| נשלח ב-4/5/2021 00:50 |
|
| |
הרב עמיחי גורדין: במחנה החרדי יש תרבות של דחיפות כוחניות באירועים המוניים שגורמות למוות
הרב עמיחי גורדין: בתוך המחנה החרדי יש תרבות של דחיפות באירועים המוניים. דחיפות כוחניות שגורמות גם למוות. צריך לשים לזה סוף. הרב עמיחי גורדין , כ"א באייר תשפ"א 03/05/21 19:06 לא ברק משמים, לא מחבל צמא דם, לא שריפת יער ולא קריסת מבנה. מה שהרג את אחינו במירון היו הדחיפות. דחיפות חזקות שלא הגיעו כתוצאה מניסיון להיחלץ משריפה חלילה, אלא כחלק מתרבות של דחיפות. האמת צריכה להיאמר. בתוך המחנה החרדי יש תרבות של דחיפות באירועים המוניים. דחיפות כוחניות ומאסיביות. לא אשכח את הדחיפות שחוויתי אישית עם שני ילדי בהלוויה של הרב עובדיה זצ"ל כשהתקרבה המיטה לאזור בו היינו. היו אלו דחיפות חזקות מאוד שאינן מתחשבות בנדחפים. הייתי באירועים המוניים רבים של מגזרים אחרים. בדחיפות כאלו לא נתקלתי באף אירוע. איני אומר זאת מתוך מטרה לנגח את אחינו החרדים, אוהב אני את הציבור החרדי אהבת אמת ויודע היטב כמה דברים טובים עלינו ללמוד מהמגזר החרדי. אני אומר זאת כדי להציל נפשות. הדחיפות הללו כבר הביאו לפטירתם של שני אברכים בהלוויה של הרב וואזנר זצ"ל. וגם אז פחדנו לדבר על הדחיפות ודיברנו על כוחות ההצלה ועל המשטרה ועל כל מיני אשמים. רק על הדוחפים לא דיברנו. צריך לבדוק מי מהגורמים הממונים שגה, וצריך לבדוק ולוודא שדבר כזה לא יקרה. אבל כל עוד תרבות הדחיפות תימשך לא ניתן יהיה למנוע אסונות מעין אלו. דחיפות הורגות. לפני שבע שנים קברנו שני נפטרים, היום אנו קוברים עשרות. צריך לשים לזה סוף. עד היום הייתי מאוד גאה בכך שלקחתי את ילדי להלוויתו של גדול הדור, הרב עובדיה יוסף זצ"ל. שמחתי שילדיי זכו לחלוק כבוד אחרון לאחד מגדולי התורה שצמחו לעם ישראל במאות השנים האחרונות. היום אני מכה על חטא. צדקתי שלקחתי אותם להלוויה, שגיתי כשהתקרבתי למסלול המיטה. אסור לאדם לסכן עצמו ובוודאי לא את ילדיו, גם לא בשביל סיבות רוחניות גדולות. לא הייתי צריך להיות במסלול ההלוויה, הייתי צריך לשמור מרחק בטוח של כמה מאות מטרים משם. סיכנתי לחינם את ילדי. עד שלא יפסקו הדחיפות הללו, עלינו להימנע מלהגיע לאירועים המוניים כאלו. לא בכל יום מתרחש ניסא. https://www.inn.co.il/news/491362 נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 01:19 |
|
| |
בצער רב ועמוק אני נאלץ להסכים לכל מילה,זה לא פעם ראשונה שלי במירון ,אבל אין ספק שהשנה האלימות ו "האיש את רעהו חיים בלעו" עבר כל גבול,זה היה לילה שחויתי אלימות אין סופית מכוונת באיצטלא דקדושא
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 01:20 |
|
| |
ואת הילדים שלך תשלח לצה"ל ? כמה סיכויים יש להם שם להיהרג ? מי עוד כמו הדת"לים שמסכנים את חייהם במגורים בהתנחלויות מבודדות בין ישמעאלים צמאי דם , מאות אם לא אלפים מהם קיפחו את חייהם באחוזים הרבה יותר גבוהים מאשר שאר חלקי הציבור בארץ, כתוצאה ממגורים בגוש קטיף לשעבר ובעוד התנחלויות בסיכון גבוה לחיי אדם. להוליה של הגר"ע יוסף שלחתי את ילדי, לביקור בהתנחלויות לא עלה על צל של דעתי לתת להם רשות לנסוע לשם, גם לא לעמנואל,
אה. ועוד מעט תבא ותשאל ומה עם ביתר ומודיעין עילית, התשובה היא שאני לא מדבר כעת אידיאולוגית כן קו ירוק או לא, אני מדבר על סיכון נטו,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 01:23 |
|
| |
בונדמן
| משגיחבשער כתב: |  | | בצער רב ועמוק אני נאלץ להסכים לכל מילה,זה לא פעם ראשונה שלי במירון ,אבל אין ספק שהשנה האלימות ו "האיש את רעהו חיים בלעו" עבר כל גבול,זה היה לילה שחויתי אלימות אין סופית מכוונת באיצטלא דקדושא |
|
רק תסביר לי, השנה היתה 'אלימות' יותר משנים אחרות ? כאילו מה הקורונה הוציאה שדים מבקובוקים ? איזה סוג אלימות 'אין סופית' חוית ? מי התנכל לך ועל איזה רקע ? אתה מאנשי ר' שאול ? למה אני לא חוויתי אלימות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 01:27 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | ואת הילדים שלך תשלח לצה"ל ? כמה סיכויים יש להם שם להיהרג ? מי עוד כמו הדת"לים שמסכנים את חייהם במגורים בהתנחלויות מבודדות בין ישמעאלים צמאי דם , מאות אם לא אלפים מהם קיפחו את חייהם באחוזים הרבה יותר גבוהים מאשר שאר חלקי הציבור בארץ, כתוצאה ממגורים בגוש קטיף לשעבר ובעוד התנחלויות בסיכון גבוה לחיי אדם. להוליה של הגר"ע יוסף שלחתי את ילדי, לביקור בהתנחלויות לא עלה על צל של דעתי לתת להם רשות לנסוע לשם, גם לא לעמנואל,
אה. ועוד מעט תבא ותשאל ומה עם ביתר ומודיעין עילית, התשובה היא שאני לא מדבר כעת אידיאולוגית כן קו ירוק או לא, אני מדבר על סיכון נטו, |
|
מה הקשר??? את הילדים שלי לא אשלח לא לצה"ל וגם לא לאירועים חרדיים בהם יש באופן קבוע תרבות של דחיפות "רצחניות" של תקיעת מרפקים לתוך החזה של מבוגרים וילדים והכל 'באיצטלא דקדושה' כביכול. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 01:42 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | ואת הילדים שלך תשלח לצה"ל ? כמה סיכויים יש להם שם להיהרג ? מי עוד כמו הדת"לים שמסכנים את חייהם במגורים בהתנחלויות מבודדות בין ישמעאלים צמאי דם , מאות אם לא אלפים מהם קיפחו את חייהם באחוזים הרבה יותר גבוהים מאשר שאר חלקי הציבור בארץ, כתוצאה ממגורים בגוש קטיף לשעבר ובעוד התנחלויות בסיכון גבוה לחיי אדם. להוליה של הגר"ע יוסף שלחתי את ילדי, לביקור בהתנחלויות לא עלה על צל של דעתי לתת להם רשות לנסוע לשם, גם לא לעמנואל,
אה. ועוד מעט תבא ותשאל ומה עם ביתר ומודיעין עילית, התשובה היא שאני לא מדבר כעת אידיאולוגית כן קו ירוק או לא, אני מדבר על סיכון נטו, |
|
תגיד להם תודה, אם הם לא היו גרים שם ומרחיבים את הגבולות, המחבלים צמאי הדם היו מגיעים עד לסטנדר שלך בבני ברק נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 01:58 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | בצער רב ועמוק אני נאלץ להסכים לכל מילה,זה לא פעם ראשונה שלי במירון ,אבל אין ספק שהשנה האלימות ו "האיש את רעהו חיים בלעו" עבר כל גבול,זה היה לילה שחויתי אלימות אין סופית מכוונת באיצטלא דקדושא
רק תסביר לי, השנה היתה 'אלימות' יותר משנים אחרות ? כאילו מה הקורונה הוציאה שדים מבקובוקים ? איזה סוג אלימות 'אין סופית' חוית ? מי התנכל לך ועל איזה רקע ? אתה מאנשי ר' שאול ? למה אני לא חוויתי אלימות ? |
|
אני לא רוצה להוסיף לחילול השם ,לכן אני ישים רסן למקלדת,כל מי שהיה שם יודע בדיוק במה מדובר,ואתה או מיתמם או שלא נכחת שם ,או שסתם חגגת באחת מהוילות שם,ולשאלתך אף אחד לא התנכל לי אישית
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 03:10 |
|
| |
|
מה הקשר, ההשוואה שעשית זה המחמאה הכי גדולה לציבור הזה, להתגייס לצהל זה חובה, לשמירה והגנה, כל הורה שולח את ילדיו לצבא, ולוקח בחשבון שיש מצב שיחזור בארון, ובזה שהוא שולח לצבא הוא מראה מסירות נפש אמיתית, והוא מבין שזה חובתו בשביל העם והמדינה, ובכל אופן הוא שולח, אבל הוא לא שולח לצבא בשביל הרגש או החי רוטל,, אבל הלוויה או הילולה , מי חייב אותך ללכת ולהדחף?? בא נגיד יש צדק בדבריו, נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 05:22 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 05:24 |
|
| |
| פסתםנחמד כתב: |  | | בונדמן כתב: |  | ואת הילדים שלך תשלח לצה"ל ? כמה סיכויים יש להם שם להיהרג ? מי עוד כמו הדת"לים שמסכנים את חייהם במגורים בהתנחלויות מבודדות בין ישמעאלים צמאי דם , מאות אם לא אלפים מהם קיפחו את חייהם באחוזים הרבה יותר גבוהים מאשר שאר חלקי הציבור בארץ, כתוצאה ממגורים בגוש קטיף לשעבר ובעוד התנחלויות בסיכון גבוה לחיי אדם. להוליה של הגר"ע יוסף שלחתי את ילדי, לביקור בהתנחלויות לא עלה על צל של דעתי לתת להם רשות לנסוע לשם, גם לא לעמנואל,
|
מה הקשר, ההשוואה שעשית זה המחמאה הכי גדולה לציבור הזה, להתגייס לצהל זה חובה, לשמירה והגנה, כל הורה שולח את ילדיו לצבא, ולוקח בחשבון שיש מצב שיחזור בארון, ובזה שהוא שולח לצבא הוא מראה מסירות נפש אמיתית, והוא מבין שזה חובתו בשביל העם והמדינה, ובכל אופן הוא שולח, אבל הוא לא שולח לצבא בשביל הרגש או החי רוטל,, אבל הלוויה או הילולה , מי חייב אותך ללכת ולהדחף?? בא נגיד יש צדק בדבריו,
|
|
כל אחד והדברים החשובים לו לך יש ערכים כמו צבא, לאחרים יש ערכים כמו הלוויה של גדול הדור או הילולא זה בסדר שאתה לא מבין מה קדוש ויקר אצל אחרים
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 07:38 |
|
| |
|
באמת לא הבנת מה הוא כתב? אם בצבא או בהתנחלויות היה אפשר להסביר לערבים שלא יפה להרוג, אני בטוח שכולם היו שמחים בזה. מבקשים ממי שהולך ללוויה או הילולא פשוט לא לדחוף. זה שזה נשמע לך כל כך מוזר עד כדי כך שאתה מסיק שהכוונה לא להשתתף בכלל, רק ממחיש את עומק הבעיה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 07:46 |
|
| |
צודק, לצערנו ולבושתנו התנהגות בהמית במסווה של אי-הליכה ב"חוקות הגויים המנומסים" ו-"גרמני'ה הייתה שיא התרבות".
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 09:05 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| פסתםנחמד כתב: |  | | בונדמן כתב: |  | ואת הילדים שלך תשלח לצה"ל ? כמה סיכויים יש להם שם להיהרג ? מי עוד כמו הדת"לים שמסכנים את חייהם במגורים בהתנחלויות מבודדות בין ישמעאלים צמאי דם , מאות אם לא אלפים מהם קיפחו את חייהם באחוזים הרבה יותר גבוהים מאשר שאר חלקי הציבור בארץ, כתוצאה ממגורים בגוש קטיף לשעבר ובעוד התנחלויות בסיכון גבוה לחיי אדם. להוליה של הגר"ע יוסף שלחתי את ילדי, לביקור בהתנחלויות לא עלה על צל של דעתי לתת להם רשות לנסוע לשם, גם לא לעמנואל,
|
מה הקשר, ההשוואה שעשית זה המחמאה הכי גדולה לציבור הזה, להתגייס לצהל זה חובה, לשמירה והגנה, כל הורה שולח את ילדיו לצבא, ולוקח בחשבון שיש מצב שיחזור בארון, ובזה שהוא שולח לצבא הוא מראה מסירות נפש אמיתית, והוא מבין שזה חובתו בשביל העם והמדינה, ובכל אופן הוא שולח, אבל הוא לא שולח לצבא בשביל הרגש או החי רוטל,, אבל הלוויה או הילולה , מי חייב אותך ללכת ולהדחף?? בא נגיד יש צדק בדבריו,
|
|
כל אחד והדברים החשובים לו לך יש ערכים כמו צבא, לאחרים יש ערכים כמו הלוויה של גדול הדור או הילולא זה בסדר שאתה לא מבין מה קדוש ויקר אצל אחרים |
|
לא ידעתי שיש מצוה להתאבד ולהדחף וללכת להלוויות ולהילולות... לא אמרו לך אל תלך, ואסור ללכת, תלך ותתנהג כמו בן אדם... אני באמת מקווה שאתה לא מרגיש בזה שאתה הולך להלוויה או הילולא, שאתה מוסר נפש כפשוטו, כמו חייל במארב נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 11:20 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | | ואת הילדים שלך תשלח לצה"ל ? |
|
וואו! לא יאומן! אז בוא ונסגור את צה"ל. ככה יהיה לנו ממש כיף. שלום עולמי. מזרח תיכון חדאעש..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 12:23 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 12:29 |
|
| |
למה הרב הנכבד לא אמר שהכל מתחיל בילודה הרבה שיש בציבור החרדי שאין כמוה בשום ציבור תהא כיפתו גדולה ככל שתהא
|
|
|
|
|