|
|
| נשלח ב-12/3/2021 06:39 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | מנין המספר המטורף של 75% התבוללות? . |
|
המספר 75% לא היה בכל מדינות אירופה, היו מדינות בהם אחוזי ההתבוללות היו קרובים יותר ל50% שגם זה מספר שלא היה מאז היות העם היהודים לעם הבאתי לכאן בעבר קישור לויקיפדיה בנושא, משם הבאתי את המספרים, נסה למצוא אותו שם
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2021 08:14 |
|
| |
איש חשוב מאוד, שאלתי אותך ולא את momeir, כי ההשוואה הייתה ברורה לי ודווקא ההבדל שאתה מנסה להגדיר פחות ברור לי. היהודים בשואה הקריבו את עצמם למען הערכים שלהם ולכן הם הי מוכנים לעבור שואה על כל המשתמע מכך. חסידי גור אשדוד גם כן מאמינים בכל מיני ערכים ולפי הערכים האלה הם לא מוכנים לחזור למרותו של ר' יענקל לבד, אז בדיוק כמו היהודים בשואה - הם מוכנים לסבול הצקות עבור הערכים שלהם. זה שבשלב זה הם עדיין לא עברו אלפיתהשואה לא אומר שהם צריכים לוותר כי הם לא מספיק סובלים, וחוץ מזה גם השואה לא התחילה בתיאורים הקשים המוכרים לנו. אז אני שב ומבקש: את ההשוואה של momeir אני מבין, את החילוק שאתה מנסה להגדיר, אני פחות מבין; אנא הסבר לי!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2021 11:46 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | איש חשוב,
רק לידיעתך, האמת - מרה היא, אך בשואה, במדינות בהן היו יהודים חרדים רבים, כפולין והונגריה, הרצח של הנאצים, ימש, היה גבוה לאין שיעור מאשר במדינות בהן חיו יהודים חילונים או מתבוללים, כצרפת ובלגיה וכדו'.
כך גזרה חכמתו.
השלם את החסר, באותן מדינות אשר החי'ה הנאצית השתוללה ורצחה באין מפריע המחלוקת היה לחם חוק של היהודים החרדים. זה מזכיר לי את אמרתו של היהודי הקדוש מפשיסכע "שהמשיח מתעכב לא בשל התנהגותם של היהודים הפשוטים וד"ל". ניתן לראות זאת גם במחלוקת הנוכחית רודפים בני נוער וילדים על לא עוול בכפם משאירים בהם צלקות לכל החיים , ברור לכולם שהילדים לא החליטו עבור ההורים אם לעבור לשאול אלתר. יצוין שאפילו בעולם התחתון הילדים הם מחוץ לתחום! אינני קובעת מסמרים מי צודק במחלוקת. אך, לא פוגעים בילדים!
חבל שהדיון נסוט על גזירות משמים, הדגשתי שאין רצוני לבוא ולדון בנושא מופלא מעינינו זה אבל כשמדברים על רוב יהדות אירופה שהתבוללה, וכאילו הקב"ה בא לעשות שם סדר, למול דיבורים על כמה מחלוקות בין כמה חסידים מאלכסנדר וגור, זה פשוט אבסורד, לומר שנגזרה שואה וכליון למליוני יהודים בגלל מחלוקת של כמה חסידים בבקשה, תחסוך מאיתנו את סוג ההגיגים הזה שמידי פעם פורצים לך, לא מתאים |
|
אין לו להקב"ה בעולמו אלא ארבע אמות של הלכה! הקב"ה אינו תובע התנהגות טובה מתינוקת שנשבו אלא מיהודים שלמדו ובכל זאת התנהגו כבחיות טרף! ואם אתה רוצה רמז קטן ראה איך חיים וחיו יהודים מתבוללים בארה"ב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2021 14:54 |
|
| |
קלעפער
| איש_חשוב כתב: |  | מנין המספר המטורף של 75% התבוללות? .
המספר 75% לא היה בכל מדינות אירופה, היו מדינות בהם אחוזי ההתבוללות היו קרובים יותר ל50% שגם זה מספר שלא היה מאז היות העם היהודים לעם הבאתי לכאן בעבר קישור לויקיפדיה בנושא, משם הבאתי את המספרים, נסה למצוא אותו שם
|
|
אין לזה זכר. לא מצאתי אפילו נתון מתקרב לזה. זוכר שזוטא השמיץ כאן את נשות הישוב הישן בירושלים? התקוממת\נו עליו בצדק, מה שאתה עשית כאן חמור פי מליון, השמצת את עם ישראל במספרים מופרכים, והשמצת את קורבנות הושאה כאילו שהיו מתבוללים. המספרים האמיתיים הם נמוכים בהרבה. אין שום מדינה באירופה בה היה חמישים אחוז התבוללות. אפילו גרמניה לא הגיעה למספרים הללו.
וכבר יצאו רבנים חשובים נגד מכחיש השואה הרשע יוסי מזרחי שהוא המציא את עלילה הדם הזאת נגד קדושים וטהורים שמסרו נפשם על קידוש השם.
תוקן על ידי קלעפער ב- 12/03/2021 14:54:48
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2021 21:02 |
|
| |
איני_מכיר
| איש_חשוב כתב: |  | איש חשוב,
רק לידיעתך, האמת - מרה היא, אך בשואה, במדינות בהן היו יהודים חרדים רבים, כפולין והונגריה, הרצח של הנאצים, ימש, היה גבוה לאין שיעור מאשר במדינות בהן חיו יהודים חילונים או מתבוללים, כצרפת ובלגיה וכדו'.
כך גזרה חכמתו.
השלם את החסר, באותן מדינות אשר החי'ה הנאצית השתוללה ורצחה באין מפריע המחלוקת היה לחם חוק של היהודים החרדים. זה מזכיר לי את אמרתו של היהודי הקדוש מפשיסכע "שהמשיח מתעכב לא בשל התנהגותם של היהודים הפשוטים וד"ל". ניתן לראות זאת גם במחלוקת הנוכחית רודפים בני נוער וילדים על לא עוול בכפם משאירים בהם צלקות לכל החיים , ברור לכולם שהילדים לא החליטו עבור ההורים אם לעבור לשאול אלתר. יצוין שאפילו בעולם התחתון הילדים הם מחוץ לתחום! אינני קובעת מסמרים מי צודק במחלוקת. אך, לא פוגעים בילדים!
חבל שהדיון נסוט על גזירות משמים, הדגשתי שאין רצוני לבוא ולדון בנושא מופלא מעינינו זה אבל כשמדברים על רוב יהדות אירופה שהתבוללה, וכאילו הקב"ה בא לעשות שם סדר, למול דיבורים על כמה מחלוקות בין כמה חסידים מאלכסנדר וגור, זה פשוט אבסורד, לומר שנגזרה שואה וכליון למליוני יהודים בגלל מחלוקת של כמה חסידים בבקשה, תחסוך מאיתנו את סוג ההגיגים הזה שמידי פעם פורצים לך, לא מתאים |
|
כוונתו היא שלולא המחלוקת למרות ההתבוללות לא היתה קוראת השואה בזכות היהודים החרדים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2021 03:07 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | מנין המספר המטורף של 75% התבוללות? .
אין לזה זכר. לא מצאתי אפילו נתון מתקרב לזה. זוכר שזוטא השמיץ כאן את נשות הישוב הישן בירושלים? התקוממת\נו עליו בצדק, מה שאתה עשית כאן חמור פי מליון, השמצת את עם ישראל במספרים מופרכים, והשמצת את קורבנות הושאה כאילו שהיו מתבוללים. המספרים האמיתיים הם נמוכים בהרבה. אין שום מדינה באירופה בה היה חמישים אחוז התבוללות. אפילו גרמניה לא הגיעה למספרים הללו.
וכבר יצאו רבנים חשובים נגד מכחיש השואה הרשע יוסי מזרחי שהוא המציא את עלילה הדם הזאת נגד קדושים וטהורים שמסרו נפשם על קידוש השם.
|
|
יצאו נגדו כי הוא הכריז שהשואה פגעה במליון יהודים בלבד, כי כל היתר התבוללו ואינם נקראים יהודים על כך יצא הקצף, אינני מסכים בכלל עם דעותיו, וישראל אף על פי שחטא - ישראל הוא, אבל המספרים נכונים, התבוללות היתה במספרים עצומים ראה כאן במרכז המידע של יד ושם: www.yadvashem.org/odot_pdf/Microsoft%20Word%20-%206678.pdf "בשעה שעלה היטלר לשלטון בגרמניה הייתה ההתבוללות של היהודי הגרמני בסביבתו כמעט מוחלטת" הבאתי לכאן בעבר נתונים רשמיים באשכול שאינני זוכר את שמו אבל אנסה למצוא אותו שוב תוכל גם ממש בקלות לברר את זה אצל כל היסטוריון.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2021 17:56 |
|
| |
קלעפער
| איש_חשוב כתב: |  | מנין המספר המטורף של 75% התבוללות? .
יצאו נגדו כי הוא הכריז שהשואה פגעה במליון יהודים בלבד, כי כל היתר התבוללו ואינם נקראים יהודים על כך יצא הקצף, אינני מסכים בכלל עם דעותיו, וישראל אף על פי שחטא - ישראל הוא, אבל המספרים נכונים, התבוללות היתה במספרים עצומים ראה כאן במרכז המידע של יד ושם: www.yadvashem.org/odot_pdf/Microsoft%20Word%20-%206678.pdf "בשעה שעלה היטלר לשלטון בגרמניה הייתה ההתבוללות של היהודי הגרמני בסביבתו כמעט מוחלטת" הבאתי לכאן בעבר נתונים רשמיים באשכול שאינני זוכר את שמו אבל אנסה למצוא אותו שוב תוכל גם ממש בקלות לברר את זה אצל כל היסטוריון. |
|
לא הבנתי מה ההבדל בין הטענה של מזרחי לטענה שלך, טבע הדברים שהתבולללות מביאה לילדים גוים וממילא פחות יהודים נהרגו בשואה. אלא אם כן אתה טוען שכמה שנים לפני השואה התבלולו כחמישים אחוז מהיהודי ועדיין לא הספיקו ללדת.
בכל אופן ה"אסמכתא" שהבאת מגוכחת. לא הבנת את המילה "התבוללות" במאמר, לא מדובר על נישואי תערובת אלא על הפיכת אדם מודרני עם זהות גרמנית. הרי כמה שורות אחרי זה המאמר מציין את זה גם על האורטודקסים עצמם, וחס מלחשוד שיהודי גרמניה האורטודקסים נישאו לגוייות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2021 19:48 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  |
לא הבנתי מה ההבדל בין הטענה של מזרחי לטענה שלך, טבע הדברים שהתבולללות מביאה לילדים גוים וממילא פחות יהודים נהרגו בשואה. אלא אם כן אתה טוען שכמה שנים לפני השואה התבלולו כחמישים אחוז מהיהודי ועדיין לא הספיקו ללדת.
בכל אופן ה"אסמכתא" שהבאת מגוכחת. לא הבנת את המילה "התבוללות" במאמר, לא מדובר על נישואי תערובת אלא על הפיכת אדם מודרני עם זהות גרמנית. הרי כמה שורות אחרי זה המאמר מציין את זה גם על האורטודקסים עצמם, וחס מלחשוד שיהודי גרמניה האורטודקסים נישאו לגוייות. |
|
1. הבדל "קטן" שמזרחי דיבר על אותם מתבוללים עצמם, אתה מדבר כאן על צאצאיהם מי שהתבולל ונישא לגויה (למעט מתבוללת שנישאה לגוי) בניו גוים גמורים, אין להתווכח עם נתון זה, אני מדבר על התבוללות של אותם מתבוללים עצמם שנישאו לגויי אירופה ושכחו את יהדותם 2. מי דיבר על אורתודוכסים? ברור שהם לא נישאו לגויים מדובר בחילונים שבקושי סיפרו להם על יהדותם ומה זה "לא הבנת את ההתבוללות" התבוללות זה כפשוטו, נישואי תערובת, אל תביא לכאן פרשנות משלך למילה שמשמעותה אחת קיבלת הוכחה, למה סתם עכשיו להתחיל לפלפל "זה לא ככה זה כן ככה"
אני גם לא הסתמכתי על לינק זה, בעבר הבאתי לכאן באשכול שאינני זוכר את שמו לצערי, מספרים מדויקים כמה נישואי תערובת היו בכל מדינה באירופה, לצערי אינני מוצא היום בשום מקום, נראה כאילו מישהו מחק אותם בכל מקום, אבל אני זוכר בבירור שהמספרים נעו בין 42% לעד 75% דווקא בגרמניה היו פחות.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 14/03/2021 19:49:44
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2021 22:38 |
|
| |
לא הבנתי, אתה טוען שיהודי חילוני שגר בגרמניה היום אבל לא יתחתן עם גויה, ויש כאלה הרבה יהודים בעולם, הוא מתבולל? אם כך אין לנו הגדרה משותפת למילה התבוללות, לפחות לא לגבי הדיון הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2021 22:57 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2021 05:44 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | לא הבנתי, אתה טוען שיהודי חילוני שגר בגרמניה היום אבל לא יתחתן עם גויה, ויש כאלה הרבה יהודים בעולם, הוא מתבולל? אם כך אין לנו הגדרה משותפת למילה התבוללות, לפחות לא לגבי הדיון הזה. |
|
זה פשוט לא יאומן! אתה נוקט פה בעמדה שלי.. מה קרה התבלבלת? אני הוא זה שטען שהתבוללות פירושה נישואי תערובת, הנה ציטוט ממה שכתבתי לך "התבוללות זה כפשוטו, נישואי תערובת, אל תביא לכאן פרשנות משלך למילה שמשמעותה אחת" ואתה הוא זה שטען מקודם שיש התבוללות ללא נישואי תערובת, והנה ציטוט ממה שכתבת מקודם "לא הבנת את המילה "התבוללות" במאמר, לא מדובר על נישואי תערובת אלא על הפיכת אדם מודרני עם זהות גרמנית"
אני מאוד מקוה שכתבת את זה מתוך שינה והכל בעצם בסדר איתך
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2021 13:41 |
|
| |
אני, ורוב הדוברים, מבין את המילה התבוללות כקשורה בנישואין, כותבת המאמר לא. ומאד מוזר שעדיין לא מצאת כל נתון כתוב. חוץ מביטוי שאינו מציין אחוז.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2021 17:43 |
|
| |
דיברתי כאן על "מוחלפת השיטה" שעשית כאן. ואני לא מוצא שום נתון של אחוזים, אבל בעבר היה בויקיפדיה מספרים מדויקים באחוזים, כנראה ערכו אותו שם אנשים מסיבותם, אבל אני זוכר בבירור את המספרים ואת התדהמה שהיתה לי מול המספרים כל היסטוריון מומחה לאירופה יאשר לך את המספרים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2021 17:49 |
|
| |
קלעפער
הנה נתון מוסמך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2021 12:37 |
|
| |
עמותה חדשה של הפורשים מחצר גור: “הגנה מפשעי שנאה ואלימות” המטרות הרשמיות של העמותה, אותה הקימו מרדכי מאיר לב ושלמה אלבוים: הגשת סיוע משפטי לאנשי קהילת הגר"ש אלתר • העמותה תקדם, בין היתר, "פרסום שמות הפוגעים והקמת כוח הרתעה, קידום חקיקה בכנסת - בשם 'חוק היריקה', האוסר יריקה כלפי כל בן אנוש" יוסף גרינבוים ג' ניסן התשפ"א / 16.03.2021 11:22
אנשים מקהילתו של ראש הישיבה מגור, הגר”ש אלתר, הקימו עמותה חדשה, תחת השם: “הוועד להגנה מפשעי שנאה ואלימות נגד הפורשים מגור ירמיהו”.
המטרות הרשמיות של העמותה, אותה הקימו מרדכי מאיר לב ושלמה אלבוים, הן הגשת סיוע משפטי לפורשים ממה שהם מכנים “גור ירמיהו” – הרחוב בו ממקום בית המדרש הגדול של חסידות גור, במקרי אלימות, לשון הרע, סכסוכי עובד ומעביד ומשפחה.
בקהילה אומרים לחרדים 10, כי “יוגש סיוע בהגשת תלונות לרשויות המתאימות, יעוץ ומתן סיוע כלכלי ונפשי למוחרמים על ידי הורים וילדים, חברים ובני משפחה. יעוץ ומתן סיוע כלכלי ונפשי למקרי גירושין וביטולי שידוכים על רקע פרישה מגור ירמיהו”.
בנוסף יינתן “יעוץ ומתן סיוע כלכלי ונפשי לאלו שחוו מקרי אלימות נזקים ופיטורין, תמיכה וסיוע נפשי לקטינים שנפגעו ממעשי אלימות, יריקות, חרמות ושיימינג במרחב הציבורי ובמוסדות הלימוד, איסוף וקטלוג כל מקרי האלימות, לצורך הצגתן לנדיבי עם, למנהיגי ישראל, ולכל גורם משפיע”.
לדבריהם, העמותה תקדם גם “פרסום שמות הפוגעים והקמת כוח הרתעה, קידום חקיקה בכנסת – בשם ‘חוק היריקה’, האוסר יריקה כלפי כל בן אנוש הנברא בצלם. קידום חקיקה בכנסת על הסתה כעוולה אזרחית, חינוך לעשה טוב ולסור מרע, אהבת ישראל ולימוד התורה בעיון”.
 |
|
|
|
|
|