ציטוט מעדות שנותנת מבט אחר .
[30/4, 08:07] +9721: זה לא היה מוט, זה היה לחץ לא נורמלי שיצא ממתחם תולדות אהרן, במתחם היה דוחק נוראי אני חשבתי שאני מתעלף אז ברחתי החוצה לשביל, כמוני עוד מאות, ומזה נוצר לחץ מטורף שמנסים לצאת, וזה ירידה על כבש ברזל מה שהפך את הזרם לנחשול אדיר כשבקצהו החליקו אנשים ומעליהם עוד ועוד ועוד
אני אישית ראיתי אנשים שוכבים מתחת לערימות אנשים קרוב ל10 דקות! כי לא יכלו לפנות בשעה שמלמעלה המשיך הדוחק והלחץ העצום, היו חייבים להוריד לחץ מתוך מתחם תו"א עצמו ורק אז יכלו להחזיר אנשים אחורה ולהוציא אנשים, ככה קרה שהוציאו אנשים שנחנקו אחרי 10 דקות בלי לנשום השם ישמור ויציל.
[30/4, 08:07]+971: הטעות נובעת מכך שברגע שאנשים החליקו בסוף המדרגות והזרם המשיך מעליהם ונפלו עליהם, הגיעו השוטרים מיד וניסו לעצור את הזרם שלא ימשיך כדי לפנות בינתיים את הלכודים , אחרת היה הרבה יותר הרוגים, אבל אלו שעמדו בשביל מעל לא יכלו לראות מה קורה למטה, רק ראו שוטרים חוסמים וחשבו שהם חוסמים סתם וזהו, לכן הפיצו שמועות שהמשטרה חסמה.
אני אישית קראתי למשטרה מהבודקע שלהם ברגע שראיתי שמאחורי מתחילים להחליק, ואז חייל חכם קפץ והתחיל לעקור את המחיצות הלבנות כדי לפנות מהצד מקום לאנשים להיחלץ, המוט היה קשור למחיצה ונמשך יחד עם המחיצה עד שהצליחו לתלוש
נשלח מהאנדרואיד שלי