| נשלח ב-3/5/2021 13:35 |
|
| |
למישהו יש תיעוד של מחסום משטרתי או שפשוט נחמד להאשים את המשטרה במקום קצת בדק בית?
מאז האירוע הקשה היו טענות על מחסום משטרתי שהוא זה שעצר את ההמון, ונפתחו גם כמה אשכולות האשמה נגד המשטרה בנושא זה.
זה צריך להיות מחסום מאוד מאוד מאסיבי בשביל לעצור נחשול כה אדיר של אנשים שנע בכיוון אחד, אך לבינתיים חוץ מלעסוק בספורט האהוב עלינו כ"כ, להאשים את המשטרה במקום לבדוק האם משהו אצלנו לא בסדר, לא ראיתי תימוכין לכך שהיה מחסום שכזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 13:38 |
|
| |
לא רק שאין תימוכין לשטות הזאת. יש מספיק סרטונים ועדויות מהימנות שמראים שלא היה שום חסימה משטרתית.
מעתיק לכאן את תגובתי מאשכול סמוך מתנדב הצלה וניצול האסון במירון נחמן כהן בראיון.
www.youtube.com/watch?v=fiEcvheQPbIהוא ראה והרגיש על בשרו איך הכול התחיל. הוא היה מראשוני הנופלים והנמחצים באירוע. לא היה שום מחסום של המשטרה. אנשים החליקו ונערמו אחד על השני. הערימה הגיעה עד לגובה הכתפיים שלו. השוטרים הגיעו למקום ראשונים כ4 ד' אחרי תחילת האירוע. השוטרים משכו אנשים מהערימה ככל יכולתם ופירקו קירות ממתכת שהיו שם. במקום להיות אסירי תודה. פותחים כאן אשכולות שיקריים והזויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 13:44 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לא רק שאין תימוכין לשטות הזאת. יש מספיק סרטונים ועדויות מהימנות שמראים שלא היה שום חסימה משטרתית.
מעתיק לכאן את תגובתי מאשכול סמוך מתנדב הצלה וניצול האסון במירון נחמן כהן בראיון.
www.youtube.com/watch?v=fiEcvheQPbIהוא ראה והרגיש על בשרו איך הכול התחיל. הוא היה מראשוני הנופלים והנמחצים באירוע. לא היה שום מחסום של המשטרה. אנשים החליקו ונערמו אחד על השני. הערימה הגיעה עד לגובה הכתפיים שלו. השוטרים הגיעו למקום ראשונים כ4 ד' אחרי תחילת האירוע. השוטרים משכו אנשים מהערימה ככל יכולתם ופירקו קירות ממתכת שהיו שם. במקום להיות אסירי תודה. פותחים כאן אשכולות שיקריים והזויים. |
|
הגיוני, כך גם נראה בתיעודים שפורסמו.
יש הרבה בלבול בציבור, אך יש כאלו שהתרגלו להאשים את המשטרה בכל דבר, ונראה שיש גם כאלו שבמודע בוחרים להלעיט את הציבור בשקרים והכפשות שווא על חשבון כאלו שחרפו נפשם להציל אנשים בזמן אמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 13:52 |
|
| |
ואיפה היו הסדרנים שהיו אמורים לווסת את הזרם?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 14:04 |
|
| |
| פיינרך כתב: |  | | ואיפה היו הסדרנים שהיו אמורים לווסת את הזרם? |
|
זה עוד נושא
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 14:20 |
|
| |
מדהים לראות איך כל פעם הדעות, או יותר נכון, המציאות, מתחלקת לפי הדעות המוקדמות של אנשים. אתה חרדי מודרני? לא היה מחסום, החרדים נפלו אחד על השני אתה חרדי? המשטרה חסמה את המקום וכתוצאה מהלחץ האדיר שנוצר כולם הפכו להיות ערימה גם אחרי שהעיפו את המחסום
וכן, אני חרדי, לא מודרני, לכן האזנתי לעדותם המצולמת והמפורסמת של עשרות אנשים שהיו שם והעידו על מחסום, "היה מחסום?" נשאל אחד מאלו שהיו שם ונחלצו "כן, עמדתי מטר מהמחסום" יש גם סרטון של תחילת האירוע בו כולם עדיין עומדים על רגליהם וצועקים תנו לצאת אין לנו אויר, ומולם עומדים הרבה שוטרים הנלחמים בהם ולא נותנים להם לצאת
האתר כאן כל כך מקשה על העלאת סרטונים בצורה שלא תיאמן אבל אם מישהו יתווכח איתי אעשה בכל זאת המאמצים ואעלה אותם
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 14:29 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | מדהים לראות איך כל פעם הדעות, או יותר נכון, המציאות, מתחלקת לפי הדעות המוקדמות של אנשים. אתה חרדי מודרני? לא היה מחסום, החרדים נפלו אחד על השני אתה חרדי? המשטרה חסמה את המקום וכתוצאה מהלחץ האדיר שנוצר כולם הפכו להיות ערימה גם אחרי שהעיפו את המחסום
וכן, אני חרדי, לא מודרני, לכן האזנתי לעדותם המצולמת והמפורסמת של עשרות אנשים שהיו שם והעידו על מחסום, "היה מחסום?" נשאל אחד מאלו שהיו שם ונחלצו "כן, עמדתי מטר מהמחסום" יש גם סרטון של תחילת האירוע בו כולם עדיין עומדים על רגליהם וצועקים תנו לצאת אין לנו אויר, ומולם עומדים הרבה שוטרים הנלחמים בהם ולא נותנים להם לצאת
האתר כאן כל כך מקשה על העלאת סרטונים בצורה שלא תיאמן אבל אם מישהו יתווכח איתי אעשה בכל זאת המאמצים ואעלה אותם |
|
גם אני יכול לתת ציונים למגיבים, אבל בוא נשתדל להתמקד בתחום העובדות
יש תיעוד של מחסום? כן או לא?
יש כ"כ הרבה תיעודים מהאירוע, ואף לא אחד שמראה זכר למחסום
ועוד משהו, לטעון שכמה שוטרים בודדים הצליחו לעמוד בפרץ ולעצור סחף אנושי אדיר שכזה, זה פשוט לא רציני.
אבל שוב, אני חוזר לשאלה העיקרית, היכן תיעוד של המחסום המשטרתי עליו מדברים?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 14:38 |
|
| |
תיעוד אני לא יודע, אבל שמעתי את זה מכמה ניצולים. אני מדבר על אנשים אמינים ורגועים, לא היסטריים או אנטי-מימסדיים. אחד מהם אף אמר לי שהוא לא מאשים את שהמשטרה, כי הם רצו למנוע התמוטטות בהמשך, ורק לא ציפו מה זה יכול לגרום.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 14:49 |
|
| |
האנשים שהיו ממש בקרבת לא הבינו בהתחלה מה קרה. לקח זמן לכולם להבין את הסיטואציה, והשוטרים הראשונים שהגיעו למקום נסו לגרום להמון לזוז אחורה כדי שיוכלו לפרק את הערימה.
מה שאנשים שעוד לא הבינו את הסיטואציה ראו מהמד זה הרבה אנשים צפופים ושוטרים חוסמים אותם ומחזירים אותם אחורה... לא הבינו שהם באו לעזור
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 14:56 |
|
| |
יש סרטון או תמונה של המחסום????? עשרות צילומים היו שם, משהו ראה מחסום??? היה אמור להיות מחסום מעוקם משהו בצד, יש תיעוד???? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 18:48 |
|
| |
| שמערעלע כתב: |  | תיעוד אני לא יודע, אבל שמעתי את זה מכמה ניצולים. אני מדבר על אנשים אמינים ורגועים, לא היסטריים או אנטי-מימסדיים. אחד מהם אף אמר לי שהוא לא מאשים את שהמשטרה, כי הם רצו למנוע התמוטטות בהמשך, ורק לא ציפו מה זה יכול לגרום. |
|
קשה להתווכח עם עדויות שלא ממקור ראשון, מה הם ראו, היכן בדיוק היתה חסימה (באם היתה), באיזה שלב היה חסום ובאיזה שלב נפתח וכו' וכו'. המציאות היא שאין אף תיעוד שמראה חסימה פיזית.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 18:51 |
|
| |
| אפיפנס כתב: |  | | האנשים שהיו ממש בקרבת לא הבינו בהתחלה מה קרה. לקח זמן לכולם להבין את הסיטואציה, והשוטרים הראשונים שהגיעו למקום נסו לגרום להמון לזוז אחורה כדי שיוכלו לפרק את הערימה.
מה שאנשים שעוד לא הבינו את הסיטואציה ראו מהמד זה הרבה אנשים צפופים ושוטרים חוסמים אותם ומחזירים אותם אחורה... לא הבינו שהם באו לעזור |
|
הגיוני שבסיטואציה המלחיצה והמבלבלת היו כאלו שחשבו כך, אך יש כאלו שגם לאחר מכן ממשיכים לטעון ולהאשים (יש בלי כוונה ויש בכוונה) את המשטרה על חסימה פיזית שרירותית, ואין לזה תימוכין לעת עתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 18:51 |
|
| |
| פסתםנחמד כתב: |  | יש סרטון או תמונה של המחסום????? עשרות צילומים היו שם, משהו ראה מחסום??? היה אמור להיות מחסום מעוקם משהו בצד, יש תיעוד???? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה בדיוק מה שאני שואל
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 19:07 |
|
| |
| פסתםנחמד כתב: |  | יש סרטון או תמונה של המחסום????? עשרות צילומים היו שם, משהו ראה מחסום??? היה אמור להיות מחסום מעוקם משהו בצד, יש תיעוד????
|
|

|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 19:14 |
|
| |
כאן רואים את הפניה מהמדרגות לצד ימין, נראה לי שדרך זו היתה חסומה עוד מתחילת האירוע, והיא נפתחה רק בגלל מצב החירום. נראה לי. (משהו בתמונה הזו למעלה בצד ימין מוזר).
בכל אופן אם זה המחסום שעליו מדברים ההוזים מצבם בכי רע, כי זה לא במקום האירוע ולא חסם את הדרך שהוכנה מלכתחילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 19:35 |
|
| |
מה זה בקליפ הראשון
|
|
|
|