בית פורומים בחדרי חרדים

השוטרים חסמו וגרמו למוות ההמוני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/5/2021 17:57 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:

עושה לי רע לענות כסיל כאיוולתו.
בסרטון שהבאת כבר נמצאים בשלב שבו מנסים לעקור את האיסקוריט - הגדר שבצד המדרגות (גדר אותה לא שמה המשטרה אלא ההקדשות המופקרים), זהו לכל הדעות השלב שבו גילו כמה קשה להוציא אנשים מהערימה. כפי עדותו של נחמן כהן, איש ההצלה שהיה מראשוני הנופלים, רץ והזעיק כוחות הצלה (ואז לא היו שוטרים, כפי שהוא אומר במפורש), וגם חזר, הוא אומר שאז אמר אחד השוטרים שניתן להוריד את הגדר שבצד כדי לחץ אנשים שלפני הערימה.

לא היתה גדר באמצע המדרגות!, תאר לעצמך דוחק של מאות אנשים על גדר כזו, ניתן בכלל להוציא משם את הגדר? אז עכשיו אתה מתקן בעדינות ואומר שזה מחסום של אנשי משטרה שלא אפשרו לעבור.. ארבעה שוטרים עמדו ועצרו נחשול של אנשים שכלל לא רצו לצאת רק הזרם סחף אותם (כפי עדותו של אחד לוין בכאן 11), זה אפשרי?

כן היתה חסימה ביציאה קרובה לא שם, שאולי לא היתה חכמה מספיק, אבל זו חכמה בדיעבד, חכמה לאחר מעשה, חכמת חל"ם.

עושה לי רע להתווכח עם אחד כמוך, שחייב לקנח בכל תחילת תגובה שלו איזה מילת גנאי
תאמין לי אתה לא שווה תגובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2021 18:00 לינק ישיר 

כולם אשמים כולם רשעים כולם גנבים כולם דוחפים וכולם עושים באימה וביראה רצון קונם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2021 18:02 לינק ישיר 

ירו_שלמי.
חבל על הזמן.
בזבוז זמן להתווכח עם מכחישי מציאות.
קח בחשבון שבנאדם נורמלי שרוצה להבין באמת מה קרה. הוא לומד איך המקום נראה ואח"כ צופה בסרטונים ובעדויות מיד מבין את המציאות.
ואותם אלו שהם מכחישי מציאות. שום דבר לא יעזור להם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2021 18:02 לינק ישיר 
ירו_שלמי

איש חשוב

תודה שעזרת לי לצאת מזה :)

כזה אני, אני רואה אנשים שקוראים למלאכים המצילים רוצחים, וגם מקנחים ב'ה' יקום דמם', זה מה ששמעתי לפני כמה דקות ממישהו, לא אתה, אני קצת מאבד את זה..

(אני לא משתמש במילות גנאי, תבדוק בהיסטוריה שלי, אולי לגבי ניק אחד או שנים בפורום.. תחשוב למה).

תוקן על ידי ירו_שלמי ב- 03/05/2021 16:59:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2021 18:04 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:
איש חשוב

תודה שעזרת לי לצאת מזה :)

כזה אני, אני רואה אנשים שקוראים למלאכים המצילים רוצחים, וגם מקנחים ב'ה' יקום דמם', זה מה ששמעתי לפני כמה דקות ממישהו, לא אתה, אני קצת מאבד את זה..

(אני לא משתמש במילות גנאי, תבדוק בהיסטוריה שלי, אולי לגבי ניק אחד או שנים בפורום.. תחשוב למה).

לא מענין אותי למה אתה עושה את זה
כמו שאתה רואה כולם כאן מדברים בשפה מכובדת למרות הויכוח העז
אתה מתחיל כל תגובה שלך בכינויי גנאי
תמצא לך פרטנרים שמדברים בשפה שלך.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 03/05/2021 17:01:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2021 18:07 לינק ישיר 
ירא הקהל וישפוט

האם מדובר בתמונה של לפני האירוע?
או בסופו בה יש הרבה גופות מתחת לרגליהם של האנשים
וכל מילה מיותרת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2021 18:13 לינק ישיר 

אנשם עומדים כאן אלכסונית, בזווית מאוד מוזרה, גדר מברזל אין פה - כהודאת איש חשוב, יש רק שוטרים שמכעט ללא מגע עוצרים נחשול אנשים שמסוגל למחוץ 45 אנשים תוך כמה דקות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2021 18:13 לינק ישיר 
הניו יורק טיימס מפרסם:

"פקודת משטרה גרמה למות ה-45",

הניו יורק טיימס: 'שוטרים חסמו את היציאה'

בלעדי! עדות דרמטית מהקו הראשון חושפת -"פקודת משטרה גרמה למות ה-45", הניו יורק טיימס: 'שוטרים חסמו את היציאה'

עדות מטלטלת של צבי כהן שהביט פנים בפנים בעיני השוטרים וניצל בנס ממוות חושפת טפח מרגעי האימה, במקביל העיתון החשוב בארה"ב טוען כי למעשה דלתות הצד שאיפשרו בריחה ננעלו מראש וכי השוטרים חסמו את יציאת המתפללים

05.01.2021, 23:55

יאיר קליינבאום

בעדות המטלטלת שנחשוף בפניכם עולה כי שתי טעויות קשות של משטרת ישראל עלו בחיי 45 אבות, אחים, ובנים.

א. פקודה לשים מחסומים בירידה מהמדרון התלול של מתחם תולדות אהרן שניתנה לפתע "מלמעלה".

ב. לאחר מתן הפקודה, השוטרים המשיכו להזרים בני אדם מלמעלה, ככה נוצר דוחק בלתי-אנושי במשך מספר דקות קשות, במקביל השוטרים בשטח ששמרו על המחסומים סירבו לפתוח את המחסומים.

כך עולה מעדות מטלטלת שנחשוף כאן לראשונה מאחד הניצולים שעמד בקו הראשון של התופת במירון ושברגעים הקשים קיבל מידע משיחה שערך אחיו עם שוטרי הסיור שהודו כי "קיבלנו הוראה מלמעלה לשים את הגדרות".

בנוסף, ברמה העל-מערכתית והתכנונית נראה כי

ג. מחדל משמעותי נוסף היה בכך שהמשטרה לא התעקשה על פריסת כוחות הצלה בכל רחבי מתחם הר מירון כנוהג בשנים עברו.

בתוך כך, נראה כי הצפיפיות הקשה והטבעית הקיימת במתחם עצמו לא הייתה מסכנת חיים לולא התקבלה פקודה משטרתית להציב מחסום ו"לכלוא" את המתפללים בתוך צוואר בקבוק תוך שהמפקדים ממשיכים להזרים אנשים פנימה מכיוון מעלה.

זאת בזמן ששוטרי הסיור מסרבים לפתוח את המחסומים בסוף המדרון - ויוצרים בכך מלכודת חנק.

במקביל נראה כי למרות הסירוב לפתוח את המחסומים היו שוטרים במקום שניסו להציל חיי אדם ופעלו בחירוף נפש בתוך מסגרת הפקודות שניתנה להם.

ובעוד מדינת ישראל מתאבלת על מותם של אלה שחייהם נגדעו באסון הנורא בהר מירון, נראה כי העיתון החשוב בתבל מאשרר את גרסתם של הניצולים כי כוחות המשטרה במקום חסמו את יציאת המתפללים.

נכון לעתה נראה כי שוטרים בכירים לשעבר נוהגים כמנהג ועד עובדים בנמל ודורשים "לחקור גם את הדרג המנהלי", כשבמקביל הם קוראים ש"לא להסיק מסקנות כי הצילומים עלולים להטעות" כפי שאחד הבכירים צוטט על ידי רויטרס.

העיתון החשוב בארה"ב מסרב לטייח דברים ולפי מאמר של הטיימס (תודה לבברלי חזן שהפנתה אליו) נראה כי

"צילומים מרגעי האסון הראו שוטרים המנסים לעצור אנשים מלברוח מהזירה. אם משום שלא הבינו את הסכנה, ואם כי חששו שהאסון יתגלגל למקומות אחרים".

בינתיים עדותו של צבי כהן בן ה-21 ממודיעין-עלית אשר נביא בהרחבה בכתבה הבאה מגוללת סיפור קשה - היתה פקודה א. להשאיר את המחסומים, ב. היא נעשתה תוך המשך זרימת המתפללים.

"אני הייתי מטר מהגדר התחתונה, ירדתי במורד של היציאה ממתחם ההדלקה, לכיוון מטה, כפי שכולם ראו, במורד זה הייתה צפיפיות נוראית אך הייתה זרימה, ולפתע אני רואה שוטרים בסוף המורד, והזרימה נעצרת! נעצרת רק למטה, אך הזרימה למעלה נמשכת, שזה דבר טיפשי ראשון, כשרוצים לעצור זרימה במקום שכזה ראשית כל עוצרים את הזרימה מעלה".

"אז כשעוצרים למטה הם גרמו לכולם להידחס בתוך מורד תלול, אחד לתוך השני, וזה חנק, כל אחד חנק את השני, הדוחק היה כל כך עוצמתי שהבטן התכווצה בהתחלה ואחר כך קנה הנשימה והחזה, היה קשה ולא היה ניתן לנשום".

במילים אחרות - המשטרה הקימה מחסומים והמשיכה להזרים מתפללים.

כמו כן יש לציין, כי השוטרים שסירבו להוריד את המחסומים למרות התחנונים, הרי שחלקם ניסו בפועל להציל את האנשים במקום, ולמשוך אותם החוצה.

צבי כהן ניצל בדרך נס, הוא היה רגעים ספורים מן המוות, והביט בעיני קציני המשטרה, אחיו היה אף הוא קרוב לזירה ונאמר לו כי "יש פקודה להשאיר את המחסומים, איננו יכולים להפר פקודה".

"הם פתחו את הכניסה מלמעלה וסגרו את היציאה מלמטה.  התחננו, צרחנו, לפתוח את המחסומים, והם סירבו למרות שאנשים מתו להם מול העיניים. חלק מהשוטרים ניסו להציל בחירוף נפש, אך הם סירבו לפתוח את המחסום, לאח שלי שהיה בחוץ הם אמרו "יש לנו פקודה", סיפר מי שהשתחרר לא מזמן מבית החולים.

שאלה:  אז בעצם 5-6 השוטרים שעמדו בסוף המורד, והחליטו להמשיך לסגור את המחסומים, בזמן שהם גם מנסים לעזור למי שאפשר, החלטתם עלתה בחיי אדם?

"ממש כך, ובהחלט יתכן שמילאו פקודת מפקד". 

שאלה: האם מישהו ממח"ש פנה לעדי הראיה במקום ?.

"לא יודע, לא שמעתי על זה, ממני לא ביקשו עדות, לאח שלי שהיה מהעבר השני של הגדר נאמר כי אסור לפרק את המחסומים משום שזו הוראה מלמעלה. כל האירוע ארך בערך 10 דקות, התחננו מהם, צרחו להם, חלק מהאנשים התחננו בפני השוטרים להזיז את הגדרות והם סירבו- 'תורידו את הגדרות תפתחו את המעבר', בכל זאת, ברגע שהשוטרים הבינו שהגדר עולה בחיי אדם הם חירפו נפשם להציל, הם לא החליטו לפתוח, אלא למשוך אנשים מתוך הגדר, מי שהחליט לשים מחסומים היה טיפש, ולא חשב, הם אולי חיפשו לפקד, אבל ברגע שהשוטרים ראו אנשים מתים מול העיניים הם לא היו אדישים".

"אין ספק שההחלטה לשים את הגדר מראש, רצחה אנשים. החלטה טיפשית וחמור מאוד מי שקיבל אותה בלי לחשוב פעמיים, למה הוא קיבל אותה? לא אכנס לפרשנויות, אך זה בהחלט חמור מאוד".

"ברור שגם היה כשל בארגון האירוע. אם היו כוחות הצלה במקם היו מצילים חיי אדם, מי שאירגן את המקום, ואישר את המורד הזה הוא פושע, מי שמאשר את זה הוא פושע. הוא גם אשם, ושלא ארגן כוחות הצלה בכל כמה מטרים כמו שתמיד יש, מי שאישר זאת הוא גם אשם"

"אך כמובן שמי ששם את הגדרות הוא זה שעשה את זה".

"השוטרים ראו בעיניהם אנשים מתים מול העיניים, וכן התאמצו למשוך אנשים מתוך הגדר, אך לא פתחו אותה משום מה".

"וזה מה שגרם לאסון. היו צריכים להזיז את הגדר ואז למשוך אנשים מתוך הגדר".

"הכשל הנוסף , הוא שהמון שנים יש כוחות הצלה שפרוסים, ושיש קריאה הם נמצאים, ובכל שטח ההדלקה לא ראיתי איש הצלה אחד".

"לו היו אנשי הצלה והיו עומדים במורד, היו נחסכים עשרות הרוגים. זה ברור שלקח לכוח ההצלה הראשון שהגיע 10 דקות, זה היה זמן שבו עשרות אנשים מתו".

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 03/05/2021 17:10:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2021 18:21 לינק ישיר 

סיפור על כתבה בניו יורק טיימס.. הרוצה לשקר ירחיק עדותו. אפילו קישור לכתבה לא הביאו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2021 18:21 לינק ישיר 

בסרטון שהבאת רואים אנשים עומדים בצפיפות במדרגות, לא רואים לפניהם מחסום, רואים שוטרים שמנסים (לדעתי) למשוך אנשים, קשה לי לשפוט אם אלו אחריהם לכודים, או שנעצרו לצורך חילוץ (מן הסתם לכודים שכן קשה להאמין שכמה שוטרים יצליחו לעצור המון היסטרי שנדחף מאחור, הם היו מופלים ונלכדים בעצמם), מאחורי השוטרים נראה שאין לחץ וסקרנים מסתובבים חופשי, כך שלא מחסום משטרתי מנע את היציאה

אולי חזרת בך ואתה חושב עכשיו שהסרטון שהבאת מתאר את המצב אחרי תחילת האסון ואחרי שפורקו המחסומים שהיו שם לדבריך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2021 18:25 לינק ישיר 

"האירוע ארך בערך 10 דקות, התחננו מהם, צרחו להם, חלק מהאנשים התחננו בפני השוטרים להזיז את הגדרות והם סירבו- 'תורידו את הגדרות תפתחו את המעבר', בכל זאת, ברגע שהשוטרים הבינו שהגדר עולה בחיי אדם הם חירפו נפשם להציל, הם לא החליטו לפתוח, אלא למשוך אנשים מתוך הגדר,".

אז כן היתה שם גדר במשך 10 דקות? שמעת על מישהו שניסו להוציא דרך הגדרות?  הרי אין אחד, לפחות פה בארץ.. שטוען או מבין כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2021 18:27 לינק ישיר 

גם לאחר 10 דקות לא הסירו את הגדר, מתי כן? אולי לאחר שפינו משם את כל הפצועים וההרוגים, כדי שלא ישאר סרטון שיתעד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2021 21:19 לינק ישיר 
קולולו

תשמעו כאן את אייכלר בדקה 40 מראיין מישהו שהיה במקום מתחילת הארוע. לאייכלר ברור שהשוטרים חסמו והוא מסביר לו לאט לאט שלא כך היה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2021 23:07 לינק ישיר 

השוטרים הצילו חיים!!!
למה ישר להאשים בכל דבר??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2021 23:11 לינק ישיר 

קולולו כתב:
תשמעו כאן את אייכלר בדקה 40 מראיין מישהו שהיה במקום מתחילת הארוע. לאייכלר ברור שהשוטרים חסמו והוא מסביר לו לאט לאט שלא כך היה.

מזל שהוא הסביר לו לאט, אחרת אין סיכוי שהאייכלר הזה היה קולט.
גם עכשיו אני לא בטוח שהוא קלט.
הרי אצל האייכלרים זה בגנים להאשים תמיד את הקלגסים האנטישמיים.. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > השוטרים חסמו וגרמו למוות ההמוני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.