| נשלח ב-30/4/2021 12:34 |
|
| |
אולי הגיע הזמן לבטל ולפרק את מתחמי ההופעות במירון?
מבלי להיכנס לחשבונות שמיים, חשבונות נפש, הטחת האשמות, מבלי לזלזל במה שיקר וקדוש בעיני אחרים, וכ"ש בלי קשר לעצם העליה לרשב"י בל"ג בעומר, אי אפשר להתעלם מכך שמזה כמה שנים טובות מירון בל"ג בעומר הפך לכפר הפנינג ומתחמי הופעות ואכילה, וזה רק הולך מתגבר משנה לשנה, ועמה התחרות ואכמ"ל.
אין ולא היתה היתכנות אמיתית לקיים את האירועים הללו בבטחה במירון, העובדה שאסון כזה לא התרחש עד היום, זה הפלא הגדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2021 12:37 |
|
| |
על זה יגידו, כדאי הוא ר שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק. הלוואי ויפיקו לקחים מהמקרה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2021 12:45 |
|
| |
| מהשחושבים כתב: |  | על זה יגידו, כדאי הוא ר שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק. הלוואי ויפיקו לקחים מהמקרה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אי אפשר להפיל הכל על ר' שמעון
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2021 13:02 |
|
| |
למה לבטל ולא למסד ? למה כשזה קשור לחרדים ישר חושבים על ביטול, בהשקעה של עשרות מיליונים ניתן להפוך את כל האזור למקום מסודר שיכול להכיל אנשים עם סדר, אולי כמה אנשים יפגינו, אבל למצוא רבנים חזקים שיעמדו מולם ושיפסקו שפיקוח נפש דוחה ספק קברים.
מזכיר לי את הכפיות טובה של תושב מרון שהתראיין על בערב לג בעןמר על מה שהורסים להם האורחים שבאים לישוב, אז מה הוא רוצה לבטל את זה, ברור שלא, הוא רוצה שיבואו כמות אנשים נטו שישלמו טוב ושישתמשו הכי פחות במים וחשמל, ושלאיבקשו קבלה, לג בעומר הינו אירוע תרבות בלע"ז וככזה הןא צריך להיות מתוקצב לפחות כמו תיאטרון הבימה להבדיל אלף הבדלות, שבאים אליו עשירית ממה שמגיעים למירון, ומתוקצב ב40 מיליון בשנה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2021 13:06 |
|
| |
ממש לא,
אולי בזכותם יטפלו כמו שצריך באתר הקדוש הזה,
ישקיעו בו ובסביבתו את מה שצריך,
כתבתי על כך רבות בעבר ! ! !
זה השקעה אדירה של כחצי מיליארד ש"ח לפחות (לא טעות)
שתחזיר מהר מאוד את ההשקעה לקומת המדינה,
כתוצאה מהתגברות תיירות החוץ והפנים.
דומני שעתה כשעדיין חלק מהמשפחות עוד לא יודעות מה עלה בגורל יקיריהן
זה אינו הזמן לכתוב על כך בפרוטרוט
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 30/04/2021 13:09:51
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2021 13:10 |
|
| |
לא מדובר על לבטל את ל"ג בעומר מירון, מדובר על לבטל את מתחמי ההופעות והאכילה. אפשר להגיע לרשב"י להתפלל ולשמוח גם בלי מתחמי ההופעות הראוותניות והתחרותיות ומתחמי האוכל שהדבר האחרון שהם מזכירים זה משהו שקשור להכנסת אורחים של פעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2021 13:12 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | ממש לא,
אולי בזכותם יטפלו כמו שצריך באתר הקדוש הזה,
ישקיעו בו ובסביבתו את מה שצריך,
כתבתי על כך רבות בעבר ! ! !
זה השקעה אדירה של כחצי מיליארד ש"ח לפחות (לא טעות)
שתחזיר מהר מאוד את ההשקעה לקומת המדינה,
כתוצאה מהתגברות תיירות החוץ והפנים.
דומני שעתה כשעדיין חלק מהמשפחות עוד לא יודעות מה עלה בגורל יקיריהן
זה אינו הזמן לכתוב על כך בפרוטרוט
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 30/04/2021 13:09:51 |
|
אפשר לחיות בסרט, אבל זה לא מציאותי. ולכן צריך לחשוב על קונספט ההופעות והמזללות שלא הכרחיות לקיום ההילולה במירון, התפילות אצל ר' שמעון יכולות להתקבל גם ללא זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2021 13:20 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
אפשר לחיות בסרט, אבל זה לא מציאותי. ולכן צריך לחשוב על קונספט ההופעות והמזללות שלא הכרחיות לקיום ההילולה במירון, התפילות אצל ר' שמעון יכולות להתקבל גם ללא זה. |
|
למה זה לא מציאותי?
אני חושב שזה מאוד מאוד מציאותי,
זה כדאי כלכלית,
זה יפתח את כל האזור,
שוב עכשיו זה לא הזמן לדבר על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2021 13:29 |
|
| |
דווקא לפני עשור וחצי שנה, כשנוסד הטרנד של 'מתחמי ההדלקות' - אמרו שגורמי האבטחה שמחים ומעודדים זאת, כדי שיירד הלחץ על המקומות הקריטיים. אני אישית, שלא הייתי בלילה במירון עשרים שנה, התפעלתי אמש, איך אפשר לרקוד בחצר המיתולוגית ביישוב הדעת, בשעה שההדלקות מודלקות בזה אחר זה, עם רבבת אנשים כל אחת.
מאידך, הטרנד הנוסף והשלילי שהתלווה לזה - להראות מי יותר גדול, ואיפה יש יותר מצב, ומי מביא יותר אמריקאים ויותר שדרנים, עד אשר עסקני אחד המתחמים הכי מדוברים ביממה האחרונה, הפריעו לכאורה לקיום ההדלקה של ר' מיילך מלעלוב - הרי זה בעיה חמורה. אך כאמור פותח האשכול מבקש לא לעשות חשבוונת שמים.
בכלל חשבונות שמים - עצם העזיבה של ההתמרכזות סביב החתן של ההילולא, הוא התנ"א רשב"י, וההתמקדות באדמו"ר בתנועותיו וברקידותיו - זה בגידה ביום חתונתו. בחינה של חטא העגל, עלובה כלה וכו'.
ולא בשמים הנני.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2021 14:04 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2021 16:34 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
אפשר לחיות בסרט, אבל זה לא מציאותי. ולכן צריך לחשוב על קונספט ההופעות והמזללות שלא הכרחיות לקיום ההילולה במירון, התפילות אצל ר' שמעון יכולות להתקבל גם ללא זה.
למה זה לא מציאותי?
אני חושב שזה מאוד מאוד מציאותי,
זה כדאי כלכלית,
זה יפתח את כל האזור,
שוב עכשיו זה לא הזמן לדבר על זה.
|
|
עם הציבור הגדול שהולך וגודל עוד יותר זה פשוט לא מציאותי, צריך להיות מציאותיים ולהתאים את האירוע לפי היכולת ולא להיפך. צריך לעבוד על יכולת הגעה של אנשים להתפלל, הופעות המוניות וראוותניות יש לעשות במקומות אחרים, לא במקום הכי צפוף בישראל באותה נקודת זמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2021 16:39 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | דווקא לפני עשור וחצי שנה, כשנוסד הטרנד של 'מתחמי ההדלקות' - אמרו שגורמי האבטחה שמחים ומעודדים זאת, כדי שיירד הלחץ על המקומות הקריטיים. אני אישית, שלא הייתי בלילה במירון עשרים שנה, התפעלתי אמש, איך אפשר לרקוד בחצר המיתולוגית ביישוב הדעת, בשעה שההדלקות מודלקות בזה אחר זה, עם רבבת אנשים כל אחת.
מאידך, הטרנד הנוסף והשלילי שהתלווה לזה - להראות מי יותר גדול, ואיפה יש יותר מצב, ומי מביא יותר אמריקאים ויותר שדרנים, עד אשר עסקני אחד המתחמים הכי מדוברים ביממה האחרונה, הפריעו לכאורה לקיום ההדלקה של ר' מיילך מלעלוב - הרי זה בעיה חמורה. אך כאמור פותח האשכול מבקש לא לעשות חשבוונת שמים.
בכלל חשבונות שמים - עצם העזיבה של ההתמרכזות סביב החתן של ההילולא, הוא התנ"א רשב"י, וההתמקדות באדמו"ר בתנועותיו וברקידותיו - זה בגידה ביום חתונתו. בחינה של חטא העגל, עלובה כלה וכו'.
ולא בשמים הנני. |
|
העניין הוא שההופעות לכשלעצמן גורמות לעליה המונית וכתוצאה מכך עומס רב ומסוכן.
באשר למשפט האחרון, זה אחד הדברים שעברו לי בראש, ויש עוד....
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2021 16:55 |
|
| |
"מתחמי ההופעות".. דווקא מאורגנים היטב, אף אחד לא מת כתוצאה מהם, אלא כתוצאה מההידחפויות הנוראיות שהיו לא רק שם אלא גם בכניסות למתחם הקבר וביציאות אתה לא מצביע על מקום הבעיה הנכונה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2021 17:08 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | "מתחמי ההופעות".. דווקא מאורגנים היטב, אף אחד לא מת כתוצאה מהם, אלא כתוצאה מההידחפויות הנוראיות שהיו לא רק שם אלא גם בכניסות למתחם הקבר וביציאות אתה לא מצביע על מקום הבעיה הנכונה |
|
האירוע אמש קרה באחת מהיציאות ממתחם ההדלקה של תולדות אהרן, מדובר באנשים שמספר דקות לפני כן השתתפו בהדלקה של תולדות אהרן.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2021 18:05 |
|
| |
דווקא ברוב הדברים בשנים האחרונות יש מאד התמסדות לפיקוח עד כדי התעללות, נזכיר את משרד הבריאות (לא קשור לקורונה) אם בעבר כל אוכל שפג תוקפו ניתן היה לתרום להכנסת אורחים במירון, ולהעבירו, לאכסנו, לחלוק אותו בתת תנאים סניטריים, הרי שהיום נציגי המשרד מסתובבים הלוך ושוב בין כל המתחמים, מודדים טמפרטורה, אריזות סגורות, תוויות, ומשמידים בצורה קיצונית כל מה שלא תואם 100 אחוז לדרישות.. נזכיר את המשטרה / נציגי התחבורה /שביחס לשנים עברו, חילקו/ מכרו /אירגנו אישור עליה לרכב לכל המקורב לצלחת, ולכל עסקן ואיש חסד ברמת חזן בקליפ. את הנוכחות המסיבית והדרישה בכל הדלקה, גם של 100 איש עם אדמור/ רב קטן (עם קהל אוהדים קטן, לא הכוונה להמעיט בערכם) אפילו בתוך שטח פרטי, שיהיה מספר מוגדר של סדרנים, מספר מוגדר של מטפי כיבוי, ואנשי כיבוי (לוחמי אש) וכל זה על חשבון מארגני הקבוצות. את הטריבונות, המפלצתיות, עם אישורי ההנדסה המחמירים, את המיפוי המסודר יחסית בכל מה שקשור לאוטובוסים/שאטלים העלאה/ הורדה דרכי עפר, ונקודות מיקום להזעקת עזרה. בציון 'לא היה שייך כלל להכנס בשנים קודמות וניסו, איכשהו, ליצור מסדרונות ארוכים עם גדרות מקובעות לרצפה (לפחות כך בעזרת נשים, בגברים אני לא יודעת) ואפילו מתחמי צפיה ישירה המסכים ענק במקומות שונים שגם לא היה בעבר וחוץ מלשמוע את האווירה לא יכולנו לחוות את הריקודים שבסמוך. מי מדבר על הדוכנים הצבעוניים שהיו לאורך העליה ממש עד השנים האחרונות. אז בהחלט יש עוד הרבה מה לתקן, אבל המצב, יחסית, כן מנסים להיות בפיקוח. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2021 22:30 |
|
| |
יש צורך דחוף לא בעוד וועדה ובעוד פיקוח. אלא בסגירת במקום לכמה חודשים טובים. כן, כן - זה נעשה במערת המכפלה לאחר גולדשטיין והמקום הזה לא קדוש יותר מקברי אבות. הריסת כל המבנים הארעיים שנבנו שם בשנים האחרונות כולל כל דרכי המהדרין (בלחץ הקיצוניים) מתחמי "החסד" וכו'. בעצם כמעט הכל למעט מבני הציון המקוריים שיעברו בדק בית וחיזוק. במקביל הלאמה של המתחם לגוף אחד במשרד ראש הממשלה. לא משרד הדתות ולא עמותות. כוללות הספרדים והכנסת אורחים שניצלר מוזמנים לתבוע את המדינה בערכאות - בהצלחה. בהמשך בנייה של מתחם בטיחותי, הדלקה אחת כפי שנהגו בעבר (סליחה מראש מהאדמור מברדיצ'ב ורבבות חסידיו), והגבלת המשתתפים למספר הגיוני. במשך הזמן - החגיגות יתעצבו לכיוון שונה. יותר חגיגות קהילתיות, ישיבתיות, שכונתיות בנועם וברוגע.
|
|
|
|
|