בית פורומים בחדרי חרדים

דה מרקר: ישראל - תתעוררי, בכל שבוע נולדת במודיעין עילית כיתה חדשה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/5/2021 11:24 לינק ישיר 

בלי להיגרר לסערת רגשות, אומר זאת כך, אני מאד מוטרד מכך אם בעוד 40 שנה נהיה הרוב במדינה והמצב סוציו אקונומי שלנו ישאר כמו היום.
אפשר להיתלות באמונות מיסטיות, לסמוך על ניסים ולומר יהיה בסדר.
אך אין זו דרכה של תורה, מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת, ואין סומכים על הנס,
הרי בדרך הטבע זה לא יכול להימשך שאין כמעט ידע מקצועי (השכלה מינימלית בלעז) מה שגורם לתלות במדיניות רווחה,
אבל בעוד ארבעים שנה לא יהיה מהיכן לתקצב מדיניות רווחה. כי הרוב יהיו עניים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2021 11:53 לינק ישיר 

תם_יושב כתב:
קרובת משפחתי (חרדית מאד עם 12 ילדים) פנתה ללימודי אחיות, (זה תחום שיש בו מחסור נוראי בשוק, רוב הלומדות, הם דתיות וערביות), ברוב השיעורים אין חובת נוכחות, אלא חובה לדעת את החומר, אבל ישנו קורס אחד שבו נוכחות חובה בכל השיעורים, וזה לא קורס שעוסק בהצלת חיים, זה הקורס שעוסק בפסיכולוגיה של החולה ומשפחתו, מפי מרצה כופר ואפיקורס, שמלא בתכנים בעייתיים.

הבעיה היא דווקא בישראל?
במדינה מערבית נורמלית אחרת, נגיד ארה"ב, בריטניה, קנדה, אוסטרליה,וכד'
גם יש בעיה כזאת, או ששם אין לחרדיות בעיה ללכת לקורס אחיות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2021 12:02 לינק ישיר 

מושגים כתב:
בלי להיגרר לסערת רגשות, אומר זאת כך, אני מאד מוטרד מכך אם בעוד 40 שנה נהיה הרוב במדינה והמצב סוציו אקונומי שלנו ישאר כמו היום.
אפשר להיתלות באמונות מיסטיות, לסמוך על ניסים ולומר יהיה בסדר.
אך אין זו דרכה של תורה, מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת, ואין סומכים על הנס,
הרי בדרך הטבע זה לא יכול להימשך שאין כמעט ידע מקצועי (השכלה מינימלית בלעז) מה שגורם לתלות במדיניות רווחה,
אבל בעוד ארבעים שנה לא יהיה מהיכן לתקצב מדיניות רווחה. כי הרוב יהיו עניים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

בעוד 40 שנה לא נהיה הרוב.
לא כ"כ מהר נהיה הרוב. אבל נהיה גדולים הרבה יותר מאשר היום ויש לזה השלכות כלכליות דרמטיות.

אין ספק שהנושא הכלכלי הוא מטריד מאוד. ודורש פתרון בדחיפות.
אבל דומני שצריכים להיות לא פחות מודאגים גם מהזלזול של המגזר החרדי בדמוקרטיה, פלורליזם, וחרויות הפרט. 
אי אפשר לנהל מדינה נורמלית ומשגשגת בלי לשמור על הדברים האלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2021 12:11 לינק ישיר 

יש בזה 2 חלקים
א. יש במדינת ישראל הרבה יותר פטרונות מאשר במדינות מערביות אחרות, ולכן הבעיה כאן חמורה יותר.
איך לדעתך יתקבל בישראל מבחן בפסיכולוגיה שהנבחן יכתוב בו: לפי התזה של דארוין שאני שולל אותה מכל וכל התשובה היא כך וכך. בארה"ב מבחן כזה עבר, והנבחן שימש אח"כ כפסיכולוג בכיר מאד, בישראל זה ודאי לא יעבור.
ב. גם במדינות מערביות אחרות החרדים מתרחקים מהאקדמיה, וגם כשהם הולכים לשם הם לומדים בעיקר מקצועות ריאליים לגמרי. והם עובדים בדרך כלל או בעבודות פשוטות, או ביזמות פרטית.
וכל זה עתיד להשתנות ביום בו יתנו לכל אחד ללמוד מדע נקי ע"פ השקפת עולמו.
הגרמ"ה הירש שליט"א עשה מאמצים גדולים (בשיתוף עם אילי הון מהעולם) לאפשר לימוד עם פיקוח על התוכן שיהיה נקי, הוא לא הצליח, בגלל הגישה הפטרונית החילונית שבאה לחנך ולעצב מחדש את החרדים.
ביום בו החילונים יבינו שהבעיה היא שלהם והם צריכים לפתור אותה, אזי הם יפסיקו לכתוב מאמרי הסתה בדר שטרימר (סליחה דה מרקר), ויבואו לפתרון אמיתי שהחרדים יכולים לקבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2021 12:15 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

אבל דומני שצריכים להיות לא פחות מודאגים גם מהזלזול של המגזר החרדי בדמוקרטיה, פלורליזם, וחרויות הפרט. 

ממש לא נכון שאי אפשר לנהל מדינה משגשגת בלי זה.
אבל הדברים הללו מתפתחים בהכרח ככל שהציבור גדל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2021 12:27 לינק ישיר 

תם_יושב כתב:
יש בזה 2 חלקים
א. יש במדינת ישראל הרבה יותר פטרונות מאשר במדינות מערביות אחרות, ולכן הבעיה כאן חמורה יותר.
איך לדעתך יתקבל בישראל מבחן בפסיכולוגיה שהנבחן יכתוב בו: לפי התזה של דארוין שאני שולל אותה מכל וכל התשובה היא כך וכך. בארה"ב מבחן כזה עבר, והנבחן שימש אח"כ כפסיכולוג בכיר מאד, בישראל זה ודאי לא יעבור.
ב. גם במדינות מערביות אחרות החרדים מתרחקים מהאקדמיה, וגם כשהם הולכים לשם הם לומדים בעיקר מקצועות ריאליים לגמרי. והם עובדים בדרך כלל או בעבודות פשוטות, או ביזמות פרטית.
וכל זה עתיד להשתנות ביום בו יתנו לכל אחד ללמוד מדע נקי ע"פ השקפת עולמו.
הגרמ"ה הירש שליט"א עשה מאמצים גדולים (בשיתוף עם אילי הון מהעולם) לאפשר לימוד עם פיקוח על התוכן שיהיה נקי, הוא לא הצליח, בגלל הגישה הפטרונית החילונית שבאה לחנך ולעצב מחדש את החרדים.
ביום בו החילונים יבינו שהבעיה היא שלהם והם צריכים לפתור אותה, אזי הם יפסיקו לכתוב מאמרי הסתה בדר שטרימר (סליחה דה מרקר), ויבואו לפתרון אמיתי שהחרדים יכולים לקבל.

אני לא מכיר את הנתונים. ולכן אין לי מה להוסיף בנושא.
יתכן ואתה צודק. ויתכן ואתה מגזים ורואה צל הרים כהרים. אינני יודע.

מה שאני כן יודע. שמעולם לא ראיתי מאמר ביומונים החרדים שאנחנו מבקשים להשתלב באקדמיה ואם רק יסירו תכנים מסוימים אז אנחנו נשתלב באקדמיה. להיפך, ראיתי מאמרים ומכתבי רבנים שסותרים לחלוטין את זה, נכון שבין הטיעונים קיים גם העניין הזה, אבל זה ממש לא ליבת ההתנגדות.
אישית, רכשתי מקצוע בתחום המדעים המדויקים, ולא נתקלתי בשום דברי כפירה במהלך הקורסים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2021 12:33 לינק ישיר 

תם_יושב כתב:

חריף_ומקשה כתב:

ממש לא נכון שאי אפשר לנהל מדינה משגשגת בלי זה.
אבל הדברים הללו מתפתחים בהכרח ככל שהציבור גדל.

יש לך דוגמה למדינה שמצב הדמוקרטיה וחרויות הפרט שלה התהפך דרמטית לרעה והיא המשיכה לשגשג?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > דה מרקר: ישראל - תתעוררי, בכל שבוע נולדת במודיעין עילית כיתה חדשה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.