מי בכלל משלם לשדכנים??? אני בעצמי התחתנתי קרוב לגיל 30 ונפגשתי עם מעל ל 60 בחורים ואפילו שקל אחד!!! לא שילמתי לפני!! לכל מי שדרש תשלום לפני, הייתי עונה תעבוד קודם ואח"כ אם יצא משהו נתגמל אותך יפה.
זה נושא קצת מורכב.
הכי טוב אם אפשר לפנות לשדכנים ושדכניות מוכרות.
אכן, בוואטסאפ יש גם טיפוסים מוזרים שמנהלים קבוצות שידוכים, וכל מיני יצורים למיניהם.
ודאי שאין לתת כסף למי שלא מכירים.
בתור גבר פחות הייתי חושש, אני אף פעם לא נותן כסף מראש לשדכן לא מוכר, ולא פעם כן מתחייב והיה ויצא כאן שידוך אז אשלם סכום מסויים.
אצל אנ"ש פחות יש לחשוש מיצורים מופרעים שיזייפו הסכם וכו' וגו'
ולוקחים בחשבון שיש ויש אכזבות משדכנים. ככה זה. אז מתנתקים מהם וממשיכים הלאה.
במשך הזמן לומדים לקרא את השטח
נשלח ב-1/2/2023 00:19
הם מתריעים על תופעה לא כותבים סתם באוויר אין מצוה להגיב ובטח לא להעלות רשימות ואח"כ לגלגל עיניים בצדקנות
תוקן על ידי ציפור_דרור ב- 01/02/2023 00:55:49
נשלח ב-2/2/2023 02:23
ציפור_דרור כתב:
הם מתריעים על תופעה לא כותבים סתם באוויר אין מצוה להגיב ובטח לא להעלות רשימות ואח"כ לגלגל עיניים בצדקנות
תוקן על ידי ציפור_דרור ב- 01/02/2023 00:55:49
הוא אשר כתבתי ; קבוצות וואטסאפ הן בעייתיות יותר, ורצוי מאוד לפנות לשדכנית מוכרת.
מובן מאליו שאינני יכול לקחת אחריות על קבוצות וואטסאפ או כל שדכן או שדכנית שאני מפרסם כאן, אלא אם כן כתבתי במפורש שאני ממליץ.
לפחות חלק מהקבוצות שהבאתי כעת אפשר לשים לב שזה קבוצות ששייכות לאירגון מוכר, אפשר לברר בעניין.
עד כמה שידי מגעת הבהרתי איך נגשים לשדכניות - את כל האמת בשטח.
בעבר הבאתי לכאן קבוצת וואטסאפ מומלצת, קבוצת "כאן מתארסים". ליתר ביטחון יש אפשרות לפרסם שמה דרך שדכנית.
אז כל מקרה לגופו.
נשלח ב-2/2/2023 22:48
א'קיצר להבא עליך לנהוג באחריות בלי רשימות מכולת ובלי וואטסאפים אלא אם כן יש לך ניסיון אישי עם שדכן/ית ואז אתה יכול להמליץ עליהם באופן פרטני