובגלל ההתבוללות, התבוללות של עד 75% מהיהודים של ארצות אירופה בשנים של טרום השואה ואני לא מדבר כאן מבחינת העונש משמים, על 75% התבוללות, כי מי יודע חשבונות שמים, אני מדבר כפשוטו, בכל פעם שהיהודים התבוללו והתקרבו לגויים הם קיבלו שנאה נוטפת דם, ואתה בא ואומר שאם הם היו מתבוללים הם לא היו נשרפים באושוויץ, אז שזהו שרובם הגדול התבוללו ואז מתו באושויץ, חיפשו בנרות את המתבוללים את דור רביעי אחורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2021 05:01 |
|
| |
על דאטפך, יטפוף. וסוף מטיפיך, יטופון.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2021 08:19 |
|
| |
אכן גם אני מצטרף לניק איש חשוב, שתלמידי הגאון ר' שאול אלטר שליט"א צודקים אבל לא חכמים, כבר לפני עשרים וחמש שנה היו צריכים לפרוש כשהשפריצו עליו מיים מהצינור הראשי ברלב"ח, והצדיק שתק והלך לביתו להחליף בגדים רטוב מכף רגל ועד ראש ואז יכל לפרוש עם אלפים מתלמידיו ומעריציו הרבה יותר מכעת, אוי להם לבריות מעלבונה של תורה..... כשהעיפו אןתו מראשות הישיבת שפת אמת כשהתנכלו לו בלי סוף. ובשביל למנוע מחלוקת הוא לא הסכים לפרוש,ולא כפו את המהלך עליו והיו מונעים סבל ארוך שנים.. כי שמא יש לו איזו שהיא נגיעה עצמית. ורק לאחר עשרים וחמש שנה גם לא פרש.... אלא זרקו אותו ואת אנשיו .... והתנכלו לו ולהם . השם ירחם והוא רחום יכפר עוון. אז אחרי שזרקו אותו מתלוננים שעזב? את זה יכולים רק פולנים לעשות
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2021 08:50 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | מבלי להצדיק כל אלימות, אנשי גור תורה צודקים אבל לא חכמים סופו של הסיפור הזה ידוע מראש פלאי פלאים. מגיע לך פרס נובל עבור ההיגיון הנפלא שלך. לשיטתך, היהודים באירופה לפני 200 שנה היו צודקים אבל ממש לא היו חכמים. אם הם היו מתבוללים בין הגויים. צאצאיהם לא היו נשרפים באושוויץ ע"י אייכמן והיטלר...
יש משהו לא הוגן בהשוואה שלך היהודים הלכו לאורך הגלות, בגו זקוף ובידיעה שהם הולכים על קידוש השם הם עשו את המוטל עליהם, ובכגון דא זה גם צודק וגם חכם, כי זה מה שצריך לעשות, למסור את הנפש ולומר לנאצי "לא אמיר את דתי" זה הדבר החכם לעשות, כי התורה אמרה לעשות אותו, ומן הסתם זה מה שצריך לעשות ולא רק צודק לעשות
אגב, השואה באה למרות ובגלל ההתבוללות, התבוללות של עד 75% מהיהודים של ארצות אירופה בשנים של טרום השואה ואני לא מדבר כאן מבחינת העונש משמים, על 75% התבוללות, כי מי יודע חשבונות שמים, אני מדבר כפשוטו, בכל פעם שהיהודים התבוללו והתקרבו לגויים הם קיבלו שנאה נוטפת דם, ואתה בא ואומר שאם הם היו מתבוללים הם לא היו נשרפים באושוויץ, אז שזהו שרובם הגדול התבוללו ואז מתו באושויץ, חיפשו בנרות את המתבוללים את דור רביעי אחורה. |
|
אודה לך אם תחדד יותר את ההבדל בין היהודים והנאצים בשואה ובין גור ירושלים וגור אשדוד כיום. מה היו האופציות של כל ציבור, מה היה נכון לעשות ומה לא נכון, ולמה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2021 14:58 |
|
| |
מנין המספר המטורף של 75% התבוללות? .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2021 21:43 |
|
| |
איש חשוב, רק לידיעתך, האמת - מרה היא, אך בשואה, במדינות בהן היו יהודים חרדים רבים, כפולין והונגריה, הרצח של הנאצים, ימש, היה גבוה לאין שיעור מאשר במדינות בהן חיו יהודים חילונים או מתבוללים, כצרפת ובלגיה וכדו'. כך גזרה חכמתו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2021 22:04 |
|
| |
| מנהשורה כתב: |  | פעם היה בפורום איזה גערער שהיה עונה באשכולות כגון הא. כיום אין אפילו אחד לרפואה, אז הבמה כולה למקורות "מטעם" כמו שאולזון, גן שושנה, הפייסבוק של רלב"ח, וכולם שותים בצימאון וללא כל בקרה עצמית כל מילה משם ומגיבים בהתאם.
שרית כתבה:
בשנות חיה שיכלה את בתה מרת ניחה ע"ה וקיבלה את הבשורה בכוחות עצומים ונתנה כוח לבעלה. בתקופה האחרונה לא חשה בטוב והיום לאחר שלא עמדה בכוחה השיבה את נשמתה ליוצרה בביתה שבאנטוורפן. היום לפני הצהריים התקיים מסע הלוויה מביתה באנטוורפן ובוא נטלו חלק רבה של העיר הגאון רבי אהרן שיף והגאון רבי אשר שטרנבוך רב ביהמ"ד אהלי יעקב. במקום נאמר קדיש ע"י בנה החשוב ר' שרגא. https://www.bhol.co.il/news/1157742
נ.ב. תשובות מתלהמות ולא ענייניות מתקבלות "בברכה" כרגיל.
אם אתה כ"כ מתמצא, למה באמת רלבח פייסבוק כמעט לא מעדכן? |
|
אני לא מתמצא, אבל לקרוא אני יודע
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2021 22:20 |
|
| |
| רודףסמלים כתב: |  | איש חשוב, רק לידיעתך, האמת - מרה היא, אך בשואה, במדינות בהן היו יהודים חרדים רבים, כפולין והונגריה, הרצח של הנאצים, ימש, היה גבוה לאין שיעור מאשר במדינות בהן חיו יהודים חילונים או מתבוללים, כצרפת ובלגיה וכדו'. כך גזרה חכמתו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
השלם את החסר, באותן מדינות אשר החי'ה הנאצית השתוללה ורצחה באין מפריע המחלוקת היה לחם חוק של היהודים החרדים. זה מזכיר לי את אמרתו של היהודי הקדוש מפשיסכע "שהמשיח מתעכב לא בשל התנהגותם של היהודים הפשוטים וד"ל". ניתן לראות זאת גם במחלוקת הנוכחית רודפים בני נוער וילדים על לא עוול בכפם משאירים בהם צלקות לכל החיים , ברור לכולם שהילדים לא החליטו עבור ההורים אם לעבור לשאול אלתר. יצוין שאפילו בעולם התחתון הילדים הם מחוץ לתחום! אינני קובעת מסמרים מי צודק במחלוקת. אך, לא פוגעים בילדים!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2021 06:09 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | איש חשוב,
רק לידיעתך, האמת - מרה היא, אך בשואה, במדינות בהן היו יהודים חרדים רבים, כפולין והונגריה, הרצח של הנאצים, ימש, היה גבוה לאין שיעור מאשר במדינות בהן חיו יהודים חילונים או מתבוללים, כצרפת ובלגיה וכדו'.
כך גזרה חכמתו.
השלם את החסר, באותן מדינות אשר החי'ה הנאצית השתוללה ורצחה באין מפריע המחלוקת היה לחם חוק של היהודים החרדים. זה מזכיר לי את אמרתו של היהודי הקדוש מפשיסכע "שהמשיח מתעכב לא בשל התנהגותם של היהודים הפשוטים וד"ל". ניתן לראות זאת גם במחלוקת הנוכחית רודפים בני נוער וילדים על לא עוול בכפם משאירים בהם צלקות לכל החיים , ברור לכולם שהילדים לא החליטו עבור ההורים אם לעבור לשאול אלתר. יצוין שאפילו בעולם התחתון הילדים הם מחוץ לתחום! אינני קובעת מסמרים מי צודק במחלוקת. אך, לא פוגעים בילדים! |
|
חבל שהדיון נסוט על גזירות משמים, הדגשתי שאין רצוני לבוא ולדון בנושא מופלא מעינינו זה אבל כשמדברים על רוב יהדות אירופה שהתבוללה, וכאילו הקב"ה בא לעשות שם סדר, למול דיבורים על כמה מחלוקות בין כמה חסידים מאלכסנדר וגור, זה פשוט אבסורד, לומר שנגזרה שואה וכליון למליוני יהודים בגלל מחלוקת של כמה חסידים בבקשה, תחסוך מאיתנו את סוג ההגיגים הזה שמידי פעם פורצים לך, לא מתאים
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2021 06:12 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | מבלי להצדיק כל אלימות, אנשי גור תורה צודקים אבל לא חכמים סופו של הסיפור הזה ידוע מראש פלאי פלאים. מגיע לך פרס נובל עבור ההיגיון הנפלא שלך. לשיטתך, היהודים באירופה לפני 200 שנה היו צודקים אבל ממש לא היו חכמים. אם הם היו מתבוללים בין הגויים. צאצאיהם לא היו נשרפים באושוויץ ע"י אייכמן והיטלר...
אגב, השואה באה למרות ובגלל ההתבוללות, התבוללות של עד 75% מהיהודים של ארצות אירופה בשנים של טרום השואה ואני לא מדבר כאן מבחינת העונש משמים, על 75% התבוללות, כי מי יודע חשבונות שמים, אני מדבר כפשוטו, בכל פעם שהיהודים התבוללו והתקרבו לגויים הם קיבלו שנאה נוטפת דם, ואתה בא ואומר שאם הם היו מתבוללים הם לא היו נשרפים באושוויץ, אז שזהו שרובם הגדול התבוללו ואז מתו באושויץ, חיפשו בנרות את המתבוללים את דור רביעי אחורה.
אודה לך אם תחדד יותר את ההבדל בין היהודים והנאצים בשואה ובין גור ירושלים וגור אשדוד כיום. מה היו האופציות של כל ציבור, מה היה נכון לעשות ומה לא נכון, ולמה. |
|
כדאי שתבדוק טוב יותר מי הביא להשוואה זו הלוא הוא הניק momeir
ובכל מקרה מדובר בהשוואה נטו לענין לעשות מה שחכם ולא מה שצודק אין צורך לומר, שעם כל הצער שבדבר, חסידי ר' שאול אינם עוברים אלפית ממה שעברו יהודים בשואה
|
|
|
|
|