|
|
| נשלח ב-7/4/2021 16:30 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אכן ליטאי מצוי לא יכול להבין שילד בן 24 שעדיין לא הספיק ללמוד יותר מכמה שנים נהפך במחי פטירת אביו לכ"ק מרן.
יכול להיות שיש כאלו שרמת המישכל שלהם כן יכולה להבין זאת.
אסביר לך בשפתך, כך שגם הלוטפאק שבך יבין.
אצלכם הרבנות נמדדת במידת התורה שיש בו ולימוד התורה, ככל שעוברים השנים, האדם נעשה גאון יותר ויותר, (לא תמיד)
אצל חסידים, הרבנות נמדדת במידת הקדושה והטהרה שיש בו, במידת היראת שמים והדביקות בקב"ה וזה לפעמים קיים יותר אצל ינוקא בן 24 ששמר את עיניו בפרישות וטהרה מאז נולד, לעומת פושטק+בלורית לוטפאק, שככל שנוקפות השנים והוא ממלא את עצמו בתורה, הוא ממלא את עצמו גם ברפש הפסוק המתאים לך "ולרשע אמר אלוקים מה לך לספר חוקי" ולמה אני קורא לך רשע? כי אתה מדבר בצורה נבזית על אחד שכמה מאות יהודים נטלו להם לרב ומנהיג
|
|
חבל להתעצבן, זה שכמה מאות יהודים לקחו אותו לרבם זה עדיין לא הופך אותו לקדוש וטהור, אתה מסתמא מכיר היטיב הרבה אדמורי"ם שהינם אנשים שיודעים לסחוף קהל והם לא בדיוק קדושים וטהורים.
אצל עם ישראל מאז ומעולם יהודי שהוא קדוש מנוער, הוא רק עולה ומתעלה עם השנים, כנראה שאצלכם החסידים מעל גיל 24 מתחילים להידרדר, או אולי יש חשש להידרדרות?
וסתם לידיעתך לדאבוננו ישנם היום הרבה ואפילו הרבה מאוד פושטקים (כהגדרתך) חסידים עם שטריימל וגרביים לבנות שבליל שבת מקפצים בטיש בקדושה וטהרה ולאחר מכן (ובודאי לפני כן) עושים את כל העבירות החמורות בתורה (שלא לדבר איך נשותיהם נראות).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2021 16:42 |
|
| |
| timobl כתב: |  | חבל להתעצבן, זה שכמה מאות יהודים לקחו אותו לרבם זה עדיין לא הופך אותו לקדוש וטהור, אתה מסתמא מכיר היטיב הרבה אדמורי"ם שהינם אנשים שיודעים לסחוף קהל והם לא בדיוק קדושים וטהורים.
אצל עם ישראל מאז ומעולם יהודי שהוא קדוש מנוער, הוא רק עולה ומתעלה עם השנים, כנראה שאצלכם החסידים מעל גיל 24 מתחילים להידרדר, או אולי יש חשש להידרדרות?
וסתם לידיעתך לדאבוננו ישנם היום הרבה ואפילו הרבה מאוד פושטקים (כהגדרתך) חסידים עם שטריימל וגרביים לבנות שבליל שבת מקפצים בטיש בקדושה וטהרה ולאחר מכן (ובודאי לפני כן) עושים את כל העבירות החמורות בתורה (שלא לדבר איך נשותיהם נראות).
|
|
הפוך, הוא נבחר לאדמור בגלל פרישותו למה נראה לך אביו כתב שיבחרו רק בו ויעקפו את כל היתר? הוא הבן החמישי
כתבת שאצל עם ישראל כל אחד עולה ומתעלה אז אם תשים לב, דיברתי על לוטפאק כמוך, שלפי שפת הביבים אתה לא ממש שומר על הפה והעינים, אתה, כמו שאמרו חז"ל, "אבל זקני עם הארץ כל זמן שמזקינין דעתן מיטרפת"
ואיך קשורים עכשיו חסידים דוגמת "מושגים" שתיארת אותם כאן? דיברנו על האדמור מסדיגורה, לעגת לו, קיבלת תשובה כולם יודעים מה המצב אצל הפושטקים עם השטרימל-שפיצים-מגולחים, או ליתר דיוק - ליטאי בתחפושת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2021 17:35 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | חבל להתעצבן, זה שכמה מאות יהודים לקחו אותו לרבם זה עדיין לא הופך אותו לקדוש וטהור, אתה מסתמא מכיר היטיב הרבה אדמורי"ם שהינם אנשים שיודעים לסחוף קהל והם לא בדיוק קדושים וטהורים.
הפוך, הוא נבחר לאדמור בגלל פרישותו למה נראה לך אביו כתב שיבחרו רק בו ויעקפו את כל היתר? הוא הבן החמישי
כתבת שאצל עם ישראל כל אחד עולה ומתעלה אז אם תשים לב, דיברתי על לוטפאק כמוך, שלפי שפת הביבים אתה לא ממש שומר על הפה והעינים, אתה, כמו שאמרו חז"ל, "אבל זקני עם הארץ כל זמן שמזקינין דעתן מיטרפת"
ואיך קשורים עכשיו חסידים דוגמת "מושגים" שתיארת אותם כאן? דיברנו על האדמור מסדיגורה, לעגת לו, קיבלת תשובה כולם יודעים מה המצב אצל הפושטקים עם השטרימל-שפיצים-מגולחים, או ליתר דיוק - ליטאי בתחפושת. |
|
א. לא לעגתי על האדמו"ר מסדיגורה, ס"ה העמדתי את הנושא קצת בפרופורציה. יהיה מעניין לראות ישיבת מועצת שבה האדמו"ר מגור מויזניץ ועוד אדמורי"ם ש'קצת' יותר מבוגרים ממנו יושבים ומצפים לשמוע את 'דעת תורה של כבו"ק האדמו"ר מסדיגורה שליט"א.
ב. זה שאני מנסה להסביר לך (וכנראה הרמה שלך כ"כ גבוהה שאתה לא זוכה להבין) שלכל דבר יש פרופורציה, ואין לי בעיה שתיקח על עצמך לרב אדמו"ר בן 24, אבל מכאן ולעשות כזו מודעה, ולהכתיר אותו בתארים כאלו, המרחק גדול, ואפילו גדול מאוד.
בדרך אגב תסתכל קצת בהיסטורית ההודעות שלי ותראה, שדוקא במאבקים בינו לבין אחיו המבוגר, צידדתי בו, ולא משום גדלותו (שאינני מכיר), אלא משום כך שזה רצון אביו, וכל מי שהיה חסיד של אביו, בצורה טבעית אמור לשמור על צואתו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2021 21:31 |
|
| |
למרות שקשה לי לפרגן לטימבול, אך זה נכון כי רק זקנותו של הגרי"ג אדלשטיין, זכתה לעטר אותו במעמד רשכבה"ג. כי מבחינת הידענות והיגענות בתורה, יש מסתמא מאות אברכים בגילאי העשרים שלושים שמשתווים לו.
על כל פנים לפי הידוע.
ואיתי תלין משוגתי - בפרט שאני 'מסמפט' את מחנהו, ביחס לפלג המחבלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2021 21:50 |
|
| |
אני מבין שבשנת תשט"ו, כשהרב מפוניבז' מינה אותו לר"מ בישיבת פוניבז, הוא גם היה זקן מופלג....
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2021 00:30 |
|
| |
| timobl כתב: |  |
א. לא לעגתי על האדמו"ר מסדיגורה, ס"ה העמדתי את הנושא קצת בפרופורציה. יהיה מעניין לראות ישיבת מועצת שבה האדמו"ר מגור מויזניץ ועוד אדמורי"ם ש'קצת' יותר מבוגרים ממנו יושבים ומצפים לשמוע את 'דעת תורה של כבו"ק האדמו"ר מסדיגורה שליט"א.
ב. זה שאני מנסה להסביר לך (וכנראה הרמה שלך כ"כ גבוהה שאתה לא זוכה להבין) שלכל דבר יש פרופורציה, ואין לי בעיה שתיקח על עצמך לרב אדמו"ר בן 24, אבל מכאן ולעשות כזו מודעה, ולהכתיר אותו בתארים כאלו, המרחק גדול, ואפילו גדול מאוד.
בדרך אגב תסתכל קצת בהיסטורית ההודעות שלי ותראה, שדוקא במאבקים בינו לבין אחיו המבוגר, צידדתי בו, ולא משום גדלותו (שאינני מכיר), אלא משום כך שזה רצון אביו, וכל מי שהיה חסיד של אביו, בצורה טבעית אמור לשמור על צואתו.
|
|
א. הוא כבר אמר מיד עם הכתרתו שהוא לא מעונין להיות במועצת תחת אביו, למרות שזה גם בכלל לא היה על הפרק
ב. שוב אתה מדבר על הגיל כשמדובר בחסידות ופרישות, נער בן 15 יכול להיות צדיק פרוש פי כמה מזקן בן 80 שמעת על רבי אהרן הגדול, מייסד חסידות קרלין, מחבר השיר קה אכסוף, זה שהעולם רעש מפניו, שהחזיר 80 אלף בעלי תשובה, שתפילתו בקעה רקיעים? הוא חי 36 שנה בלבד! והשאיר מהפך בעולם החסידות, דרך חדשה שעד היום ממשיכה מה כבר יכול היה לעשות בגיל 25? הדברים המסופרים עליו חורגים גם בפרופורציות של מעשיות חסידים
ג. לא נראה לך מוזר, שאדם מצווה בצוואתו לבחור דווקא בבן מסוים, ולא בבכור? לא חשבת שיש משהו מאחורי זה? אז הנה אמרת שאתה לא מכיר, אני מכיר אותו מגיל 0, תברר קצת אצל אלו שמכירים אותו מקרוב, מה זה שמירת עינים מגיל ילדות, מה זה ענווה, מה זה פרישות אחרי זה תשווה אותו לחלק מהאדמורים שיש להם אלפי חסידים ויכולים להיות סבא שלו, ונמשיך לדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2021 04:45 |
|
| |
לפחות הוא אברך רציני בניגוד לחלק מהצדיקים שם שחוץ מאכילת קוגל, בילויים ופינוקים מיום שנולדו וכמובן מריבות עם אחיהם הקדושים הם לא עשו כלום. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2021 08:36 |
|
| |
יש הרבה מה להגיב בנושא האירוני שנפתח כאן (ולא רק בהקשר של הרבי מסדיגורה או לגבי גיל האדמורות), רק אגיב באופן כללי: 1. לי אישית מפריע שמישהו יהיה אדמור או שיקראו לו מרן אם זה עושה טוב למישהו, מה שכן מזעזע אותי זה שילד בן 24 הולך להיות הנשיא של התכנסות בנושאים כמו נשירת בני נוער, ואדרבה ככל שהוא יותר קדוש וטהור (מהסוג שתואר כאן) הוא פחות ראוי לזה. 2. אי אפשר להתעלם מהעובדה שככל שמתלהטים הוויכוחים בנושא חסידים-ליטאים, איש חשוב מגלה את כוחו כבעל חשיבה שלא הייתה מבייישת את טובי הסטנדאפיסטים. עצוב לי שבעל כישרון כזה נדיר עושה את זה בחינם וכאן, לדעתי זה יכול להיות שווה הון.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2021 09:19 |
|
| |
א. הוא כבר אמר מיד עם הכתרתו שהוא לא מעונין להיות במועצת תחת אביו, למרות שזה גם בכלל לא היה על הפרק
ב. שוב אתה מדבר על הגיל כשמדובר בחסידות ופרישות, נער בן 15 יכול להיות צדיק פרוש פי כמה מזקן בן 80 שמעת על רבי אהרן הגדול, מייסד חסידות קרלין, מחבר השיר קה אכסוף, זה שהעולם רעש מפניו, שהחזיר 80 אלף בעלי תשובה, שתפילתו בקעה רקיעים? הוא חי 36 שנה בלבד! והשאיר מהפך בעולם החסידות, דרך חדשה שעד היום ממשיכה מה כבר יכול היה לעשות בגיל 25? הדברים המסופרים עליו חורגים גם בפרופורציות של מעשיות חסידים
ג. לא נראה לך מוזר, שאדם מצווה בצוואתו לבחור דווקא בבן מסוים, ולא בבכור? לא חשבת שיש משהו מאחורי זה? אז הנה אמרת שאתה לא מכיר, אני מכיר אותו מגיל 0, תברר קצת אצל אלו שמכירים אותו מקרוב, מה זה שמירת עינים מגיל ילדות, מה זה ענווה, מה זה פרישות אחרי זה תשווה אותו לחלק מהאדמורים שיש להם אלפי חסידים ויכולים להיות סבא שלו, ונמשיך לדבר.[/quote]
א. הביקורת לא היתה עליו, הביקורת היתה על מארגני הכינוס שלדעתי קצת הרבה הגזימו בתארים. ועוד פעם, אם חסידות סדיגורא היתה מפרסמת כבו"ק מרן אדמו"ר שליט"א, ניחא, אך כשארגון אחר מפרסם זאת, זה יותר מתמוה ואף מגוחך.
ב. לא נראה לי שהתכוונת ברצינות להשוות אותו לר' אהרן הגדול, נו באמת.
ג. זה שאביו ציווה בצואתו שהוא יהיה הממשיך זה יכול להיות מובן שהוא אחז שמבין כל בניו הוא הכי מוצלח ואפי' הכי פרוש וכו', אך זה עדיין לא אומר שהוא ראוי לתארים קצת מוגזמים ביחס לגילו.
ד. לא ניסיתי להשוות אותו לשום אדמו"ר, רק כתבתי שיהיה מעניין לראות את ישיבת המועצת שבה כבו"ק מרן האדמו"ר שליט"א ישמיע דעתו בכל נושא בפני מי שיכול להיות סבא שלו. ובא לא נגזים, עדיין לא נראה לי שהוא יותר קדוש ופרוש מאדמורי"ם מסוימים שהם לא שייכים לחצר הקודש סדיגורה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2021 20:51 |
|
| |
| timobl כתב: |  | מאיזה גיל אפשר להיקרא כ"ק מרן? כנסו ותהנו
https://www.bahazit.co.il/%d7%94%d7%9b%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%a1-%d7%91%d7%98%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%94-%d7%95%d7%94%d7%a1%d7%9b%d7%9e%d7%94-%d7%a2%d7%9c-%d7%a6%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a3-%d7%90%d7%93%d7%9e%d7%95%d7%a8-%d7%9c/
 |
|
בצאנז אפשר להקרא "מרן" כבר בגיל העשרה. יש שם מבחנים על אלפי דפי גמרא, והמצליחים, מקבלים תארים של הרב ומרן בעליה לתורה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2021 21:35 |
|
| |
לא נראה לי שהיה צפריע לפותח האשכול אם זה היה המצב בסדיגורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2021 23:10 |
|
| |
| timobl כתב: |  | א. הביקורת לא היתה עליו, הביקורת היתה על מארגני הכינוס שלדעתי קצת הרבה הגזימו בתארים. ועוד פעם, אם חסידות סדיגורא היתה מפרסמת כבו"ק מרן אדמו"ר שליט"א, ניחא, אך כשארגון אחר מפרסם זאת, זה יותר מתמוה ואף מגוחך.
ב. לא נראה לי שהתכוונת ברצינות להשוות אותו לר' אהרן הגדול, נו באמת.
ג. זה שאביו ציווה בצואתו שהוא יהיה הממשיך זה יכול להיות מובן שהוא אחז שמבין כל בניו הוא הכי מוצלח ואפי' הכי פרוש וכו', אך זה עדיין לא אומר שהוא ראוי לתארים קצת מוגזמים ביחס לגילו.
ד. לא ניסיתי להשוות אותו לשום אדמו"ר, רק כתבתי שיהיה מעניין לראות את ישיבת המועצת שבה כבו"ק מרן האדמו"ר שליט"א ישמיע דעתו בכל נושא בפני מי שיכול להיות סבא שלו. ובא לא נגזים, עדיין לא נראה לי שהוא יותר קדוש ופרוש מאדמורי"ם מסוימים שהם לא שייכים לחצר הקודש סדיגורה.
|
|
א. לא ראיתי על אלו תארים אתה מדבר כתבו עליו "כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א", כך קוראים לכל האדמורי"ם, השם "מרן" שאצל הליטאים נחשב לשם יוקרתי, אצל החסידים הוא לא מרמז כלום, כך קוראים לכל אדמו"ר, הליטאים הם אלו שקבעו לעצמם ש"מרן" זה מורם מעם יותר מכל יתר הרבנים
ב. אתה נתפס לעצם ההשואה לר' אהרן הגדול כאילו הם שוים, אבל אתה מבין לבד שהבאתי אותו להוכחה שלא תמיד הגיל אומר משהו.
ג. כל מי שמכיר אותו, יודע שהוא לא סתם נבחר על ידי אביו, אלא מהסיבות שצויינו
ד. כבר עניתי לך שהוא אמר בתחילת כהונתו שהוא לא בכיוון של ללכת עכשיו למועצת, כשהוא יהיה שם, הוא כנראה יגיע לגיל של יתר חברי המועצת.. אני מעריך שהוא עצמו הבין שלא מתאים שהוא יישב עם זקנים לבנים באותה שורה אילו הוא היה עושה את זה הרי היית לועג כאן, ועכשיו שהוא לא עושה את זה עדיין יש לך מה לכתוב. יש כאילו משהו שכן יספק אותך? כי מה שלא יעשו נראה לא טוב בעיניך
|
|
|
|
|