בית פורומים בחדרי חרדים

אני אצביע למפלגה חרדית ובגאון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/3/2021 22:52 לינק ישיר 
hhaavv

אל_קפונה כתב:
hhaavv כתב:
hhaavv

אל_קפונה כתב:
תגובת 96% משוכני הפורום: פחחחחחחחחחחחחחחחח. מי השם אשר אשמע בקולו...
אני לא חושב שאחד שמצביע לסמוטריץ זה מישהו שהולך נגד השם וכאלו שמצבעים ללפיד אני לא חושב שיש פה רבים

איזה יופי שאתה חושב כך. למה - אם לך יש זכות לחשוב בניגוד לדעת גדולי ישראל - אתה לא מפרגן למישהו לחשוב שהצבעה ללפיד זה רצון השם? גם לו יש זכות לחשוב בשונה מגדולי ישראל וממך גם יחד - ולחשוב שדווקא מה שהוא עושה זה רצון השם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2021 22:58 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
hhaavv

אל_קפונה כתב:
hhaavv כתב:
hhaavv

אל_קפונה כתב:
תגובת 96% משוכני הפורום: פחחחחחחחחחחחחחחחח. מי השם אשר אשמע בקולו...
אני לא חושב שאחד שמצביע לסמוטריץ זה מישהו שהולך נגד השם וכאלו שמצבעים ללפיד אני לא חושב שיש פה רבים

איזה יופי שאתה חושב כך. למה - אם לך יש זכות לחשוב בניגוד לדעת גדולי ישראל - אתה לא מפרגן למישהו לחשוב שהצבעה ללפיד זה רצון השם? גם לו יש זכות לחשוב בשונה מגדולי ישראל וממך גם יחד - ולחשוב שדווקא מה שהוא עושה זה רצון השם...

לדוגמה הרב מזוז אמר שאפשר להצביע גם לסמוטריץ
מאחר ובשביל חלק מהאנשים הוא הגדול שלהם אז אני לא רואה בסמוטריץ בעיה מבחינה זאת
לעומת זאת אני לא מכיר איזה רב שמתיר להצביע ללפיד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2021 23:02 לינק ישיר 

למיטב ידיעתי הוא אמר שעדיף להצביע לסמוטריץ מאשר לא להצביע בכלל או לליכוד, לבנט ולדומיהם. זה ממש רחוק מלומר שהוא אמר ש"אפשר להצביע לסמוטריץ'".
באותה מידה דעת כל הרבנים היא, שעדיף לעשן בשבת רק סיגריה אחת ולא שלוש. זה אומר שאפשר לעשן אחת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2021 23:46 לינק ישיר 

עוד חידוש שלא שיערום אבותינו
המהות 'של כל היידישקייט  מסתכמת ב גורנישט.
יותר רחמנות , מאשר בושה!
איך אפשר לתת לנציג הפושעים הנאלחים של גור (נדל"ן) להיות מייצג של  יהדות?
אנחנו לא רובוטים. אנחנו לא אדיוטים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2021 00:00 לינק ישיר 

הביאו כאן שהרב יצחק ברדה שהוא רב חשוב מאוד, תומך בסמוטריץ. גם הראו לי סרטון של הרבה רבנים שקטנם עבה ממתניי, כמו לדוגמה הרב דרוקמן והרב אבינר וכו', אומרים להצביע לו. אז לכאורה אם אסתכל על השאלה כנושא של צייתנות מוחלטת לרבנים כי הם צדיקים, ללא שיקולים נוספים, לא ברור לי מי החצוף שידבר נגד הצבעה לסמוטריץ וגם קשה לי להבין למה צריך לבצע מה שאומר פלוני יותר ממה שאומר אלמוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2021 00:07 לינק ישיר 

ללא קשר לבחירות

הרב יצחק אייזיק הרצוג היה רב חשוב כנראה יותר מהרבנים שהדיבוק מביא, ובכל זאת כשגזירת גיוס בנות עמדה על הפרק הוא נעלם ונכנע לעסקונה של המזרחי, אז ברגע האמת הם לא יהיו שם בשבילנו.

כמובן שההערה הנ"ל ממוען רק לאלו שדעתם על גיוס בנות הוא כדעת המיינסטרים החרדי שמתנגד נחרצות לכל פשרה בנושא. באווירת הפורום ישנם פה וודאי כאלו שהיו תומכים בגיוס בנות בצורה כזו או אחרת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2021 00:18 לינק ישיר 

מ2013 אני לא בוחרת.
והן אומרות לי, בגללך אין שוויון לנשים, בגללך, הימין נופל, בגללך הערבים מנצחים, בגללך אין את ארץ ישראל השלמה, בגללך השמאל שולט בתקשורת ובמערכת המשפט, בגללך יש אפליה, בגללך אין כבוד לדת, בגללך אין אקדמיה במגזר החרדי, בגללך התורה נופלת.
כל קול קובע. וכל מה שקורה הכל בגלל שלא באת לבחור.
הפעם, רק הפעם, אני אצביע ג.
קחו בחשבון ממחר עולם חדש.
יש שלום, יש כסף, יש פרנסה, יש בריאות, כל המדינה שלנו והערבים יעופו מכאן. לא יהיו תאונות, לא יהיו הפלות, חיים של כיף כף, אולי אפילו המשיח ישתכנע להגיע מרוב כל ההצלחות שיהיו פה.
אהה.
ואם כל זה לא יקרה, והמצב ישאר אותו הדבר בערך כמו שהוא כבר המון שנים, אל תעיזו לדבר איתי יותר על בחירות עד הקבר שלי.
צ'אוו, ניפגש בסבב מס 5

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2021 00:35 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
ללא קשר לבחירות

הרב יצחק אייזיק הרצוג היה רב חשוב כנראה יותר מהרבנים שהדיבוק מביא, ובכל זאת כשגזירת גיוס בנות עמדה על הפרק הוא נעלם ונכנע לעסקונה של המזרחי, אז ברגע האמת הם לא יהיו שם בשבילנו.

כמובן שההערה הנ"ל ממוען רק לאלו שדעתם על גיוס בנות הוא כדעת המיינסטרים החרדי שמתנגד נחרצות לכל פשרה בנושא. באווירת הפורום ישנם פה וודאי כאלו שהיו תומכים בגיוס בנות בצורה כזו או אחרת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אם מפעילים שיקול דעת, צריך להפעיל עד הסוף. בהתאם צריך לשקול אם ג תעמוד לימינו של מישהו. אם מדברים על רבנים - אז אכן היה ניתן לשמוע לרב אייזיק הרצוג ולרב יצחק ברדה. ואגב, גם אוסלו וההתנתקות הם בנפשה של היהדות; מדובר בהרג של אלפי יהודים וחוסר ביטחון של מליונים, מה גם שזה ממש נגד איסור "לא תחנם" שבשמו מותר לרמוס וללגלג על כל רב באשר הוא, ובוא לא נדבר על אוסלו-ב ובראון-חברון, שחילול השם כמוהו לא היה מעולם. בקיצור, פאשלות היו לכולם ורבנים יש לכולם, אז בואו נחשוב על דרך אחרת להכריע בשביל השני מה הוא *חייב* לעשות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2021 00:56 לינק ישיר 

אני מצביע ג - יהדות התורה
בגאון בלי פקפוק ובלי ספק
ועשית ככל אשר יורוך
וגם ועשית כפי אשר שכל הישר מורה ופשוט לעשות

ובדרך אגב מי שלא מצביע כלל כמו הקנאים והעצניקים בעצם מצביעים לחילונים
סורי (=סליחה) אבל כל אלו המדומיינים שהם לא מצביעם ברגע שיש לך אזרחות ישראלית
אתה או מצביע בפועל למפלגה חרדית או בישיבתך בבית אתה מצמצם את פרוסת העוגה החרדית 
ומגדיל את הכח החילוני לפי שיטת הבחירות בישראל כל הקולות מחולקים ל120 'פרוסות' אם אתה לא מצביע 
אוטומטי הכח החילוני גדל ואתה גרמת לכך חבל שאגודת ישראל וש"ס לא השקיעו בהסברה של הפן הנ"ל 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2021 01:12 לינק ישיר 
hhaavv

הדיבוק כתב:
הביאו כאן שהרב יצחק ברדה שהוא רב חשוב מאוד...
הרב דרוקמן...
...כי הם צדיקים...

על דרוקמן ממש חבל לבזבז דברים.
והרב ברדה:
בשונה מרוב הרבנים, דעתו הייחודית של הרב ברדא היא, שפסיקת ההלכה למעשה היא כדעת הרמב"ם דווקא, ושעם ישראל קיבל את הוראותיו בכל העולם כולו כמו הלכה למשה מסיני, זאת לעומת קבלת דעת בעל השולחן ערוך, שאינה כן. לדבריו, שיטת פסיקתו היא שיטת רבו הרב מאיר ועקנין. כמו כן, לדעתו דעת האר"י, מכריעה אף את דעת הראשונים והאחרונים, ואילו הם ראו את דבריו היו חוזרים בהם, ולא עליו נאמר הכלל "תורה לא בשמים היא".
שיטתו ההלכתית של הרב ברדא עוררה עליו התנגדות, הרב עובדיה יוסף - שכאמור נתן הסכמה לספריו (וגם ציטט מהם) - תקף אותו בכנס באולם 'אפריון' במילים חריפות ביותר, בגלל מאמר הלכתי שכתב בקובץ 'ויען שמואל' (ה'תשס"ה, הוצאת ישיבת כסא רחמים) שבו כתב שאדם ששכח לספור ספירת העומר יום אחד יכול להמשיך לספור בברכה, נגד דעת השולחן ערוך. הרב יוסף אמר שכשראה את הדברים לא נרדם כל הלילה.
לימים נתקף הרב ברדא בספרו של הרב עובדיה יוסף 'חזון עובדיה' – חנוכה (עמוד סג), בגלל פסיקתו בעניין צאת הכוכבים, כינו אותו בביטוי המזלזל "אברך צעיר" ש"הרהיב עוז לצאת נגד מרן והאחרונים", וכתוב: "וידעתי בני ידעתי כי הנ"ל עומד במרדו וממשיך לפסוק גם בעניינים אחרים נגד פסקי מרן השולחן ערוך, וכל יראי ה' יתרחקו מהוראותיו".
לימים נטען שלא הרב עובדיה כתב את זה. אחרי מותו של הרב עובדיה יוסף, תקף בנו, הראשון לציון הרב יצחק יוסף, את הרב ברדא במסגרת שיעורו השבועי בערב חג הפסח ה'תשע"ז (2017), זאת בעקבות הלכות שכתב נגד דעת השולחן ערוך בהגדה של פסח שהוציא לאור והפיץ באשקלון. הרב יוסף כינה את הרב ברדא "חצוף" ו"מחטיא את הרבים", טען שאילו אביו היה חי לא היה מעז לנהוג כך...
גם הרב ציון בוארון התייצב לצד הראשון לציון והתנגד לרב ברדא, ואמר "שאצל האשכנזים היו רוגמים אותו באבנים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2021 09:41 לינק ישיר 

לגבי הזלזול הפשטני שלך בתלמיד חכם מרביץ תורה זקן כמו הרב דרוקמן, חבל לבזבז מילים. לגבי הטענות שלך על שיטת הפסיקה של הרב ברדה, לא ברור מה אתה רוצה? הרב ברדה הוא גדול בתורה שחיבר הרבה ספרים מלאים זיו ומפיקים נוגה, יש לו דעה מסוימת בנושא פסיקת ההלכה (אגב, היא ממש לא חריגה: דעתו לגבי הרמבם דומה לדעת הרב קאפח, ותאמין או לא: בערך זה מה שכותב הרב עובדיה בכללי הלכה ביחוה דעת ח"ג, כמדו' אות ב; דעתו לגבי האריזל משתקפת ב"וישב הים" חלק א סימן כו). לי לפחות, אחרי שנים רבות של עיסוק בכללי ההלכה, אין בידי הסבר טוב שדוחה את טענותיו- ועוד להביא דוגמה מהרב עובדיה, שבעצמו חידש דרך פסיקה. מבחינתי, מה שאני כן רואה בהודעה שלך, זה טמטום וחוצפה להגיד לרבנים שלמדו תורה, איך הם צריכים ללמוד, מה מותר להם לחשוב ומה אסור להם להורות לרבים. תבין לבד שתורה כמו שלך, שיורה את החץ ואחר כך מסמנת את המטרה, היא בעלת ערך בערך כמו הארי פוטר. ואחר כך עוד יגידו "ועשית ככל אשר יורוך"... אתה מחליט מה מותר להורות ואז בוחר מי שמורה כך. אני חושב שכל מילה נוספת מיותרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2021 10:53 לינק ישיר 

הצבענו כל המשפחה ג על הבוקר!
משה אמת ותורתו אמת!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2021 12:10 לינק ישיר 

אל_קפונה כתב:

או שהרב רוזנבלום הוא "רב" להשכרה או דמגוג בגרוש או שאינו יודע לשאול: למען האמת נראה, שהוא לא מתמצא בפוליטיקה ובעובדות, הוא מציע להצביע שס בזמן שהנציג שלה ברמת גן תמך בהפעלת תחבורה ציבורית בשבת באישורו של הרב שלום כהן? חוק המכולות: שכזכור לכם היה זה גדעון סער בזמן שהיה שר הפנים שהתנגד לה, אך, דרעי שהחליף אותו נתן לבג"ץ להחליט האם בתל אביב ובשאר ערי הארץ חנויות מכולות יהיו פתוחות בשבתות חרף חוק שעות עבודה ומנוחה הבנת הרב רוזנבלום עם איזה "חרדים" יש לך עסק? או לתמוך ביהדות התורה  בזמן שמשה גפני מתקצב מקוואות לרפורמים? או לג' שנותנים לבגץ להחליט בנושא יהדות "כי אנחנו בורחים מחקיקה דתית דברי פינדרוס .ההרב מדבר על הרפורמים ?מי נושא באחריות אם לא המפלגות החרדיות על  מתן לגיטימציה לרפורמים והכנסתם לכותל המערבי אם לא נציגי  הציבור החרדי?, לכן ג' ושס "זה לא לנו" כי כל קול לשס ולג' יש לומר בקול ברור וצלול הוא כקול למפלגות רפורמיות שנושאות את שם ה' לשווא!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 23/03/2021 12:33:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2021 12:36 לינק ישיר 

אני מצטער על מה שכתבתי לעיל, אבל, אם לא נזכיר לנציגי  הציבור החרדי את פשעיהם אז אין סיכוי שיתקנו את דרכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2021 13:41 לינק ישיר 

.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אני אצביע למפלגה חרדית ובגאון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.