בית פורומים בחדרי חרדים

דילמה מוסרית - איך אפשר לחייב להתחסן כשאין אחריות על נזק כתוצאה מהחיסון?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/3/2021 21:12 לינק ישיר 
דילמה מוסרית - איך אפשר לחייב להתחסן כשאין אחריות על נזק כתוצאה מהחיסון?

בגלל גודל הנחיצות לייצור מהיר של חיסון לקורונה, והצורך בדילוג על התהליכים הרגילים, אין לחיסון של פייזר או מודרנה אישור FDA רגיל כמו שיש לכל החיסונים שעברו שנים של ניסויים, אלא יש רק אישור EUA בתרגום אישור לשימוש בגלל סיכון.

דא עקא, במצב כזה אין מי שייקח אחריות כתוצאה מנזקים עקב החיסון.
החברות המייצרות קיבלו פטור מאחריות לכמה שנים בגלל הצורך לעודד אותם למציאת חיסון וייצורו.

איך אפשר ביד אחת לעודד לדחוף ואפילו לחייב אנשים להתחסן, בו בשעה שאין שום כתובת אחראית לפנות אליו ולקבל פיצוי במקרה של נזק או מוות ח"ו כתוצאה מהחיסון?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 10/03/2021 21:14:08

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2021 21:47 לינק ישיר 

בדיוק כמו שאפשר להתקהל וללכת בלי מסיכות כשאין אחריות על נזק כתוצאה מכך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2021 23:16 לינק ישיר 

רוב האנשים שמסבירים להם שזה פיקוח נפש מול אפס סיכון של חיסון אז מבינים.
יש מיעוט שמחפשים תירוצים מתחת לאדמה .
יש להניח שאותם אנשים מתוסבכים גם בשאר ענייני החיים הם חיים בפרנויה של דמיון ואינם רווים נחת מחייהם...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2021 23:27 לינק ישיר 

קראת פעם את רשימת האזהרות על אקמול ואופטלגין שלא לדבר על תרופות מרשם? מישהו אי פעם חתם אחריות על חיסונים אחרים? חיסנת את ילדיך בחיסון מחומש חודש אחרי שנולדו ומישהו חתם לך אחריות? פתאום במקרה הזה כשיש ככ הרבה נדבקים רח"ל מתעוררים כל המתנגדים למיניהם.. לאורך כל התקופה זילזלת בשומרים בשםהרבי שלך ופתאום עכשיו כשהרבי שלך שלח את כל חסידיו להתחסן אתה יוצא נגדו? אם יש לך אמונה כשאומר על שמאל שהיא ימין לך תתחסן, ואם אין לך אמונה כזו, מדוע בזבזת את זמננו עד היום וקיררת את האמבטיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2021 23:46 לינק ישיר 

רשע למה תכה רעך? אתה לא מסוגל לנוח עד שעשה את ה'מכה' היומית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2021 00:04 לינק ישיר 

השאלה שלו לגיטימית (גם אם אנו לא מסכימים עם דעותיו והנהגותיו בענייני הזהירות מהקורונה)

עכ"פ, יש על זה תשובה:

אושר: המדינה תעניק פיצוי מיידי למי שייפגע מחיסוני הקורונה

יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ: "אני מקווה שלא נצטרך לעשות שימוש בתקנות, אבל אם חלילה יהיה סיבוך האזרחים ידעו שיש להם לאן לפנות"

סמנכ"לית כספים ב'כללית', רות רלבג: "יותר מחודש לתוך מבצע החיסונים ועדיין אין נוסחת שיפוי לכל ההוצאות שלנו"

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בראשות ח"כ חיים כץ, התכנסה הבוקר לאשר את ההוספה לתקנות ביטוח לנפגעי חיסון, כך שגם חיסוני הקורונה יהיו ברשימת החיסונים, עליהם יהיה ניתן להגיש תביעה מהירה לקבלת פיצויים במקרה נזק, באופן המייתר את הצורך של נפגעי חיסון להגיש תביעה בנזיקין לבית המשפט. כמו כן, נקבעו בתקנות ביטוח נפגעי החיסון כי יינתן מימון ממשלתי מלא עבור הוספת חיסוני הקורונה לתקנות. 

יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, אמר בישיבה: "אני מקווה שלא נצטרך לעשות שימוש בתקנות, אבל אם חלילה יהיה סיבוך האזרחים ידעו שיש להם לאן לפנות". ח"כ אופיר סופר אמר, "זה שהמתחסנים בחיסון הקורונה יהיו מבוטחים מנזקי החיסון לטווח הקרוב והרחוק, הוא צעד חשוב והוגן כלפי אזרחי מדינת ישראל״. ח"כ אתי חוה עטיה, אמרה בדיון כי יש לייצר מתווה פיצויים דיפרנציאלי לפי הגילאים של המחוסנים. 

עו"ד מאיר ברודר, משרד הבריאות, אמר בדיון כי היה למשרד הבריאות חשיבות להכניס את חיסוני הקורונה לחוק, "מתוך הכרה ציבורית למתחסנים. להראות שאנו עומדים מאחורי החיסונים הן מבחינת הביטוחים והן מבחינת היעילות. הגבלת התקנות הן לשנתיים רק על זמן קבלת החיסון אך התביעות יוכלו להיות מוגשות גם אם יבואו תופעות אחרי תקופה זו. רב הנסתר על הנגלה ואיננו יודעים לטווחים ארוכים מה יהיו השלכות החיסון. זוהי הוראת שעה לבחון את הדברים בשנתיים אלו ונראה מה יהיה אם הקורונה ואם יהיה חיסון קבוע. ייתכן ויצטרכו להרחיב את הדברים או לייצר חוק מיוחד לזה".  

סמנכ"לית כספים בשירותי בריאות כללית, רות רלב"ג, אמרה בדיון: "היוזמה להקמת הקרן לפיצויים חשובה, אך אין הגדרה של הסכום שלה ואין כאן הגדרה מי זה שקובע נכות. אנחנו במו"מ עם המדינה מתחילת הקמפיין בהיערכות והנחיות לאילו קבוצות ואיך לתת את החיסון. המדינה מנחה אותנו איך לעבוד, אבל כבר מעל חודש אחרי ואין לנו נוסחת שיפוי על כל העלות של האופרציה לחיסונים".

התקנות אושרו בוועדה פה אחד ומעתה נקבע בחוק כי מי שמתחסן בתקופה שמיום 20.12.2020 ועד יום 21.12.2022, ונפגע מהחיסון, יוכל לקבל פיצוי במסלול הפיצויים המקוצר דרך תביעה למשרד הבריאות או חברת הביטוח הממשלתי 'ענבל'. כמו כן, נקבע כי משרד הבריאות ייתן מימון ממשלתי בהתאם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2021 00:17 לינק ישיר 

נוירולוג

תודה!

יפה שפה בארץ נתנו את הדעת לנושא.
בארה"ב למיטב הבנתי הממשל לא לוקחת אחריות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2021 00:53 לינק ישיר 

אף אחד לא מכריח אותך להתחסן לעת עתה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2021 01:00 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
נוירולוג

תודה!

יפה שפה בארץ נתנו את הדעת לנושא.
בארה"ב למיטב הבנתי הממשל לא לוקחת אחריות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

נקווה שגם שם יעשו זאת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2021 01:02 לינק ישיר 

אל_קפונה כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

1. לעת עתה
2. כשמפטרים או מוציאים לחל"ת עובדים שלא התחסנו, זה גם סוג של להכריח להתחסן. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2021 01:21 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

אל_קפונה כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

1. לעת עתה

יא חביבי
לא בא להתחסן סבבה לי כמעסיק יש עניין בהגדלת מכירות וכמו שיצרן אוכל שם כשרות כמקדם מכירות עכשיו זה התחסנות לא בא לך להתחסן מצויין על תהרוס לי את העסק זה מהצד העיסקי
מצד החיים בא לך להתאבד תעשה את זה לבד אל תנסה לקחת אותי איתך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2021 01:29 לינק ישיר 

יש את אותה תוכנית גם בארה"ב וגם בבריטניה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2021 20:24 לינק ישיר 

אל_קפונה כתב:
נוירולוג כתב:

אל_קפונה כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

1. לעת עתה

יא חביבי
לא בא להתחסן סבבה לי כמעסיק יש עניין בהגדלת מכירות וכמו שיצרן אוכל שם כשרות כמקדם מכירות עכשיו זה התחסנות לא בא לך להתחסן מצויין על תהרוס לי את העסק זה מהצד העיסקי
מצד החיים בא לך להתאבד תעשה את זה לבד אל תנסה לקחת אותי איתך

נשלח מהאנדרואיד שלי

בתגובתך אתה נותן הסברים למה לדעתך נכון לפטר מי שלא מתחסן, אני לא נכנס לזה. 
אני מדבר על העקרון עצמו, שאם מפטרים אנשים ממקומות העבודה כי לא התחסנו, זה די קרוב להגדרה של "מכריחים להתחסן".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2021 00:49 לינק ישיר 

ולמה שלא תהיה הדדיות? פייזר תפצה את מי שייפגע מהחיסון, מי שלא יתחסן - או ישכנע אחרים שלא להתחסן וכו' - יפצה את מי שיידבק וימות או יסבול כל החיים בגללו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > דילמה מוסרית - איך אפשר לחייב להתחסן כשאין אחריות על נזק כתוצאה מהחיסון?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext