|
|
| נשלח ב-1/5/2021 21:27 |
|
| |
| זיסלה כתב: |  | אומרת הגמרא: "אמר רבי אלעזר: אמר להם הקב"ה לישראל אם אתם מקיימין את השבועה מוטב ואם לאו אני מתיר את בשרכם כצבאות וכאילות השדה"
===================== נכתב מחוץ לישות הציונית, טרם כניסת שבת קודש. |
|
אולי זה בדיחה תפלה, אולי אתה רע-ציני בכל אופן אינני מכיר אף אחד מהקרבנות שעבר ביודעין על השבועה, אז תבלבל את המח לעצמך, ואל תרקוד על דם של אנשים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2021 22:21 |
|
| |
ואולי התנא אומר לנו שנמאס לו שיום ההילולה שלו שהוא יום קדוש נהפך ליום של ביטול תורה המוני. יום של פלוקלור, יום של אכילה ושתיה והאבסה המונית יום שמאות אלפי אנשים מדומיינים באיזו אקסטזה של כביכול קדושה אע"פ שאין להם יד ורגל בדברי רשב"י ומה גודלו של היום הנ"ל ,יום שאנשים הופכים אותו ליום כיפור כביכול עם ניגונים של יום כיפור כאילו זה מצוות עשה מהתורה, הופכים עיקר לטפל וטפל לעיקר ,,רחוק מאד מהמקובלים שעלו על ארבע ברתת ובזיע לקברו של הרשב"י
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2021 22:28 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | ואולי התנא אומר לנו שנמאס לו שיום ההילולה שלו שהוא יום קדוש נהפך ליום של ביטול תורה המוני. יום של פלוקלור, יום של אכילה ושתיה והאבסה המונית יום שמאות אלפי אנשים מדומיינים באיזו אקסטזה של כביכול קדושה אע"פ שאין להם יד ורגל בדברי רשב"י ומה גודלו של היום הנ"ל ,יום שאנשים הופכים אותו ליום כיפור כביכול עם ניגונים של יום כיפור כאילו זה מצוות עשה מהתורה, הופכים עיקר לטפל וטפל לעיקר ,,רחוק מאד מהמקובלים שעלו על ארבע ברתת ובזיע לקברו של הרשב"י |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2021 22:35 |
|
| |
הקב"ה לשיטתך אכזר הרבה יותר חטא המרגלים בואכה חורבן הבית מסעות הצלב והשואה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2021 22:41 |
|
| |
על הקב"ה אין שאלות, אבל רשב"י איננו אלוקים, ואם זו דרכו למחות על משהו אז הוא אכזר. כמובן שאינני חושב שיד רשבי בדבר. השאלה שלי רטורית, ומה שאתה מציע כחשבון נפש איננו חשבון נפש. כי אם הטלת רפש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2021 22:43 |
|
| |
ירו_שלמי
| ליטאישעבר כתב: |  | | ואולי התנא אומר לנו שנמאס לו שיום ההילולה שלו שהוא יום קדוש נהפך ליום של ביטול תורה המוני. יום של פלוקלור, יום של אכילה ושתיה והאבסה המונית יום שמאות אלפי אנשים מדומיינים באיזו אקסטזה של כביכול קדושה אע"פ שאין להם יד ורגל בדברי רשב"י ומה גודלו של היום הנ"ל ,יום שאנשים הופכים אותו ליום כיפור כביכול עם ניגונים של יום כיפור כאילו זה מצוות עשה מהתורה, הופכים עיקר לטפל וטפל לעיקר ,,רחוק מאד מהמקובלים שעלו על ארבע ברתת ובזיע לקברו של הרשב"י |
|
כמדומני החיד"א כותב שמרן השו"ע רצה לבטל את האירוע מסיבות דומות, אך ר' שמעון בא אליו בחלום וביקש שלא יבטל שמחתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2021 22:48 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | על הקב"ה אין שאלות, אבל רשב"י איננו אלוקים, ואם זו דרכו למחות על משהו אז הוא אכזר. כמובן שאינני חושב שיד רשבי בדבר. השאלה שלי רטורית, ומה שאתה מציע כחשבון נפש איננו חשבון נפש. כי אם הטלת רפש. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אנחנו מאמינים קצת אחרת ממך שרשב"י לא הורג ולא פועל ישועות יש רק אחד שהוא אחראי על זה והוא עושה ויעשה הכל ושכותבים רשב"י ודאי הכוונה להקב"ה ומה שאני מציע זהו חשבון נפש בהסתכלותי אם בעינך זה רפש צר לי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2021 22:57 |
|
| |
אני חושב בדיוק כמוך בנוגע לכוחו של רשבי. וכך גם בכוחם של כל הצדיקים. כוח הצדיקים בתפילתם, לכן ילך אצל חכם ויבקש עליו רחמים! אני לא חושב שהאסון זה חרון אף בגלל החגיגות המיותרות בעיניך. האסון לדעתי קרה בגלל רשלנות, אוזלת יד, אינטרסים של גופים שונים, והנטייה לעשות תמיד ההיפך ממה שהרשויות ממליצות בגלל הטענה השקרית/המוטעית של החרדים על שנאת דת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2021 23:00 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | אני חושב בדיוק כמוך בנוגע לכוחו של רשבי. וכך גם בכוחם של כל הצדיקים. כוח הצדיקים בתפילתם, לכן ילך אצל חכם ויבקש עליו רחמים! אני לא חושב שהאסון זה חרון אף בגלל החגיגות המיותרות בעיניך. האסון לדעתי קרה בגלל רשלנות, אוזלת יד, אינטרסים של גופים שונים, והנטייה לעשות תמיד ההיפך ממה שהרשויות ממליצות בגלל הטענה השקרית/המוטעית של החרדים על שנאת דת. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בזה אני מסכים שהגיע הזמן להתבגר ולא לחשוב שהכל בשביל לדפוק את החרדים
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2021 23:51 |
|
| |
מישהי כתבה בפייסבוק, שהיא שמעה ביום שישי איזה רב שאומר שצריך להתחזק בצניעות נשים. 45 גברים נהרגו ועוד מאות פצועים, אבל נשים אשמות. טימטום. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2021 03:30 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | ואולי התנא אומר לנו שנמאס לו שיום ההילולה שלו שהוא יום קדוש נהפך ליום של ביטול תורה המוני. יום של פלוקלור, יום של אכילה ושתיה והאבסה המונית יום שמאות אלפי אנשים מדומיינים באיזו אקסטזה של כביכול קדושה אע"פ שאין להם יד ורגל בדברי רשב"י ומה גודלו של היום הנ"ל ,יום שאנשים הופכים אותו ליום כיפור כביכול עם ניגונים של יום כיפור כאילו זה מצוות עשה מהתורה, הופכים עיקר לטפל וטפל לעיקר ,,רחוק מאד מהמקובלים שעלו על ארבע ברתת ובזיע לקברו של הרשב"י |
|
אתה טועה שאתה מבטל הנהגות של צדיקים אוהבי ה' הנהגות של מאות בשנים. והנהגות של יהודים יקרים שבאים לחסות בצל רבי שמעון נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2021 05:15 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | ליטאישעבר כתב: |  | ואולי התנא אומר לנו שנמאס לו שיום ההילולה שלו שהוא יום קדוש נהפך ליום של ביטול תורה המוני. יום של פלוקלור, יום של אכילה ושתיה והאבסה המונית יום שמאות אלפי אנשים מדומיינים באיזו אקסטזה של כביכול קדושה אע"פ שאין להם יד ורגל בדברי רשב"י ומה גודלו של היום הנ"ל ,יום שאנשים הופכים אותו ליום כיפור כביכול עם ניגונים של יום כיפור כאילו זה מצוות עשה מהתורה, הופכים עיקר לטפל וטפל לעיקר ,,רחוק מאד מהמקובלים שעלו על ארבע ברתת ובזיע לקברו של הרשב"י |
|
אתה טועה שאתה מבטל הנהגות של צדיקים אוהבי ה' הנהגות של מאות בשנים. והנהגות של יהודים יקרים שבאים לחסות בצל רבי שמעון נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מאות בשנים היו טקסים כאלו? בטוח?
נראה לי שהיו הדלקות סמליות וניגונים מהלב, לא הפקות ענקיות כאלו שרק אדם אחד עומד במרכזן...
ומה זה לחסות בצילו של ר שמעון?! מאיפה מגיע הביטוי הזה? אנחנו חוסים בצילה של שכינה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2021 09:28 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | ליטאישעבר כתב: |  | ואולי התנא אומר לנו שנמאס לו שיום ההילולה שלו שהוא יום קדוש נהפך ליום של ביטול תורה המוני. יום של פלוקלור, יום של אכילה ושתיה והאבסה המונית יום שמאות אלפי אנשים מדומיינים באיזו אקסטזה של כביכול קדושה אע"פ שאין להם יד ורגל בדברי רשב"י ומה גודלו של היום הנ"ל ,יום שאנשים הופכים אותו ליום כיפור כביכול עם ניגונים של יום כיפור כאילו זה מצוות עשה מהתורה, הופכים עיקר לטפל וטפל לעיקר ,,רחוק מאד מהמקובלים שעלו על ארבע ברתת ובזיע לקברו של הרשב"י |
|
אתה טועה שאתה מבטל הנהגות של צדיקים אוהבי ה' הנהגות של מאות בשנים. והנהגות של יהודים יקרים שבאים לחסות בצל רבי שמעון נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כידוע האר"י זל השתתף בטקס הכנסת ידיים לאש ואכל אצל קרליבך בהכנסת אורחים ונסע באוטובוס ממוזג עם החברה לחטוף אירוע אקשן במירון כי מה כבר האר:י הבין ברשב"י
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2021 10:15 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  |
|
|
כידוע האר"י זל השתתף בטקס הכנסת ידיים לאש ואכל אצל קרליבך בהכנסת אורחים ונסע באוטובוס ממוזג עם החברה לחטוף אירוע אקשן במירון כי מה כבר האר:י הבין ברשב"י |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2021 10:17 |
|
| |
|
|
|
|