|
|
| נשלח ב-7/5/2021 12:21 |
|
| |
במשך עשרות שנים היה בגור מושג של 'שורות' בו נדחסו מאות ואולי אלפים בדבוקה צפופה להחריד מול הרבי, עד שהרבי הנוכחי ביטל את זה, האגדה מספרת כי היריבות של ליצמן ופרוש התחילה שם, שניהם היו 'זרים' שהתקרבו לבית ישראל, והיו דוחפים האחד את רעהו כמה שורות לאחור.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2021 12:39 |
|
| |
מעניין למה רק גברים מתו ועוד בדרך מהדרין.
אולי תפסיקו להאשים בכל אסון את צניעות הנשים
לגברים לא חסר במה להתחזק. אולי אפילו יותר
בדור שלנו הגברים חלשים ברוחניות והנשים חזקות
ואת זה אני אומר בתור גבר חרדי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2021 14:18 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2021 14:21 |
|
| |
איך רוקדים על פרנצ'ס ריקודים סוערים?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2021 14:50 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | | איך רוקדים על פרנצ'ס ריקודים סוערים? |
|
בשביל אנשים מסויימים כל תנועה קלה של אישה נחשבת לריקוד פריצות....
בשביל האנשים האלו אני מציע שגברים יותר לא יגיעו למקומות ציבוריים והוצע אדם כדי שלא יתקלו במראות שמזעזעים אותם כמו אישה זזה או אישה בכלל
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2021 16:29 |
|
| |
רבותי1
| משגיחבשער כתב: |  | אין לי שום כוונה באשכול זה לחשב חשבונות שמים , ולא לציין מה סיבת האסון הבלתי נתפס הזה. אבל העבודות הם שלצערי ראיתי בעייני ולא מפי השמועה את הריקודים הסוערים של בחורות שנחזות כחרדיות על הפרנצ'ס וברחבה של בויאן ללא כל הפרדה כשבחורים צופים בנעשה. היות ופעם אחרונה שעליתי להר בלילה ולא בשעות היום היה בליל שישי לפני 13 שנה,ביררתי במהלך השבוע האם זה תופעה רווחת בשנים קודמות,ולא נשמע כדבר הזה! אמרה לי אשה שב 10 שנים אחרונות לא זזה ממתחם בויאן עד 1 בלילה כי לא היה כדבר הזה מעולם! ומתי התרחש אירוע הפריצות הזה (מעבר לתערובת שכן היה בשנים קודמות) בדיוק בזמן האסון.כאשר גם הרמקולים של רחבת בויאן מחוברים למערכת ההגברה של תולדות אהרון
וכתוב בתורה "ולא יראה בך ערות דבר ושב מאחוריך" אז כל שנה אתרחש ניסא ולא היו הרוגים מעל לדרך הטבע בהפקרות של מירון ,והשנה......
|
|
מוזר אתה אומר שראית כזה מחזה מחפיר מחריד לפני 13 שנה............אתמההה . נראה לי שטויות. ואם זה חלילה נכון אין מה לחקור כלל הסיבה ברורה .
הידעתם למה נשים לא מדליקין נרות חנוכה? כל הליצים דכאן שבזים על קדושת המחנה שיילכו להתעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2021 17:01 |
|
| |
אז נכון שיש לי שריטה עמוקה, לדוש במה שאני חושב ולדחוף אותו בכל פינה,
אך ברוב המקרים זה רק כשאני חש שיש איזה עמלק קטן שרץ בין השורות וצריך להודפו.
גילוי נאות, איננו יודע חשבונות שמים, ובוודאי שבשמים החשבונות שונים מהארץ, אך כמו שכל יהודי עם אישור כתיבה פה, כותב את דעתו, או אומר אותה אשתמש בדעתי הקטנה.
אז כן אף אשה לא אשמה, להפך נשים בדורינו צדקניות יותר מהגברים, ואפילו אף גבר מהצדיקים שנפטרו אינו אשם, אחרת למה נקטפו הטובים ולא העוברים על הצניעות ודומיהם, בעלי אייפונים ודומיהם,
וכמו שכבר הגבתי באשכולות קודמים, נעשתה תועבה כפולה ומכופלת, על ידי מינוי שר לבטחון פנים שמייצג את התועבה שבתועבות.
אז מדוע נטפלתי לשר לבטחון משכב זכר (כמו שהיטיב לתאר את זה אחד מהצדיקים כאן) ולתלות את עיקר החרון אף בעלייתו לציון התנא האלוקי רשב"י ?
והתשובה פשוטה, 110 שנים היו במירון את כל הסיבות שכולם תולים כאן,
הן אכילות ופרעסיה עד כדי שחיטת עגלים וכבשים כל הילולא, שאין לך פרעס גדול מזה,
הן תרבות השנור והוצאת כספים מיהודים לכל מיני מטרות,
הן ערבוביות טבעיות בין גברים לנשים, עד הרמות הכי נמוכות בהליכה בישיבה ובמפגשים, ועדיין זה בתוך התחום של טבע הבריאה, והקב"ה אינו בא בטרוניא עם בריותיו,
אך המציאות שנקרתה כאן בארץ על ידי השלטון לתת גושפנקה עצומה למצעדים, (שגם על זה עוד היינו יכולים להבליג כי אנחנו בדמוקרטיה) אבל למנות שר בממשלה יהודית ציבורית, ועוד הוא עולה לגדולי ישראל לפני האירוע, ועולה להר בעת האירוע, איך המקטרג לא יקטרג.
ופגע בבני ישראל הצדיקים הגברים שקשורים לחטא זה במינם ולא במעשיהם, ובזכותם לא להעניש את כל העיר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2021 18:56 |
|
| |
| אפיפנס כתב: |  | | איך רוקדים על פרנצ'ס ריקודים סוערים?
בשביל אנשים מסויימים כל תנועה קלה של אישה נחשבת לריקוד פריצות....
בשביל האנשים האלו אני מציע שגברים יותר לא יגיעו למקומות ציבוריים והוצע אדם כדי שלא יתקלו במראות שמזעזעים אותם כמו אישה זזה או אישה בכלל |
|
אענה לך את תשובתו של אדמור מסוים, לאדם שבא אליו ואמר לו "אני לא מזיז לי לראות נשים ברחוב, זה לא משפיע עלי, האם פטור אני משמירת העינים" ענה לו האדמור, בטח לא משפיע, העין שלך התרגלה לכל כך הרבה סיאוב, שסתם לראות נשים ברחוב כבר לא משפיע עליך.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 00:21 |
|
| |
| רבותי1 כתב: |  | אין לי שום כוונה באשכול זה לחשב חשבונות שמים , ולא לציין מה סיבת האסון הבלתי נתפס הזה. אבל העבודות הם שלצערי ראיתי בעייני ולא מפי השמועה את הריקודים הסוערים של בחורות שנחזות כחרדיות על הפרנצ'ס וברחבה של בויאן ללא כל הפרדה כשבחורים צופים בנעשה. היות ופעם אחרונה שעליתי להר בלילה ולא בשעות היום היה בליל שישי לפני 13 שנה,ביררתי במהלך השבוע האם זה תופעה רווחת בשנים קודמות,ולא נשמע כדבר הזה! אמרה לי אשה שב 10 שנים אחרונות לא זזה ממתחם בויאן עד 1 בלילה כי לא היה כדבר הזה מעולם! ומתי התרחש אירוע הפריצות הזה (מעבר לתערובת שכן היה בשנים קודמות) בדיוק בזמן האסון.כאשר גם הרמקולים של רחבת בויאן מחוברים למערכת ההגברה של תולדות אהרון
וכתוב בתורה "ולא יראה בך ערות דבר ושב מאחוריך" אז כל שנה אתרחש ניסא ולא היו הרוגים מעל לדרך הטבע בהפקרות של מירון ,והשנה......
מוזר אתה אומר שראית כזה מחזה מחפיר מחריד לפני 13 שנה............אתמההה . נראה לי שטויות. ואם זה חלילה נכון אין מה לחקור כלל הסיבה ברורה .
הידעתם למה נשים לא מדליקין נרות חנוכה? כל הליצים דכאן שבזים על קדושת המחנה שיילכו להתעניין.
|
|
זה לא מה שכתבתי לפני 13 שנה זה פעם אחרונה שעליתי בלילה ולא ביום,וכידוע הציבור של הלילה זה לא הציבור של היום,בלילה יש נוכחות בולטת של פוחזים ופוחזות,אז לפני 13 שנה לא היה ריקודי בנות,ביררתי האם חל שינוי במהלך השנים ,וכנכתב לעיל לא היה כדבר הזה,וגם בליל האסון לא היה כדבר הזה,רק ברגעי האסון התרחשה לראשונה פריצת גדר החמורה הזאת גם על הפרנצ'ס וגם ברחבה לעיניי כל ישראל ,ולא במקום צדדי ,אלא ממש במרכז רחבת בויאן ובעמודה האמצעית של הפרנצ'ס (שלפני כן הייתה של הגברים)ואידך זיל גמור. ושוב אני מדגיש איני בא לחשב חשבונות שמים ולתלות את האסון הכבד במעשה זה או אחר אלא לציין עבודות כהוייתן
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 08:39 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| אפיפנס כתב: |  | | איך רוקדים על פרנצ'ס ריקודים סוערים?בשביל אנשים מסויימים כל תנועה קלה של אישה נחשבת לריקוד פריצות....בשביל האנשים האלו אני מציע שגברים יותר לא יגיעו למקומות ציבוריים והוצע אדם כדי שלא יתקלו במראות שמזעזעים אותם כמו אישה זזה או אישה בכלל |
|
אענה לך את תשובתו של אדמור מסוים, לאדם שבא אליו ואמר לו "אני לא מזיז לי לראות נשים ברחוב, זה לא משפיע עלי, האם פטור אני משמירת העינים" ענה לו האדמור, בטח לא משפיע, העין שלך התרגלה לכל כך הרבה סיאוב, שסתם לראות נשים ברחוב כבר לא משפיע עליך. |
|
שטויות. הכל תלוי במנהג המקום. למשל הבן איש חי מתיר לקרוא קריאת שמע מול שדיים מגולות. כי במקומם נשים היו מניקות בציבור והיו רגילים בזה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 08:58 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
| אפיפנס כתב: |  | | איך רוקדים על פרנצ'ס ריקודים סוערים?בשביל אנשים מסויימים כל תנועה קלה של אישה נחשבת לריקוד פריצות....בשביל האנשים האלו אני מציע שגברים יותר לא יגיעו למקומות ציבוריים והוצע אדם כדי שלא יתקלו במראות שמזעזעים אותם כמו אישה זזה או אישה בכלל |
|
אענה לך את תשובתו של אדמור מסוים, לאדם שבא אליו ואמר לו "אני לא מזיז לי לראות נשים ברחוב, זה לא משפיע עלי, האם פטור אני משמירת העינים" ענה לו האדמור, בטח לא משפיע, העין שלך התרגלה לכל כך הרבה סיאוב, שסתם לראות נשים ברחוב כבר לא משפיע עליך. |
|
שטויות. הכל תלוי במנהג המקום. למשל הבן איש חי מתיר לקרוא קריאת שמע מול שדיים מגולות. כי במקומם נשים היו מניקות בציבור והיו רגילים בזה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מאיפה אתה מביא את זה ????
כי אני מול הספר עכשיו ולא רואה הלכה כזאת ולא דומה לה .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 09:12 |
|
| |
נו זה בדיוק הענין אצל אדם זה נשים ברחוב הפך להיות דבר שבשיגרה, כי הוא היה רגיל בהם חסיד ששומר את עיניו, אם הוא יכשל בראיית אשה ברחוב, אפילו צנועה, זה יפגום בו למה? כי זה יביא אותו לידי הרהור לכן צדיקים ואדמורים נזהרו בצורה שלא תיאמן כשהלכו ברחוב מסופר על האדמור מויזניץ הישועות משה זצוק"ל שהיה בצעירותו הולך ברחוב בעינים עצומות לחלוטין כשהגבאי מוליך אותו כמו עיוור. זה מה שעניתי לאפיפנס שאמר שיש אנשים שכל ראיה קלה של נשים מפריע להם איכשהו אתה מבין בעצמך, שקדושת עינים וטהרה אין להם לאותם שהפקירו את העינים ברחוב עד כדי שהתרגלו שאשה צנועה ברחוב כבר לא מזיז להם.. לא לזה התכוון הכתוב "קדושים תהיו כי קדוש אני ה'" לא לזה התכוון רש"י על הפסוק הזה "בכל מקום שאתה מוצא גדר ערווה אתה מוצא קדושה" לא לעינים מופקרות שכבר ראה הכל והתרגל להכל
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 12:56 |
|
| |
| ליאתליאת כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
|
|
שטויות. הכל תלוי במנהג המקום. למשל הבן איש חי מתיר לקרוא קריאת שמע מול שדיים מגולות. כי במקומם נשים היו מניקות בציבור והיו רגילים בזה. נשלח מהאנדרואיד שלי
כי אני מול הספר עכשיו ולא רואה הלכה כזאת ולא דומה לה . |
|
אשה שמניקה ומגלה דדיה אסור לקרוא ק״ש או לברך כנגדה ויש אומרים שכיון שדרכה של אשה לגלות דדיה בעת ההנקה נחשבים הדדים באותו זמן ככפות הידים והפנים, ויש לסמוך על סברא זו בשעת הדחק. הנשים באירופה אינן נוהגות לכסות את ראשן ולכן מותר לקרוא קריאת שמע כנגדן. (בא״ח, א בא, ח-יב)
[הסיבה שסומכים על זה רק בשעת הדחק, הינה בגלל שיש שיטות שלדעתם אין זה משנה עם זה גורם הרהורי עבירה או לא. כי עדיין זה לא מכובד מאחר וזה מקום שעל פי רוב מכוסה (או שראוי שיהיה מכוסה) ולכן הוא בכלל איסור ערווה.]
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 14:36 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
|
|
כי אני מול הספר עכשיו ולא רואה הלכה כזאת ולא דומה לה .
אשה שמניקה ומגלה דדיה אסור לקרוא ק״ש או לברך כנגדה ויש אומרים שכיון שדרכה של אשה לגלות דדיה בעת ההנקה נחשבים הדדים באותו זמן ככפות הידים והפנים, ויש לסמוך על סברא זו בשעת הדחק. הנשים באירופה אינן נוהגות לכסות את ראשן ולכן מותר לקרוא קריאת שמע כנגדן. (בא״ח, א בא, ח-יב)
[הסיבה שסומכים על זה רק בשעת הדחק, הינה בגלל שיש שיטות שלדעתם אין זה משנה עם זה גורם הרהורי עבירה או לא. כי עדיין זה לא מכובד מאחר וזה מקום שעל פי רוב מכוסה (או שראוי שיהיה מכוסה) ולכן הוא בכלל איסור ערווה.] |
|
איך מגיעים מ- " אשה שמניקה ומגלה דדיה אסור לקרוא ק"ש או לברך כנגדה " - לכתוב הבן איש חי מתיר ???? ואם תאמר שיש סומכים שאפשר , הרי שלא כתוב במפורש שהבן איש חי מתיר ( לפחות לפי מה שאני קוראת פה ) וזה נאמר רק בשעת הדחק - לא לכתחילה .
אתה מבין שזה בעיה לכתוב הלכה בשם רבנו יוסף חיים זי"ע כשהיא לא מדוייקת .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 16:24 |
|
| |
יש אנשים שמרגישים מאויימים מנשים ונשיות, ולכן הם בטוחים שהבו"ע גם מאוים מהם. ולכן כל דבר בעולם שקורה אצלם קשור לנשים. זה כמו שבעולם הערבי תולים כל דבר במוסד.
|
|
|
|
|