| נשלח ב-5/4/2021 15:07 |
|
| |
איזה ערכים יש לחילונים חוץ מדמוקרטיה
תוקן על ידי ברנהארד ב- 05/04/2021 15:10:09
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2021 15:09 |
|
| |
"חילונים" זה שם כללי מאוד (אפילו יותר מ"דתיים")
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2021 15:14 |
|
| |
הטענה שלהם היא שערכים הינם עניינו הפרטי של האדם, והערך הציבורי העיקרי הוא "אל תפריע ואל תפגע בשני", ניתן לטעון שזאת צורת חיים רדודה, אבל לטעון ש"זה הערך היחיד" לא יהיה נכון, אולי שזה הערך היחיד המחבר בין כל הקבוצה...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2021 15:15 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2021 17:32 |
|
| |
hhaavv
| נער_החידות כתב: |  | את רוב הערכים שיש לך, רק בשמות אחרים. אהה.. ויש להם גם יצר הרע
|
|
איחרת בכמה ימים את הראשון באפריל...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2021 19:06 |
|
| |
דמוקרטיה איננה ערך! היא בס"ה אמצעי...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2021 20:01 |
|
| |
הדמוקרטיה נותנת להם את האפשרות להחליט מה הם הערכים שלהם ? וכך כמעט כל קבוצה בונה תורה חדשה, אצל האחד הכי חשוב כבוד, אצל האחר צניעות, אצל השלישי דרך ארץ, אצל הרביעי... הצד השווה שלהם שכל אחד שונא את הערכים של השני כי אם העיקר אצלי זה X ואצלך Y אז זה לא יכול להסתדר, וכך הם לומדים לחיות כל אחד לבד עם עצמו. אבל עדיין יש לכל אחד ערכים, גם לגוי יש (דברים שחשוב לו) וביהדות ערכים
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2021 20:09 |
|
| |
בוויקפדיה...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2021 20:49 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2021 21:14 |
|
| |
המשמעות של החילוניות בישראל - משתמעת מהשם הרשמי שנתנו לעצמם: חופשיים.
'חופשי' מכל מיגבלה, דתית ואמונית, ואפילו מוסרית 'חופשי' מכל 'חופשי' גם מכל תרבות.
תרבות החופשיות זוהי תמצית החילונית הישראלית.
בכל דור זה מתבטא בענייניו, כאשר הפריצות וחוסר הגבולות והמוסר האנושי כלפי חוץ, זה הכרטיס ביקור, במחוזות החילוניים. והכל בגלל ה - - חופשיות.
"להיות עם חופשי בארצנו", כוונת ההמנון כולל חוץ מהחופשיות החיובית (עם לא משועבד בין העמים, "בני חורין"), גם עם 'חופשי' מכל הנ"ל, כפי שראשיהם ומנהיגיהם הבהירו בנאומיהם וכתביהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2021 23:38 |
|
| |
| ברנהארד כתב: |  | איזה ערכים יש לחילונים חוץ מדמוקרטיה
|
|
אז זהו שאין.. לשמאלי הנכחד יש את ערך הדמוקרטיה, אבל כולנו יודעים שזה פייק דמוקרטיה, כולם שוים חוץ מאלו שלא..
לכך נקרא שמה "עגלה ריקה", ריקה מכל תוכן, מכל ערך, אני ואפסי עוד.
מבלי להכליל, יש כמובן יוצאי דופן עם לב זהב, אני מדבר על משהו כמו 99% בערך
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2021 02:48 |
|
| |
יש לחילונים הרבה מאוד ערכים. כל חילוני והערכים שהוא מתחבר עליהם יותר. יש ערכים דומיננטים יותר אצל חילונים, כמו ; אגו, רק לא ביבי, רק כן ביבי, מימוש עצמי, ערך האישה, חיפוש ריגושים, מדינה ערכית יותר, ועוד ערכים שאנחנו מכירים מהתורה , כמו כיבוד הורים, חירות,, עזרה לעניים, וחינוך ילדים, אהבה ומסירות לבן זוג, לפרנס את המשפחה ועוד
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 06/04/2021 02:53:52
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2021 03:48 |
|
| |
| רציף כתב: |  | יש לחילונים הרבה מאוד ערכים. כל חילוני והערכים שהוא מתחבר עליהם יותר. יש ערכים דומיננטים יותר אצל חילונים, כמו ; אגו, רק לא ביבי, רק כן ביבי, מימוש עצמי, ערך האישה, חיפוש ריגושים, מדינה ערכית יותר, ועוד ערכים שאנחנו מכירים מהתורה , כמו כיבוד הורים, חירות,, עזרה לעניים, וחינוך ילדים, אהבה ומסירות לבן זוג, לפרנס את המשפחה ועוד
|
|
כל מה שמסומן באדום זה אגו נטו, ואגו זה הפך מערך... (אוי לו לדור שקורא לו ערך) וכל מה שלא, נמצא כמו שאמרתי במיעוט השמאל הנכחד, וגם שם זה פייק לרוב הגדול הערך היחיד הוא "אני עושה מה שבא לי", ערך בהמי.
יש למשל פילנתרופים חילונים תורמים, כמה מהם עשו את זה בעילום שם?? בערך 0%
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 06/04/2021 03:50:44
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2021 20:39 |
|
| |
חוקי יסוד זה גם ערכים חילוניים
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2021 20:44 |
|
| |
לקחת את הכל ולעשות אותו חול, אינו ערך. אין "ערכים חילונים" אלא:ערכים לחילוניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2021 00:15 |
|
| |
איזה ערכים יש לחרדים?
|
|
|
|