בית פורומים בחדרי חרדים

שאלת השאלות : למה השוטרים החליטו לחסום את המדרגות ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/5/2021 03:09 לינק ישיר 
שאלת השאלות : למה השוטרים החליטו לחסום את המדרגות ?

ידועה האמרה הישראלית שהש.ג. לא אשם .
אבל אמרה לחוד ומציאות לחוד .

לפי הדיווחים היו מספר שוטרים שאיישו מחסום שהוצב בסוף גרם המדרגות .
( לא ניכנס לשאלה למה המחסום הוצב בתחתית גרם המדרגות ולא מעליו )
נתמקד רק בשאלה אחת .
למה ומדוע הוחלט באותן דקות גורליות שקדמו לאסון לסגור את המחסום ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 03:35 לינק ישיר 

החסימה של השוטרים הייתה רק לאחר שהאסון התחיל, בכדי למנוע אסון גדול יותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 03:39 לינק ישיר 

אופטימיסת כתב:

כלומר המעבר היה פתוח חופשי מהכניסה שבתחילת המסדרון ועד היציאה שבסוף גרם המדרגות ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 03:54 לינק ישיר 

בגרם מדרגות צר כזה, עם כל כך הרבה אנשים, לא צריך שוטרים. מספיק שמישהו עוצר להרים משהו שנפל לו, בשביל לגרום לאסון כזה :( כבר ב 2018 התריעו על המעבר הזה שהוא מסוכן מאד. מסה גדולה מאד של אנשים שיוצאת מרחבה ענקית ויורדת שלא לומר מחליקה למעבר מדרגות צר מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 04:52 לינק ישיר 

הייתי שם הערב ושמעתי במקום עדות מחובש שהיה במקום.

לדבריו, המחסום היה מתחת למדרגות בכדי לאפשר לסגור את הכניסה / עליה כשהמתחם יהיה מלא מידי. המקום מתחת המדרגות שיורדות ממרפסת הכהנים לרחברה האחורית מתחם תלודות אהרן. שלמעשה זה מתחת ומאחורי הבמה של ההדלקה.

המחסום היה צריך להיות מסולק ברגע שהציבור מתחיל לנהור החוצה, וזה לא קרה.

בסוף הירידה יש עיקול של כ45 מעלות ימינה ומיד גרם מדרגות לא תואם בכלל למסה של אנשים, כל מדרגה צרה וגבוהה מידי, המדרגות די חדשות וניבנו מחדש בשנים האחרונות.

כל הזמן היו שם החלקות של מבוגרים וילדים בעיקר בעיקול הנ"ל שהפריעו לזרימה של הציבור.

שוב לדבריו, האסון היה מתגלגל ונמשך דקות ארוכות לפני שהפסיקו את המוזיקה, וכלל 2 מוקדים. אחד במדרגות ששם נפלו ומשם עיקר הפצועים, והשני למעלה יותר לאורך הירידה ששם נמחצו ונחנקו למוות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 05:08 לינק ישיר 

גשרהמיתרים כתב:
הייתי שם הערב ושמעתי במקום עדות מחובש שהיה במקום.

לדבריו, המחסום היה מתחת למדרגות בכדי לאפשר לסגור את הכניסה / עליה כשהמתחם יהיה מלא מידי. המקום מתחת המדרגות שיורדות ממרפסת הכהנים לרחברה האחורית מתחם תלודות אהרן. שלמעשה זה מתחת ומאחורי הבמה של ההדלקה.

המחסום היה צריך להיות מסולק ברגע שהציבור מתחיל לנהור החוצה, וזה לא קרה.

בסוף הירידה יש עיקול של כ45 מעלות ימינה ומיד גרם מדרגות לא תואם בכלל למסה של אנשים, כל מדרגה צרה וגבוהה מידי, המדרגות די חדשות וניבנו מחדש בשנים האחרונות.

כל הזמן היו שם החלקות של מבוגרים וילדים בעיקר בעיקול הנ"ל שהפריעו לזרימה של הציבור.

שוב לדבריו, האסון היה מתגלגל ונמשך דקות ארוכות לפני שהפסיקו את המוזיקה, וכלל 2 מוקדים. אחד במדרגות ששם נפלו ומשם עיקר הפצועים, והשני למעלה יותר לאורך הירידה ששם נמחצו ונחנקו למוות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא הבנתי, ההודעה בלבלה אותי.
היה מחסום, או שהיו מסה של אנשים בירידה חדה, עיקול מפתיע ומדרגות מסוכנות?
סתם מענין, מאיפה החובש יודע אם היה מחסום או לא? ואם הוא ראה שיש מחסום וחשב שצריך לסלק אותו, למה לא הציע זאת לשוטרים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 07:57 לינק ישיר 

אתה רציני?
להציע משהו לשוטרים בישראל??

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 08:04 לינק ישיר 

היתה חסימה, רואים בסרטונים.

מצד שני, רואים שתוך כדי חסימה, שוטרים מתחילים לשבור את הגדרות, נראה שהחסימה קרתה תוך כדי האירוע עצמו.

המשטרה אשמה בעצם העובדה שנתנה לאירוע כזה להתרחש. אבל כולנו יודעים מה היה קורה אם לא היו מאשרים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי עדייןבגלות ב- 02/05/2021 05:04:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 08:57 לינק ישיר 

אופטימיסת כתב:

לא נכון!
דיברתי עם 2 ניצולים שהיו שם.
המחסום נסגר לפני האסון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 09:14 לינק ישיר 
פלדלפי

שמערעלע כתב:

לא נכון!
המחסום נסגר לפני האסון.

גם אם תחזור על זה שוב ושוב זה לא ישנה את העובדות 
2 שוטרים טפשים לא אשמים בכל האסון!!! 
גם אם אתה צודק והם חסמו לפני הארוע ולא אחרי (שיש ניצולים רבים שמספרים אחרת) השוטרים הללו לא בנו את הירידה התלולה ולא את המדרגות 
האשמים ההברורים הם כל ההקדשות\עסקנים\קיצונים שכל השנים בונים תלאי על תלאי ללא שום אישורים ובדיקות 
ורבים בניהם עשרות שנים 
אשמים כל אותם מארגני העמותות שגורפים הון לכיס  
ובעיקר כל אלו שחיים בתרבות של דחיפות .... מספיקה תפילת שחרית אחת בכל שטיבלעך להבין על מה אני מדבר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 09:27 לינק ישיר 

תרבות של דחיפות, זו דווקא תרבות ישראלית ולא תרבות חרדית.

עובדה מצערת כי שליש מהנהרגים הם אכן בני/ילידי חוץ לארץ, ושליש בחורים וילדים, ושליש רזים וצולניקי"ם.
חוץ מאחד או שניים חסונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 09:28 לינק ישיר 

כלומר, לא הדחיפות כי אם שיטפון האנשים, הזורם כמו ים גועש - הוא אשר הביא את האסון (באופן טבעי)

הדחיפות גרמו הצלה של מאות אנשים.
כמובן בדחיפות מושכלות, שלא על חשבון האחרים, ויש כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 09:46 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

לא נכון!
המחסום נסגר לפני האסון.

גם אם אתה צודק והם חסמו לפני הארוע ולא אחרי (שיש ניצולים רבים שמספרים אחרת) השוטרים הללו לא בנו את הירידה התלולה ולא את המדרגות 
האשמים ההברורים הם כל ההקדשות\עסקנים\קיצונים שכל השנים בונים תלאי על תלאי ללא שום אישורים ובדיקות 
ורבים בניהם עשרות שנים 
ובעיקר כל אלו שחיים בתרבות של דחיפות... מספיקה תפילת שחרית אחת בכל שטיבלעך להבין על מה אני מדבר 

לא שמעת ממני מילה בכיוון הזה.

1) ברור שאין להאשים שוטר זוטר, בשיקול דעת לא נכון, כאשר כלל לא בטוח שיש לו דעת. השאלה מה הם ההוראות שהוא קיבל?

3) באנגלית יש אמרה there is enough blame to go around, ובתרגום, יש מספיק אשמה בכדי לחלק להרבה גורמים. ולכאורה חלק גדול של האשמה רובץ על כתפי בכירי המשטרה שבכלל הציבו מחסום בסוף של שביל במקום בהתחלה.

2) ברור ביותר, ואמרתי את זה כבר לפני 20 שנה. ברגע שכמות האנשים באירוע עבר כמו עשרות האלפים, שום ארגון לא יכול לנהל את זה. רק מדינות יכולות לנהל אירועים כאלו.

3) כעת השאלה את מי יש להאשים בעובדה, שלא נתנו למדינה להפקיע את כל האזור ולסדר את זה כמו שצריך? בזה אכן אשמים חלק מהארגונים, בעל החזקה במקום ועוד ועוד. אבל גם שופטי הרשע מהבג"צ, ועוד ועוד.

4) "מאויבי תחכמני" ויש ללמוד מהסעודים איך הם סדרו את החאג' שלהם. גם שם היו הרוגים כל שנה, עש שהם לקחו יוזמה וסדרו את המעברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 10:00 לינק ישיר 
פלדלפי

שמערעלע כתב:

לא נכון!
המחסום נסגר לפני האסון.

ורבים בניהם עשרות שנים 
ובעיקר כל אלו שחיים בתרבות של דחיפות... מספיקה תפילת שחרית אחת בכל שטיבלעך להבין על מה אני מדבר 

לא שמעת ממני מילה בכיוון הזה.

1) ברור שאין להאשים שוטר זוטר, בשיקול דעת לא נכון, כאשר כלל לא בטוח שיש לו דעת. השאלה מה הם ההוראות שהוא קיבל?

3) באנגלית יש אמרה there is enough blame to go around, ובתרגום, יש מספיק אשמה בכדי לחלק להרבה גורמים. ולכאורה חלק גדול של האשמה רובץ על כתפי בכירי המשטרה שבכלל הציבו מחסום בסוף של שביל במקום בהתחלה.

2) ברור ביותר, ואמרתי את זה כבר לפני 20 שנה. ברגע שכמות האנשים באירוע עבר כמו עשרות האלפים, שום ארגון לא יכול לנהל את זה. רק מדינות יכולות לנהל אירועים כאלו.

3) כעת השאלה את מי יש להאשים בעובדה, שלא נתנו למדינה להפקיע את כל האזור ולסדר את זה כמו שצריך? בזה אכן אשמים חלק מהארגונים, בעל החזקה במקום ועוד ועוד. אבל גם שופטי הרשע מהבג"צ, ועוד ועוד.

4) "מאויבי תחכמני" ויש ללמוד מהסעודים איך הם סדרו את החאג' שלהם. גם שם היו הרוגים כל שנה, עש שהם לקחו יוזמה וסדרו את המעברים.

בג"צ אכן רשעים בגלל שלל סיבות אבל חשוב לדעת שזה לא היה פסק חלוט אלא הסכם שהמדינה הגיעה עם השופטים שיעשו פיילוט של כמה שנים בניהול ועדת החמישה במקום הפקעה ורק לפני 3 חודשים המדינה באה שוב לבג"ץ לבקש הארכה 
וזה לא בגלל שהמדינה לא רוצה לנהל אלא בגלל שאין לה כוח להתעסק עם הקיצונים 
כמובן שחברי הכנסת \עסקנים חרדים גם לא תמכו בהפקעה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 10:02 לינק ישיר 

זה מה שבאת קרה ב"מחסום" המשטרתי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2021 13:27 לינק ישיר 

מתנדב הצלה וניצול האסון במירון נחמן כהן בראיון.
www.youtube.com/watch?v=fiEcvheQPbI
הוא ראה והרגיש על בשרו איך הכול התחיל. הוא היה מראשוני הנופלים והנמחצים באירוע. לא היה שום מחסום של המשטרה. אנשים החליקו ונערמו אחד על השני. הערימה הגיעה עד לגובה הכתפיים שלו. השוטרים הגיעו למקום ראשונים כ4 ד' אחרי תחילת האירוע. השוטרים משכו אנשים מהערימה ככל יכולתם ופירקו קירות ממתכת שהיו שם.
במקום להיות אסירי תודה. פותחים כאן אשכולות שיקריים והזויים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שאלת השאלות : למה השוטרים החליטו לחסום את המדרגות ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext