|
|
| נשלח ב-12/3/2021 12:24 |
|
| |
צריך שיעור רומה בשביל לשנות. חסידי גור בפולניה הלכו עם מגפיים רכים, להבדיל מהיקים יותר שהלכו עם מגפיים מבריקים. הבית ישראל רצה ליצור בארץ לבוש ייחודי לגור, ומאידך הבין שלא פרקטי בארץ מגפיים כל השנה, ולכן הנהיג את ה אויזן אין די זאקן, שיהיה יחודי ומזכיר את המראה מפולין. אגב הוא הלך עם מכנסיים ארוכים בתוך הגרביים ולא המראה המתוח שהגורים הולכים היום. ושונה מהלבוש ההונגרי המורכב ממכנס 3/4 הרכוס על גרביים מתחות עד הברך. לבוש זה עדיין מקובל בהונגריה כלבוש מסורתי במסעי ציד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2021 12:27 |
|
| |
פום_פאקערט
| נוירולוג כתב: |  |
אף חילוני לא מצליח להבין,
את ההיגיון,
ללכת בשיא הקיץ עם קפוטה שחורה המכסה את כל הגוף,
הקולטת את חוף השמש,
ועוד עם כובע פרווה ענק !
ולהסתובב מיוזע ומסריח,
זה יהדות הם שואלים?
ככה הלכו אבותינו, מיוזעים ומסריחים?
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 12/03/2021 09:32:06
עד כמה שידוע לי גם המבורג ופראק קולטים את חום השמש? את זה "הוא" כן מבין?
|
|
אף אחד לא חושב שהרב האדמו"ר או ראש הישיבה יילך ללא בגדי שרד. השאלה על פשוטי העם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2021 12:32 |
|
| |
פלנטה
| פום_פאקערט כתב: |  |
את ההיגיון,
הקולטת את חוף השמש,
ועוד עם כובע פרווה ענק !
ולהסתובב מיוזע ומסריח,
זה יהדות הם שואלים?
אף אחד לא חושב שהרב האדמו"ר או ראש הישיבה יילך ללא בגדי שרד. השאלה על פשוטי העם. |
|
אז מה השאלה, מה עונים לחילוני או מדוע באמת הולכים עם מלבוש עליון וכובע עליון (ששש... למי שאינו יודע, כך זה נקרא אצל הפוסקים פנאטים ממציאי הלבוש הגויי הגלותי)?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2021 12:34 |
|
| |
חליפה ועניבה זה הלבוש המכובד ביותר במדינות המפותחות. לכן לובשים חליפה ועניבה. כובע הוא ההגנה הטובה ביותר מהשמש ומהגשם, ולכן הוא לא מכביד בכלל אלא אדרבה מועיל מאוד, חוץ מזה שהוא נראה מצויין. אלה שהולכים עם חליפות ארוכות ושטריימלים, הם אמנם רק מנסים לשמר את מנהג אבותיהם אבל בסופו של דבר נראים מגוחך מאוד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2021 12:43 |
|
| |
| פום_פאקערט כתב: |  |
את ההיגיון,
הקולטת את חוף השמש,
ועוד עם כובע פרווה ענק !
ולהסתובב מיוזע ומסריח,
זה יהדות הם שואלים?
אף אחד לא חושב שהרב האדמו"ר או ראש הישיבה יילך ללא בגדי שרד. השאלה על פשוטי העם. |
|
1. החילוני לא מבדיל בין ראש כולל ל"פשוט העם" 2. ולמה "פשוטי העם" צריכים ללכת עם כובע וחליפה? קרני השמש אינן עושות הנחות למי שלובש חליפה שחורה קצרה וכובע קנייטש שחור.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2021 17:07 |
|
| |
| בקיצר כתב: |  |
| שרית560 כתב: |  | מי אמר שצריך ?? הלבוש של כובע והחליפה הוא לבוש גויים מהמאה 19!! הבעייה בתפיסת העולם החרדית יש עיוות גדול של המושג לבוש. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| בעלך מתלבש מעוות?
תוקן על ידי בקיצר ב- 12/03/2021 10:35:44 |
|
מה הקשר ?? בכל העולם אנשים לובשים חליפות !! היחס המעוות לבגד גורם שאם אדם מחשב מסלול מחדש ומשנה את דרכו בחיים והוא לא חרדי !! לפי ההשקפה העקומה הוא צריך להמשיך להשאר עם המדים החרדים!! כי לטענתם הבגד שומר על האדם !!שלא יחטא ולא ידרדר!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2021 21:21 |
|
| |
לשאלה על חליפות בכל העולם, ובכן... זה תלוי מי אתה. אם אתה יו"ר גוגל או מיקרוסופט ביום יום לא תלך עם חליפה ועניבה. אם אתה עורך דין או פקיד בנק, כן. והלבוש החרדי הוא בהחלט דומה למדי חייל אבל לא קשור לצבא ה' אלא מנסה לציין את היהודים יראי השמיים במלבושם, ללמדך שהיו מצוינים שם. אבא של סבא שלי שחי בצפת לבש את הלבוש החרדי הארצישראלי של פעם (דומה למה שלובשים היום תולדות אהרון) הוא נסע לפולין עם הלבוש הזה לפני השואה והצביעו שם עליו כרבי מצפת שנראה מאוד שונה. אלה היו המדים של החיל הארצישראלי. לאחר שסבא רבא שלי הלך לבית עולמו, וכבר עלו לארץ חרדים רבים שהביאו איתם את הלבוש מאירופה, סבי ז"ל עבר בעצמו למדים החדשים. הנקודה היא שלא שינו לבושם אין משמעו שבני ישראל במצרים חבשו שטריימל אלא שלבושם ציין אותם. אין מניעה לשנות את הלבוש כל עוד ברור ממנו לאיזה צבא אתה שייך. בימי הקיץ החמים אני לא רואה למשל סיבה לא לוותר על המעיל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2021 21:53 |
|
| |
מה שמתכוונים להגיד שהלבוש היהודי הוא לא יהודי הוא לבוש של אנשים מכובדים בכל העולם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2021 03:09 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | מי אמר שצריך ?? הלבוש של כובע והחליפה הוא לבוש גויים מהמאה 19!! הבעייה בתפיסת העולם החרדית יש עיוות גדול של המושג לבוש.
|
|
במאה ה19 זה היה לבוש גויי היום זה הלבוש היהודי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2021 03:13 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | | בקיצר כתב: |  |
| שרית560 כתב: |  | מי אמר שצריך ?? הלבוש של כובע והחליפה הוא לבוש גויים מהמאה 19!! הבעייה בתפיסת העולם החרדית יש עיוות גדול של המושג לבוש. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| בעלך מתלבש מעוות?
תוקן על ידי בקיצר ב- 12/03/2021 10:35:44 |
|
מה הקשר ?? בכל העולם אנשים לובשים חליפות !! היחס המעוות לבגד גורם שאם אדם מחשב מסלול מחדש ומשנה את דרכו בחיים והוא לא חרדי !! לפי ההשקפה העקומה הוא צריך להמשיך להשאר עם המדים החרדים!! כי לטענתם הבגד שומר על האדם !!שלא יחטא ולא ידרדר!!
|
|
ולמה חייל בצבא חייב ללכת עם המדים? ומה יקרה אם הוא יגיד "וואלה לא בא לי ללכת עם מדים, אני רוצה חולצה קצרה צבעונית"? אלו הם המדים של צבא ה', ואלו שרוצים לפשוט את המדים, משהו רקוב מאוד מבפנים
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2021 06:35 |
|
| |
1. צבא זה רק משל. אנחנו לא בצבא ויש סיבות לא קשורות למדי הצבא. 2. אף אחד כאן לא הציע לבטל את סממני הזיהוי החרדיים אלא לשנות אותם בדיוק כמו שמשנים מדים בצבא מדי פעם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2021 09:05 |
|
| |
לא הלבוש מפריע כאן אלא מה שהלבוש מזכיר... להחליף... כלומר, להעיף את הנודניק מהמח... בהחלט מובן. הרי רואים מי הם המציעים להחליף, להוריד... אה... מלבוש של גויים.. סליחה. לא הבננו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2021 09:06 |
|
| |
פלנטה
לא הלבוש מפריע כאן אלא מה שהלבוש מזכיר... להחליף... כלומר, להעיף את הנודניק מהמח...
בהחלט מובן. הרי רואים מי הם המציעים להחליף, להוריד...
אה... מלבוש של גויים.. סליחה. לא הבנתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2021 09:54 |
|
| |
יש הבדל גדול בין הכובע והחליפה לשטיימל והקפוטע !!
את ההגיון של החסידים ללכת עם מכנס מקופל למרות שאין בוץ או עם קובע פרווה בקיץ אני לא יכול להסביר ובפרט שהם הפכו את זה למשהו קדוש "שמונה בגדים" ושינוי הכי קטן נחשב כחילול קודש....
אצל הליטאים אין שום קשר בין מה שהלכו בישיבות בארופה או א"י בעבר למה שלובשים היום... לא בצבע ולא בגזרה אבל יש בזה הרבה הגיון
הבגד מיחד את האדם וגורם לו מחויבות! בחור ישיבה גם כשהוא לבד ובמקום לא מוכר יתנהג כבחור ישיבה בגלל שהבגדים מחייבים אותו. הלבוש מרומם את האדם וגורם לו תחושת שייכות למה כובע וחליפה? ככה יצא... בכל העולם חליפה וגם כובע נחשב לבוש מכובד כולל באפריקה החמה.. ראשי הישיבה רצו לרומם את הבחור ישיבה ולתת לו הרגשה שהוא חשוב ומכובד ולכן חליפה וכובע וממש לא אכפת לנו שגם הגויים לובשים את זה.. אין בזה פסול ... גם את הג'ינס שאתה מציע לובשים הגויים...
נ.ב לאלו שמצטטים את היהודים במצריים שלא שינו את לבושם בל נשכח שהם היו במ"ט שערי טומאה... מה הייתה תגובתכם אילו הייתם רואים חסיד בבית בושת עם קפוטע ושטריימל... גם הייתם אומרים לו לא לשנות את הלבוש?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2021 10:32 |
|
| |
כשם שמראה השטריימל התעדכן במהלך השנים מכובע פרווה מועט שערות לכובע פרווה מסיבי שצומח לגבוה כל שנה בכמה סנטימטרים, כך אפשר גם לעדכן את הלבוש בכללותו אם רוצים, לכזה שיתאים לאקלים הישראלי הלוהט.
כך נראה השטריימל המקורי:

|
|
|
|
|