מהיכן המנהג לשרוף את הקוויטלעך והספר שמונח שם זה משהו מהיהדות?
נשלח ב-7/5/2021 00:51
מעניין. הרבי מתו"א מדבר לפני ההדלקה נגד האינטרנט והסמארטפונים: "שלא להימשך אחר המכשירים והכלים המשחיתים".
נשלח ב-26/8/2021 07:35
חבר בכיר בוועדת החמישה מציע כי מהל"ג הבעל"ט יועיל הוד כבוד קדושת האדמו"ר מתולדות אהרן שליטא לקרוא את הקויטלאך משעות הבוקר עד חצות הלילה באחד האכסניות הקרובות לציון, איזה שיבחר ושם בחדר ילהטט בצמר גפן באש ותוך כדי יקרא את הקויטלך וכשיסיים ייצא ברוב הדר קדושתו להדליק את המדורה ברחבת הציון.
נשלח ב-26/8/2021 07:48
תו"א לא יערכו הדלקה בשנה הבאה.
נשלח ב-26/8/2021 09:34
מצדרביעי
יוחנןש כתב:
תו"א לא יערכו הדלקה בשנה הבאה.
וחסידויות אחרות כן יערכו? הרי כל בר דעת מבין שיש לגלח את ההר בהקדם ולבנות משהו יפה, משופץ, מורחב ונגיש...
ויהיו אצטדיונים ענקיים בצד בהם אפשר יהיה לחגוג....
נשלח ב-26/8/2021 10:42
לא קל היה לשמוע את עדותו הקשה של נחמן שמואל כהן, מתנדב הצלה הצעיר, בוועדת החקירה. שסיפר על רגשי אשמה שתקפו אותו.
מי שצריכים לחוש ברגשי אשמה הם אותם הסקרנים והאנשים שלא שעו לבקשות החוזרות ונשנות לפנות את מקום האירוע לכוחות ההצלה.
אפשר אמלו"ק נקודות עיקריות? האמירה שלך על הסקרנים די מפתיעה, היות ולמיטב ידיעתי מדובר היה בכמה דקות בסך הכול שאחריהם כבר שברו את הגדר והפסיק הדוחק, אני טועה?
נשלח ב-26/8/2021 11:51
מצדרביעי
בסרטון שהעלה פותח האשכול שומעים את הקריאות הנואשות למתגודדים באזור מעבר דב ובפתח המערה, לפנות את המקום. התחינות האלה חזרו על עצמן שוב ושוב ושוב במשך כרבע שעה.
מי יודע כמה אנשים אפשר היה להציל אילו הסקרנים שצבאו על המקום היו שועים לקריאות ומסתלקים משם מיד.
נשלח ב-26/8/2021 11:58
מצדרביעי
לגרשום:
מעניין, אני פרשתי את זה אחרת, שאנשים המשיכו לנסות לצאת משם כי לא הבינו את גודל הסכנה (ובכל מקרה לא הייתה בחירה כי פשוט היה סחף גדול שדחף את כולם). ככה גם זכור לי מעדויות של ניצולים...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 26/08/2021 12:55:26
נשלח ב-26/8/2021 11:59
האדמו"ר מתו"א עדיין נושא כפיו בניגוד להלכה?
נשלח ב-26/8/2021 12:08
זה עוד מימי תלמידי בעשט, שכל אדמו"ר עובר על א קליינע דאורייתא או על דרבנן, זה על זמן תפילה וזה על לא תרצח וההוא על לא תנאף, אז גם תולדות אהרן בנביאים, כמו חבד בסוכות. וכמו סאטמר על כל עשרת הדיברות.
נשלח ב-29/3/2022 09:14
הודעת ארגון "שמחת הרשב"י" של חסידות תו"א: האדמו"ר אינו מתכוון להגיע למירון בל"ג בעומר הבעל"ט עם הציבור בשנה זו. ציבור אנ"ש כאלפיים נפשות אנשים ונשים מתכוונים להגיע מ4 אחה"צ.
נשלח ב-11/5/2022 06:52
45 הרוגי מירון עדיין ממתינים למישהו מתולדות אהרן או כל מישהו אחר שיכריז "ידינו לא שפכו את הדם הזה".