| נשלח ב-26/4/2021 21:07 |
|
| |
התוצר לנפש בישראל -בין 20 הכלכלות הגבוהות בעולם
מדהים ! ! !
לפני 10 שנים, כל י שהיה אומר שבעוד 10 שנים,
התוצר מקומי גולמי לנפש של מדינת ישראל יהיה בין 20 המדינות הגבוהות בעולם,
היו אומרים לו שהוא שכח לקחת כדורים באותו הבוקר או שהיו מנידים את ראשם לעברו בצער,
כיום, אחרי הקורונה, אחרי שנתניהו ניהל את הכלכלה בצורה כל כך מרשימה,
כשרבים מאנשי השמאל אומרים ברדיו , איך המצב הכלכלי כל כך גרוע.......
הנה התוצאה המדהימה,

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 26/04/2021 21:09:15
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2021 17:59 |
|
| |
זה מדד מיושן וחסר ערך (תלוי מאוד בשערי המטבע ועוד דברים). תסתכל על מדד PPP (כוח קניה לתושב) ותחזור לספר לנו מה גילית. (רמז: אנחנו אפילו לא ב30 המדינות הראשונות. מתחת הממוצע של האיחוד האירופאי. בין צ'כיה לקפריסין) קח קישור:
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 27/04/2021 18:00:59
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2021 18:44 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | זה מדד מיושן וחסר ערך (תלוי מאוד בשערי המטבע ועוד דברים). תסתכל על מדד PPP (כוח קניה לתושב) ותחזור לספר לנו מה גילית. (רמז: אנחנו אפילו לא ב30 המדינות הראשונות. מתחת הממוצע של האיחוד האירופאי. בין צ'כיה לקפריסין) קח קישור:
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 27/04/2021 18:00:59 |
|
כמה שאתה צודק..........
הנתונים הללו הפכו אותך להיות חמוץ,
חמוץ מאוד !
נכנסתי לרשימה שלך (אינני כלכלן ואינני מבין מה זה ppp) לפי הבנק העולמי
וראיתי שמצרים ששם לחלק גדול מהאזרחים (עשרות מיליונים ) אין מים זורמים בבתים !
נמצאת מעל ישראל,
איראן ששם גם עשרות מיליונים חיים בתנאים קשים,
אפילו עיראק מעל ישראל ! שברוב שטחה אין כבישים נורמליים !
גם הם מעל ישראל.
אולם מכיוון שאני אדם קצת מבוגר וזוכר שמזה עשרות שנים מודדים את המדינות לפי תמ"ג
לכן אני ורוב רובם של הכלכלנים מודדים מדינות לפי תמ"ג,
ולשונאי נתניהו ינעם .........
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2021 19:09 |
|
| |
הזוי! כמה כפויי טובה אפשר להיות? התגובות נגד נתניהו מקוממות ברמה אינסופית. ראש הממשלה הכי מוצלח שהיה במדינת ישראל. (אני לא צעיר!) הוא ה'גבר' שהפך את הכלכלה הישראלית הסוציאליסטית והמושחתת לכלכלה קפיטליסטית חופשית. ויש עוד מה לתקן בנידון. הוא האיש שבתקופתו היו הכי מעט 'קורבנות שלום' ורק על ההתמודדות עם הקורונה מגיע לו שישאו אותו על כפיים. נכון שאיש לא טיפל בתשקורת 'הציבורית' ובמערכת המושחתת של 'אכיפת החוק' ואכן הוא משלם על כך טבין ותקילין! תתפלל טוב טוב שהקב"ה יתן לנתניהו כוחות נפש להמשיך ולנהל את המדינה המטורללת הזו
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2021 21:36 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | זה מדד מיושן וחסר ערך (תלוי מאוד בשערי המטבע ועוד דברים). תסתכל על מדד PPP (כוח קניה לתושב) ותחזור לספר לנו מה גילית. (רמז: אנחנו אפילו לא ב30 המדינות הראשונות. מתחת הממוצע של האיחוד האירופאי. בין צ'כיה לקפריסין) קח קישור:
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 27/04/2021 18:00:59 |
|
כמה שאתה צודק..........
הנתונים הללו הפכו אותך להיות חמוץ,
חמוץ מאוד !
נכנסתי לרשימה שלך (אינני כלכלן ואינני מבין מה זה ppp) לפי הבנק העולמי
וראיתי שמצרים ששם לחלק גדול מהאזרחים (עשרות מיליונים ) אין מים זורמים בבתים !
נמצאת מעל ישראל,
איראן ששם גם עשרות מיליונים חיים בתנאים קשים,
אפילו עיראק מעל ישראל ! שברוב שטחה אין כבישים נורמליים !
גם הם מעל ישראל.
אולם מכיוון שאני אדם קצת מבוגר וזוכר שמזה עשרות שנים מודדים את המדינות לפי תמ"ג
לכן אני ורוב רובם של הכלכלנים מודדים מדינות לפי תמ"ג,
ולשונאי נתניהו ינעם .........
|
|

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 27/04/2021 21:57:15
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2021 22:05 |
|
| |
כתבתי לך שאינני כלכלן,
אני רק יודע איך מודדים תוצר עשרות שנים לפי תמ"ג ולא לפי כוח קנייה,
בכל מקרה זה הישג נפלא ומדהים,
שהקב"ה ברוב חסדו נתן לנו על ידי שליחו בנימין נתניהו שניהל את הכלכלה שלנו,
תוך כדי שהוא מתמודד מול תשקורת עויינת
והסתדרות שמפריעה לכלכלה להתפתח כל הזמן.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 27/04/2021 22:06:18
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2021 22:56 |
|
| |
אתה לא כלכלן וזה בסדר. השאלה היא למה כתבת שמצרים מעל ישראל כשהיא הרבה מתחתיה.
נסתפק בתפילה לבו"ע שינהל הוא את העולם מבלי להציע לו גם את השליחים הספציפיים...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2021 23:02 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | אתה לא כלכלן וזה בסדר. השאלה היא למה כתבת שמצרים מעל ישראל כשהיא הרבה מתחתיה.
נסתפק בתפילה לבו"ע שינהל הוא את העולם מבלי להציע לו גם את השליחים הספציפיים... |
|
הסתכלתי וגם אתה יכול להסתכל בקישור שהוא נתן, כדי להבין את מה שאני הבנתי מהקישור שהוא נתן,
אחרי שהוא שם את הטבלה שהוא התכוון אליה, התייחסתי גם אליה.
בכל מקרה אנחנו דיברנו על מה שהיה עד היום,
ומי אנוכי שאציע לקב"ה על איזה שליח להטיל את המשימה מרגע זה והלאה,.
אני רק יכול להודות מכל לב להקדוש ברוך הוא,
על חסדו שנתן לנו כלכלה מתפתחת עד היום, וגם על השליח הטוב שנתן לנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2021 23:05 |
|
| |
החלק השני כוון למומייר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2021 23:49 |
|
| |
ניסינו להסביר את זה כבר באשכולות שהעלית בעבר לפני מערכות בחירות ואתה מתעלם. לדוגמה: קישורקישור 2אתה מתעלם מרמת המחירים הגבוהה. אז דירוג התמ"ג סביר, לאנשי השלטון יש כסף ולמקורבים יש יותר משרות בכירות. אבל למה לנו לדאוג לנתניהו?! לא חסר לו, הוא לא צריך את הסיוע שלנו. אנחנו לא צריכים לדאוג לגובה התוצר. אנחנו צריכים לחשוב על מי שמממן אותם - על הישראלים שעובדים יותר מאזרחי המדינות המפותחות, ובפרט אצלנו שיש רבים חסרי השכלה שעובדים קשה. אנחנו צריכים לדאוג לזוגות הצעירים ולילדים שגדלים בעשור האחרון במרתפים מחניקים וצפופים. לפני כניסתו של נתניהו לתפקיד, רמת המחירים בישראל היתה נמוכה ביחס למדינות ה-oecd, והיום היא גבוהה מהן ביותר מ-20%! מדהים! ! ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2021 00:13 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | כתבתי לך שאינני כלכלן,
אני רק יודע איך מודדים תוצר עשרות שנים לפי תמ"ג ולא לפי כוח קנייה,
|
|
אנסה להסביר. תמ"ג יכול לתת מושג כללי. ואפשר להבין ממנו שלישראל יש כלכלה חזקה. אבל זה מדד נומינאלי ולא יחסי. זה לא לוקח בחשבון את יוקר המחיה המקומי ואת שער החליפין של המטבע המקומי ביחס לדולר (שהוא תנודתי ומושפע ממניפולציות של מדינות וגורמים שונים). ולכן לא ניתן לגזור ממנו את רמת החיים של האוכלוסייה. תחשוב, שמספיק שמחר השקל מתחזק קצת מול הדולר, והופ קפצנו בדירוג למרות שרמת החיים של האוכלוסייה במדינה לא השתנתה במאומה. כמו"כ, תחשוב שמחר המשכורות מכפילות את עצמן, אך מאידך יוקר המחייה משליש את עצמו, אז נקפוץ בדירוג למרות שבפועל רמת החיים של האוכלוסייה דווקא ירדה. בשביל זה קיים דירוג לפי שווי כוח הקניה לנפש. שהוא משקף הרבה יותר טוב את רמת החיים של התושבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2021 02:04 |
|
| |
קלעפער
| YYona כתב: |  | ניסינו להסביר את זה כבר באשכולות שהעלית בעבר לפני מערכות בחירות ואתה מתעלם. לדוגמה: קישורקישור 2אתה מתעלם מרמת המחירים הגבוהה. אז דירוג התמ"ג סביר, לאנשי השלטון יש כסף ולמקורבים יש יותר משרות בכירות. אבל למה לנו לדאוג לנתניהו?! לא חסר לו, הוא לא צריך את הסיוע שלנו. אנחנו לא צריכים לדאוג לגובה התוצר. אנחנו צריכים לחשוב על מי שמממן אותם - על הישראלים שעובדים יותר מאזרחי המדינות המפותחות, ובפרט אצלנו שיש רבים חסרי השכלה שעובדים קשה. אנחנו צריכים לדאוג לזוגות הצעירים ולילדים שגדלים בעשור האחרון במרתפים מחניקים וצפופים. לפני כניסתו של נתניהו לתפקיד, רמת המחירים בישראל היתה נמוכה ביחס למדינות ה-oecd, והיום היא גבוהה מהן ביותר מ-20%! מדהים! ! ! נשלח מהאנדרואיד שלי |
| בתחילה הייתי סלחן כלפיו, אבל עכשיו שאני רואה שכבר העירו לו בדיוק על כך ועדין שב על איוולתו, ועוד בביטחון של סימני קריאה....
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2021 07:54 |
|
| |
והכל בזכות ראש ממשלתנו הי"ו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2021 23:25 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
אנסה להסביר. תמ"ג יכול לתת מושג כללי. ואפשר להבין ממנו שלישראל יש כלכלה חזקה. אבל זה מדד נומינאלי ולא יחסי. זה לא לוקח בחשבון את יוקר המחיה המקומי ואת שער החליפין של המטבע המקומי ביחס לדולר (שהוא תנודתי ומושפע ממניפולציות של מדינות וגורמים שונים). ולכן לא ניתן לגזור ממנו את רמת החיים של האוכלוסייה. תחשוב, שמספיק שמחר השקל מתחזק קצת מול הדולר, והופ קפצנו בדירוג למרות שרמת החיים של האוכלוסייה במדינה לא השתנתה במאומה. כמו"כ, תחשוב שמחר המשכורות מכפילות את עצמן, אך מאידך יוקר המחייה משליש את עצמו, אז נקפוץ בדירוג למרות שבפועל רמת החיים של האוכלוסייה דווקא ירדה. בשביל זה קיים דירוג לפי שווי כוח הקניה לנפש. שהוא משקף הרבה יותר טוב את רמת החיים של התושבים. |
|
אנחנו מדינה שנמצאת המלחמה מאז הקמתה,
נתניהו הבין לפני שנים רבות,
שהמפתח למניעת מלחמה איננו רק בצבא חזק,
אלא גם בכלכלה חזקה,
שכן כלכלה חזקה מונעת מלחמות מהרבה סיבות,
וכיום כאשר מדינת ישראל היא עם כלכלה חזקה,
מדינת ישראל עשתה שלום עם 4 מדינות ערביות, בלי לשלם מאומה,
כי יש לה כלכלה חזקה.
עדיין יש חסרונות לכלכלה החזקה,
שהראשונה שבהן היא יוקר המחיה,
שירד ככל הכלכלה שלנו תהיה חזקה יותר,
ועל כך נלחם נתניהו ! ! !
וכל השמאל שהוא הנהנה העיקרי מהכלכלה החזקה !
איננו מעוניין שהכלכלה תתחזק,
ולכן הוא נלחם נגד הפקת הגז ויצוא הגז הטבעי,
כי חיזוק הכלכלה יעשה שלום עם עוד מדינות ערביות,
והשמאל רוצה רק מלחמה ושפיכות דמים ! ! ! באמת ! זה מה שהוא רוצה !
וכל מי שאומר אחרת פשוט שקרן
לכן אני שמח על התוצאה של התמ"ג כי זה מה שמביא שלום,
כי שלום עושים רק עם כלכלות חזקות,
וככל שהכלכלה שלנו תפרח, כך יהיה לנו יותר שלום,
בלי שנצטרך לשלם כלום, כי הם ירצו לטובת עצמם את קרבתינו.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 28/04/2021 23:26:07
|
|
|
|
|