| נשלח ב-22/4/2021 17:04 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
| ירו_שלמי כתב: |  | זה יהיה אשכול ארוך, אז בבקשה תמחק את הבדיחה המיותרת.
הדבר הזה טלטל אותי מאוד, אף שהיה די צפוי, ואני רוצה לומר שני דברים.
א. הנ"ל אהב לעזור לאנשים, מאוד, כל מי שהכיר אותו לטוב ולמוטב יודע שהיה מוכן להשקיע הרבה רק כדי לעזור לבן אדם. הוא אמנם היה חסר מעצורים אבל זה בא לידי ביטוי גם במידת החסד.
ב. הכעס שהיה לי עליו, (בעצם בעיקר על אלה שחיבקו אותו תמיד רק בשל 'התפכחותו' מהחושך החרדי), נעלם, השמחה לאיד על הגילויים האחרונים (היא היתה איפשהו, לא נעים) - פגה. ועכשיו אני ברור לי שהיה זה טפשי להתעבר על ריב לא לי, תמיד עדיף לעמוד בצד 'במקום שיש איש' - יש מספיק שדואגים לרדוף אותו וגם להגן עליו, ולא להתערב ולכלכך את הידיים ואז להרגיש מצפון כשהנורא מכל קורה. |
|
|
|
זה נשמע שאפשר למכור לך גם חור שחור בגלקסייה אחרת, אם זה רק יופיע בתקשורת בקול בריטון וטון פסקני מספיק. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2021 17:06 |
|
| |
עכשיו הוא חי, אפשר לחזור ללכלך :) לא לימדתי זכות עליו, את דעתי עליו הבעתי כבר שנים לפני מי שהיה מוכן לשמוע. אבל עכשיו, במבצבו העכשווי מותר לי לומר שאני כן חושב שיהודי יכול להיות רשע אכזר, אך גם טוב לב כשהיצר פחות נוכח. כי לא יידח ממנו נידח.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2021 17:18 |
|
| |
בעיקרשומע
א. הנ"ל אהב לעזור לאנשים, מאוד, כל מי שהכיר אותו לטוב ולמוטב יודע שהיה מוכן להשקיע הרבה רק כדי לעזור לבן אדם. הוא אמנם היה חסר מעצורים אבל זה בא לידי ביטוי גם במידת החסד.
ב. הכעס שהיה לי עליו, (בעצם בעיקר על אלה שחיבקו אותו תמיד רק בשל 'התפכחותו' מהחושך החרדי), נעלם, השמחה לאיד על הגילויים האחרונים (היא היתה איפשהו, לא נעים) - פגה. ועכשיו אני ברור לי שהיה זה טפשי להתעבר על ריב לא לי, תמיד עדיף לעמוד בצד 'במקום שיש איש' - יש מספיק שדואגים לרדוף אותו וגם להגן עליו, ולא להתערב ולכלכך את הידיים ואז להרגיש מצפון כשהנורא מכל קורה. כל אדם בוגר מבין שהסיפור כאוב ועצוב ונורא וטרגדי, ולא צריך לזרוק סיסמאות כולל 'באבוד רשעים וכו'.
דוקא בגלל זה חשוב לי להדגיש שאני לא רואה בזה ה'נורא מכל', נכון שמוות הוא תמיד נורא אבל כנראה שהאדם מחוייב מיתה על פי דין תורה. זה לא מתעלם מהטרגדיה, זה רק להחזיר את הפרפורציות שהכי נורא זה מה שהוא כנראה עשה.
מה זה מחוייב מיתה? בי"ד שהרגו אחת לשבעים שנה נקראת קטלנית, וזה כלל גם רוצחים בפועל, וזה כי המוות הוא הנורא מכל, לא רק עבור האדם עצמו אלא עבור אשתו וילדיו. |
|
נכון כמו שאמרתי גם כשמבחינה עקרונית חייב מיתה, בפועל משתדלים להימנע כי מוות זה תמיד נורא, וגם יש את החשש הנורא שנהרוג חף מפשע. אבל עדיין מבחינה מהותית הנורא מכל זה מה שהוא כנראה עשה ולא המוות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2021 17:23 |
|
| |
ירו_שלמי
קח תגובה קולעת שמישהו כתב ; הוא בא מחינוך סגור, הוא לא ידע מה זה מעשה מגונה ומה זה תקיפה מינית, ומתי שהוא ידע הוא כבר היה עמוק בתוך זה, יתכן בהחלט שהוא ניסה להגמל וניסה שוב וניסה שוב, ובקש סליחה ופיצה את הקורבנות... חשוב גם ללמד זכות. לצד הגינוי הגדול למעשים נוראים שהוא עשה
|
|
זו בעיה קשה, זה בעצם מבטא את ההבדל בין תפיסת העולם שלנו לבין זו החילונית, ואת הקושי שבמפגש ביניהם.
התרבות המערבית דוגלת בזכות הפרט, ולכן ניגשת לכל התחום הזה לפי משקפיים כאלו, הטרדה של חיים רמון נוראית, אבל גזילת אשה מיד בעלה - כמעט לכתחילה.
מאידך, התפיסה שלנו, אף שגם היא בנויה על רגש הצדק, הכל בה עובר דרך התורה, ולכן החומרה המקובלת היא לפי מידת העונש, ג' עבירות חמורות הן הנוראות מכולן. (כמובן שגם בתורה נזכר הלשון 'כי כאשר יקום איש על רעהו ורצחו נפש כן הדבר הזה', אבל זה לא בדיוק אותו דבר, והדברים ארוכים ולא לכאן).
שני התרבויות מוגנות בעיקרון מעבריינים בתחומים אלו, החרדים על ידי התרחקות קיצונית מכל מה שמזכיר קצת סטיה כלשהי מהמקובל, והחילונים ע"י מערכת המשפט ששומרת על זכויות הפרט בעניינים אלו באדיקות.
הבעיה מתחילה כאשר מישהו מדלג מהכא להתם. כשחרדי 'נופל' בענייני קדושה, הוא נשאר ללא הגנה, כי לא התחנך מספיק לסוגיה של זכויות הפרט בעניינים אלה. [ואני לא חושב שעצם זה שאצל חרדים שומעים מסיבה זו יותר על פגיעה בקטינים היא סיבה להעדיף את הדרך החילונית. כי החינוך החרדי עדיין חוסך הרבה רוע, גם בחלק של כפיה אונ* וכדומה שמצוי הרבה יותר בחוץ, להבנתי, אבל גם בקטע של מניעת איסורי אשת איש שבעינינו חמורה פי כמה וכמה מהחטא של חיים רמון..].
ואני די בטוח שהצד השני משקף בדיוק את ההיפך - חילוני שיגיע למקום בו התרבות והמשטר לא כל כך קנאים לזכויות הפרט, יפול מהר יותר מחרדי וינצל את מי שתהא לאל ידו לנצל...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2021 17:41 |
|
| |
לא בטוח שלאשתו וילדיו - זה הנורא מכל. אולי המשך החיים וכל מה שאמור היה להגיע לו עקב היותו בחיים, הוא עוד יותר נורא ושורף להם. בסה"כ בחודש וחצי האחרון הוא לא יצא מביתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2021 18:11 |
|
| |
התחקיר של תוכנית עובדה על יהודה משי זהב כן ישודר הערב, כמתוכנן.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2021 18:19 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | | התחקיר של תוכנית עובדה על יהודה משי זהב כן ישודר הערב, כמתוכנן. |
|
גם כשאדם מתבוסס בדמו ממשיכים לערבב... אפילו בבית משפט במצב הזה היו עוצרים הכל אבל בבתי משפט השדה הללו הרייטינג לפני ה-כ-ל
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2021 18:38 |
|
| |
תקשורת ישראלית אוהבים לישתות דם. (כמובן שיש להם תירוץ של "זכות ציבור לדעת". גם לאינקוויזיטורים של ימי הביניים היו תירוצים יפים לכל דבר)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2021 18:49 |
|
| |
| מכמונת כתבה: |  | הוא נשפט כבר ויצא אשם ? מהי חריצת הדין הזו? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2021 18:52 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | קלעפער
ב. הכעס שהיה לי עליו, (בעצם בעיקר על אלה שחיבקו אותו תמיד רק בשל 'התפכחותו' מהחושך החרדי), נעלם, השמחה לאיד על הגילויים האחרונים (היא היתה איפשהו, לא נעים) - פגה. ועכשיו אני ברור לי שהיה זה טפשי להתעבר על ריב לא לי, תמיד עדיף לעמוד בצד 'במקום שיש איש' - יש מספיק שדואגים לרדוף אותו וגם להגן עליו, ולא להתערב ולכלכך את הידיים ואז להרגיש מצפון כשהנורא מכל קורה. |
|
א. אפס שווי. זה שהוא גם עזר לאנשים לא מכבה את הרוע הנורא. משל לאדם שירה לתוך ציבור אנשים והרג עשרת אבל גם הגיש מים לפצועים...
ב. אל ייסרך מצפונך. זה הרדבר הנכון לעשות להוקיע. (בהנחה שאתה יודע ולא רק ניזון משמעות. אני יודע שהוא אנס ילד אחד לפחות) |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2021 18:53 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | עכשיו הוא חי, אפשר לחזור ללכלך :) לא לימדתי זכות עליו, את דעתי עליו הבעתי כבר שנים לפני מי שהיה מוכן לשמוע. אבל עכשיו, במבצבו העכשווי מותר לי לומר שאני כן חושב שיהודי יכול להיות רשע אכזר, אך גם טוב לב כשהיצר פחות נוכח. כי לא יידח ממנו נידח. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2021 18:55 |
|
| |
רציף. מישהו שמע עדות אחת מכל העדויות?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2021 21:07 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | ירו_שלמי
קח תגובה קולעת שמישהו כתב ; הוא בא מחינוך סגור, הוא לא ידע מה זה מעשה מגונה ומה זה תקיפה מינית, ומתי שהוא ידע הוא כבר היה עמוק בתוך זה, יתכן בהחלט שהוא ניסה להגמל וניסה שוב וניסה שוב, ובקש סליחה ופיצה את הקורבנות... חשוב גם ללמד זכות. לצד הגינוי הגדול למעשים נוראים שהוא עשה
|
|
זו בעיה קשה, זה בעצם מבטא את ההבדל בין תפיסת העולם שלנו לבין זו החילונית, ואת הקושי שבמפגש ביניהם.
התרבות המערבית דוגלת בזכות הפרט, ולכן ניגשת לכל התחום הזה לפי משקפיים כאלו, הטרדה של חיים רמון נוראית, אבל גזילת אשה מיד בעלה - כמעט לכתחילה.
מאידך, התפיסה שלנו, אף שגם היא בנויה על רגש הצדק, הכל בה עובר דרך התורה, ולכן החומרה המקובלת היא לפי מידת העונש, ג' עבירות חמורות הן הנוראות מכולן. (כמובן שגם בתורה נזכר הלשון 'כי כאשר יקום איש על רעהו ורצחו נפש כן הדבר הזה', אבל זה לא בדיוק אותו דבר, והדברים ארוכים ולא לכאן).
שני התרבויות מוגנות בעיקרון מעבריינים בתחומים אלו, החרדים על ידי התרחקות קיצונית מכל מה שמזכיר קצת סטיה כלשהי מהמקובל, והחילונים ע"י מערכת המשפט ששומרת על זכויות הפרט בעניינים אלו באדיקות.
הבעיה מתחילה כאשר מישהו מדלג מהכא להתם. כשחרדי 'נופל' בענייני קדושה, הוא נשאר ללא הגנה, כי לא התחנך מספיק לסוגיה של זכויות הפרט בעניינים אלה. [ואני לא חושב שעצם זה שאצל חרדים שומעים מסיבה זו יותר על פגיעה בקטינים היא סיבה להעדיף את הדרך החילונית. כי החינוך החרדי עדיין חוסך הרבה רוע, גם בחלק של כפיה אונ* וכדומה שמצוי הרבה יותר בחוץ, להבנתי, אבל גם בקטע של מניעת איסורי אשת איש שבעינינו חמורה פי כמה וכמה מהחטא של חיים רמון..].
ואני די בטוח שהצד השני משקף בדיוק את ההיפך - חילוני שיגיע למקום בו התרבות והמשטר לא כל כך קנאים לזכויות הפרט, יפול מהר יותר מחרדי וינצל את מי שתהא לאל ידו לנצל... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2021 21:58 |
|
| |
קלעפער
| רציף כתב: |  | | קלעפער כתב: |  | קלעפער
|
א. אפס שווי. זה שהוא גם עזר לאנשים לא מכבה את הרוע הנורא. משל לאדם שירה לתוך ציבור אנשים והרג עשרת אבל גם הגיש מים לפצועים...
ב. אל ייסרך מצפונך. זה הרדבר הנכון לעשות להוקיע. (בהנחה שאתה יודע ולא רק ניזון משמעות. אני יודע שהוא אנס ילד אחד לפחות) |
|
|
|
היא אינה מכבה מצוה אבל מכבה את האדם...
קל לדון.
|
|
|
|
|