פלדלפי, עצתי לך שתעזוב אותו. לא מעניין אותו בכלל המציאות. אין לו מושג איפה ובאיזה צורה קרה האסון. האסון לא קרה בכלל במדרגות אלא לפני המדרגות.
עוד שקר. רואים בכמה סרטונים ותמונות גופות אחת על השניה גם במדרגות היו שני מוקדי אסון ובכל מקרה הלחץ העצום שנוצר, קרה בתוך 10 דקות מאז החלה הזרימה אל השביל אחרי ההלדקה של תו"א עקב חסימת סוף השביל, הלחץ היה בשני מוקדים עיקרו היה בסוף המדרגות למטה משם חילצו את רוב הנפגעים, ומיעוטם היה בסוף השביל איפה שציירת את העיגולים
אגב, מה דעתך ליישם בעצמך את עצותיך? די מגעיל לדבר פתאום בלשון נסתר "תעזוב אותו"
נשלח ב-4/5/2021 19:06
והנה סרטון קצרצר מתוך ראיון בכאן11 שאומר הכל
אם לא היה פה מחסום, אתה לא היית פה. שני אנשים שהיו באסון, משחזרים ומתווכחים ביניהם, האחד יכול להישבע שהיה מחסום והשני יכול להישבע שלא היה
תראו כמה הם בטוחים, והמסקנה, מי שראה במו עיניו מחסום, ראה ומי שלא ראה, בהחלט סביר שבבלגן העצום לא כל אחד יכל לראות בעיניו את המחסום, הוא היה למטה בסוף המדרגות, תארו לכם את עצמכם עומדים בתור במדרגות כשהכל מכוסה באנשים, האם תוכלו לראות את המחסום שלמטה?
נשלח ב-4/5/2021 19:09
אני לא חושב שגדר כלשהי יכולה לעמוד בפני הציבור הענק שהיה שם. כך שאפילו אם היה שם גדר משטרתית לא זה מה שגרם לאסון.
יש הטוענים שהיו גדרות לחץ, ואלו יכולים לעמוד בלחץ אדיר חפש בגוגל תמונה של גדר לחץ
ובכל מקרה, מדובר בתהליך שלקח כ10 דקות, חסימת היציאה בסוף השביל ליוצאים מההדלקה גרמה תחילה ללחץ מתון, לאט לאט התמלא השביל יותר ויותר כי זרימת האנשים לתוכו לא פסקה, אנשים ברחבת ההדלקה לא ידעו משום דבר ונכנסו לשביל כדי לעזוב את איזור מתחם ההדלקה, וכך הלחץ נוצר לאט לאט בעיקר בסוף השביל ובמדרגות למטה ממה שנראה, אנשים נפלו והחלו להיערם על המחסום עצמו, ואז נוצר מחסום של אנשים עצמם רח"ל אבל תחילת האירוע החל לפי העדויות הרבות כתוצאה מחסימת השביל
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 04/05/2021 18:22:19
נשלח ב-4/5/2021 19:58
בשום תמונה שהבאת לא רואים מחסום
נשלח ב-4/5/2021 20:10
איש חשוב, כמעט תמיד בהרבה אשכולות שיש התייחסות ממך, אני מעריך מאד את דעותיך, השקפת עולמך אינה זרה לי וקל לי להזדהות איתה. יש ניתוח נכון וראוי. משום מה, כאן, קשה לי עד למאד להזדהות. לבוא ולהפיל על השוטרים? מדובר הרי על אירוע עם מלא כשלים ומועד לפורענות מקדמת דנא. נסים גלויים שעד היום לא אירע אסון דומה. ראית את מעבר ר' דוב, ראית את הסיבוב והמדרגות, זהו הפתח יציאה היחיד. זה הכשלון! לבא ולומר השוטרים גרמו לכל האסון הזה זו כסת"ח שאינו עולה בקנה אחד עם המציאות. עדי ראיה רבים אמרו שהשוטרים עצרו בנקודת זמן את הקהל בכדי לחלץ את ראשוני הנופלים ואכן הלחץ ואיתו המפולת גברו. היכן אחריות העסקנים מתולדות אהרון לפתחי החירום, היכן אחריותם להעמיד סדרנים בתחילתה השביל ובסיומו עם מכשירי קשר לתאם את הויסות של האנשים? חשוב שנית!
נשלח ב-4/5/2021 20:17
מהטוויטר של יאיר קראוס
אם כבר מדברים על המשטרה; הנה מחדל שבהחלט שייך להם. יותר ויותר עדויות מגיעות מאנשי הצלה שמספרים כי שוטרים מנעו מהם לעלות להר במהירות ולהציל חיים וכן מנעו מהם לצאת בנתיבי החירום לעבר בתי החולים. לא ייתכן שבכאוס שנוצר שם, השוטרים הם אלו שלא מעודכנים בצירי החירום ומעכבים הצלת חיים
מה שברור שגם אם היה מחסום הוא בגלל שהם חשבו [אולי ביהירות] שזה מה שצריך. והטירוף הגדול הוא לקיים אירוע שבו חייהם של אלפים תלוי בשיקול דעת בשטח כזה או אחר.
נשלח ב-4/5/2021 21:05
תמניא_אפי כתב:
מהטוויטר של יאיר קראוס
אם כבר מדברים על המשטרה; הנה מחדל שבהחלט שייך להם. יותר ויותר עדויות מגיעות מאנשי הצלה שמספרים כי שוטרים מנעו מהם לעלות להר במהירות ולהציל חיים וכן מנעו מהם לצאת בנתיבי החירום לעבר בתי החולים. לא ייתכן שבכאוס שנוצר שם, השוטרים הם אלו שלא מעודכנים בצירי החירום ומעכבים הצלת חיים
אכן, ראיתי עדות של נהג אמבולנס של איחוד הצלה שטוען שלא נתנו לו לעבור בצירי החרום. אולי הם קיבלו הוראה לתת רק למד"א. בכל אופן מדובר בטמטום ממדרגה ראשונה.
נשלח ב-4/5/2021 21:08
בערוץ 12 הכתב אמר שהייתה יציאה אחרת מהמתחם שהייתה אמורה להיות פתוחה אבל השוטרים תודרכו בצורה לא נכונה והשאירו אותה סגורה. לא פירט על איזה יציאה מדובר.
נשלח ב-4/5/2021 21:13
חריף_ומקשה כתב:
בערוץ 12 הכתב אמר שהייתה יציאה אחרת מהמתחם שהייתה אמורה להיות פתוחה אבל השוטרים תודרכו בצורה לא נכונה והשאירו אותה סגורה. לא פירט על איזה יציאה מדובר.
ראיתי
היה נראה שבכוונה לא פירט שמדובר על המעבר שבו אירע האסון. אבל התמונות על המסך בשעה שדיווח על זה כן היה המעבר הנ"ל.
אבא של נער שהיה שם [וניצול] אמר לי ששוטרים נתנו לבן שלו להיכנס לרחבה כשכבר לא היה אפשר לנשום, ותוך דקות הם מאו עצמם נדחפים מאליהם ליציאה ומשם לערימה, ה' ירחם.
שוב: כנראה שהיו כשלים, אבל בעיני הטירוף הוא להיכנס למצב דומה למלחמה שבו טעות/ כשל בתקשורת מובילה לכאלו תוצאות. [ולהוסיף גם את הלחץ הפסיכולוגי הגדול של שוטר מול המון חרדי שלא יתפוס אותו כבא להגביל אירועי דת ,רח"ל]
תוקן על ידי בעיקרשומע ב- 04/05/2021 20:21:54
נשלח ב-4/5/2021 22:25
תמונה מזירת האסון באותו לילה אחרי שסיימו לפנות את כולם. אפשר לראות שיש איזה 2-3 מדרגות שמתחילות עוד לפני הפניה. עוד באמצע השביל. ממש יצרו שם בור ברשות הרבים. וכפי שאפשר לראות בסרטונים (מחרידים) שפורסמו. ערימת האנשים הייתה גם על 2-3 מדרגות האלו. מהמדרגה השלישית והלאה היה כבר פנוי.