| נשלח ב-18/3/2021 23:24 |
|
| |
ביבי התקשר ליענקוש!!!! וואוו איזה טיעון אינטליגנטי!!! שמעת פעם על תעמולה???? שמעת על יחצנות???? אני מבקשת ממך לפני שאת עונה תחשבי היטב, ואם את שייכת למזרחי כפי שנראה אינני מבינה אותך, מבטך הוא הרי שונה לחלוטין משלנו, לנו אכפת מהיהדות, אנחנו מסתכלים כל יום בחשש מהמחר, אנחנו רוצים לשרוד בג׳ונגל החילוניות, וכל זה יתכן רק מתוך התבדלות מוחלטת, ואת??? איך את ישנה בלילה עיתונאית קטנה כשרובו הגדול של המגזר שלך נשרף מול עינינו כמו שחזו גדולי ישראל בדורות הקודמים!! זו הדרך??? ולכן לעולם לא נצביע לשעטנז הסמוטריצ׳י, ולא נהיה שותפים איתכם ביצירת מערכות חינוכיות שבטפשותכם אתם רואים בהם קדמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2021 02:33 |
|
| |
| sasa2 כתבה: |  | ביבי התקשר ליענקוש!!!! וואוו איזה טיעון אינטליגנטי!!! שמעת פעם על תעמולה???? שמעת על יחצנות???? אני מבקשת ממך לפני שאת עונה תחשבי היטב, ואם את שייכת למזרחי כפי שנראה אינני מבינה אותך, מבטך הוא הרי שונה לחלוטין משלנו, לנו אכפת מהיהדות, אנחנו מסתכלים כל יום בחשש מהמחר, אנחנו רוצים לשרוד בג'ונגל החילוניות, וכל זה יתכן רק מתוך התבדלות מוחלטת, ואת??? איך את ישנה בלילה עיתונאית קטנה כשרובו הגדול של המגזר שלך נשרף מול עינינו כמו שחזו גדולי ישראל בדורות הקודמים!! זו הדרך??? ולכן לעולם לא נצביע לשעטנז הסמוטריצ'י, ולא נהיה שותפים איתכם ביצירת מערכות חינוכיות שבטפשותכם אתם רואים בהם קדמה. |
|
טענו בחיטים ענה לו בשעורים!! אני מדברת על חוסר המעש וחידלון של חברי הכנסת החרדים!! וכנראה לא קראת את התגובה הראשונה באשכול !! לדעתי הציבור הדתי לאומי הוא ציבור איכותי ומגוון ומכיל !! הנציגים של המפלגות האלו הוכיחו יותר עשיה ויותר עזרה לציבור הרחב מכל קצוות הקשת הפוליטית!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2021 05:51 |
|
| |
כל הויכוח הזה עקר ומיותר אין לי כוח ללכת לנבור בחבילת ההודעות המטורללות של קיש קיש קריא מבר אילן, אבל כולם בטח זוכרים שעוד לפני תקופת הקורונה בכל מערכת בחירות היא ניסתה בכל כוחה לשכנע לא לבחור במפלגות חרדיות, אז למה פתאום להתווכח כאילו הכל פה ויכוח עניני? למה לא לומר דוגרי "עזבתי את החרדים כי אני חרד"ק במהותי, ואני שונא את המקום ממנו יצאתי"?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2021 05:55 |
|
| |
לא יאומן!!! אני נותנת לך לאורך כל האשכול את הסיבות שהחכי״ם החרדים מתנהגים כפי שהם מתנהגים ואת כאילו לא שומעת!! ועוד אומרת לי טענו בחיטים והודה לו בשעורים???? המח שלך חד כיווני בהחלט!!! וכל מה שאת יכולה לומר שהדתלי״ם הם ציבור איכותי??? במה הם איכותיים??? בדוקטורטים שיש להם??? הלא לאדם מאמין זה דבר שולי!! העיקר מבחינתנו הוא שאנחנו מקיימים את דבר ה׳ גם בין הנוצרים יש ציבור איכותי!! אבל אותנו מעניין להיות בני אדם שמתנהלים לפי הציווי האלוקי, ואת מתעלמת וחוזרת ומתעלמת מהעובדה המהממת שאתם שורפים את נשמות ילדיכם, ולא איכפת לכם שדרככם אסונית ממבט של מאמין!!! את מגלמת בטיפשותך את כל מה שרע בחברה הרקובה שלך (ואני יודעת היטב שגם אצלינו לא הכל ורוד, אך השאיפה הכללית והציבורית היא לגמרי בעד חיי תורה אמיתיים)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2021 10:34 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כל הויכוח הזה עקר ומיותר אין לי כוח ללכת לנבור בחבילת ההודעות המטורללות של קיש קיש קריא מבר אילן, אבל כולם בטח זוכרים שעוד לפני תקופת הקורונה בכל מערכת בחירות היא ניסתה בכל כוחה לשכנע לא לבחור במפלגות חרדיות, אז למה פתאום להתווכח כאילו הכל פה ויכוח עניני? למה לא לומר דוגרי "עזבתי את החרדים כי אני חרד"ק במהותי, ואני שונא את המקום ממנו יצאתי"? |
|
תראו מי שמדבר הניק הכי שחצן ציני הכי עוקצני שרב עם כל חברי הפורום !! שמצדיק את כל תועבות גור נדלן ומצדיק פושעים !!ואנסים! מי אתה בכלל ??? אתה בכלל מכיר אותי ?? שהחלטת שאני הייתי מבית חרדי ועזבתי אותם !! שאני קוראת את התגובות שלך וכל מי שקורא את התגובות שלך זה מעורר בו אנטיגונים נגד חברי הכנסת החרדים!!
עצה !!אל תכנס להודעות שלי ואל תגיב זה ממש מיותר אתה הורס כל אשכול עם התגובות שלך!!
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי שרית560 ב- 19/03/2021 10:35:50
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2021 10:39 |
|
| |
| sasa2 כתבה: |  | לא יאומן!!! אני נותנת לך לאורך כל האשכול את הסיבות שהחכי"ם החרדים מתנהגים כפי שהם מתנהגים ואת כאילו לא שומעת!! ועוד אומרת לי טענו בחיטים והודה לו בשעורים???? המח שלך חד כיווני בהחלט!!! וכל מה שאת יכולה לומר שהדתלי"ם הם ציבור איכותי??? במה הם איכותיים??? בדוקטורטים שיש להם??? הלא לאדם מאמין זה דבר שולי!! העיקר מבחינתנו הוא שאנחנו מקיימים את דבר ה' גם בין הנוצרים יש ציבור איכותי!! אבל אותנו מעניין להיות בני אדם שמתנהלים לפי הציווי האלוקי, ואת מתעלמת וחוזרת ומתעלמת מהעובדה המהממת שאתם שורפים את נשמות ילדיכם, ולא איכפת לכם שדרככם אסונית ממבט של מאמין!!! את מגלמת בטיפשותך את כל מה שרע בחברה הרקובה שלך (ואני יודעת היטב שגם אצלינו לא הכל ורוד, אך השאיפה הכללית והציבורית היא לגמרי בעד חיי תורה אמיתיים) |
|
גם את כמו הניק שחצן לא קוראת את מה שכתבתי!! הדיון כאן הוא על התנהלות חברי הכנסת החרדים!! החברה החרדלית מכילה יותר מבחינה חינוכית היא מגוונת יותר !! חברה חושבת משכילה יותר!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2021 12:44 |
|
| |
בקשר להתנהלות חברי הכנסת שלנו עניתי לך לאורך כל האשכול, אבל את אטומה ולא מוכנה להתייחס לטיעונים שהעליתי, כך שמבחינתי לנסות להסביר לך זה לדבר לקיר ואין לי מה להוסיף לך, בקשר לחברה המתוקה שלך שכל כך מכילה וכל כך מגוונת אני חייבת להצביע בפנייך על החברה הרפורמית שזו בדיוק המנגינה שלהם, הם חברה מגוונת והם מכילים את כל הסטיות למיניהם כך שהגאווה הסרוחה שלך היא בעצם התהדרות בנוצות הרפורמה, שזה הכיוון לשם את וחברייך הנאורים והמכילים צועדים כמו העכברים בחלילן מהמלין.
תוקן על ידי sasa2 ב- 19/03/2021 12:44:54
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2021 13:00 |
|
| |
קבלו את האמת !!
שרית560נשלח ב-9/3/2021 09:12 נאום יוצא דופן • הרבי על חברי הכנסת: "איבדנו את כל ההישגים" בשיחה שמסר לחסידיו בליל אמש בסעודת מלווה מלכה עמד הרבי מביטשקוב על פגעי הזמן והתקופה המשמשים בערבוביה לקראת הבחירות הקרובות. ועל הקשר בין המסרבים ללכת להתחסן וההולכים לקלפי "גם בתורה שלי כתוב 'ועשית ככל אשר יורוך'" | תיעוד מהדברים הנוקבים אהרן מילר, כ"ג אדר תשפ"א 07/03/2021 09:38"חושבים שאנחנו טיפשים" הרבי מביטשקוב אמש במלוה מלכה צילום: באדיבות המצלם האדמו"ר מביטשקוב שמנהיג את בית מדרשו מיפו בתל אביב, נשא אמש (מוצאי שבת) דברים לחסידיו בסעודת מלווה מלכה, במהלך שיחתו תקף את חברי הכנסת שלא פעלו מספיק נגד איבוד ה'הישגים' החרדים, שנעלמו בזה אחר זה בשנה האחרונה. "תפתחו את העיניים" זעק הרבי. בפתח דבריו אמר הרבי: "אנחנו עומדים שבועיים ומשהו לפני בחירות, אני לא רגיל לדבר על זה, ושוב פעם חושבים שאנחנו טיפשים, לא מבינים למה יש אנשים שלא הולכים להתחסן, כי הם קוראים כל מיני דברים שכתוב בכל מיני עיתונים וכל מיני עלונים, כועסים עליהם, מה אתם כאלו טיפשים, מוכרים לכם 'לוקשים' ואתם קונים, אבל אתם בעצמכם מוכרים לנו 'לוקשים' כל תקופה, ואנחנו קונים את זה". "מוכרים לנו סיפורים שיושבים שם קבוצה של אברכים במקום הכי מלוכלך בארץ ישראל, ועושים דברים גדולים למען היהדות החרדית. על מי אתם עובדים, על מי אתם משקרים" תהה הרבי. "אנחנו באמת כאלו טיפשים שאפשר לקנות אותנו עם עיתונים? לכתוב כי הפעם המערכה היא סוף העולם, שקרנים. עם ישראל הגיע להישגים כבר מעל 3000 שנה, הישגים של תורה, הישגים של מסירות נפש בשביל תורה, תפתחו קצת היסטוריה. עם ישראל מעולם לא ויתר על תורה, עם ישראל מעולם לא ויתר על בתי כנסת, על תלמודי תורה, על בתי ספר לבנות, על טהרת הקודש" הבהיר. "שנה שלמה שאנחנו זרקנו את ההישגים האלו לפח, ומי חתום על זה?" המשיך הרבי את דבריו: "אותם חברי כנסת החרדים. הם חתומים על זה שאנחנו התנצלנו את עדיינו מהר חורב. מוכרים לנו סיפורים מוכרים לנו 'לוקשים', אנחנו כאלו טיפשים?" עם זאת הבהיר: "יש לנו מזל גדול, נכון, אנחנו יש לנו תורה, ובתורה כתוב 'ועשית ככל אשר יורוך' ואם רוצים עם משהו לקנות אותנו, אז מספיק שישימו מודעה ב'המודיע' ובכל הזה 'ועשית ככל אשר יורוך', זה מספיק כדי שיהודי יעשה את מה שהרבנים אומרים לו, גם אם אומרים לו על ימין שהוא שמאל וגם על שמאל שהוא ימין. ככה לימדו אותנו ככה גדלנו. ואת ההישג הזה אנחנו לא מוותרים עליו". הרבי המשיך ואמר: "אבל זה שהשנה האחרונה, אלפי אלפי בנים ובנות ממשפחות חרדיות מסתובבים ברחובות רחמנא ליצלן, זה הישגים, מה? זה הדבר הראשון שצריך לוותר? על בלפור לא צריך לוותר. לא ראינו אותם יוצאים מהממשלה כשהחליטו להעדיף את בלפור על בית כנסת. איפה ההישגים שלנו, כל השנים, הכול נמחק בשנה אחת, הם חושבים שאנחנו טיפשים? אנחנו אמורים ללכת ולבחור בהם, ולתת להם את הקול שלנו?". "אני עצמי עדיין לא קיבלתי את הדעה שלי, כי אני אין לי דעה, אבל בדרך כלל, אני מכיר את עצמי, גם אצלי כתוב בתורה 'ועשית ככל אשר יורוך', אבל מה יהיה למסקנא, אנחנו עוד נדבר בשבועיים הקרובים שנדע 'את אשר ישים ה' בפי אותו אדבר'. אבל אנחנו צריכים לדעת את זה להכניס את זה ולהפנים את זה שמוכרים לנו 'לוקשים'. ואנחנו הפסדנו במשך השנה האחרונה, אתם ברוך השם לא רבי'ס, אתם לא צריכים לטפל בפרויקטים שהרב'יס צריכים לטפל. שנה שלימה שנופלים שדודים שנופלים חללים יום יום. תעשו סיבוב ברחובות בני ברק, ברחובות הערים החרדיות, תפתחו את העיניים תראו מה קורה לכל ההישגים הגדולים שלנו". "אז זה מה שצריך לעשות? כשיש טרגדיה, כשיש מגפה אז זה הדבר הראשון שצריך לעשות? לוותר על ההישגים שלנו?" תהה הרבי, וסיכם: "וגם ככה כבר יצאתי מהכלים". נשלח מהאנדרואיד שלי _________________ נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2021 13:02 |
|
| |
שרית560נשלח ב-9/3/2021 12:47 *כמה נקודות בקשר לבחירות הללו בעיני חרדי אגודאי שורשי מדור דור, שלא קשור לסיעות והחסידויות החזקות השולטות במפלגה, משרותיה, תפקידיה*. 1. *השיתוק שאוחז במפלגת אגודת ישראל, זה עשרות שנים, עקב מלחמות פנימיות* מעל ומתחת השולחן, לנוכח אי קיום בחירות פנימיות שיתנו מענה הולם לכל קבוצה. 2. *התחושה שהבית שלי, כבר לא בדיוק שלנו אלא של כמה אחים גדולים וחזקים* שהשתלטו על הבית והרכוש. 3. התחושה *שהמפלגה, נציגיה, גם במוניציפלי, משרת רק את המוסדות, בתי כנסת, חינוך, מקוואות*, זה חשוב מאוד כמובן, אבל משאיר את היחיד באין אונים מול מערכות מימסדיות טוחנות. 4. *התעלמות מוחלטת מקהילות קטנות*, בעיתוני המגזר הרשמיים, המודיע ואפילו המבשר שהוקם בגלל החרמה דומה, מביאה למרמור והרחקה גם של אנשים מחוץ לקהילות הקטנות הללו כמו; סלאנים, ויזניץ ר' מנדל, וכו', לאחרונה קצת השתפר אבל לא מספיק. 5. כחסיד ברסלב, שדווקא מיוצגת מוניציפלית בצורה ראויה גם עבור כלל הקהילות, כמו רובינשטיין בביתר, בן שעיה במודיעין עלית, גלבך בצפת, הפעם עקב מחדל ההונאה של נציגינו מאגודה ובעיקר מש"ס (נתניהו לא חסיד, לא מצופה ממנו לצאת מכליו כדי לאפשר נסיעה לאומן כשהיא מסוכנת לדעתו) חלקים עצומים, בכל רחבי החסידות, חושבים על מחאת ישיבה בבית, ללא הליכה לבחירות. לא מבינים שאי בחירה זו בחירה בלפיד בנט ליברמן. אבל אין דור יתום. *אני דווקא כאגודאי מאה שנה, מאמין שכדי לתת למאיר פרוש ושלומי אמונים כוח להביא ליושר ובחירות פנימיות אחת ולתמיד*, צריך לעזוב בצער את הבית לתקופה, ולשכור חדר אצל ההגון והדתי מבין המפלגות, וזה בצלאל סמוטריץ, שהוכיח עצמו ביושר ומעש. *ידי תרעד לבטח, אבל תשים את האות ט' כנראה, בקלפי*. ובדוגמא אישית; הפרט שמלמד על הכלל כולו. אם יכול להיווצר מצב שר' יוסי דייטש סגן ראש העיר, ידיו כבולות מלתמוך במפעלי תרבות חרדיים, כמו אגודת הכליזמרים, שמוציאה את מיטב נגני היידישקייט לציבור משך עשרות שנים, למרות שמשך שנים מכיר בזה, תומך, מבטיח, מעודד, הוא לא מצליח אפילו לקבוע פגישה עם הגברת רג'ואן ששולטת ללא מצרים על כל תקציבי התרבות הכלליים והחרדים, בגלל וטו שמטיל יועץ השר לענייני תרבות, (אדם ששייך למשפחה של הישוב הישן, קנאים שלא קשורים לאגודת ישראל, או לכל מוסד ממשלתי אחר, בכל זאת הוא בעל המשרה החשובה משך שנים רבות, נבחר במכרז חשאי שוב ושוב, עם קשרים טובים עקב צידוד בהרב שך זצ"ל נגד ראש ישיבה מתחרה בפונוביז) שמשליט אימה על כל פקידי התרבות ממסדיים ומנהלי איגודי תרבות חרדיים פרטיים. *אם המצב כל כך קשה, ונבחר ציבור שלנו בתפקיד רם כל כך, מסיעת שלומי אמונים הנפלאים ורבי המעש, עומד בחוסר אונים כזה, כנראה שחייבים למצא חדר בבית אחר שלא כפוף לבעלי שליטה*. אברום לייב בורשטיין. נשלח מהאנדרואיד שלי _________________ נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2021 13:33 |
|
| |
קשה להשתחרר מהרושם שאת פועלת בשירות מישהו (אולי הקרן החדשה) משום שאינך עונה עיניינית על שום דבר רק לועסת וממחזרת כל הזמן את אותם חומרים, וגם אם נניח שהפוסטים שאת מלעיטה אותנו בהם שוב שוב הם נכונים ולא בדויים לחלוטין (חומר תעמולה זול) הרי ברור שגם בחברה החרדים יש טיפשים כמו שרית, בפרט שישנם כאלה שאם לא הגשמת להם משאלה דמיונית או הזויה כלשהיא הם חשים שהמערכת לא מתחשבת בהם ומיד הם הופכים להיות אנטי, באמת חסכי מאיתנו את שופרות התעמולה הזולות שאת מנסה לשפוך עלינו, יש לנו דברים אחרים חשובים מאד מאד להתעסק בהם, והניחי לנו לדון בדרכים הנאותות להשיגם שזו מטרתו של פורום חרדי (מה שאת לא)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2021 16:51 |
|
| |
נציגת אגודת ישראל!+
| sasa2 כתבה: |  | קשה להשתחרר מהרושם שאת פועלת בשירות מישהו (אולי הקרן החדשה) משום שאינך עונה עיניינית על שום דבר רק לועסת וממחזרת כל הזמן את אותם חומרים, וגם אם נניח שהפוסטים שאת מלעיטה אותנו בהם שוב שוב הם נכונים ולא בדויים לחלוטין (חומר תעמולה זול) הרי ברור שגם בחברה החרדים יש טיפשים כמו שרית, בפרט שישנם כאלה שאם לא הגשמת להם משאלה דמיונית או הזויה כלשהיא הם חשים שהמערכת לא מתחשבת בהם ומיד הם הופכים להיות אנטי, באמת חסכי מאיתנו את שופרות התעמולה הזולות שאת מנסה לשפוך עלינו, יש לנו דברים אחרים חשובים מאד מאד להתעסק בהם, והניחי לנו לדון בדרכים הנאותות להשיגם שזו מטרתו של פורום חרדי (מה שאת לא) |
|
לכי לכתוב ביתד המודיע המבשר !!! את מתאימה להם !!! עם התעמולה שלך !!! אולי קוראי העיתונים האלו יקנו את הלוקשים!! והם שטופי מוח ואת המנטרות שלך !! המציאות בשטח היא שהרבה חרדים צעירים מינסטרים לא מצביעים אגודת ישראל או שס!!!
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי שרית560 ב- 19/03/2021 16:51:39
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2021 21:00 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  |
תראו מי שמדבר הניק הכי שחצן ציני הכי עוקצני שרב עם כל חברי הפורום !! שמצדיק את כל תועבות גור נדלן ומצדיק פושעים !!ואנסים! מי אתה בכלל ??? אתה בכלל מכיר אותי ?? שהחלטת שאני הייתי מבית חרדי ועזבתי אותם !! שאני קוראת את התגובות שלך וכל מי שקורא את התגובות שלך זה מעורר בו אנטיגונים נגד חברי הכנסת החרדים!!
|
|
רק להזכיר, היחיד מבין כל חברי הפורום כאן שהצדיק את וברמן האנס היה את יש לך את החוצפה להאשים אחרים, טלי קורה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2021 00:29 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| שרית560 כתב: |  |
|
|
רק להזכיר, היחיד מבין כל חברי הפורום כאן שהצדיק את וברמן האנס היה את יש לך את החוצפה להאשים אחרים, טלי קורה
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2021 21:29 |
|
| |
| sasa2 כתב: |  | | זהו??? זה מה שיש לך לנפנף עם היענקוש שלך??? אף אחד לא סופר אותו ואף אחד לא מתייחס אליו ברצינות, מעמדו בציבוריות החרדים היא בדיוק כפי שאת מגדירה אותו יענקוש, ואסביר לך פעם אחת ולתמיד איך הדברים נחתכים, לא על ידי יענקושים ושריתות למיניהם, אלא על ידי אנשים חכמים מאד כמו ר׳ משה הלל הירש שהוא הדומיננטי בהנהגה כשלצידו כמה ראשי ישיבות חכמים מאד שמבטם מרחיק ראות מעבר למסכת השנאה שאת עוטה. כמו כן ר׳ גרשון אדלשטיין משתתף בדרך כלל בעיצוב הסופי של הדברים. אבל את תמשיכי לנפנף עם טיפש מטופש שמחפש לעצמו כבוד מדומה ונתלה לשם כך בסבו שאיננו מעורה בשום הכרעה מהותית בחיי הציבוריות החרדית אלא משמש כדמות קמאית של תלמיד חכם, ולצערנו נכדו מייחצן אותו כבאבא להשכיר. זכרי וזכרי היטב ההכרעות המהותיות נעשות בחדרי חדרים (לא בחדרי חרדים) כך שהשימוש שאת עושה ביענקוש שלך מציג אותך באור נלעג של זנבות התקשורת. |
|
עם חלק מהדברים שכתבת לאורך האשכול אני לגמרי מסכים, אך לגבי הדברים שכתבת בתגובה זו, או שאת טועה או שאת מטעה. למרבה הצער והבושה השפעתם וכוחם של הנכדים רב יותר מאשר הרב אדלשטיין ור' משה הלל הירש. אפילו רק מהתיעודים היוצאים חדשות לבקרים מביתו של מרן שר התורה ניתן לראות איך והיכן מתקבלות הכרעות והנהגות ציבוריות, פסקי דין וגזירות, סגולות והבטחות וביטוחים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2021 02:45 |
|
| |
רונן גרוס : למה לא אצביע ג ליהדות התורה? בתי למדה בחורב, ילדה טובה עם יראת שמים וציונים טובים(ממוצע של 80). ההמשך הטבעי לחורב הינו סמינר לוסטיג וכמו שאר חברותיה, גם היא ניגשה להיבחן שם. קיבלנו תשובה שלילית ואז החל מסע הייסורים. כבוגרת חורב, אין ממש אופציות רבות. סמינר וולף ודומיו, אין סיכוי, זה לא הקו ולוסטיג זו האלטרנטיבה היחידה. הפעלתי לחצים על מנהל הסמינר, מה זה לחצים? התחננתי, אשתי בכתה, אך לשווא. האדמו"ר שלי שוחח איתו שלוש פעמים! גם זה לא עזר. התחננתי בפני האדמו"ר שלא ישפיל את עצמו עבורי, אך הוא ענה לי שכבודו לא קיים בשביל לעזור לבת ישראל כשרה. מנהל הסמינר הודה שהוא יודע שהיא ילדה עם יראת שמים, אבל הציונים לא מספקים. (זה כמובן לא מנע ממנו לקבל בנות גם עם ציונים נמוכים יותר.) ביקשתי מחברי כנסת מיהדות התורה שבמשך שנים תמכתי בהם, הצבעתי עבורם ודירבנתי מאזינים להצביע עבורם, שיפעלו למעני. דיברתי על ליבם, עד כמה חשוב לי שבתי תלמד בלוסטיג, כי אחרת האופציה היחידה היא אולפנה סרוגה והרי רציתי עבורה חינוך חרדי. פניתי ליעקב אשר שעשיתי לא מעט למענו, תשובתו היתה: "כבר כירטסתי השנה עבור מישהי בסמינר הזה, לא מאמין שאצליח שוב". פניתי למקלב, שרק בבחירות הקודמות הופעתי על ידו בסרטון וידאו ואמרתי שם שהוא הסיבה שצריך להצביע ג'. ביקשתי גם ממנו, הסברתי לו את המצוקה המיוחדת. לאחר נידנודים רבים קיבלתי ממנו סרטון וידאו בו נראות אצבעותיו מחייגות בטלפון ואין מענה בטלפון. פניתי ליו"ר משמרת החינוך הרב מוטק'ה בלוי, שמדבר על חשיבות החינוך החרדי בכל מקום וביקשתי, מה זה ביקשתי? התחננתי הלא אנחנו מכירים עשרות שנים. בתחילה ענה לי שאינו רוצה חלק עם מנהלי הסמינרים לא בגיהנום ולא בגן עדן, אח"כ נתרצה לדבר עם מנהל הסמינר. כעבור מספר שבועות חזר אלי עם תשובה, שיש בעיה של מחסור במקומות. גם הוא ידע שזה או אולפנה, או סמינר. לא אספר לכם על כל העסקנים החרדים שפניתי וניסו וגם נתקלו בחומה בצורה. לא אספר לכם גם על הדמעות שלי ושל אשתי, גם לא על הדמעות של הילדה שלא הבינה איך זה מתרחש. כשכלו כל הקיצין וגמתי בדעתי שעליי לשלוח את בתי לאולפנה, קיבלתי טלפון מפעיל מיד לאחים שניסה לדבר על ליבי שלא אעיז לשלוח לאולפנה, ממש כאילו מדובר במוסד לנזירות ל"ע שמא יעבירו אותה על דתה. היו לו כוונות טהורות למרות רוח הדברים. הוא ניסה לדבר לליבו של מנהל הסמינר ולא הצליח ואף הוסיף "ברכות" כאלו ואחרות על ראשו של המנהל. ניסה לשכנע אותי שאשלח לרעננה, דבר שירד מהפרק בגלל המרחק, לא ראיתי סיבה להתעלל בביתי יום יום שתצטרך לנסוע שעה לכל כיוון ובנוסף הנושא החברתי שרוב הבנות מרעננה. בשורה התחתונה ברגע האמת בדבר הכי בסיסי, חינוך, לא קיבלתי עזרה אלא תשובות עלובות, הפניית גב. עזבו את הביזיונות שספגתי, למען חינוך בתי הייתי מוכן לספוג הכל, היה חשוב לי חינוך חרדי! כל הנוגעים בדבר הבינו שאין לי שום אופציה ראויה ובחרו להפסיד אותי ואת כל משפחתי כבוחרי יהדות התורה, אבל עזבו בחירות. איפה ההשקפה הטהורה? איפה תפיסת העולם של בית של תורה? איפה כל אותן שיחות על הקניית ערכים? איפה התפוגגו כל ההבטחות של "ברגע האמת"? איפה הכרת הטוב כלפי מי שתמך בהם במשך שנים? אולי בזכותי עוד אדם אחד הצביע עבורם? ?? איפה ה"ועשית ככל אשר יורך" מהצד שלהם? ר' חיים היה מוכן שילדה תעזוב את החינוך החרדי רק בגלל כישלון נבחריו? הרב אדלשטיין היה נותן את ידו שילדה עם יראת שמים כל כך גדולה תעבור לחינוך המזרחי רק בגלל אוזלת יד של החכים שמייצגים אותו? איפה היראת שמים האמיתית שלהם של הנבחרים? לדבר גבוהה גבוהה אך ברגע האמת לוותר על בת ישראל כשרה רק בגלל מנהל חסר רגשות ויראת שמים בעצמו? בראיון כניסה לאולפנה(אולפנת צביה) נכחתי שכן היא היתה בזום. שם נשאלה בתי מדוע בחרה בהם ע"י המנהלת והיעוצת. בתי השיבה שהיא רוצה שיראו אותה, שיראו את האישיות שלה, את היראת שמים ורק אז שיבחנו את הציונים. מבחינתה יראת שמים קודמת להכל. המנהלת והיועצת דמעו וישר אמרו מבחינתנו התקבלת! כך אנחנו רוצות את הבנות שלנו. אז כן הבטחתי לעצמי שאני בלי נדר ליהדות התורה כבר לא אצביע. מי שנהג כך בי ובבתי היקרה את קולי לא יקבל ואדאג שגם אחרים ידעו את הסיפור הכואב . ולשאלתכם, היא התקבלה לאולפנה מצוינת עם חיבוק אוהב וחם עם המון שיעורים תורניים, חינוך לאהבת התורה ערכים והשקפה דתית לאומית. האם אני מאושר? טוב לי שטוב לה. אבל אל תספרו לה, עד היום אני דומע שהיא לא המשיכה בחינוך החרדי. אך לשם הוביל אותי הקב"ה, מגלגלים זכות על ידי זכאי וחובה על ידי חייב. אני לא מסוגל לסלוח להם, לאותם חכים ביהדות התורה. שברגע האמת שלי, הרגע שאליו הם צריכים להיות הכי מחוייבים בעולם- חינוך, הם כשלו ונכשלו זילזלו ובידעבד סייעו לעוול נוראי. אני לא רגיל לשתף בפרטים אישיים אבל שיתפתי כי זה כואב אפילו היום שנה אחרי ותאמינו לי שאני כותב זאת עם דמעות. במקביל תודה לחכים משס, ופעילים משס שלא הכירו אותי ולא נמניתי עם בוחריהם ולמרות הכל ניסו באמת לסייע והפלא ופלא הצליחו גם לדבר ולתפוס את מנהל הסמינר. אני מאמין בגלגל בחיים ולא מקנא לא בעולם הזה ולא בעולם הבא של מנהל הסמינר. אבל הוא, כבר סיפור אחר. בעומדי מאחורי הפרגוד ידי לא תרעד כשלא אניח את ג' במעטפה, חברי הכנסת של ג' יצטרכו לרעוד ולא רק בבחירות, אלא כל ימי חייהם יחד עם מנהל הסמינר. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
|