מי שמצביע לסמוטריץ מתוך רצון "לנקום",או מתוך "מירמור",זה סיפור אחד.
מי שמצביע לסמוטריץ מתוך הבנה, שבלי שסמוטריץ יעבור את אחוז החסימה, למפלגות החרדיות אין שום סיכוי לקבל כוח בממשלה הבאה,ולפיד וליברמן ישלטו בממשלה על כל המשתמע, זה סיפור שונה.
ברור שגדולי ישראל אינם יכולים להורות לקבוצה מסוימת להצביע לו בשביל לוודאי שהוא יעבור, כי יש בכך משום מתן לגיטימציה עקרונית לדרך הדת"לית וכו'. אבל זה בדיוק "הלכה ואין מורין כן". כל בר דעת מבין שגדולי ישראל לא יכולים להורות על כך, אבל אנו צריכים להבין שזה הכרחי עבורנו.
זה רק אני שהרבה שלי פספס את המצווה "וְהָיִיתָ חֲרֵדִי"? אני עושה מה שאני מאמין שטוב ונכון ובהנחה שאני חרדי, אז אני חושב שחרדיות קשורה לטוב והנכון; אבל איפה שמענו שהגולם קם על יוצרו?
נשלח ב-13/3/2021 22:40
מי ש"חוגג" בצימרים ומצביע ג' - הוא חרדי?
נשלח ב-13/3/2021 22:55
שמיםפתוחים
מאירקה99 כתב:
מעולם לא הייתי בצימר.
ולא אמרתי שכל מי שמצביע ג הוא חרדי. אבל מי שבאמת חרד לדבר ד' לא יכול להצביע לפלגה שאינה חרדית!
ובלי קשר: אי אפשר לשכוח את 'ברית האחים' של תשע"ג שסמוטריץ היה חלק ממנה.
נשלח ב-13/3/2021 23:01
להגדיל כבוד ה' בארץ ישראל
לאחר 120 שואלים כל יהודי כולל העסקנים החרדים נשאת ונתת באמונה ? מעניין מה תהיה תשובתם של עסקני ג' העסקנים שמייצגים אינטרסים של רעבעס וכל מיני גבאים, לא מייצגים אותי. לא יכול להצביע לפושע האלים, הרודף מ גור נדל"ן. שכל תורתם מסתכמת ב 'אנוכי! לא יהיה לך! סמוטריץ הוא לא פחות ירא שמיים (ואולי יותר) מעסקני ג' שמחללים שם שמיים בהתנהלותם. דו"ח על מעשינו והצבעתנו נצטרך לתת אך ורק להקב"ה ולא לאף רעבע או ראש ישיבה. אז קדשו שם שמיים ושימו ט' בקלפי
תוקן על ידי momeir ב- 13/03/2021 23:09:46
נשלח ב-13/3/2021 23:22
הוא תמים,שחושב שסמוטריץ יצליח היכן שכולם לא.... מה נראה לכם הוא יוכל לרסן למשל את המשטרה אם היא תשתגע שוב??? חוץ מפוסט בפייסבוק הוא לא באמת יעשה יותר טוב ממשהו אחר...
מי שמצביע לסמוטריץ מתוך רצון "לנקום",או מתוך "מירמור",זה סיפור אחד.
חרדים אמיתיים, שחרדים לדבר ד' מצביעים כדי לקיים "ככל אשר יורוך"! או לא משתתפים בבחירות בכלל ומקיימים בכך "ככל אשר יורוך" - אם זו ההוראה שקיבלו מרבותייהם. מי שמצביע למפלגה לא חרדית כדי לנקום מתוך מרמור הוא מוכיח במעשה הזה שהיא אינו חרד לדבר ד' אלא לרגשות שלו... ותאמינו לי שגם לי יש בטן מלאה על חלק מהנציגים, אבל זה לא יכול להיות שיקול!
מי שמצביע לסמוטריץ מתוך הבנה, שבלי שסמוטריץ יעבור את אחוז החסימה, למפלגות החרדיות אין שום סיכוי לקבל כוח בממשלה הבאה, ולפיד וליברמן ישלטו בממשלה על כל המשתמע, זה סיפור שונה.
איננו צריכים לדאוג למי שמעולם לא דאג לנו! למה אתה כ"כ פסימי? לא לפיד ולא ליברמן לא ישלטו! ואין שום סיבה להחליש את הנציגות החרדית כדי לחזק מישהו בינוני. אני רוצה שסמוטריץ יעבור את אחוז החסימה - אבל לא על חשבונינו!!! והוא יעבור בעז"ה גם בלי קולות החרדים. שיעבוד במגרש הביתי שלו, ושלא ישתה את הקולות שלנו.
ברור שגדולי ישראל אינם יכולים להורות לקבוצה מסוימת להצביע לו בשביל לוודאי שהוא יעבור, כי יש בכך משום מתן לגיטימציה עקרונית לדרך הדת"לית וכו'.
ברור שזו לא אמונת חכמים! להעז לנתח דעת תורה ולהחליט מה גדולי ישראל יכולים או לא ומדוע הם פוסקים מה שהם פוסקים? אם אתה חושב שאתה מבין ומשיג את קצה דעתם אז אתה מחשיב את עצמך כאילו אתה ברמתם!!!
אבל זה בדיוק "הלכה ואין מורין כן". כל בר דעת מבין שגדולי ישראל לא יכולים להורות על כך, אבל אנו צריכים להבין שזה הכרחי עבורנו.
"הלכה ואין מורין כן" לא שייך לעניין זה! וזה לא רק לא הכרחי עבורנו, אלא ממש לא רצוי...
איך מי שחרד לדבר ד' יכול לחשוב בכלל על הצבעה למפלגה לא חרדית? הרי ההצבעה הוא סוג של הצהרה של "מי לד' אלי"!
נשלח ב-14/3/2021 00:03
אתה מקיא פה יתד שלם בשורה אחת כל הכבוד
אנחנו תלמידי הרב דב לנדוי שכתב שאין בזה ככל אשר יורוך
נשלח ב-14/3/2021 00:03
ידועים דברי חז"ל "אי אפשר לעולם בלא בשם ובלא בורסקי, אשרי מי שהוא בשם אוי לו למי שהוא בורסקי".
מי שמצביע ג' זוכה לקיים מי לד' אלי, אבל אם לא יהיו מספיק שיצביעו סמוטריץ- מעבר לגרעין התומכים שלו,
זעקת ה"מי לד' אלי " תשאר זעקה בלבד, ומה שייושם בשטח היא הבטחתו של ליברמן "לשלוח את החרדים במריצה לפח הזבל הקרוב".
תוקן על ידי מוישה_וחצי ב- 14/03/2021 00:03:51
נשלח ב-14/3/2021 00:04
שמיםפתוחים כתבה:
שמיםפתוחים
מאירקה99 כתב:
מעולם לא הייתי בצימר.
ולא אמרתי שכל מי שמצביע ג הוא חרדי. אבל מי שבאמת חרד לדבר ד' לא יכול להצביע לפלגה שאינה חרדית!
ובלי קשר: אי אפשר לשכוח את 'ברית האחים' של תשע"ג שסמוטריץ היה חלק ממנה.
ידוע לך שדרעי ישב בשנת 1992בממשלת שמד עם שולמית אלוני נגד דעת הרב שך. ממשלה שהביאה את הסכם אוסלו שהביא לרצח יהודים . במשך שנים רבות !!! לעומת ברית האחים שדרעי המניפולטור גרם לברית הזאת !! ובמציאות לפיד היה יותר הגון כלפי בנט ואשר דרכי גפני וליצמן ושות ..... חוץ מנזק כספי קטן החרדים לא ניזוקו!! וטוב עשה ביבי שהוא לא צרף אותם לממשלה.
שמיים פתוחים !! החלטת שהצבעה למפלגה מסואבת כמו אגודת ישראל היא מצווה ?? איפה זה כתוב בשולחן ערוך?? החלטת שמי מצביע לאדם שהוא תלמיד חכם וירא שמים ועזר לכל אחד וכאב את הכאב של הציבור החרדי הוא לא מספיק חרדי ?? אם ההצבעה למפלגה מסואבת כמו אגודת ישראל או שס היא המדד לאי חרדיות . אני גאה שאני לא משתייכת לציבור הזה !!
בנוגע לברית האחים. אין כל טעם להתכחש לשותפות של הציונות הדתית,ובכללה גם של חלק מרבני ואנשי מפלגת סמוטריץ, לאירוע ההוא. אבל הצבעה לפי נקמות וחשבונות היסטוריים היא טימטום. כרגע, סמוטריץ התפלג מבנט- בעידוד נתניהו- בדיוק בשביל למנוע שידור חוזר של הברית ההיא. ואם סמוטריץ לא יעבור את אחוז החסימה- הברית ההיא תחזור ובגדול, ותקים את הממשלה הבאה.ממשלה של לפיד, ליברמן ומרצ.ללא הימין וכמובן ללא החרדים. אם הוא כן יעבור- סבירות גבוהה שלא יהיה מנוס מהקמת ממשלת ימין-חרדים, או במקרה הכי גרוע בחירות חמישיות.
נשלח ב-14/3/2021 00:55
asaf2000
שמיםפתוחים כתב:
לא חרדי!!! חרדי מצביע רק למפלגה חרדית!!!
ומה לעשות שבעייני ג" הם המזרחיסטים החדשים אז בין המפלגות המזרחיסטיות אני חושב שחשוב שסמוטריץ יכנס ויעבור את % החסימה וכולנו נפסיד ונתפלל שתלמידי ר שמואל גם יבינו שנכון אתם צודקים ג מיזרחיסטים אז תצביעו סמוטריץ ובן גביר