| נשלח ב-10/5/2021 08:10 |
|
| |
| שדה9 כתב: |  | אז ככה לכתוב פעמיים שאני "מגדיר עצמי כחסיד בעלז" ברגע שמעולם לא אמרתי זאת....... ואף כתבתי הפוך שלא...... זה נקרא טעות?????????????????? תאמר שאני חסיד בעלז אין לי בעייה עם זה............... גם אמרו שאני חסיד מישקולץ ואפילו לא הכחשתי זאת....... כי אין לדבר סוף...... אבל לציין "בשם האמת שלך" שאני הגדרתי זאת ????????????????? לגבי כמה זמן יש דרך מהדרין מירון כתבתי עשר שנים בערך. אני לא מונח בעניין, כוונתי שממש לאחרונה יחסית , זאת ועוד בזה אני עומד מאחורי דברי שקר וכזב אין דרך מהדרין במירון עשרים ושתיים שנה, זה שקר. מה שאתה אומר את זה אני זוכר בוודאות, אנא תביא כתבות מלפני עשרים ושתיים שנה על דרך מהדרין במירון, וגם אם נהייה לפני עשרים ושתיים שנה, זה מה שאני בדיוק אומר שכמה וכמה שמקצינים זה לעולם לא יספיק ,ואכן בעשרים וחמש שנה האחרונות יש הקצנה מטורפת בציבור החרדי אוטובוסים מהדרין בניגוד לרצון הציבור בכפייה ובאלימות מילולית ופיזית וכן הלאה |
|
כבר ציינתי מקודם שהדרכים לפני 40 שנה, הם לא הדרכים מלפני 22 שנה, מירון עם השנים נהייתה מלאה יותר בלג בעומר והפריצות גברה ביחד עם הצפיפות עם השנים, זה למה החליטו יום אחד לפני לפחות 22 שנה שחייבים לעשות דרך מהדרין, ציינתי גם שהשנה במיוחד היתה פריצות שלא תיאמן, אנשים בחזות חרדית מלאה נדחפו אל תוך הנשים כאילו הבגדים שעליהם אינם חרדיים, הבאתי מקודם קישור, בחרת להתעלם מכל זה, כי זוהי דרכך בויכוחים, אתה בוחר להעלים עין מכל מיני שורות שכותבים, בוחר על כמה שורות לענות בשורת סימני שאלה וקריאה רבים, במקום להתמודד עם מה שכותבים ו - או לענות או להודות הנה עדות על כך שבתשס"ב, לפני כעשרים שנה כבר היה דרך מהדרין
לא התייחסת לכך שרוב התגובות שלך בפורום מתחילים ב"חסידי מחניבקא שוב.. בלה בלה.." אתה יכול להבין שמזה יצאו השמועות שאתה בעלזער יכול להיות שאתה בעלזער ואתה לא מודע לכך? ההורים לא סיפרו לך? זה אגב לא פשע, לא ישימו אותך בבית סוהר על כך שאתה בעלזער, אל תיכנס לפאניקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 08:27 |
|
| |
מי שמכחיש את ההקצנה שחלה בציבור החרדי בענייני הפרדה בין המינים, זה ממש כמו להכחיש את השמש הירח והכוכבים. יש הרבה דברים שאפשר להתווכח עליהם. אבל בנושא ההפרדה יש מגמה ברורה ועיקבית במגזר החרדי של הקצנה ועוד הקצנה ועוד הקצנה ועוד הקצנה.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 09:04 |
|
| |
איש חשוב אל תתבייש להיות גערר ....ולגופם של דברים למה להיות נוכל? בקישור שהבאתה באידיש אין מילה וחצי מילה על דרך מהדרין.................................... מי שיכול שיתרגם את כל המלל שם באידיש לטובת הגולשים ...שקרן היא מחמאה בשבילך, עברתי על זה ואני טוען שבקישור שהבאתה באידיש דווקא בבחינת הרוצה לשקר ירחיק עדותו . לא מוזכרת מילה וחצי מילה על דרך מהדרין שעשו. הגנתי בעבר על מרן הרב שטיינמאן בלי סוף. ואמשיך להגן הלאה על השמצות נגד בעלז כאשר כל המדייה בשעתו וכעת פחות נשלטה אז בידי מכניבקא לונדון כולל האתר של שאולזון
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 09:14 |
|
| |
כנ"ל מי שמכחיש את ירידת הדורות, עד הדור שלנו, נואף, שכל ענינו בנשים אל תשווה את הדור שלנו, לדור של אבותינו, ללפני ארבעים שנה ככל שהדור ירוד, כך צריך הוא יותר הרחקה
אם פעם אמר רבי משה פיינשטיין זצ"ל שאפשר לשבת ליד אשה באוטובוס היום לא תראה רב שאומר את זה גם על הדור שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 11:28 |
|
| |
"איש חשוב" לא התייחסתה לקישור השיקרי ששלחתה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 12:39 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כנ"ל מי שמכחיש את ירידת הדורות, עד הדור שלנו, נואף, שכל ענינו בנשים אל תשווה את הדור שלנו, לדור של אבותינו, ללפני ארבעים שנה ככל שהדור ירוד, כך צריך הוא יותר הרחקה
אם פעם אמר רבי משה פיינשטיין זצ"ל שאפשר לשבת ליד אשה באוטובוס היום לא תראה רב שאומר את זה גם על הדור שלנו. |
|
איזה פוסק *אוסר* היום לשבת ליד אישה באוטובוס? כשיש אפשרות, ברור שעדיף להימנע. אבל איפה ראית שזה אסור הלכתית?
ובנוגע לירידת הדורות, כנראה שלא למדת שו"תים של הפוסקים מלפני מאות שנים. איזה סיפורים היו שם ועם איזה שאלות הם התמודדו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 16:11 |
|
| |
[quote]כנ"ל מי שמכחיש את ירידת הדורות, עד הדור שלנו, נואף, שכל ענינו בנשים אל תשווה את הדור שלנו, לדור של אבותינו, ללפני ארבעים שנה ככל שהדור ירוד, כך צריך הוא יותר הרחקה
אם פעם אמר רבי משה פיינשטיין זצ"ל שאפשר לשבת ליד אשה באוטובוס היום לא תראה רב שאומר את זה גם על הדור שלנו. איזה פוסק *אוסר* היום לשבת ליד אישה באוטובוס? כשיש אפשרות, ברור שעדיף להימנע. אבל איפה ראית שזה אסור הלכתית?
ובנוגע לירידת הדורות, כנראה שלא למדת שו"תים של הפוסקים מלפני מאות שנים. איזה סיפורים היו שם ועם איזה שאלות הם התמודדו.[/quote נראה שאיש חשוב מתכוון לירידת הדורות בנושא לבוש, פאות, וכו' . אתה צודק שבעבר נשים נפגעו מסוטים לא פחות מ'בזמננו .
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/05/2021 16:16:13
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 16:32 |
|
| |
בעיקרשומע
-
תוקן על ידי בעיקרשומע ב- 10/05/2021 16:32:55
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 16:34 |
|
| |
בעיקרשומע
אף אחד מהמפרשים לא משייך את הפסוק לבת ממלכים יותר מבן מלכים ובדאי לא להכשלת גברים: רש"י כל כבודה בת מלך פנימה וגו'. אותם שכל כבוד תלוי בהם והם כנסיו' של מלך אשר נהגו עצמם בצניעות עתה בגדיהם חשובים ממשבצות זהב של כהני' גדולי', משבצות קאטונ''ש בלע''ז : (רש"י)
מצודת דוד כל כבודה. כל אשה מכובדה ובת מלך היושבת פנימה בחדרה לפי רוב כבודה אשר לבושה עשוי ממשבצות זהב : (מצודת דוד)
מצודת ציון ממשבצות. מקום מושב אבני יקר כמו משובצים זהב (שמות כה) : (מצודת ציון)
מלבי"ם - באור הענין כל כבודה בת מלך פנימה, בארגז שהביא למנחה הונח פנימה כל כבודה של בת מלך, כל דברים היקרים ונכבדים הראוים לבת מלך, תכשיטין יקרים וכדומה, וגם הונח שם לבושה ממשבצות זהב, לבוש יקר הנעשה ממשבצות זהב, זה המנחה שהביאו עשירי עם :(מלבי"ם באור הענין)
מלבי"ם - באור המלות כבודה. כמו ואת הכבודה לפניהם (שופטים י''ח). פנימה. בתוך דבר. רצונו לומר בפנים של הארגז נמצא כל כבודה של בת מלך :(מלבי"ם באור המלות)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 16:41 |
|
| |
במטותא גנאי הוא לאשה שתהא יוצאה תמיד, פעם בחוץ פעם ברחובות. ויש לבעל למנוע אשתו מזה, ולא יניחה לצאת אלא כמו פעם אחת בחודש או פעמיים בחודש, כפי הצורך, שאין יופי לאשה אלא לשבת בזוית ביתה, שכך כתוב כל כבודה בת מלך פנימהרמב"ם אישות י"ג י"א וכבר הביאו לך את החז"ל של "עמוני ולא עמונית" וכו' ועיין עוד מה שאמרו חז"ל על הפסוק "ותצא דינה בת לאה" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 16:43 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 17:59 |
|
| |
בעיקרשומע
| תמניא_אפי כתב: |  | במטותא גנאי הוא לאשה שתהא יוצאה תמיד, פעם בחוץ פעם ברחובות. ויש לבעל למנוע אשתו מזה, ולא יניחה לצאת אלא כמו פעם אחת בחודש או פעמיים בחודש, כפי הצורך, שאין יופי לאשה אלא לשבת בזוית ביתה, שכך כתוב כל כבודה בת מלך פנימהרמב"ם אישות י"ג י"א וכבר הביאו לך את החז"ל של "עמוני ולא עמונית" וכו' ועיין עוד מה שאמרו חז"ל על הפסוק "ותצא דינה בת לאה" נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אף אחד לא נוהג כרמב"ם בזה. המקרוות לא מדברים על סתם לצאת למקום לראות משהו, אלא על לצאת ולהיות אקטיבית חוץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 18:25 |
|
| |
תמניא יש ברמב"ם עוד כמה דברים מעניינים
"כל אישה שתימנע מלעשות מלאכה מן המלאכות שהיא חייבת לעשות, כופין אותה ועושה אפילו בשוט". (השגות הראב"ד: "מעולם לא שמעתי ייסור שוטים בנשים"). ויש גם תשובה בשו"ת הרא"ש שפוסק לחתוך אף של אישה שנהגה שלא בצניעות.. ויש עוד כהנה וכהנה אתה באמת חושב שיש פוסק אחד בדורות האחרונים שחושב שזה מתאים להיום?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 18:36 |
|
| |
| שדה9 כתב: |  | איש חשוב אל תתבייש להיות גערר ....ולגופם של דברים למה להיות נוכל? בקישור שהבאתה באידיש אין מילה וחצי מילה על דרך מהדרין.................................... מי שיכול שיתרגם את כל המלל שם באידיש לטובת הגולשים ...שקרן היא מחמאה בשבילך, עברתי על זה ואני טוען שבקישור שהבאתה באידיש דווקא בבחינת הרוצה לשקר ירחיק עדותו . לא מוזכרת מילה וחצי מילה על דרך מהדרין שעשו. הגנתי בעבר על מרן הרב שטיינמאן בלי סוף. ואמשיך להגן הלאה על השמצות נגד בעלז כאשר כל המדייה בשעתו וכעת פחות נשלטה אז בידי מכניבקא לונדון כולל האתר של שאולזון |
|
אני לא מאמין... מישהו בטח נכנס לו לניק.. הנה מה שכתוב בקישור שהבאתי מקודם, וכל מי שכאן מוזמן להיכנס ולראות את המילים הבאות:
תשל"ד נאך די יום כיפור מלחמה האט מען אנגעהויבן מער צו קאנטראלירן די צוזאמקום ווייל מען האט מורא געהאט פון סיריע וואס איז נישט ווייט פון מירון, און אזוי האבן די ערליכע אידן שטאטליך אנגעהויבן צו איבער נעמען קאנטראל פון מירון, צום ערשט האט מען געמאכט א מחיצה אין מערה און נאכדעם סוף די מ"ם יארן האט מען געמאכט א מחיצה אין חצר, אנהייב די נו"ן יארן האט מען געמאכט די ערשטע דרך מהדרין נאר פאר פרויען, און תשס"ב האט מען געמאכט די יעצטיגע דרך מהדרין.
כמה שורות אחר כך זה מופיע שוב תשס"ב ווען מען האט געבויעט דעם דרך מהדרין איז צבי מיכל העעלער מיט נאך עטליכע עסקני תו"א אנגעקומען ל"ג בעומר נאכמיטאג און זיי האבן באשלאסן אז זיי גייען טאנצען דאס יאר אין די ליידיגע לאט אונטער די מערה וואס איז נאך געווען זאמד, זיי האבן באגאסן די גאנצע לאט מיט וואסער אז די זאמד זאל נישט ארויף קומען און תו"א רבי איז דארט אנגעקומען טאנצען.
אני באמת מצטער עכשיו בצערך, מה כאילו תוכל לענות עכשיו, לדעתי אתה תתעלם מזה כדרכך - כשאין מה לענות מתעלמים ומדברים על עוד משהו.. הויכוח איתך ברמה כל כך מטופשת, שאני שוקל להפסיק אותו בצורה חד צדדית..
אתה קורא לי גערער התגובות שלי בפורום כל כך אנטי גור, הייתי מביא קישורים, אבל הבנתי שקישורים לא כל כך עובדים אצלך.. אז הנה, תוכל עכשיו להסיט את הויכוח לכן גור לא גור.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 10/05/2021 18:39:28
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2021 21:35 |
|
| |
עם כל הכבוד אז זה התחיל שקראו לזה מהדרין אך זה הייה קטע קטן בלבד, ושלושה דרכים , דרך למשפחות, דרך רגילה, כמו לפני ההקצנה, ודרך מהדרין על שטח קטן בלבד ,ומתי בדיוק התחיל דרך מהדרין ממרחק גדול מתחילת הישוב או עוד יותר אחורה מסוף הישוב וביטול הדרך למשפחות? הרי אם יעשו כעת את הדרך שאתה מציין בתשס"ב אתה יודע איזה מהומות יהא????????????????????????? הנה אחד הכרזות לפניך איכה הייתה לזונה קרייה נאמנה? כמו כן מצויין שם שעד שנת תשל"ד לא הייתה בכלל מחיצה בכל שטח הציון.... כך שההקצנה מתשס"ב היום תיחשב פירצה חמורה ויהרג ובל יעבור... אז יש הקצנה שלא תסתיים לעולמים
|
|
|
|
|