מי יכול להעלות את הכתבה "לחם עוני" של יעקב ריבלין?
יעקב ריבלין: מוסף החג שלי הוא כלכלי הסטורי. סקירה לעומק של התלות החרדית במערכת התמיכות החברתית ובתקציבי המוסדות מקום המדינה ועד היום. המסקנה: למרות שמדובר בספינת הדגל של המפלגות החרדית הרוח כבר לא נושבת במפרשים. שחיקה בעשרות אחוזים. ריאלית ונומינלית. האם יש עתיד לצינור החמצן או שתם עידן.
כי החרדים לא מבינים שאת התקציבים מקבלים בעיקר דרך אהדה ציבורית,
והתנהלות כמו של יענקי קנייבסקי גורמת לתקציבים לרדת ובהרבה מאוד.
את זה הבינו טוב טוב, הרב מרדכי קרליץ או הרב יעקב אשר ראשי העיר בני ברק בעבר,
שאת רוב פועלם למען החרדים לא פרסמו, כי זה רק יגרום נזק,
הם הבינו שכדי לפעול למען החרדים צריך לפעול בצורה כללית לכל המדינה ולא רק החרדים..
נשלח ב-31/3/2021 20:34
רעיונוביץ כתב:
אכן יש שחיקה בתקציבים של החרדים
ולמה?
הם הבינו שכדי לפעול למען החרדים צריך לפעול בצורה כללית לכל המדינה ולא רק החרדים..
ועוד משהו: יש לי חשד שהנציגות החרדית לא הכניסה את תקציבי הישיבות לבסיס התקציב - בכוונה תחילה. כי אם זה יהיה חלק מן התקציב אז כבר לא נצטרך את הח"כים. האם אני טועה?
נשלח ב-31/3/2021 20:41
שחור_כתום כתב:
ועוד משהו: יש לי חשד שהנציגות החרדית לא הכניסה את תקציבי הישיבות לבסיס התקציב - בכוונה תחילה. כי אם זה יהיה חלק מן התקציב אז כבר לא נצטרך את הח"כים. האם אני טועה?
אתה טועה ובגדול !
משה גפני ביחד עם הרב יקב אשר עשו מאמצים עצומים להכניס את תקציב הישיבות לבסיס התקציב
לצערי לאחרונה, מתוך שיקולים פוליטיים צרים, החל מרידור לפעול באופן בוטה וגם פומבי נגד מדיניות הממשלה ונגד המדיניות שהובלתי במשרד האוצר, ולכן פרישתו מתפקיד ראש אגף התקציבים היא מהלך נכון ומתבקש. בכוונתי להביא בהקדם מחליף ראוי ומקצועי לתפקיד שיסייע לי ולממשלה בקידום המדיניות הכלכלית בתקופה מאתגרת זו".
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 31/03/2021 21:31:05
נשלח ב-31/3/2021 21:40
שר האוצר כץ גם הבטיח להגיש נגד מרידור תביעת דיבה על מה שאמר עליו. אבל לא הגיש. והוא יודע שזה לא רצוי לו.
נשלח ב-1/4/2021 00:06
שחור_כתום כתב:
אכן יש שחיקה בתקציבים של החרדים
ולמה?
הם הבינו שכדי לפעול למען החרדים צריך לפעול בצורה כללית לכל המדינה ולא רק החרדים.. ועוד משהו: יש לי חשד שהנציגות החרדית לא הכניסה את תקציבי הישיבות לבסיס התקציב - בכוונה תחילה. כי אם זה יהיה חלק מן התקציב אז כבר לא נצטרך את הח"כים. האם אני טועה?
תנוח דעתך, גם אצל הסורגים זה כך ואפילו בוטה יותר.
נשלח ב-1/4/2021 15:05
זה מתפרס על פני 47 עמודים. זו עבודת פרך, ועוד בחוה''מ...
מסקנה מדבריו זה שחברי הכנסת שלנו לא תמיד מעניין אותם צורכי עמך. אם זה באי כניסה לקואליציה במשך 3 שנים בגלל הכבוד של ועדת הכספים, אם זה ויתור על 30% משכר המורים עקב לחצים פוליטיים פנימיים ועוד לא מעט דברים שנכתבו חלקם בין השורות.
אאל"ט הרב שך התנגד שיהיה מימון מלא ובעיקר כדי לשמר את הזיקה של יהודי חו"ל העשירים עם רבנים ואנשי תורה. ובינתיים אנחנו נשארנו לא תלויים בהם (בכנסת) אבל כן תלויים בהם (בנבחרי הציבור "שלנו") וקשה להחליט מה יותר גרוע.